Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - conard

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 22
41
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 25.07.2018, 11:57:58 »
Jatketaan Helsinkiflyerin perään, kun vähän samoilla huudeilla on liikuttu. Olen kahtena viime kesänä käynyt Itävallassa, ja tässä ajatuksia seuraavista kohteista: Mayfhofen (Zillertal), Reith am Alpbachtal ja Söll.

Liikkuminen: Me olemme vuokranneet auton Münchenin lentokentältä. Tällä kertaa maksoi bränikkä Audi A6 408€ kymmeneksi päiväksi. Tosin Avista en voi suositella: jouduimme odottamaan auton 4 (!) tuntia. Oli pikkaisen kiukkuista porukkaa kentällä. Muiden vuokraamojen hommat toimivat. Pelipaikoille ajaa lentokentältä parissa tunnissa ilman ruuhkia. Ruuhkat voivat pidentää ajoa huomattavasti, joten takaisin kannattaa lähteä hyvissä ajoin. Saksan ruuhkat ovat toista kuin mannerheimintiellä. Tarvitseeko autoa? Eka reissu oltiin ilman ja hyvin pärjättiin. Toisaalta auto tuo monessa paikassa kyllä helpotusta, eikä joudu suunnittelemaan niin paljoa paikallisdösien varassa. Kuulisin Helsinkiflyeriltä mielellään lisää tuosta jenbachin junasta? 1,5h munchenin lentokentältä vai keskustasta? Mikäli kentältä niin kuulostaa aika hyvältä. Mikäli keskustasta, niin tetsausta tulee autoon verrattuna kyllä jo huomattavasti enemmän. Me menimme ensimmäisellä alppireissulla yhteistaksilla, mutta tuo oli varsin kallista lystiä per hlö, eli mielestäni jo kahdelle hengelle vuokra-auto alkaa olla fiksumpi.

Mayrhofen:

Kylä on ok, ei ehkä kaikkein pittoreskein, mutta hieno joki menee kylän läpi ja täällä on suhteellisen paljon kauppoja ja elämää, eli aktiivisuudesta tykkäävälle. Mayrhofenista lähtee suoraan ylös erittäin kiva kävelyreitti, joka vie sitten ylhäällä kulkevalle panoramawegille. Kävelimme sitä pitkin Hippachiin (sonnenalm), sieltä alas ja sitten junalla takaisin kylille.

Me majoituimme Gutshof Zillertalissa, jota en kyllä voi olla hehkuttamatta liikoja. Ei ole ihan halvin, tai siis oikeastaan meillekin vähän ylihintainen (taisi olla 220€/yö puolihoidolla kahdelle, muksu ilmaiseksi), mutta rahalla saa. Aamupala on ihan huippu, mm. proseccoa itseotossa, sen seitsemää sorttia hedelmää, oman leipomon leipiä jne. Siis todella laadukas. Iltapäivällä oli välipalaa, joka yleensä oli samoja leipiä, ehkä edellisen illan keittoa, nakkeja tms. helppoa. Illallisella oli kuuden ruokalajin illallinen yleensä kaavalla salaattipöytä itseotossa, alkupala, keitto, pääruoka, juustot, jälkkäri. Ruokien taso ei nyt ihan suomen finedineä ollut, mutta ei siitä ihan liikaa jäänytkään. Kolmen yön pakettiin kuului myös yksi 55min hieronta. Hotellissa on saunaosasto, jossa on hyvä höyrysauna ja kohtuullinen suomisauna. Pihalla on lisäksi varsin hyvä saunamökki, jossa siis toinen suomisähkösauna. Eivät nämä nyt tietenkään puusaunalle vedä vertoja, mutta tuo pihan sauna on varsin laadukas. Piha on iso, siinä on aurinkotuoleja jne. ja kaiken kruunaa uima-allas, jossa on pari hierovaa suihkua. Avaavat hyvällä säällä uima-altaan katon. Näillä spekseillä maksoin siis mielelläni tuon hinnan.

Mayfhofenin miinus ovat kalliit hissit. Helsinkiflyerin mainitsema viikkokortti on jo ihan ok-hintainen, mutta päiväksi hissinousu on n. 23€.

Reith am Alpbachtal:

Alpbachtal on Zillertalista viereinen laakso. Itse laakso ei ole ehkä ihan niin näyttävä, ja yleisesti paremmat vaellusmestat löytyivät Mayrhofenista (ja varsinkin siitä eteenpäin). Reith on kuitenkin todella tunnelmallinen kylä, jonka keskustassa on maakuoppauimala. Toimii lapsille sairaan hyvin, vaikkei vesiliukuja tms. ollutkaan. Alpbachin kylän lähellä olevan hissin yläasemalla on Lauserland, joka oli huikea seikkailupuisto lapsille – ja ilmaiseksi.

Alpbachissa iso plussa on se, että laakson kaksi hissiä kuuluvat majoituksien yhteydessä saatavan kortin hintaan paikallisbussien, uimaloiden jne. lisäksi. Lisäksi toinen hissi lähtee suoraan Reithistä, joten hissiajelua on helpompi harrastaa pienellä kynnyksellä. Lapsifasiliteettien vuoksi palasimmekin tänne tänä vuonna. Molempina vuosina eksyimme rolling oldies -kyläjuhlien aikaan, jolloin kylä täyttyi amerikanraudoista, tyllihameista ja liverock’n’rollista. Ei ehkä erityisen alppia, mutta toimi.

Reithissa majoituimme hotel Stockerwirtissä samalla puolihoitokonseptilla. Tämä oli vähän halvempi kuin Mayrhofenin hotla, mutta ruoan taso ei myöskään ollut yhtä hyvä. Itse asiassa safka oli täällä hintaansa nähden vähän pettymys, joten samaan hotelliin en enää kolmatta kertaa ole palaamassa.

Söll:

Söll on seuraavassa laaksossa Wilder kaiser –vuoriston kupeessa. Jälleen maisemat ovat vähän flätimpiä, ja Söllin asema isona hiihtokeskuksena näkyy siinä, että aakeaa laakeaa on paljon. Vaellus metsissä on kivempaa kuin rinnettä pitkin, joten tämä ei mielestäni ole haikkaajalle plussa. Mutta Söllistä ja sen lähikylistä löytyi myös oikein mukavaa haikkia, vesiputouksia yms.

Söllissä jälleen hissit maksoivat 20€/päivä, joten tästä tulee kulunkia. Toisaalta sitten taas aika ylhäällä oli erilaisia parkkipaikkoja, joista pääsi heti vaellusmestoille, joten täällä oma auto oli erittäin hyvä kapine. Söllin kylästä ei käytännössä vaella mihinkään.
Majoituimme Apartment Helene Kollerissa. Luulin, että meillä olisi oma kämppä, mutta olimmekin aika nihkeän akan yläkerrassa. Hintalaatusuhde oli huono, mutta isommalle porukalle tämä voisi olla hyvä setti. Söllin kylä oli ihan kiva, ja varsinkin kerran viikossa järkättävissä kyläjuhlissa oli oikein kiva tunnelma.

Me olimme siis 3+3+3 yötä edellä mainituissa kohteissa. Ajomatka kohteesta toiseen oli n. 30min. Tässä auto oli kätevä.

Näillä huudeilla on myös linkattava nämä rotkot, jotka olivat kyllä varsin vakuuttavia: https://www.alpbachtal.at/en/summer/hiking/the-gorges


Vaeltaminen:
Minkälaista alppivaellus on? Varmasti lappiin verrattuna (en ole kuin kerran ollut, joten en ole sen puolen pro) kannettavaa kamaa on paljon vähemmän. Koska useimmiten tehdään päiväretkiä, ilman voi ennustaa aika hyvin, joten hirveästi varavaatetta ei tarvitse. Puroja on joka puolella, ja näistä voi tankata superraikasta vettä, joten isoja vesimääriä ei tarvitse. Superidyllisiä hüttejä on joka puolella, ja näissä syö ja juo edullisesti, joten eväitäkään ei tarvitse. Jos rinkka ei paina selkää, niin vaativuutta tulee sitten vastaavasti korkeuseroista. Sekä ylöspäin että alaspäin meneminen on rankkaa, alaspäin monen mielestä polvien kuormituksen vuoksi jopa rankempaa. Korkeuserojen vuoksi alpeilla ei niinkään puhuta reittien pituuksista, vaan niihin käytettävistä ajoista.

Alpeilla on mahdollista kävellä niin laaksojen pohjilla, usein jossain vähän ylempänä, mutta vielä puurajan alla kulkevilla poluilla tai sitten kiipeillä huipuille. Omasta mielestäni puurajalla on kivointa. Huiput ovat yleensä kylmiä, karuja ja tuulisia, ainakin n. 2200m jälkeen. Reitit on yleensä väriluokiteltu, ja noihin luokituksiin on syytä suhtautua vakavasti. Meidän kokemuksemme mukaan punaiseksi merkitty reitti on sellainen, jonka on aina pystynyt menemään, mutta niissäkin voi olla vaarallisia paikkoja. Mustaa emme ole koskaan pystyneet menemään, ja niissä vaaditaankin yleensä kiipeilyvälineitä mukana. Punaisilla reiteillä vaarat ovat yleensä sellaisia, että polku on kyllä helppoa, mutta ei kovin leveää ja jos putoaa toiselle puolelle niin se on sitten siinä. Mitä syrjäisemmille reiteille menee, sitä enemmän tällaisia spotteja yleensä tulee. Toisaalta syrjässä on sitten myös niitä hienoimpia paikkoja, ja näkee enemmän eläimiä kuin ihmisiä.

Suurimman osan reiteistä kävelee ainakin hyvän vartalonhallinnan omaava henkilö ihan lenkkareilla. Kivikoissa ja ajoittaisilla lumipätkillä vaelluskengät ovat hyvät. Itse olen suosinut kaksia kenkiä, jolloin jalat saavat välillä levätä raskaista vaelluskengistä.

Summa summarum, alpit ovat kyllä todella tehneet vaikutuksen. Raikas ilma, hyväntuuliset ihmiset, kesällä aika rauhallisesti jengiä, ainakin Itävallassa aika edulliset hinnat. Ja se infra, joka on ollut muuttumattomana vuosikymmeniä. Lapset huomioidaan hyvin, ja kesä on usein täynnä kaikenlaista aktiviteettia kylissä.

43
Voin ostaa kaikki ja hakea huomenna. Laitan yv:n.

44
Ongelma mielestäni tuon lennon suhteen on, että jos haluaisi suoraan pelipaikoille, niin lentoja ei saa samalle lipulle, jolloin joutuu varmuudeksi ottamaan aika pitkän tauon mantereenvälisen lennon saapumisesta eli menee lentokentällä hengailuksi. Ja jos tulee oikeasti lento-ongelmia, niin silloin missaa jatkolennot. Toki jos aikoo hengata Bangkokissakin niin silloin tuo ei ole ongelma. Minibussin kiistaton etu on se, että kaveri odottaa teitä lentokentällä ja pääsette heti lähtemään matkaan. Reilu 5h on aika googlemapsin mukaan ilman taukoja. Ja on kyllä halvempi kuin 6hlön lennot. Riippuu siis varmasti aika paljon siitä, kuinka hyvin viihdytte autossa.

Itse menimme Changille siten, että mennessä pysähdyimme Sametilla ja tullessa Pattayalla. Samet on vähän säätöä, koska veneellä meno on hankalampaa ja kalliimpaa kuin Changille. Pattaya taas itsessään ei ole kovin mieltä ylentävä paikka, ja kiertää vähän, joten ei varsinaisesti nopeuta. Tunnin matkan päässä lentokentältä on Khae Kheow zoo, joka oli varsin huikea paikka. Sisällä pitää ajaa autolla. Jos teillä on kuski (ja voimia lennon jälkeen, tai sitten palatessa) niin voitte yhdistää tuon matkaanne. Aikaa kannattaa varata 2-3h.

Olet varmasti kartalla siitä, että olette matkaamassa tuonne sadekaudella, eli sadetta ja myrskyä voi olla luvassa. Plussana on sitten tietysti halvemmat majoitukset, eli changin pitäisi toimia kyllä oikein hyvin myös sadekaudella. Suosittelen ottamaan vähän eri paikoista öitä. Ainakin whitesand ja khlong prao ovat kivoja paikkoja. Sadekaudella luulisi löytyvän oikein hyvää majoitusta 1000B (25e) yö. katso changin ketjusta pari vinkkiä.

45
Yleinen / Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« : 25.06.2018, 10:38:27 »
Itse diggaan ihan Euroopasta. Ei kai täällä ole truetraveller-pöhinää, mutta kaikkea muuta onkin. Ei Euroopassa ole kallista, jos elää kuin paikalliset. Joku lontoolainen taksisuhari pärjää usein ok sillä parin donan kuukausiliksallaan, sama hampurin raksajäbällä tai nizzan opettajalla. Trävellerin ongelma on, että pitäisi päästä vaihtamaan mestaa jatkuvasti, bilettää muiden truetravellerien kanssa ja kokea jotain eksoottista. Samaan aikaan nämä lähempänä olevat mestat ovat täynnä nähtävää, muttei niistä pääse kivoja kuvia somettamaan samalla lailla kuin jostain full moon bileistä, jotka on tehty trävellereille. Jokainen tyylillään. Suosittelen kuitenkin katsomaan myös näitä lähempänä olevia mestoja. Paljon koettavaa ja vaikka hieman enemmän maksaa, niin kaikki skulaa. Ihan oikeasti toimii, eikä vaan sinnepäin.

Tämän kanssa kyllä erittäin samaa mieltä. Ollaan nyt kesällä lähdössä kolmatta kertaa alpeille, ja nuo ovat kyllä aivan huikeita paikkoja. Biittaavat maisemiltaan minkä tahansa aasian mestan. Toki vaatii sen kevään/kesän/syksyn, mikäli lämpöä haluaa. Iän myötä on itselläni lämmön kaipuu vähentynyt, eli liian kuumaa ei oikein enää edes jaksa.

Vielä tosta truuträvellaamisesta: se, ettei voi elää kuin paikalliset, on totta, mutta lisätasona on se, että kaikkialla se trävellausintra tuntuu olevan samanlaista, ts. samantyyliset paikat houkuttaa: kivat "autenttisen" näköiset kahvilat (joissa mielellään lännestä exportattua hyvää kahvia), lunkit surffarityyliset baarit, siistit mutta kuitenkin sopivan katuruokahenkiset raflat. Näissä kaikissa on sitten vaan sitä omaa twistiä paikallisen kulttuurin mukaan. Tätä ilmiötä mielestäni tukee paljon itsenikin käyttämä tripadvisor: siellä korkeasti rankatut paikat tuntuvat olevan aika samanlaisia joka paikassa. Kun löydät sen huikean hyvän hipsterikahvilan berliinistä niin se voisi olla missä tahansa päin maailmaa. Mutta mikäs siinä, kiva kahvila ja hyvää kahvia.

46
Nyt muutamia kotimaanreissuja heittäneenä niin Cotopaxin laukku on ihan 5/5. Toiminnallinen, riittävän iso ja istuu selkään erinomaisesti. Mittään en kadu vaikka 200e maksoi.  ;D

Tää cotopaxi näyttää itse asiassa erittäin hyvältä! Itse olen vannonut tortugan nimeen, jonka ensimmäinen malli on tuota simppelimpi, mutta toisaalta se tarjoaa ehkä sitten isomman yhtenäisen yhden osaston. Mutta jos nyt olisin ostamassa laukkua, niin ilman muuta tsekkaisin tämän. Minipäiväreppu on myös kiva lisä tohon.

47
Yleinen / Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« : 22.06.2018, 13:03:28 »
Varmasti sinne Aasiaan vetää myös se, että siellä on paras trävellausinfra hyvällä hinta-laatusuhteella. Loppujen lopuksihan suurin osa matkaajista (myönnän auliisti, että minä mukaan lukien) ei oikeasti etsi sitä aitoutta vaan sitä länkkäreille rakennettua palvelukokonaisuutta, jossa on kivaa reggae-baaria, rantaa jne. Thaimaassahan sitä oikeasti aitoa on palavat roskat, rahanahneus ja hienosti verhottu farankirasismi. Sinänsä se on myös luonnollista, että juuri nuo tietyt asiat maailmalla kiehtovat, koska Suomessa on moni asia aika hyvin. Mutta kallista täällä on, ja siksi edullinen hintataso lomakohteessa on aina iso osa elämystä.

48
Yleinen / Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« : 21.06.2018, 11:16:06 »
Musta turhaa dissausta ihan asialliseen kyssäriin. Tämä on musta ihan reaali"ongelma"  ihan jo senkin takia, että Suomesta on nykyisellään tosi helppo lentää aasiaan, mutta muualle paljon vaikeampi ja kalliimpi. Sen takia omatkin reissut ovat turhan usein suuntautuneet Thaimaahan.

Olin itse aikoinani Yucatanin niemimaalla Mexicossa, ja tuo oli oikein lunkia seutua. Lämmintä, kaunista, historiaa (mayapyramideja), snorklia ja tequilaa. Kohtuullisen turvallista ja aika edullista. Haasteena on vain fiksut lennot. Parhaiten voisi löytyä jotain lomalentoa keskieuroopasta.

Karibian suhteen suosittelisin katsomaan risteilyjä, jos sellainen yhtään nappaa. Voi saada vuodenajasta riippuen todella hyviä diilejä laivoille, ja ne karibian kohteet on kuitenkin sen verran muovisia, että yksi päivä riittää hyvin. Ovat myös kalliita ja ruoka on huonoa, joten tuon puolen laiva hoitaa hyvin. Eettisyydestä ja reppureissufiiliksestä en sitten tiedä...

49
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkalaukkupohdintaa
« : 08.06.2018, 16:59:55 »
Ei ole kovin yleistä, että kamat jää, ellet sitten ole ostanut jotain ihan minimivaihtoajan lentoja. Mutta mitäs jos lähtisit pelkillä käsimatkatavaroilla? Sen kokoiseen lentotrolleyyn mahtuu oikeasti aika paljon sitä roipetta, ja sitten ei tarvitsisi jännitellä tai odotella kentillä. Nesteet saa pieniin astioihin. Ymmärrän, että ajatus voi olla vähän matkustaneelle aika radikaali, mutta siihen kyllä kannattaa tutustua.

50
Balkanin maat / Vs: Kreikan saaristo
« : 29.05.2018, 13:11:03 »
Lonely planetilta on Greek Islands -kirja. Vaikka kyseinen opussarja ei enää ole ihan tätä päivää tripadvisorien yms. myötä niin tuohon saarihyppelyn suunnitteluun se on mielestäni edelleen käypä. Eli lainaapa kirjastosta moinen.

51
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 24.05.2018, 11:31:54 »
Onkohan kenelläkään kesäkokemusta seuraavista: Söll, Scheffau, Brixen im Thale (tai lähiseudut)? Hakusessa olisi kolmeksi päiväksi joku kiva haikkikohde. Palvelut lapsille, kiva hotla, hyvät reitit ja pittoreski kylä plussaa.

52
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 21.05.2018, 22:34:00 »
Joo, Tempelhof on kiva ulkoilupaikka, ja siellä ollessa on hienoa lukea vähän ilmasillasta. Nappaa hyvä afrikkafalafel Sahara imbiss -nimisestä pikkupaikasta, joka löytyy ei kaukaa Tempelhofista.

Spreepark on myös itsessään kiva ja aavemaista possujunaa pääsee näkemään aidan raosta. Ymmärtääkseni huvipuisto on aika tarkkaan vartioitu ja rapsua tulee, jos sinne lähtee tetsaamaan.

53
Junamatkustus / Vs: Viehättävimmät junareitit
« : 14.05.2018, 16:07:39 »
Sintra - Azenhos do Mar. Tuo kolme varttia kestävä  matka kolisevalla museoratikalla on yksi kauneimmista, minkä olen kokenut.

Kuulostaa hyvältä! Onko tuo azenhos kiva paikka itsessään? Onko tämä siis ihan oikea paikallisten kulkuväline vai puhtaasti turreviihdyke? Oliko hintataso mikä?

54
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 11.05.2018, 09:54:01 »
http://www.arena.berlin/en/location/badeschiff/ on kiva. Aikuisten paikka, mutta kyllä varmaan teinikin viihtyy. Ohjelma kantsii katsoa netistä.

Muilta osin katsastaisin summerbad kreuzbergin, siitä oon kuullu hyvää. Ja summerbath neuköllnin. Ei kokemuksia, mutta on ainakin Berliiniä.

55
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 09.05.2018, 14:14:41 »
Okei, eli raportti Tropical Islandista

Yleistä: kyseessä on valtava entinen lentohangaari, jonka sisään on rakennettu tropiikki: aitoa sademetsää, flamingoja, rantaa, aurinkotuoleja, liukumäkejä, saunamaailma, ravintoloita ja kauppoja, lasten leikkialuetta (tyyliin hoplop). Mesta avattiin vuonna 2004.

Saapuminen: Pelipaikoille on helppo mennä julkisilla: juna-aseman nimi on brand tropical islands ja juna menee pari kertaa tunnissa. Meidän junamme päättäri oli Cottbus. Junaan voi hypätä ainakin Alexanderplatzilta ja Ostkreuzilta. Ostkreuzilta matka kesti 41min ja maksoi n. 16 € eestaas. Juna-asemalla oli shuttledösä odottamassa (matka-aika n. 5min). Sisääntulo oli jouheva.

Tilukset: Paikka on kyllä vaikuttava. Porukka kävelee sisällä shortseissa ja släbäreissä, ja tuolla vallitsee aidosti trooppinen tunnelma, olematta kuitenkaan liian hikisen kuumaa. Sademetsä on hieno ja altaat siistejä ja mukavia. Yleisestikin kaikkialla on hyvin siistiä saksalaiseen tyyliin. Toki porukkaakin oli sitten varsin paljon, varsinkin lapsiperheitä. Olimme paikalla su-ma, joten en tiedä, onko tuo viikonloppuisin enemmän bileaikuisten suosiossa, mutta tosiaan varsinaista iltaelämää ei ollut. Aikuiseen makuun tuolla olikin erityisesti saunamaailma (lisämaksu 14 €/24h), joka oli laadukas saksalaiseen tyyliin rakennettu saunamaailma erilaisine saunoineen ja löylyttäjineen. Suomalaisiin puusaunoihin tottuneellehan saksalaiset saunat ovat aina huonoja, koska he eivät osaa rakentaa niihin riittävää ilmanvaihtoa, mutta ulkoisesti hienoja ne ovat, ja kulttuuria tuntemattomalle ohjattu löylytys on ihan hauska kokemus. Paikassa on myös ulkoallasosasto, joka oli yhtä lailla laadukas. Ulkoaltaan vesi oli riittävän lämmintä.

Majoitus: Kohteeseen voi mennä päivälipulla tai olla yötä. Mikäli on yötä, voi paikalle mennä jo heti aamusta ja olla seuraavana päivänä koko päivän klo 01.00 asti. Me olimme yötä ja yövyimme teltassa (150€/2 hlöä, sis. aamupala). Teltta sijaitsee hiekalla, ja se on sinänsä ihan miellyttävä asumismuoto. Patjat olivat hyvät. Itse piti sänky pedata. Mutta: kun sisälämpötila on 26 astetta, oli tuolla meille liian kuuma nukkua. Eli mikäli et kuumassa tarvitse ilmastoitua huonetta, tuo on ihan fine, mutta mikäli vannot ilmastoinnin nimeen, et todennäköisesti viihdy teltassa. Kahdelle hengelle ilmastoidut huoneet ovat sitten jo varsin hintavia, eli majoituksen hinta on mielestäni suurin kysymysmerkki tuonne menon suhteen. Osa huoneista sijaitsee varsinaisen domen ulkopuolella, mutta yhteyskäytävällä niihin. Ne ovat täysin pätevä ratkaisu, ja niistä saa ikkunan auki ulkoilmaan. Tarjolla on myös konttimajoitusta hieman domen ulkopuolella. Nämäkin näyttivät olevan ihan jees, mutta niissä sitten tietysti olet shuttlebussin armoilla, eikä leppoisa ilta/yökäyskentely paikassa oikein onnistu. Parhaimmillaan tuo paikka nimittäin oli siinä vaiheessa kun päivämatkalaiset ja lapset olivat lähteneet ja altaissa oli rauhallista.

Ruoka: Isona plussana on mainittava majoituksen hintaan sisältyvä aamupala: tuo oli suomalaiseenkin hotelliaamupalakulttuuriin tottuneelle erittäin laadukas: hyviä tuoreita sämpylöitä, sen seitsemää sorttia päällelaitettavaa, lämpimiä juttuja (mm. hyviä makkaroita), ja mikä parasta, tuorepuristettua appelsiinimehua itseotossa. Muutoin ravintolat olivat aika karmeaa bulkkia, mutta hintatasokaan ei ollut törkeä: bisse maksoi 4,50€/0,5l joka paikassa. Se yksi "parempi" ravintola oli ilta-aikaan itse asiassa varsin viihtyisä. Ruoka ei ollut kummoista, mutta ei suorastaan pahaakaan, ja hintalaatusuhteeltaan moiseen paikkaan ihan ok.

Kenen kannattaa mennä?: mikäli fyrk finns, tuo toimii kyllä kenelle tahansa. Tarkan markan matkaajalle majoituksen hintataso on aika tiukka. Tällöin etsisin 4hlön perhehuonetta ilmastoinnilla. Sellaisessa oli mielestäni value ihan kunnossa. Päiväretki toimii varmasti, mutta tosiaan ainakin aikuisena juuri siitä iltatunnelmasta sai eniten irti, eli se puoltaa yöpymistä. Saunamaailma oli saksalaisittain varsin jees, mutta toki vastaavaa löytyy Berliinin keskustastakin.

56
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 04.05.2018, 09:03:34 »
Jos kylpeminen kiinnostaa niin googlaa Tropical Islands. Vanhaan lentokonehangaariin rakennettu sisätropiikki uima-altaineen yms. Voin kertoa lisää, jos vaikuttaa kiinnostavalta. Alle tunti junalla pelipaikoille.

57
Hei, mitä mieltä, tuleeko finskillä yleensä tässä keväällä alennukset syksyn nykin lennoista? mulla sellainen mielikuva, että usein olis tullut? syksylle reissua suunnitteilla ja tuo vajaa 700e kyllä vähän nyppis maksaa..

Finski taitaa ensi kuussa julkaista uuden vain käsimatkatavarat -hinnoittelumallinsa myös jenkkien kaukolennoille, eli siinä voisi kuvitella saavansa halvempi lippuja kuin koskaan. Odottaisin siis ainakin siihen asti.

58
Eurooppa / Vs: Eurooppaan maitse 10v jälkeen
« : 12.03.2018, 18:12:25 »
Itse olen lähdössä Euroopan rautateille vielä pidemmän tauon jälkeen ja ilokseni huomasin VR:lla olevan taas maaliskuun ajan IR Global Pass -kortit 15 prosentin alennuksessa. Varsinkin jos pärjäilee rajoitetuilla matkapäivillä ja liikkuu Länsi-Euroopan maissa, tuo on jo varmasti ihan kilpailukykyinen hinnaltaan. Itä-Eurooppa onkin asia erikseen.

Voisitko vähän avata tätä ir-passin valuejuttua, kun olet epäilemättä tutustunut asiaan? Minkälaisella reitillä/aikataululla näkisit tuon hyvänä settinä? Junamatkustus kiinnostaisi, mutta hinnat ovat tuntuneet vääjäämättä liian kalliilta.

59
Pohjoismaat / Vs: Kööpenhamina
« : 06.03.2018, 18:52:46 »
Juu, ei Christianiassa vaikeuksiin joudu, ellei vaikeuksia erikseen etsi. Maalaisjärki tietysti mukana.

Tämä jäi kiinnostamaan. Löytääkö sieltä vaikeuksia jos etsii? Eivätkö hipit ole lunkia porukkaa? Vai minkälainen Christiania on nykyisellään?

60
Junamatkustus / Vs: 18-vuotiaana Reilaamaan
« : 03.03.2018, 08:05:40 »
Fiksu suunnitelma ja kypsää tekstiä! Hyvä nuoriso! Mä sanoisin kyllä, että 50€/pv riittää hyvin, varsinkin jos kokkailet ruoat hostelleilla. Ekalla reilillä me syötiin vaan kerran mäkissä koska se oli liian kallista...

Reittikin vaikuttaa oikein hyvältä! Jos sitä haluaa vähän maustaa, niin voisit tutkia vähän noiden isojen kaupunkien ympärillä olevia nähtäviä. Monasti pienemmät kylät ovat todella kivoja. Noihin ei kannata käyttää reilipäivää, mutta jollain paikallisjunalla pääsee kätevästi. Venetsiassa en yöpyisi, vaan katsoisin halvan mestan puolen tunnin junamatkan päästä.

Toinen tapa pysyä budjetissa on ostaa se halpa norwegianin paluu valmiiksi. Mielestäni se ei paljoa rajoita, jos on vaan yksi paikka, jossa olla lopuksi. Toki jos tulee koti-ikävä aikaiSemmin tai haluaisi olla muutaman päivän vielä kohteessa niin sitten. Reililippu kannattaa joka tapauksessa aloittaa vasta siitä päivästä jolloin lähdet prahasta eteenpäin.

Hauskaa matkaa!

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 22