Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - conard

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22
21
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 10.02.2019, 20:07:19 »
Pitkän siivun palkintolennot on huono value, koska verot ovat niin kovat. Upgraden clearautuminen on varmasti pitkälti kiinni jäsenyystasostasi, mutta tuskin 24h sisään toimii joka tapauksessa.

22
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Vs: Marokon rahnaa
« : 02.02.2019, 16:11:24 »
Pitulolta totutun typerät kommentit. On erittäin järkevää ja winwin hoitaa keskikurssilla tällaiset caset. Monet jenkeissä enemmän ramppaavat tekevät tätä erinäisillä harrasteforumeilla paljonkin. Aika huonot perustelut, että käytetään väkisin loput rahat siivoajien tippeihin tai turhiin ostoksiin kentällä.

23
Tyhmät kysymykset / Vs: Lento + hotelli yhdelle
« : 02.02.2019, 16:08:02 »
Lentidiilit.fi listaa tasaisesti kaupunkikohteita yhdelle. Yksin matkustellessa mä olen yleensä buukannut lennot erikseen ja sit yöpynyt esim. Hostellissa. Joku laadukas hostelli toimii tosi hyvin, ja jos ei ota ihan isointa huonetta, on myös rauhallinen.

24
Toivon viestiesi kieliasun perusteella, ettet aio itse hoitaa lastesi kotikoulua. Spekseillesi varmasti Espanjan suomikoulu voisi olla paras ratkaisu, mikäli Britannia on liian pohjoisessa. Kreikan turistikohteissa (tsekkaisin Rodoksen) voisi myös olla suomikoulua tarjolla.

25
Tää ulkopuoliset matkatoimistot toimii kyllä ihan hyvin, mutta niissä pitää tietää mitä tekee. Vaikka en ole käyttänyt juuri tota nettimatkatoimistoa, mun on erittäin vaikea uskoa, että ne tarjoaisivat finnairin basic-lippua. Yleensä maksat extraa nimenomaan (usein täysin hyödyttömästä) palvelupaketista. Näistä saa lippunsa ostettua hyvin, jos ei ole tarvetta millekään lisäkikkailuille. Eli halvin lippu matkaan, kiitos ei kaikkiin lisämaksukyselyihin ja hoitaa sitten tarvittaessa esim. Matkatavarat suoraan lebtoyhtiön kanssa. Jos tätä ei ymmärrä, kannattaa asioida suoraan lentoyhtiön kanssa. Samasta syystä, että moni ei tätä ymmärrä, osasta näistä on netti pullollaan katkeria asiakaspalautteita. Niissä on yleensä aina kyse siitä, että asiakas ei ole osannut. Niin nytkin

26
En tiedä menikö viesteissä minulta ohi, mutta paljon käsitelty että voiko NYC-helsinki-tallinna lennoilta jäädä Helsingissä pois.
Mites toisinpäin...finski ei siis varmaan suostu siihen että hypätään vasta Helsingissä kyytiin nykkiin?

Jep, ekaa legiä ei voi skipata. Paluumatkalla sinun pitää periaatteessa lentää Tallinnaan asti, mutta jos olet vain käsimatkatavaroilla liikenteessä, sinua ei käytännössä sanktioida, mikäli esim. myöhästyt Tallinnan jatkolennolta. Ruumalaukkua et kuitenkaan saa mukaasi, ainakaan ilman, että joudut maksamaan helsinki-lipun ja tallinna-lipun hintaeron. Tulee siis kalliiksi eikä kannata yrittää.

27
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 31.10.2018, 15:16:47 »
Pari vinkkiä Lissaboniin, kun siellä nyt tuli pyörähdettyä:

- Uber toimii loistavasti, eikä maksa paljon mitään. En ole suomessa käyttänyt, mutta tuolla oikeasti 1,5km matka maksoi alle 3€.

- 28:n turistispåra: ajoin tuon reitin. Jotta kokemuksesta saa jotain irti, suosittelen seuraavaa: setti on kiva ennen kaikkea, jos pääsee istumapaikalle roikottamaan luuta ulkona. Mene siis pääteasemalle ja jonota sellainen paikka. Yksittäispaikkoja on vain 4 per spåra. Toisella puolella on sitten kahdenistuttavia, joissa toki toinen siis reunapaikka. Lisäksi toinen lähtöpaikka on paljon suositumpi kuin toinen, eli mene mielummin Campo de Ouriquen asemalle. Itse menin tuonne iltapäivällä, ja sain 5min odottelun jälkeen paikan. Ourique saattaa vaikuttaa olevan vähän syrjässä, mutta n. 150m tuon spåran päättäriltä on itse asiassa oikein kiva kauppahalli, jonka bongasin tämän kirjoituksen perusteella: https://www.discoverwalks.com/blog/top-5-food-markets-in-lisbon/. Kävimme myös suosituimmassa Ribeiran marketissa, mutta tuo oli kyllä niin valtavan tupaten täynnä, että ei ollut mikään miellyttävin kokemus. Ouriquessa oli hyvinkin laadukas ruokatarjonta, ja mahtui hyvin pöytään syömään.

Spåran matkustajana saa sitten olla sinänsä kova sydän, että lapsia ja vanhuksia tulee sisään, mutta seisomapaikalle en tuota reissua lähtisi tekemään. Istuen oli kyllä kiva setti katsoa kaikenlaista läpi Lissabonin.

- Hintataso oli ruoassa mielestäni yllättävän kova. Oletukseni oli, että Portugal olisi halvempi maa.

- n. 35min junamatkan päässä oleva Cascais oli oikein mukava rantakohde. Olimme puolet lomasta tuolla, ja siitä jäi varsinkin lapsiperheelle parempi fiilis kuin Lissabonista.

28
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Autolla alpeilla
« : 18.10.2018, 10:47:29 »
Mä olen vuokrannut pari kertaa Munchenin lentokentältä. Homma toimii, opastukset ovat hyviä ja google maps navigoi. Itävaltaan ajettaessa täytyy ostaa huoltoasemalta tarra ikkunaan. Sveitsistä en tiedä. Nastojahan tuolla ei käytetä, joten lumipaikoilla harrastavat lumiketjuja. Se on aikamoista säätämistä se. Suunnittele reitit niin, että menet mielummin ylös sitten hisseillä kylistä.

30
Matkaseuraa / Vs: Andalusian vuoriseuduille
« : 18.09.2018, 21:26:24 »
Taidan jättää väliin, toivottavasti löydät kuitenkin seuraa matkallesi!

Älä nyt tätä skippaa, vaikka kohteet kuulosti varmasti vähän hurjilta! Esim tuo caminito del Rey on epäilemättä upea setti ja täysin turvallinen. Mr. Alpit vaikuttaa myös osaavan asiansa. Kaikesta saa paljon enemmän  irti kun joku on tehnyt vähän taustatutkimusta. Mukaan vaan!

31
Matkaseuraa / Vs: Andalusian vuoriseuduille
« : 18.09.2018, 15:34:43 »
Hieno homma! Olisitko osannut muuten sanoa tuosta sierra nevadasta? Yksi syy, miksi toi alue on musta vähän tylsää, on kuivuus. Esim. alppeihin verrattuna maisemat ovat kuivaa ja yksipuolista. Mutta olisiko asia sierran nevadan suunnalla toisin? Olisiko se hyvä kevät/kesähaikkimatkakohde?

32
Saattaa myös herätä kysymys, miksi on matkablogi, jos ei ole mahdollisuuksia matkustaa ja tuottaa sinne sisältöä. Aika paljon on sellaista "neuvomista", että toistellaan yleisiä totuuksia paikoista, joissa ei olla itse oltu. Siitä on aika helposti pikemminkin haittaa kuin hyötyä.

33
Pohjoismaat / Vs: Helsingin erikoiset nähtävyydet
« : 16.09.2018, 13:41:37 »
Kruunuvuoressa taitaa kyllä olla vielä pari tönöä pystyssä, mutta en niiden takia lähtisi. Hakiksesta Vuosaareen menee saaristoliikenteen lautta, joka voisi olla lokaaleillekin eksoottinen. Jollaksen navettapizzeria Fornitaly on huippu. Oma vinkkupullo mukaan.

Teurastamo on Helsingin Berliini. Tosin meno aika kesäpainotteista.

34
Ihan klikkihuorausta nää artsin blogilinkit. "Blogista" löytyy vain linkki skyscannerin artikkeliin halvoista matkakohteista. Ilman käytännössä mitään omaa kontribuutiota asiaan. Kyseinen artikkeli ei itsessäänkään ole kovin kummoinen, ja on kirjoitettu tammikuussa 2018: https://www.skyscanner.fi/uutiset/vihjeet/halvimmat-matkakohteet-tana-vuonna

35
Matkaseuraa / Vs: Andalusian vuoriseuduille
« : 16.09.2018, 13:30:03 »
En tuppaa mukaan, mutta pari vinkkiä: benalmadena pueblon lähettyvillä on mina de Trinidad eli vanha kaivosluola vuorilla, joka on eksoottinen ja lyhyen helpon haikin kohde. Sitten toinen ihan lähialueen ratkaisu on dösällä mijas puebloon ja sieltä ylös vuorelle ja kävely Benalmadena puebloon tai benalmadenan köysiradalle. Päiväretki. Vettä mukaan paljon.

36
Meksiko / Vs: Puerto Vallarta, Sayulita & Guadalajara
« : 17.08.2018, 14:29:51 »
Puerto Vallartasta on täällä hämmästyttävän vähän juttua, vaikka sinne pääsee Finnairilla helposti ja välillä myös aika halvalla. Buukattiin reissu alkuvuodeksi ja kiinnostaisi kuulla nimenomaan noista lähipaikoista: kannattaisiko reppureissuhenkisen viettää valtaosa ajasta muualla kuin itse Vallartassa? Sayulita vaikuttaa kivalta, ja tämänhetkinen pläni olisi olla viikko siellä ja Viikko Vallartassa. Mutta onko pelipaikoilla viime aikoina olleita?

37
Lentomatkustus / Vs: Suorat lennot Portugaliin
« : 01.08.2018, 08:37:03 »
Tapin ongelma ovat olleet lentoajat: aikaisemmin oli molempiin siivuihin joku aamuyö lähtö tai paluu ja nyt vieläkin paluu taitaa olla aamuneljältä. On aika brutaali niin pienille lapsille kuin aikuisille, ja hintaa tulee usein taksista lisää. Siksi katsoisin myös finskin tarjontaa tolle reitille. On huomattavasti fiksummat lentoajat.

38
Niin ja: kehittyikö kielitaito, ja missä kielissä?

39
Miltäs kotiinpaluu on maistunut?

40
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 25.07.2018, 11:57:58 »
Jatketaan Helsinkiflyerin perään, kun vähän samoilla huudeilla on liikuttu. Olen kahtena viime kesänä käynyt Itävallassa, ja tässä ajatuksia seuraavista kohteista: Mayfhofen (Zillertal), Reith am Alpbachtal ja Söll.

Liikkuminen: Me olemme vuokranneet auton Münchenin lentokentältä. Tällä kertaa maksoi bränikkä Audi A6 408€ kymmeneksi päiväksi. Tosin Avista en voi suositella: jouduimme odottamaan auton 4 (!) tuntia. Oli pikkaisen kiukkuista porukkaa kentällä. Muiden vuokraamojen hommat toimivat. Pelipaikoille ajaa lentokentältä parissa tunnissa ilman ruuhkia. Ruuhkat voivat pidentää ajoa huomattavasti, joten takaisin kannattaa lähteä hyvissä ajoin. Saksan ruuhkat ovat toista kuin mannerheimintiellä. Tarvitseeko autoa? Eka reissu oltiin ilman ja hyvin pärjättiin. Toisaalta auto tuo monessa paikassa kyllä helpotusta, eikä joudu suunnittelemaan niin paljoa paikallisdösien varassa. Kuulisin Helsinkiflyeriltä mielellään lisää tuosta jenbachin junasta? 1,5h munchenin lentokentältä vai keskustasta? Mikäli kentältä niin kuulostaa aika hyvältä. Mikäli keskustasta, niin tetsausta tulee autoon verrattuna kyllä jo huomattavasti enemmän. Me menimme ensimmäisellä alppireissulla yhteistaksilla, mutta tuo oli varsin kallista lystiä per hlö, eli mielestäni jo kahdelle hengelle vuokra-auto alkaa olla fiksumpi.

Mayrhofen:

Kylä on ok, ei ehkä kaikkein pittoreskein, mutta hieno joki menee kylän läpi ja täällä on suhteellisen paljon kauppoja ja elämää, eli aktiivisuudesta tykkäävälle. Mayrhofenista lähtee suoraan ylös erittäin kiva kävelyreitti, joka vie sitten ylhäällä kulkevalle panoramawegille. Kävelimme sitä pitkin Hippachiin (sonnenalm), sieltä alas ja sitten junalla takaisin kylille.

Me majoituimme Gutshof Zillertalissa, jota en kyllä voi olla hehkuttamatta liikoja. Ei ole ihan halvin, tai siis oikeastaan meillekin vähän ylihintainen (taisi olla 220€/yö puolihoidolla kahdelle, muksu ilmaiseksi), mutta rahalla saa. Aamupala on ihan huippu, mm. proseccoa itseotossa, sen seitsemää sorttia hedelmää, oman leipomon leipiä jne. Siis todella laadukas. Iltapäivällä oli välipalaa, joka yleensä oli samoja leipiä, ehkä edellisen illan keittoa, nakkeja tms. helppoa. Illallisella oli kuuden ruokalajin illallinen yleensä kaavalla salaattipöytä itseotossa, alkupala, keitto, pääruoka, juustot, jälkkäri. Ruokien taso ei nyt ihan suomen finedineä ollut, mutta ei siitä ihan liikaa jäänytkään. Kolmen yön pakettiin kuului myös yksi 55min hieronta. Hotellissa on saunaosasto, jossa on hyvä höyrysauna ja kohtuullinen suomisauna. Pihalla on lisäksi varsin hyvä saunamökki, jossa siis toinen suomisähkösauna. Eivät nämä nyt tietenkään puusaunalle vedä vertoja, mutta tuo pihan sauna on varsin laadukas. Piha on iso, siinä on aurinkotuoleja jne. ja kaiken kruunaa uima-allas, jossa on pari hierovaa suihkua. Avaavat hyvällä säällä uima-altaan katon. Näillä spekseillä maksoin siis mielelläni tuon hinnan.

Mayfhofenin miinus ovat kalliit hissit. Helsinkiflyerin mainitsema viikkokortti on jo ihan ok-hintainen, mutta päiväksi hissinousu on n. 23€.

Reith am Alpbachtal:

Alpbachtal on Zillertalista viereinen laakso. Itse laakso ei ole ehkä ihan niin näyttävä, ja yleisesti paremmat vaellusmestat löytyivät Mayrhofenista (ja varsinkin siitä eteenpäin). Reith on kuitenkin todella tunnelmallinen kylä, jonka keskustassa on maakuoppauimala. Toimii lapsille sairaan hyvin, vaikkei vesiliukuja tms. ollutkaan. Alpbachin kylän lähellä olevan hissin yläasemalla on Lauserland, joka oli huikea seikkailupuisto lapsille – ja ilmaiseksi.

Alpbachissa iso plussa on se, että laakson kaksi hissiä kuuluvat majoituksien yhteydessä saatavan kortin hintaan paikallisbussien, uimaloiden jne. lisäksi. Lisäksi toinen hissi lähtee suoraan Reithistä, joten hissiajelua on helpompi harrastaa pienellä kynnyksellä. Lapsifasiliteettien vuoksi palasimmekin tänne tänä vuonna. Molempina vuosina eksyimme rolling oldies -kyläjuhlien aikaan, jolloin kylä täyttyi amerikanraudoista, tyllihameista ja liverock’n’rollista. Ei ehkä erityisen alppia, mutta toimi.

Reithissa majoituimme hotel Stockerwirtissä samalla puolihoitokonseptilla. Tämä oli vähän halvempi kuin Mayrhofenin hotla, mutta ruoan taso ei myöskään ollut yhtä hyvä. Itse asiassa safka oli täällä hintaansa nähden vähän pettymys, joten samaan hotelliin en enää kolmatta kertaa ole palaamassa.

Söll:

Söll on seuraavassa laaksossa Wilder kaiser –vuoriston kupeessa. Jälleen maisemat ovat vähän flätimpiä, ja Söllin asema isona hiihtokeskuksena näkyy siinä, että aakeaa laakeaa on paljon. Vaellus metsissä on kivempaa kuin rinnettä pitkin, joten tämä ei mielestäni ole haikkaajalle plussa. Mutta Söllistä ja sen lähikylistä löytyi myös oikein mukavaa haikkia, vesiputouksia yms.

Söllissä jälleen hissit maksoivat 20€/päivä, joten tästä tulee kulunkia. Toisaalta sitten taas aika ylhäällä oli erilaisia parkkipaikkoja, joista pääsi heti vaellusmestoille, joten täällä oma auto oli erittäin hyvä kapine. Söllin kylästä ei käytännössä vaella mihinkään.
Majoituimme Apartment Helene Kollerissa. Luulin, että meillä olisi oma kämppä, mutta olimmekin aika nihkeän akan yläkerrassa. Hintalaatusuhde oli huono, mutta isommalle porukalle tämä voisi olla hyvä setti. Söllin kylä oli ihan kiva, ja varsinkin kerran viikossa järkättävissä kyläjuhlissa oli oikein kiva tunnelma.

Me olimme siis 3+3+3 yötä edellä mainituissa kohteissa. Ajomatka kohteesta toiseen oli n. 30min. Tässä auto oli kätevä.

Näillä huudeilla on myös linkattava nämä rotkot, jotka olivat kyllä varsin vakuuttavia: https://www.alpbachtal.at/en/summer/hiking/the-gorges


Vaeltaminen:
Minkälaista alppivaellus on? Varmasti lappiin verrattuna (en ole kuin kerran ollut, joten en ole sen puolen pro) kannettavaa kamaa on paljon vähemmän. Koska useimmiten tehdään päiväretkiä, ilman voi ennustaa aika hyvin, joten hirveästi varavaatetta ei tarvitse. Puroja on joka puolella, ja näistä voi tankata superraikasta vettä, joten isoja vesimääriä ei tarvitse. Superidyllisiä hüttejä on joka puolella, ja näissä syö ja juo edullisesti, joten eväitäkään ei tarvitse. Jos rinkka ei paina selkää, niin vaativuutta tulee sitten vastaavasti korkeuseroista. Sekä ylöspäin että alaspäin meneminen on rankkaa, alaspäin monen mielestä polvien kuormituksen vuoksi jopa rankempaa. Korkeuserojen vuoksi alpeilla ei niinkään puhuta reittien pituuksista, vaan niihin käytettävistä ajoista.

Alpeilla on mahdollista kävellä niin laaksojen pohjilla, usein jossain vähän ylempänä, mutta vielä puurajan alla kulkevilla poluilla tai sitten kiipeillä huipuille. Omasta mielestäni puurajalla on kivointa. Huiput ovat yleensä kylmiä, karuja ja tuulisia, ainakin n. 2200m jälkeen. Reitit on yleensä väriluokiteltu, ja noihin luokituksiin on syytä suhtautua vakavasti. Meidän kokemuksemme mukaan punaiseksi merkitty reitti on sellainen, jonka on aina pystynyt menemään, mutta niissäkin voi olla vaarallisia paikkoja. Mustaa emme ole koskaan pystyneet menemään, ja niissä vaaditaankin yleensä kiipeilyvälineitä mukana. Punaisilla reiteillä vaarat ovat yleensä sellaisia, että polku on kyllä helppoa, mutta ei kovin leveää ja jos putoaa toiselle puolelle niin se on sitten siinä. Mitä syrjäisemmille reiteille menee, sitä enemmän tällaisia spotteja yleensä tulee. Toisaalta syrjässä on sitten myös niitä hienoimpia paikkoja, ja näkee enemmän eläimiä kuin ihmisiä.

Suurimman osan reiteistä kävelee ainakin hyvän vartalonhallinnan omaava henkilö ihan lenkkareilla. Kivikoissa ja ajoittaisilla lumipätkillä vaelluskengät ovat hyvät. Itse olen suosinut kaksia kenkiä, jolloin jalat saavat välillä levätä raskaista vaelluskengistä.

Summa summarum, alpit ovat kyllä todella tehneet vaikutuksen. Raikas ilma, hyväntuuliset ihmiset, kesällä aika rauhallisesti jengiä, ainakin Itävallassa aika edulliset hinnat. Ja se infra, joka on ollut muuttumattomana vuosikymmeniä. Lapset huomioidaan hyvin, ja kesä on usein täynnä kaikenlaista aktiviteettia kylissä.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22