Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - conard

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22
21
Yleinen / Vs: Norwegian Air talousongelmat 2019
« : 17.02.2019, 12:19:12 »
Mä en kyllä usko, että kukaan pystyy tätä asiaa ennustamaan. Sä olet turvassa, kun luottokortilla maksat joten siitä vain.

Olis muuten katastrofi jos norski menisi konkkaan, koska tämä näkyisi epäilemättä heti myös finskin hinnoissa.

22
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 10.02.2019, 20:07:19 »
Pitkän siivun palkintolennot on huono value, koska verot ovat niin kovat. Upgraden clearautuminen on varmasti pitkälti kiinni jäsenyystasostasi, mutta tuskin 24h sisään toimii joka tapauksessa.

23
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Vs: Marokon rahnaa
« : 02.02.2019, 16:11:24 »
Pitulolta totutun typerät kommentit. On erittäin järkevää ja winwin hoitaa keskikurssilla tällaiset caset. Monet jenkeissä enemmän ramppaavat tekevät tätä erinäisillä harrasteforumeilla paljonkin. Aika huonot perustelut, että käytetään väkisin loput rahat siivoajien tippeihin tai turhiin ostoksiin kentällä.

24
Tyhmät kysymykset / Vs: Lento + hotelli yhdelle
« : 02.02.2019, 16:08:02 »
Lentidiilit.fi listaa tasaisesti kaupunkikohteita yhdelle. Yksin matkustellessa mä olen yleensä buukannut lennot erikseen ja sit yöpynyt esim. Hostellissa. Joku laadukas hostelli toimii tosi hyvin, ja jos ei ota ihan isointa huonetta, on myös rauhallinen.

25
Toivon viestiesi kieliasun perusteella, ettet aio itse hoitaa lastesi kotikoulua. Spekseillesi varmasti Espanjan suomikoulu voisi olla paras ratkaisu, mikäli Britannia on liian pohjoisessa. Kreikan turistikohteissa (tsekkaisin Rodoksen) voisi myös olla suomikoulua tarjolla.

26
Tää ulkopuoliset matkatoimistot toimii kyllä ihan hyvin, mutta niissä pitää tietää mitä tekee. Vaikka en ole käyttänyt juuri tota nettimatkatoimistoa, mun on erittäin vaikea uskoa, että ne tarjoaisivat finnairin basic-lippua. Yleensä maksat extraa nimenomaan (usein täysin hyödyttömästä) palvelupaketista. Näistä saa lippunsa ostettua hyvin, jos ei ole tarvetta millekään lisäkikkailuille. Eli halvin lippu matkaan, kiitos ei kaikkiin lisämaksukyselyihin ja hoitaa sitten tarvittaessa esim. Matkatavarat suoraan lebtoyhtiön kanssa. Jos tätä ei ymmärrä, kannattaa asioida suoraan lentoyhtiön kanssa. Samasta syystä, että moni ei tätä ymmärrä, osasta näistä on netti pullollaan katkeria asiakaspalautteita. Niissä on yleensä aina kyse siitä, että asiakas ei ole osannut. Niin nytkin

27
En tiedä menikö viesteissä minulta ohi, mutta paljon käsitelty että voiko NYC-helsinki-tallinna lennoilta jäädä Helsingissä pois.
Mites toisinpäin...finski ei siis varmaan suostu siihen että hypätään vasta Helsingissä kyytiin nykkiin?

Jep, ekaa legiä ei voi skipata. Paluumatkalla sinun pitää periaatteessa lentää Tallinnaan asti, mutta jos olet vain käsimatkatavaroilla liikenteessä, sinua ei käytännössä sanktioida, mikäli esim. myöhästyt Tallinnan jatkolennolta. Ruumalaukkua et kuitenkaan saa mukaasi, ainakaan ilman, että joudut maksamaan helsinki-lipun ja tallinna-lipun hintaeron. Tulee siis kalliiksi eikä kannata yrittää.

28
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 31.10.2018, 15:16:47 »
Pari vinkkiä Lissaboniin, kun siellä nyt tuli pyörähdettyä:

- Uber toimii loistavasti, eikä maksa paljon mitään. En ole suomessa käyttänyt, mutta tuolla oikeasti 1,5km matka maksoi alle 3€.

- 28:n turistispåra: ajoin tuon reitin. Jotta kokemuksesta saa jotain irti, suosittelen seuraavaa: setti on kiva ennen kaikkea, jos pääsee istumapaikalle roikottamaan luuta ulkona. Mene siis pääteasemalle ja jonota sellainen paikka. Yksittäispaikkoja on vain 4 per spåra. Toisella puolella on sitten kahdenistuttavia, joissa toki toinen siis reunapaikka. Lisäksi toinen lähtöpaikka on paljon suositumpi kuin toinen, eli mene mielummin Campo de Ouriquen asemalle. Itse menin tuonne iltapäivällä, ja sain 5min odottelun jälkeen paikan. Ourique saattaa vaikuttaa olevan vähän syrjässä, mutta n. 150m tuon spåran päättäriltä on itse asiassa oikein kiva kauppahalli, jonka bongasin tämän kirjoituksen perusteella: https://www.discoverwalks.com/blog/top-5-food-markets-in-lisbon/. Kävimme myös suosituimmassa Ribeiran marketissa, mutta tuo oli kyllä niin valtavan tupaten täynnä, että ei ollut mikään miellyttävin kokemus. Ouriquessa oli hyvinkin laadukas ruokatarjonta, ja mahtui hyvin pöytään syömään.

Spåran matkustajana saa sitten olla sinänsä kova sydän, että lapsia ja vanhuksia tulee sisään, mutta seisomapaikalle en tuota reissua lähtisi tekemään. Istuen oli kyllä kiva setti katsoa kaikenlaista läpi Lissabonin.

- Hintataso oli ruoassa mielestäni yllättävän kova. Oletukseni oli, että Portugal olisi halvempi maa.

- n. 35min junamatkan päässä oleva Cascais oli oikein mukava rantakohde. Olimme puolet lomasta tuolla, ja siitä jäi varsinkin lapsiperheelle parempi fiilis kuin Lissabonista.

29
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Autolla alpeilla
« : 18.10.2018, 10:47:29 »
Mä olen vuokrannut pari kertaa Munchenin lentokentältä. Homma toimii, opastukset ovat hyviä ja google maps navigoi. Itävaltaan ajettaessa täytyy ostaa huoltoasemalta tarra ikkunaan. Sveitsistä en tiedä. Nastojahan tuolla ei käytetä, joten lumipaikoilla harrastavat lumiketjuja. Se on aikamoista säätämistä se. Suunnittele reitit niin, että menet mielummin ylös sitten hisseillä kylistä.

31
Matkaseuraa / Vs: Andalusian vuoriseuduille
« : 18.09.2018, 21:26:24 »
Taidan jättää väliin, toivottavasti löydät kuitenkin seuraa matkallesi!

Älä nyt tätä skippaa, vaikka kohteet kuulosti varmasti vähän hurjilta! Esim tuo caminito del Rey on epäilemättä upea setti ja täysin turvallinen. Mr. Alpit vaikuttaa myös osaavan asiansa. Kaikesta saa paljon enemmän  irti kun joku on tehnyt vähän taustatutkimusta. Mukaan vaan!

32
Matkaseuraa / Vs: Andalusian vuoriseuduille
« : 18.09.2018, 15:34:43 »
Hieno homma! Olisitko osannut muuten sanoa tuosta sierra nevadasta? Yksi syy, miksi toi alue on musta vähän tylsää, on kuivuus. Esim. alppeihin verrattuna maisemat ovat kuivaa ja yksipuolista. Mutta olisiko asia sierran nevadan suunnalla toisin? Olisiko se hyvä kevät/kesähaikkimatkakohde?

33
Saattaa myös herätä kysymys, miksi on matkablogi, jos ei ole mahdollisuuksia matkustaa ja tuottaa sinne sisältöä. Aika paljon on sellaista "neuvomista", että toistellaan yleisiä totuuksia paikoista, joissa ei olla itse oltu. Siitä on aika helposti pikemminkin haittaa kuin hyötyä.

34
Pohjoismaat / Vs: Helsingin erikoiset nähtävyydet
« : 16.09.2018, 13:41:37 »
Kruunuvuoressa taitaa kyllä olla vielä pari tönöä pystyssä, mutta en niiden takia lähtisi. Hakiksesta Vuosaareen menee saaristoliikenteen lautta, joka voisi olla lokaaleillekin eksoottinen. Jollaksen navettapizzeria Fornitaly on huippu. Oma vinkkupullo mukaan.

Teurastamo on Helsingin Berliini. Tosin meno aika kesäpainotteista.

35
Ihan klikkihuorausta nää artsin blogilinkit. "Blogista" löytyy vain linkki skyscannerin artikkeliin halvoista matkakohteista. Ilman käytännössä mitään omaa kontribuutiota asiaan. Kyseinen artikkeli ei itsessäänkään ole kovin kummoinen, ja on kirjoitettu tammikuussa 2018: https://www.skyscanner.fi/uutiset/vihjeet/halvimmat-matkakohteet-tana-vuonna

36
Matkaseuraa / Vs: Andalusian vuoriseuduille
« : 16.09.2018, 13:30:03 »
En tuppaa mukaan, mutta pari vinkkiä: benalmadena pueblon lähettyvillä on mina de Trinidad eli vanha kaivosluola vuorilla, joka on eksoottinen ja lyhyen helpon haikin kohde. Sitten toinen ihan lähialueen ratkaisu on dösällä mijas puebloon ja sieltä ylös vuorelle ja kävely Benalmadena puebloon tai benalmadenan köysiradalle. Päiväretki. Vettä mukaan paljon.

37
Meksiko / Vs: Puerto Vallarta, Sayulita & Guadalajara
« : 17.08.2018, 14:29:51 »
Puerto Vallartasta on täällä hämmästyttävän vähän juttua, vaikka sinne pääsee Finnairilla helposti ja välillä myös aika halvalla. Buukattiin reissu alkuvuodeksi ja kiinnostaisi kuulla nimenomaan noista lähipaikoista: kannattaisiko reppureissuhenkisen viettää valtaosa ajasta muualla kuin itse Vallartassa? Sayulita vaikuttaa kivalta, ja tämänhetkinen pläni olisi olla viikko siellä ja Viikko Vallartassa. Mutta onko pelipaikoilla viime aikoina olleita?

38
Lentomatkustus / Vs: Suorat lennot Portugaliin
« : 01.08.2018, 08:37:03 »
Tapin ongelma ovat olleet lentoajat: aikaisemmin oli molempiin siivuihin joku aamuyö lähtö tai paluu ja nyt vieläkin paluu taitaa olla aamuneljältä. On aika brutaali niin pienille lapsille kuin aikuisille, ja hintaa tulee usein taksista lisää. Siksi katsoisin myös finskin tarjontaa tolle reitille. On huomattavasti fiksummat lentoajat.

39
Niin ja: kehittyikö kielitaito, ja missä kielissä?

40
Miltäs kotiinpaluu on maistunut?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 22