Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - conard

Sivuja: 1 ... 20 21 [22]
421
Thaimaa / Vs: Koh Yao Noi
« : 17.05.2013, 14:51:44 »
Onkohan porukalla tuoreempia tietoja Koh Yao Noista? Toimiiko tämä mitenkään päiväretkikohteeksi Phuketista, vai olisiko yön yli joka tapauksessa fiksuinta olla? Hakusessa olisi myös muita vaihtoehtoja Phuketista käsin kun tuli pakettimatka varattua. Phiphi ja Lanta on nähty. Olisiko esim. mantereella hyviä kohteita, joihin voisi skootterilla ajaa (sata kilsaa suuntaansa taittuisi vielä helposti)?

422
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 09.04.2013, 17:05:27 »
Kysymys: usein jonkun nettimatkatoimiston kautta Finskin lennot on jokusia euroja halvemmat. Kun nykyisin luottokorttimaksuista veloitetaan lisähintaa, niin onko turvallisempaa ostaa lippu suoraan Finskiltä (taustaoletuksena, että Finski ei mene konkkaan) kuin nettimatkatoimiston kautta, jos aikoo maksaa verkkopankin kautta? Jos siis ostan vaikka supersaverin tms. kautta Finskin lennon ja Supersaver tms. menee konkkaan, pääsenkö lennolle?

423
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami
« : 19.10.2012, 16:51:58 »
Risteilylle olisi tarkoitus lähteä, mutta sen jälkeen viettää parit päivät Miamissa shoppaamassa jne. Miami beach on mielestäni suuri pettymys, kuppaista ja kallista. Mutta olisko siitä jompaan kumpaan suuntaan aluetta, joka olisi siedettävän ajomatkan päässä, ranta olisi kiva ja ehkä olisi vähän halvempaakin kuin miami beachilla? Pohjoisessa olisi Sawgrass Mills (huippumesta), joten mielummin menisin sinnepäin.

424
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 28.06.2012, 14:25:41 »
Kysyisin täsmävinkkejä Friedrichsheiniin. Aluetta hehkutetaan paljon, mutta itse en ole löytänyt kivaa menoa kuin (muistaakseni) Simon-Dach-Strasselta, jossa olen ollut brunssiaikaan syömässä. Lisäksi Boxhagener Platzin seutua on kehuttu. Mutta onko Friedrichsheinissa illalla meininkiä ja olisiko teillä suositella jotain ihan tarkkoja mestoja? Kivoja baareja/pubeja, livemusaa tms, ihan biletyspaikkoja, ruokailua? Hotellini sijaitsee Gübener Strassella.

425
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 01.06.2010, 16:03:24 »
Löytyisikö joltain joku vinkki Berliinissä sellaiseen underground-mestaan (klubi, ulkobilepaikka tms.) jota ei oikein ilman paikallistuntemusta löydy? Viimereissun parhaat kokemukset olivat paikoista, joihin emme olisi ilman saksalaista frendiämme löytäneet...

426
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 25.03.2010, 14:17:21 »
EasyHotel Berlin. Uusi ja edullinen. Hinnat muuttuvat kuten lentolipuisssa, eli aikaisin varanneet saavat halvimmalla.

http://www.easyhotel.com/hotels/berlin.html

Onko tästä jo jollakin käyttäjäkokemuksia?

427
Etelä-Amerikka / Vs: Venezuela
« : 06.01.2010, 22:51:18 »
jep, maksettiin kyllä se 137bol maasta poistuessamme ja lisäksi ylimääräinen 28bol, koska joku vero oli noussut lippujen oston jälkeen. Onhan noi ison luokan vedätyksiä, mutta minkäs teet.


428
Etelä-Amerikka / Vs: Venezuela
« : 04.01.2010, 22:49:05 »
Hotel Patrick oli myös meidän ensimmäinen kohteemme Juangriegossa. Siellä oli itse asiassa ihan hauska meno: hotellinpitäjä 3-4 keski-ikäisen naisystävänsä kanssa aikamoisessa pöllyssä ja heti istuttivat meidät pöytään bisselle. Sitten alkoivat tanssia Merenqueta. Toi mesta olikin niitä parhaita "lattarifiilistelyjä", joskaan siitä ei pitkän matkustelun jälkeen oikein osannut ottaa irti. Hotelli oli täynnä, joten mammat soittivat kaverinsa viereisestä hotellista (nimeä en muista) hakemaan meidät sinne. Kaverilla oli niin punaiset silmät, että oli vetänyt muutakin kuin uistinta, mutta muuten oli asiallinen ja puhui myös hyvin enkkua.

Juangriego basecampina on vähän niin ja näin, koska siellä ei ole mitään. Päivällä toimii ja auringonlasku kannattaa varmaan katsoa (me ei nähty), mutta illalla siellä on tasan 40metriä, jossa käytännössä voi liikkua, ellei sitten halua liikkua pimeillä kujilla, joilla ei ole mitään.

Meitä oli neljä jannua, joten liikuttiin taxilla. Se oli kätevin ratkaisu. Meidän maksamia taxihintoja:

lentokenttä-Juangriego: 80bolivar
juangriego-playa caribe: 15
playa caribe-juangriego-playa el aqua: 40
playa el aqua-parque el aqua: 20
playa el aqua-porlamar: 60-70

Dösällä meno ei tuolla varmaankaan mikään ongelma, ne tuntuivat kyllä kulkevat. Varsinkin porlamarissa ihan ok ratkaisu. Me käytettiin kuitenkin taksia, kun ei paljoa maksanut ja ei sit tarvinnut venailla. Mutta dösä ei (valoisaan aikaan) missään nimessä mikään ongelma. Pimeällä menisin vain taksilla.

Vaihtokurssi nousi meidänkin aikana dollarin osalta 5,3:sta 5,5:een ja euron kohdalla 7,5:stä 8:iin. Kasin kurssin sai playa el aquan pääkauppa-alueen kohdalla olevasta nettikahvilasta/puhelinmestasta/rahanvaihtolasta. Samasta paikasta kannattaa soittaa himaan pihalla olevan gaiffarin kännykästä. Puhelut suomeen 1 bolivar/minuutti.

Magictoursilta otettiin tosiaan snorklaus. Maksettiin 160bol. Siinä oli olevinaan alennus, koska kaverit otti muitakin retkiä. Tota mestaa kyllä suosittelen varauksetta, koska saatiin sieltä paljon muitakin palveluita, joita ilman oltaisiin oltu vaikeuksissa (äijä mm. varasi meille porlamarista hotellin, varasi lentoliput caracasiin yms.) Snorklausreissujen sisällöt olivat kaikilla firmoilla aika samat, mutta hinnat saattoivat vaihdella.

Sukeltamaan olisi myös päässyt samaan syssyyn (en tiedä, olisiko magictoursin kautta). Meidän porukassa oli myös yksi sukeltaja, eikä hän ollut maksanut kahdesta sukelluksestaan kuin 350bol (muistaakseni). Ei siis paljon kalliimpi kuin snorklaus, eli jos sukeltamisesta tykkäätte. Mestat eivät kuitenkaan todellakaan kovin erikoisia olleet ja tuskin sukeltelemalla paljoa sen kummempia.

Laserilla taidettiin lentää ainakin toiseen suuntaan. Ei niillä paljoa eroa ole. Kun menette Caracasin kentän matkalaukkualueelta ulos, teidän seuraanne lyöttäytyy heti sellainen virallisissa vaatteissa oleva gaiffari. Me oltiin tätä kohtaan tosi epäileväisiä, mutta seurattiin sitä sitten kuitenkin kotimaan terminaaliin, joka on eri rakennuksessa kuin ulkomaanterminaali. Kaveri sitten selvitti meille lennonkin ja ei löydetty kilpailutuksella halvempaa, joten otettiin se. Lento kyllä ostettiin ihan tiskiltä, mutta toi jannu varmaan tekee rahansa sillä, että siltä sitten vaihdettiin rahaa, kun sitä ei kerran ollut. 1$=5bol. Mutta siis meidän kokemuksemme mukaan siniasuisilta lentokenttävirkailijoilta voi vaihtaa rahaa turvallisesti, kunhan tekee sen diskreetisti. Rahanvaihto ei ylipäänsäkään ollut mikään ongelma ja varsinkin playalla täysin avointa toimintaa.

Me bamlattiin espanjaa sen verran, että asiat saatiin hoidettua sillä. Jos osaatte yhtään avustavastikaan, niin auttaa kyllä ihan sikana, koska enkkua ei kauheasti osata.

Mutta tosiaan, ei liikoja varoituksia, meillä oli kyllä kiva reissu, mutta paljon siistimpiäkin paikkoja löytyy. Mantereelta uskon kyllä itsekin löytyvän niitä aidompia spotteja, mutta meidän aikamme ei niihin riittänyt.

429
Etelä-Amerikka / Vs: Venezuela
« : 04.01.2010, 14:52:41 »
Vähän matkakuulumisia Venezuelasta:

Lensimme Caracasista suoraan Isla de Margaritalle ja ensimmäisenä kohteena oli Juangriego. Paikkaa ei voi erityisesti suositella ainakaan pimeän aikaan. Playa Caribe oli ihan ok ranta, mutta vailla mitään palveluja. Saaren pääbiitsillä Playa el Aqualla oli jonkin verran elämää päivisin, mutta iltaisin olimme öbaut ainoat turistit liikkeellä. Tai oikeastaan lähes ainoat ihmiset liikkeellä, koska paikallisiakaan ei juuri näkynyt. Biitsi oli kyllä täynnä lupaavannäköisiä baareja ja ravintoloita, mutta niissä ei syönyt kukaan, koska turistit olivat suurimmaksi osaksi all inclusive -hotelleissaan. Tällaisessa olimme itsekin, johtuen siitä, että ruoka ja juoma eivät maksaneet hotellin päälle paljoa ja beachilla saatavat piña coladat olivat oikeastaan reissun paras value. Suositeltava oli Hotel Playa Caribe tai jotain. Myös Coral Caribe oli kivannäköinen mesta siisteillä huoneilla ja kivalla viidakkomaisella allasalueella. Jälkimmäinen sisälsi vain aamupalan.

Tapasimme pari tyyppiä, jotka olivat asuneet mestoilla pidempään ja he sanoivat, että vielä 5 vuotta sitten ranta oli täynnä väkeä ja beach partyt pyörivät aamukuuteen asti useammassa mestassa. Nyt auki oli yksi disco, jossa asiakkaina lähinnä me, joitakin paikallisia ja läjä maksullisia naisia. Kaverit kävivät yhtenä iltana lähellä Porlamaria Camy beach -clubilla, jossa oli enemmän porukkaa, mutta meno muuten aika vaisu. Señor Frogs oli kiinni, koska siellä oli pari viikkoa aikaisemmin ammuttu pari tyyppiä.

Suositeltavaa Islalla oli vesipuisto, joka oli ihan kiva setti kivalla säällä. Myös snorkkelireissu (n. 20e sis. ruoat ja juomat) oli ok-kokonaisuus, vaikkakin itse snorklaus oli aika heikkoa eli ei ollut mitään ihmeempää nähtävää. Kaverit tekivät myös retket Los Roquesiin ja Angel Fallseille, mutta päiväretkeksi 200e on kuitenkin aika paljon ja noi reissut jäätyivät lentojen osalta useamman tunnin eli aika säätöä luvassa. Erityisesti Los Roques oli kuitenkin kuulemma hieno mesta.

Saaren pääkaupunki Porlamar tarjosi jonkin verran enemmän elämää ja pääkadulla oli jonkin verran mm. kauppoja. Ostareita ei erityisesti voinut suositella, ellei halua ihan samanlaista kuin länsimaissakin. La Vela ja Sambia olivat täynnä normaaleja Niken, Tommy Hilfigerin yms. kauppoja aika normaalein suomihinnoin.

Mantere jäi sitten loppujen lopuksi kokonaan väliin, kun emme saaneet yhtään sitä suosittelevaa kommenttia keneltäkään. Kaikki henkilöt, joilta Caracasista kysyimme, suorastaan kielsivät sinne menemisen. Niin paikalliset kuin kokeneet reppumatkaajatkin. Meitä oli kuitenkin neljä jannua liikkeellä ja kaikki reissanneet enemmänkin, mutta jäi kyllä niiden stoorien jälkeen väliin.

Pimeä rahanvaihto sujui kätevästi ja vaihtajia piisasi. Lentokentällä tarjottiin dollarista 5 bolivaria ja islalla parhaimmillaan 5,5. Eurosta sai Islalla 8 Bolivaria. Pankkikortilla tuolla ei tee mitään (koska joutuu maksamaan virallisen kurssin mukaan), joten käytännössä koko matkakassa on oltava mukana dolsuina tai euroina. Euroissa oli suhteessa jopa parempi kurssi.

Islalla suositeltava matkajärjestäjä Rachid Magictoursilta oli todella avulias monissa asioissa ja on jo toimivien nettisivujensakin perusteella suositeltava asiointikumppani. http://www.islamargarita.com/magic-tours-english.htm Äijä myös suostui höyläämään visalta bolivareja kutosen kurssilla, jos aivan akuutti rahapula iskee. Hänelle oli myös mahdollista maksaa retket euroilla 7,4:n kurssiin ja 10%:n komissioon. Tämä oli ainoa paikka, jossa korttimaksu länkkärivaluutalla onnistui.

Summa summarum, en lähtisi suosittelemaan Venezuelaa (tai no ok, Isla de Margaritaa) matkakohteeksi vallitsevan yhteiskuntajärjestyksen aikana. Chavez ei kerta kaikkiaan halua tonne turisteja ja se näkyy kaikessa. Me oltiinkin esim. Porlamarissa ainoat turistinnäköiset viiden päivän aikana. Mikä ei tietenkään sinänsä ole ongelma, koska monesti sitä onkin mielummin paikallisten parissa. Mutta mutta: tuolla ei liiku paikallisetkaan pimeän tullen ulkona. En tiedä miksi, mutta osasyy on se, ettei esim. Porlamarissa ole oikein mitään paikkoja joihin mennä. Kaikki sellainen lattarimainen kahvila/baarikulttuuri, musa yms. puuttui tuolta. Tilalla oli ainoastaan epämääräinen turvattomuuden tunne ja autiot kadut. Tuntui, että se lattarikulttuuri, jota tuoltakin on varmasti joskus löytynyt, on kuristettu täysin pois.

Ruoasta on vielä sanottava, että yhtään hyvää ateriaa ei ton reissun aikana syöty (ja syötiin muutakin kuin hotellien all inclusiveissa). Parasta oli snorklausreissussa saatu barracuda, mutta siihen vaikutti aika paljon kivat merelliset puitteet ja urheilusta tullut nälkä. Ruoka oli yksitoikkoista, kallista ja esim. liha suorastaan ala-arvoista. Paikallisista mätöistä parasta olivat empanadakset, eli eri jutuilla täytetyt letut (?). Toki ruoka-arvostelu saattoi kärsiä siitä, että perusturistiripuli vaivasi meitä kaikkia tiukasta käsihygieniasta huolimatta.

Parasta reissussa oli ilmasto, rantailu ja kylmät piña coladat. Myös paikallinen bisse oli ihan jees. Mutta rannatkaan eivät olleet sellaista valkoista hiekkaa ja sinistä vettä kuin esim Mexicossa, joten suosittelen valitsemaan jonkin toisen matkakohteen, kun siistejäkin mestoja tällä pallolla on.

430
Etelä-Amerikka / Vs: Venezuela
« : 04.12.2009, 11:46:21 »
Moi,

Onko kenelläkään päivitettyä tietoa Venezuelasta? Erityisesti kiinnostaisi Macuton ja Catia La Marin toimivuus majoituskohteena Caracasissa. Kiinnostaisi ennen kaikkea mennä rannalle eikä vaaralliseksi parjattuun Caracasiin.

Ja oletteko lentäneet Caracasista Isla de Margaritalle? Sujuuko homma jouhevasti ja tuleeko jotain veroja lentolippuhintojen lisäksi? Olisiko jotain erityissuositeltavaa yhdeksän päivän reissulle?

Tämän hetkinen matkasuunnitelma (vaikka fiilispohjalta mennäänkin): eka yö macutoon. Seuraavana päivänä lento Islalle. Siellä 4-5 pv. Sitten takaisin mantereelle ja Maracayn suuntaan. Maracayssa päivä ja sitten Parque national Henri Pittieriin ja rannikolle Puerto Colombiaan. Kommentteja näistä?

Sivuja: 1 ... 20 21 [22]