Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - conard

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21 22
381
Smee, vastaus hyväksytty.  ;) Dinersin palkinto-ohjelman ravintolasetelithän ovat kyllä ihan käyttökelpoista kamaa, jos royalravintoloissa haluaa käydä. Käytännön -50% kaikesta kun oikein suunnittelee on kuitenkin varsin hyvä etu, joka biittaa erilaiset citydealit yms. lärsäkkeet, koska tuo käy myös viineihin. Jos stadista haluaa suosituksen, niin ravintola Nokka tarjoaa varsin kivan elämyksen Helsinki-menunsa kanssa. Muut dinersin palkinnot ovatkin sitten mielestäni aika ylihintaisia.

382
Itselläni menee myös Diners tämän myötä peruutukseen, kunhan ravintolalahjakortit on ensin saatu tilattua. Toisaalta veikkaan, että Diners juuri haluaakin karsia meikäläisen kaltaisia kortinkäyttäjiä, jotka lähinnä käyttävät loungeja, eivät koskaan ota maksullista luottoa ja käyttävät korttia muutenkin maksuihin aika harvakseltaan (koska se käy niin harvassa paikassa). Mutta olihan tuo aivan loistava karvalakkiratkaisu loungeihin. Kivaa oli niin kauan kuin sitä kesti.

Itse olen maksullisia loungeja käyttänyt parilla pitkällä vaihdolla kun ei ole huvittanut poistua kentältäkään ja pari kertaa porukassa kun osa on päässyt korteillansa tai niiden siivillä ja loppujen maksu on jaettu reilusti kaikkien kanssa tasan.

Offtopic, mutta tämä pisti silmään. Muut ovat maksaneet korteistaan rahaa ja vaivaa ja sitten vielä maksavat sun loungepääsyn? Ei kuulosta reilulta mun korvaan. Vapaamatkustamiselta pikemminkin.

383
Tammikuussa lennot Cancuniin ja paluu parin viikon kuluttua. Tarkoitus olisi tuossa ajassa ryönätä rantoja ja raunioita Yucatanilla ja Belizessä. Mietinnässä on että tuleeko kiire... Onko jollain kokemusta Cancunista Belizeen lentämisestä vai kannattaako mennä bussilla? Caye Caulkeriin ainakin suunnitelmissa mennä, onko Belizessä jotain mayaraunoita joita suosittelisitte?

En lähtisi noin lyhyessä ajassa Belizeen, kun Yacatanillakin on ihan tarpeeksi nähtävää. Isla Mujeres on lunki mesta ja mantereen puolelta sitten koko rantsu on kerrassaan upeaa. Raunioiden osalta suosittelen mielummin jotain vähän rauhallisempia paikkoja kuin Chicken Itzaa. Jos Tulumiin menette niin menkää heti aamusta kun se aukeaa. Noiden paikkojen maagisuus rikkoutuu, jos mestoilla on myös sata kiinalaista.

384
Thaimaa / Vs: Matkavinkki: Trangin saaret
« : 09.12.2013, 14:27:27 »
Tällä ainakin pääsee Langkawilta (tai Lipeltä) Lantalle: http://tigerlinetravel.com/. Toimii high seasonin aikana. Lantalta on sitten eri vaihtoehtoja Mookille.

385
Thaimaa / Vs: Matkavinkki: Trangin saaret
« : 18.11.2013, 14:34:26 »
Kirjataas täältäkin päivitystä Trangin saarista. Olimme Phuketista käsin piipahtamassa Mookilla, Kradanilla ja paluumatkalla sitten vielä Lantalla. Ensimmäinen huomio: jos matkan pääasiallinen tarkoitus on nämä saaret (ja muut kuten Lipe, Tarutao yms.) niin optimiratkaisu niille matkustamiseksi olisi lentää Bangkokiin ja ottaa siitä sisäinen lento Trangiin. Nimittäin vaikka esim. Phuket on maantieteellisesti paljon lähempänä, niin lautoilla Phiphin ja Lantan kautta matkustaminen ei ole ihan ilmaista ja vie aikaa. Me maksoimme eestaasvälistä Phuket-Lanta 1600bahtia/hlö (ostettuna suoraan satamasta. Karonilta olisi saanut satamakuljetuksineen 650baht/suunta. ei logiikkaa), välistä lanta-Mook 800baht (kusetushinta, halvimmillaan sai 550baht), välistä Mook-Kradan 350baht ja Kradan-Lanta 550baht. Muut reitit olivat mukavia, mutta Phuket-Phiphi ja Phiphi-Lanta ovat aika karjavaunulaivoja. Joka tapauksessa reppureissaaja joutuu tuolla varautumaan aika isoihin kustannuksiin lauttojen osalta.

Koh Mook/Muk

Erittäin sympaattinen saari, jonka farang beach oli myös varsin mukava. Farang beachilla on Charlie Resort, joka ei mitenkään persoonallinen paikka ollut, mutta heti sen takana oli Rubbertree bungalows, josta saimme perussiistin bungalowin 500baht/yö. Saaren halvin bungalow olisi ollut 300baht/yö, mutta tuolla oli sitten jo torakoita, kissa yöllä sisällä yms. Nämä hinnat siis marraskuun alussa 2013.

Ruokailun osalta saarella on kaksi erittäin suositeltavaa paikkaa: Meow thai kitchen heti rubbertreetä vastapäätä ja Hilltop restaurant hieman tietä eteenpäin. Söimme kahden viikon reissun parhaat thaikkusafkat Meowissa parina iltana perätysten (ja oli halpaa). Paikka on myös ilta-aikaan tunnelmallinen, vaikkei päivällä siltä näytä. Hilltopissa emme käyneet illalla, mutta päivällä ruoka oli herkkua ja annokset isoja. Paikkaa pitää pariskunta, jonka keittäjämamma on silminnähden (ja hyvällä tavalla) ylpeä kokkauksistaan. Tämäkin paikka oli halpa.

Mookilla sijaitsee Emerald cave, joka mainitaan kaikissa matkaoppaissa. En itse niin välitä pakollisten nähtävyyksien kiertämisestä, mutta tuo paikka oli yksi vaikuttavimmista, joita olen elämässäni nähnyt. Luonnonihme suorastaan. Luola kätkee sisäänsä privaatin rannan, jota ympyröi joka puolelta arviolta 30-50 metriset vuoret. Paikkaan pääsee uimalla tai kajakoimalla laskuveden aikaan. Nousuveden tullen sisäänpääsy menee umpeen. Erittäin oleellista on käydä täällä sellaiseen aikaan, jolloin siellä ei ole pakettimatkalaisia: elämys on tyystin erilainen yksin kuin kolmenkymmenen kiinalaisen kanssa. Suosittelen siis menemään aikaisin aamusta (lähtö klo 7.30). Meow vuokraa kanootteja (100baht/tunti, reissuun menee kiireettömästi 2h) Luolaan meloo kanootilla helposti ja aamulla vesi on alhaalla, joten melominen luolan läpi onnistuu. Vesi nousee kuitenkin koko ajan, joten n. klo 10 enää uiminen onnistuu. Tunneli on 80metriä pitkä ja siinä on n. 10 metrin matka, jolloin ei näe yhtään mitään. Tuo pimeys oli niin kertakaikkista, että esim. otsalampullani ei tuolla tehnyt mitään. Tunneli ei myöskään ole aivan suora, joten tuolla on helppo joutua paniikin valtaan, mikäli on sellaiseen taipuvainen. Itse en koe olevani erityisen arkajalka, mutta en varmaankaan olisi uskaltanut uida tuota matkaa yksin tai kaksin. Kajakilla meni. Mookilta saa tarvittaessa pitkähäntäveneen kuskeineen ja kuskilla on sitten hyvä valo mukana. Toki tämä ratkaisu on kalliimpi eikä niin persoonallinen. Toinen vaihtoehto on kajakoida ja jäädä odottamaan muita vieraita, joiden kanssa sitten menee sisään.

Ko Kradan

Kradan on puolen tunnin venematkan päässä Mookista. Pitkähännät tuntuivat taittavan tuota väliä 300bahtin korvausta vastaan, isompi paatti 350baht. Mikäli liikkuu isommalla veneellä (nämä tiedot eivät siis päde tigerlinesiin, joka ei vielä tuolloin kulkenut), niin kannattanee laivassa neuvotella joku stopover-hinta kradanpysähdystä varten. Esim. samalla laivalla väli Mook-Lanta olisi ollut 550baht, mutta Mook-Kradan 350baht ja Kradan-Lanta sitten vielä 550baht. Jälkimmäisen pätkän olisi salettiin saanut halvemmalla laivan kipparilta ostettuna. Oppirahoja.

Joka tapauksessa Kradanilla oli ehkä ne kaikkein hienoimmat rannat näistä kolmesta. Pääbiitsin mereltä katsoen oikealle kävellen oli mahdollista löytää ranta ihan itselleen. Miinuspuolena oli veden ja rantojen roskaisuus: tuntui, että tuolla ei rantoja paljoa välitetä siivota. South beachilta oli mahdollista snorklata (ihan ok, jonkin verran elävää värikästä korallia, ei kuitenkin maailmanluokkaa) suoraan rannasta kunhan uskalsi uida ehkä 50m ulos rannasta. Miinuspuolena meduusat, joten joku pitkähihainen paita olisi hyvä olla uidessa suojana.

Kradanilla oli mielestäni tasan kaksi suositeltavaa majoitusvaihtoehtoa: joko Paradise Lost Resort, joka on keskellä viidakkoa oleva sympaattinen bungalowikylä (siisti bungalow ilman omaa vessaa ja suihkua 700baht, vähän isompi erittäin siisteillä vessalla ja suihkulla 1200baht) ja päärannalle tultaessa mereltä katsottuna viimeisin paikka oikealla puolella (Kradan resort tai jotain, melkein samannimisiä paikkoja on kaksi). Tässä oli perusbungaloweja (aika kuppaisia paradise lostiin verrattuna) suoraan rannalla 1000baht/yö, mutta nuo olivat tosiaan niin lähellä rantaa kuin vain voi ja niissä oli luukut siten, että merta saattoi katsoa (kuppaisella) patjallaan maaten. Meillä oli hyvin close call, mutta päädyimme sitten kuitenkin Paradise lostiin.

Ruokailu ja muukin hintataso on Kradanilla melkein tuplat siihen nähden mitä Mookilla. Saaren parhaaksi ravintolaksi sanottiin tuota Paradise lostia, mutta sen ruoat kyllä hävisivät 6-0 Mookille. Muutenkin Kradanilla ei ollut sitä jotain mitä Mookilla oli. On kuin Kradanilta olisi puuttunut sielu. Tästä syystä viihdyimme Mookilla paljon paremmin.

Mook ja Kradan ovat auki ympäri vuoden, mutta tosiaan lautat eivät välttämättä niin hyvin koko aikaa kulje. Vailla tiukkaa aikataulua olevaa reppuilijaa kehottaisin melkein päivystämään rannalla ja kyselemään lähtevältä pitkähännältä suuntaa ja hintaa. Voisi päästä halvemmalla mukaan.

Vielä vinkkisivusto, josta mielestäni löytyy aika hyvin tietoa: http://www.travelfish.org/location/thailand/southern_thailand/trang/ko_muk

386
Thaimaa / Vs: Phuket
« : 18.11.2013, 13:37:14 »
Phuket käyty ja nyt pari kommenttia. Khao Lakiin, Similanille tai Khao Sokiin ei tällä reissulla ehditty, mutta haikkailuhenkiselle phuketinkävijälle voisin suositella Ton Sai - ja Bang Pae -vesiputousten välistä viidakko/sademetsäaluetta: näiden kahden vesiputouksen (jotka eivät putouksina ole mitään näkemisen arvoisia) välillä kulkee viidakossa polku. Jonkun tiedon mukaan etäisyys (ehkä linnuntietä?) olisi 3km, mutta meidän sportstracker kellotti 6km yhteen suuntaan eikä vielä oltu edes perillä toisessa päässä. Eli eestaas saa aika kivan päivämatkan aikaiseksi.

Tuo metsä on upeaa. En ole paljoa sademetsissä käynyt, mutta en voisi kuvitella enempää tarzan-fiiliksiä kuin mitä tuolla saa. Polku on lähtökohtaisesti kohtuuhelppokulkuista, mutta toki vaatii jonkinverran peruskuntoa ja asennetta. Polku myös risteilee jonkin verran ja varsinkin Ton Sailta päin tultaessa oikean suunnan löytäminen voi aina välillä olla hankalaa. Jos siis et aio haikata koko matkaa niin suosittelisin ehkä aloittamista Bang Paen suunnasta: tuolla polun lähtöpaikassa on myös gibbonapinoiden rehabilitation center, jossa voi tutustua turistipyydysapinoiden luontoon palauttamiseen. Apinat palautetaan tuohon samaiseen metsään, joten hyvällä tuurilla vaeltaja näkee reissullaan apinan. Tyttöystävä näki yhden, minä en. Bang Paen suunnalta tullessa metsä on myös ehkä vielä hieman hienompaa kuin toisesta suunnasta. Halutessaan erilaisia maisemia voi tehdä kahtena päivänä vaellukset molemmilta vesiputouksilta (tuo koko matka eestaas on aika hoocee). Mopolla pääsee lähtöpaikoille helposti ja luonnonpuistomaksu (200b/5e/hlö) pitää maksaa.

Kävimme myös kokkikoulussa: Kata Thai Cooking Class. Arvostelut olivat tripadvisorissa varsin hyviä, mutta mielestämme tuo oli vähän juosten kustu juttu ja hinta laatuun nähden aika kova. Vetäjä vietti paljon aikaa puhelimessa ja koko ajan oli vähän hoputtamisen fiilis. Suosittelisin ehkä katsomaan jotain muuta mestaa.

Parin vuoden takaiseen verrattuna Phuket oli aika täynnä venäläisiä. Toisaalta heistä ei jäänyt pahoja fiiliksiä, käyttäytyivät normaalisti, kuten muutkin turistit. Itse asiassa kohtuuhyvää siedätyshoitoa ryssävihaa vastaan.  ;)

Skootterivuokrapaikaksi suosittelisin Karonin liikenneympyrän kohdalla sijaisevaa New Karon Gymiä. Sitä pitää kaikkien James Bond -leffojen pahiksien näköinen saksalainen kehonrakentaja, mutta kaveri on asiallinen ja pyörät toimivat. Me kaaduimme skootterin ja jouduimme maksamaan pintavahingoista hieman, mutta kustannukset olivat varsin maltilliset siihen nähden, mitkä mahdollisuudet jollain thaikulla olisi tuossa ollut kiristää.

Hierontapaikkojen osalta suosittelen Lee-massagea Karonin pääkadulla: aina huippulaatuista hierontaa kun tuolla kävi.

387
Thaimaa / Vs: Halpa ja hiljainen saari/ranta nyt
« : 18.11.2013, 13:17:35 »
Lantalla viime viikolla varsin siisti bungalow 400B/yö. Long beachilla vähän beebeebungalowista pohjoiseen. Tosin rannalla toki porukkaa jonkin verran. Jos haluaa suosia vielä enemmän rauhaa, niin Koh Mook. Viikko sitten Rubbertree bungalowsissa (heti charlie resortin takana) 500B/yö. Mookilla myös muutoin halpaa ja loistava ruoka.

388
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Karibian risteily
« : 18.11.2013, 12:52:37 »
Jos englannin puhuminen ja matkavaraukset ulkomaisen nettitoimiston kanssa sujuvat, niin voisin suositella vacationstogo.com-sivustoa. Tuolta on ainakin tosi helppo skautata reittejä, aikoja yms. Nuo kv-nettimatkatoimistot sitten toimivat kaikki aika samalla tavalla, eli soittamalla on varaus tehtävä. Mutta meilitse kyllä laittavat sulle speksejä tulemaan.

Mitä laivoihin tulee, en ole itse ollut royal caribbeanilla, mutta Carnivalilla ja Norwegianilla kyllä. Kaikilta löytyy uusia laivoja ja vähän vanhempia. Tavalliselle pulliaiselle nuo kaikki ovat varsin luxusta (ei esim. voi oikein verratakaan perusviikkariin). Jos kuitenkin Suomessa tapaatte käydä syömässä michelin-paikoissa ja edellytätte samaa tasoa paatilta, niin sitten joku uusi Caribbean tai uusi Norwegian voisi olla paikallaan. Itse kuitenkin suosisin ajankohtaa, kestoa ja reittiä. Esim. olin itse Norwegian Sun -laivalla, joka on pieni ja vanha paatti. Tuollakin kuitenkin raflat olivat tosi kivoja ja muutenkin puitteet kunnossa. Tuo ehdottamani sivusto tarjoaa myös helpot vertailut laivoista.

EDIT: en ole itse käyttänyt, mutta aimotravel.com on suomalainen matkatoimisto Floridassa. Tuolta saa asiakaspalvelua suomeksi, mutta kuitenkin kv-hinnoilla. Tosin aina suomalaiset kivijalkaliikkeetkään eivät välttämättä ole paljoa kalliimpia, eli hintoja kannattaa vertailla.

389
Thaimaa / Vs: Kaakkois-Aasian paratiisirannat
« : 18.11.2013, 12:46:49 »
Ko Mook ja Kradan lienevät Lantan lähistöllä tuttuja? Siellä oli kiva meno. Kirjoittelen niiden ketjuun vähän lisää.

390
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 29.10.2013, 13:27:39 »
Kuten sanoin, avomustang on ollut vuokralla ja sen tavaratila oli varsin ok tilavuudeltaan, yllätti suorastaan. Hyvin mahtuu siis roipetta, eikä mitenkään "epämääräisen muotoinen". Mutta vuokratkaa vaan joku koirankoppi ja körötelkää sillä, valinta on kunkin oma.

391
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 28.10.2013, 11:06:14 »
Avomustangin takaboksiin mahtuu katto alhaalla hyvin yksi iso matkalaukku (ja jotain pienempää nyssäkkää tarvittaessa). Toinen voi sitten tarvittaessa olla vaikka takapenkillä. En näkisi mitään ongelmaa kahden ihmisen kamoille.

Jenkkien highwaylla päästellään kyllä kohtuureippaasti, joten hyvä ohitus(ja pois alta  pääsemis-)kiihtyvyys on hyvä asia. Toki maksiminopeusrajoitukset ovat maltillisia, mutta ainakin Miamissa meno on yleisesti ottaen villimpää ja reippaampaa kuin kotisuomessa.

392
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 24.10.2013, 10:56:21 »
Kokemusta on Miamista niin perus 4-ovisen normiauton kuin avomustangin vuokraamisesta. Suosittelen maksamaan tuosta Mustangista vaikka vähän enemmänkin. Aivan upea luxusauto tavalliselle pulliaiselle! Ja Mustanghan ei ole mitenkään erityisen iso auto, joten sillä on helppo sompailla. 300hv kuulostaa liioitellulta, mutta kyllä sporttivaihteella valoista pääsee.

393
Vastaavat caset on niitä suurimpia ongelmia yksin reissatessa. On monia ceissejä, joissa olisi kiva, että joku vahtisi kamoja.

Mulla ei ole tarjota mitään kikka kolmosia, mutta perustoimiva on, että ota vain vähän rahaa yms mukaan ja jätä rannalle. Kattelet sieltä aalloista sitten jatkuvasti huolestuneena pussukkasi perään. Toinen joskus koettu tapa on ottaa kontaktia lähirantatuoleillaan lojuviin länkkäreihin ja sitten kysyä ystävällisesti, voisitko jättää pyyhepussisi heidän petinsä pieleen siksi aikaa että käyt uimassa. Länsi vs. paikalliset -liittouma toimii ja voit myös aika hyvällä prossalla luottaa, että lomalaiset säilyttävät kamasi.

394
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - ruokailu ja ravintolat
« : 14.10.2013, 10:05:17 »
Jos haluaa syödä intialaista/bangladeshiläistä, kannattaa suunnata Brick lanelle (hieman keskustasta idässä). Kiva eläväinen katu, jossa paljon edullisia rafloja. Tuolla on myös hipsterikahvilaa, pienpanimoa, vintagepuotia, vanista myytäviä hampurilaisia yms. kivaa pöhinää. Erittäin Berliiniä, ollakseen Lontoota.

395
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 14.10.2013, 10:01:52 »
Lontoon reissun jäljiltä pari vinkkiä (toki nämä on jo ketjussa moneen kertaan kerrottu, mutta kun samoja aina kysytään):

Liikkuminen Gatwickilta: Gatwick Express on niin kätevä, etten harkitsisi muita ratkaisuja vaikka halvemmalla saattaisi päästäkin. Puoli tuntia ytimeen junalla, joka ei pysähdy missään välipysäkillä. Liput voi ostaa netistä etukäteen ja lunastaa sitten lentokentällä. Jos porukkaa on 3-4 liikkeellä, niin menopaluut saa kahden hinnalla. Samoin aina välillä on erilaisia muita nettialennuksia yksin tai kaksin matkustavillekin. Gatwickin kentällä ohjeistus tohon junaan oli helppo, eli sinne löytää kyllä.

Liikkuminen Lontoossa: Oyster Card on todella kätevä: se on ostettavissa metroasemilta tai R-kioskia muistuttavilta kiskoilta. Samalla valitset, lataatko kortille kuinka paljon rahaa (tai kaiketi aikaa. Me ladattiin vain rahaa). Sitten vingutat korttia aina tubeen mentäessä ja poistuessa. Maksimiveloitus päivässä on 8£, jos rullaat enemmän kuin sen, et maksa enempää. Jos rullaat vähemmän, maksat yksittäismatkojen verran (alle 2£). Kertalippu on niin kallis, ettei sitä kantsi ostaa juuri missään tilanteessa.


396
Thaimaa / Vs: Phuket
« : 02.10.2013, 13:30:43 »
Oliskos porukalla heittää kommenttia seuraaviin matkaehdotuksiin Phuketista käsin? Parin viikon pakettimatka on edessä, mutta tarkoitus olisi nähdä jonniinverran muitakin paikkoja kuin itse Phuketin rantoja, joten olen skautannut seuraavat plänit, joista voisi ajan puitteissa toteuttaa 2-3:

1. Pikavene Lantalle ja siitä heti eteenpäin Koh Mookille, jossa pari päivää rantaa, snorklia ja lähisaaria. Takaisintullessa halutessaan piipahdus Lantalla tai Phiphillä (molemmat entuudestaan tuttuja)
Ideassa hyvää: rannat kiinnostavat, samoin chillailu ilman sen kummempia tekemisiä. Mookista on lukenut tuossa mielessä hyvää.
Ideassa huonoa: Matkustamiseen menee kohtuupaljon aikaa ja matkalla olevat paikat on jo nähty. Jos tuonnepäin lähtee, niin olisi myös hauska sitten jatkaa Lipelle yms. mutta ne ovat jo niin kaukana, ettei taida olla mahdollista.

2. Mopolla Khao Lakiin, siellä yksi yö ja seuraavana päivänä päivän snorklireissu Similanille.
Ideassa hyvää: Mopoilu on kivaa (ts. mielummin sillä kuin minivanilla) ja Similania on kehuttu snorklipaikkana. Khao Lakiakaan ei ole suorastaan haukuttu.
Ideassa huonoa: Todennäköisesti reitti on tylsää motaria?

3. Mopolla Khao Sokin kansallispuistoon ja siellä päivän verran vaeltelua. Yöpyminen puistossa/Khao Lakissa. Tämä idis kiinnostaisi kovasti, koska haikkailu on kivaa. Se olisi myös mahdollista yhdistää tuohon Similan-touriin, kun samalla suunnalla ollaan.
Ideassa kysymysmerkkejä: Onko mopolla ajaminen tuonne asti enää realistista, ts. onko tie sellainen, että pystyy? Myös noita pidempiä vaelluksia ja järvellä yöpymistä suositellaan, mutta toisaalta olisi kiva reissata kevyellä pakkauksella, eli ihmeellisiä varusteita ei kanneta. Onko millaiselle täyspakkaukselle tarvetta? Suosittelisitteko yöpymistä Khao Lakissa vai tuolla puistossa? Onko ainoa paikka pysähtyä tuonne puiston sisäänkäynnille, jossa on jonkinlaista majoitusta yms. vai voiko esim. järvelle ajaa suoraan ja lähteä kävelemään sieltä? Onko puistoon tutustuminen kuinka hyvin tehtävissä omin päin, vai olisiko opas/retki hyvä idis?

4. Reissu Koh Yao Noille.
Ideassa hyvää: Ilmeisesti vielä aika rauhallinen landesaari. Lähellä.
Ideassa huonoa: Rannat huonoja ja mussesaari, eli keskimäärin vittumaisempaa locaaliväestöä. En tiedä, löytyykö tuolta sitten mitään mukavaa chillailuosastoa.

Mikäli arvon asiantuntijoilla on näihin idiksiin jotain näkemyksiä, niin otetaan mielellään vastaan. Myös muita vastaavia kohteita kuulostellaan mielihyvin.

397
Turvatarkastuksen ulkopuolella yksi suositeltava paikka voisi olla lähellä Alepaa olevan hodaribaarin tuolit: pehmeät pitkät jenkkityyliset diner-sohvat, joilla on salettiin hyvä nukkua. Ja vieläpä kohtuullisen syrjässä.

Poistettu mainontaa alta. -Mr. V

398
^^Ranta-sukellus-yhdistelmäkis kannattaisi kokeilla Dominicaa (ei siis Dominikaanista tasavaltaa vaan Dominicaa, varmuuden vuoksi sanottuna) ja yhdistelmnä Guadeloupe/Martinique. Dominicalla on muun hienon sukelluksen lisäksi aika hauska sukelluskohde "Champagne", missä kuumista lähteistä pulppuaa kuplia ja niiden keskellä' voi sukeltaa/snorklata. Paatilla pääsee saarten väliä, voi bongata siis useamman paikan samalla lomalla. Dominica on selvästi köyhempi kuin monet muut Karibian saaret, eikä siellä ole samanlaista jättimassaturismia, toki sitten turisti-infra on myös huonompaa. Sapuskojen laatu oli kyllä tuota ABC-saarten luokkaa, tuurillahan löytää hyviä paikkoja mistä vain, mutta noin yleisesti ainakin noilla mainitsemilani saarilla tarjotaan turisteille keskimäärin aika tavallista mättöä. Ainakin joitakin vuosia sitten oli varsin kohtuuhintaisia lentoja Pariisin kautta Guadeloupelle/Martiniquelle. Sen varmaan tiesitkin, että Bonairella sukellus olisi kyllä parempaa kuin Aruballa ja vähemmän jenkkimenoa, mutta rannat ovat kivisiä (korallikokkareisia). Turisteja taitaa olla joka paikassa ja paljon, Kuubassa ei ole jenkkejä, mutta muita senkin edestä. Siellä on varsin viileää tammikuussa, mutta Isla de la Juventud on oikein mainio sukelluskohde. Eikä Kuubakaan  ole kuuluisa erinomaisista ravintoloistaan.

Ootko Tintin itse sukeltanut Dominicalla vai perustuuko arvaukseen/toisen käden tietoon? Oon nimittäin itse ollut yhden päivän Dominicalla, ja rantsuja ei ainakaan mitenkään liialti ollut. Se, jolla oltiin, oli musta laavahiekkaranta, jossa ei ollut snorklimahiksia. Oli laivaterminaalista pohjoiseen ehkä 30min. Samalla matkalla ei ollut hirveästi muita rantavaihtoehtoja. Champagnesta ei tietoa, mutta kiviseksi sanoivat.

Yleisesti ottaen mulla ei jäänyt erityisen hyvää kuvaa Dominicasta. Sen sijaan St. Maarten oli huippusaari (laskeutuvat lentokoneet toki kliseisyydessäänkin varsin upeita). En tiedä, löytyykö tuolta sukellusta/snorklia, mutta jos löytyy niin voin suositella.

399
Lentomatkustus / Vs: Mopolla Helsinki-Vantaalle?
« : 10.09.2013, 12:11:37 »
Reissu takana ja mopo oli kentälle menemiseen aivan loistava peli! Tosiaan kakkosterminaalin rampin alla on ihan virallinen prätkäparkki, jossa on myös pyörätelineet. Ja ilmainen luonnollisesti. Normaali vetolaukku meni oikein hyvin jaloissa ainakin Solifer Retrolla.

400
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 20.08.2013, 19:13:40 »
Norwegianilla HEL-CDG-HEL ja normikokoinen vetolaukku meni ilman sen kummempia punnituksia tai ihmeempiä mallailuja koneeseen ja reppu selässä lisäksi. Eli eivät kovin tarkkaan tuntuneet käsimatkatavaroiden kokoa kyttäävän (vaikka tuo laukku rajojen mukainen olikin).

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21 22