Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - avery

Sivuja: [1] 2
1
Italia / Vs: Bologna
« : 08.11.2018, 15:01:53 »
Vähän menee offtopiciksi, koska kyseessä on Bolognaan liittyvä ketju, mutta vastaan kuitenkin.

Olen asunut Parmassa reilut kaksi vuotta. Ihan kiva kaupunki varmaan turistille, mutta nähtävää ei ihan hirveästi ole. Parma on hieman Tamperetta pienempi kaupunki, mutta tuntuu käytännössä paljon pienemmältä. Keskusta on pieni alue, jonka näkee muutamassa tunnissa. Toki se riippuu vähän siitä kuinka nopeasti tykkää kierrellä.

Ruoka Parmassa on hyvää. Alue on kuuluisa tietysti Parman kinkusta, mutta kuten vähän joka puolella Italiaa, täältä löytyy myös paljon muita hyviä ruokalajeja.

2
Eikös tämä ole nyt ihan täyttä skeidaa, vaiko? Ainakaan tuosta EU:n pykälästä (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX:32004R0261&from=EN) en löydä mitään tuollaista ehtoa. Mielestäni joka paikassa on hyvin selkeästi sanottu, että 600e tulee jos olet määränpäässä myöhässä yli 4h ilman sen suurempia kikkailuja oliko jatkolento vai ei. Vai oletteko eri mieltä?

Onko sillä väliä, että jatkolennon operoija oli Delta? Ts. Air France oli 3.5h myöhässä kun saapui Atlantaan, mutta Deltalla ei ollut tarjota jatkolentoa kuin vasta 7h myöhemmin, joten oltiin yhteensä 11h myöhässä. Kaikki siis samalla lipulla
En osaa sanoa tuosta mitään, että vaikuttaa asiaan se, että kyseessä on Delta. Mielestäni ei, jos lipun on kuitenkin myynyt Air France?

Meillä juuri kun tultiin Los Angelesista reittiä LA - Düsseldorf - Helsinki, niin tuo LA - Düsseldorf väli oli Air Berlinillä ja se oli myöhässä pari tuntia, minkä takia missattiin Finnairin jatkolento. Sitten Air Belin hommasi meille SASin lennot Kööpenhaminan kautta, ja oltiin lopulta Helsingissä 4,5 tuntia alkuperäisen saapumisajan jälkeen. Ja tästä Air Berlin maksoi täyden korvauksen.

Voi toki olla, että Delta vaikuttaa asiaan, mutta siinä tapauksessa Air Francen ei kai olisi tarvinut maksaa yhtään mitään, koska saavuit kuitenkin vaihtokentälle 4 tunnin aikarajan sisällä?

3
Hoitelin pari viikkoa sitten paperit kuluttajariitalautakuntaan ja eilen sain sieltä vastauksen. Asia otetaan käsittelyyn ja päätöksen tekemiseen menee kuulemma arviolta 10 kk. Koitan muistaa raportoida tänne väliaikatietoja. Mulla oli vaatimuksena vakiokorvaus molemmille matkustajille viivästyskoron kera.

Pistin muuten eräästä viimekesäisestä myöhästyneestä mannertenvälisestä lennosta Air Berlinille postia. Pyysin kahdelle 600 € vakiokorvausta. He tarjosivat heti yhtä 100 € lahjakorttia sovinnoksi, mutta eivät ole ikinä kertoneet miksi kyseinen lento oli yli 4 tuntia myöhässä. Kannattanee viedä tuotakin tapausta eteenpäin.
Päivitän hieman tilannetta.

En siis luonnollisesti suostunut Air Berlinin tarjoamiin lahjakortteihin, mutta en myöskään jaksanut alkaa säätämään ulkomaalaisen yhtiön kanssa. 25.2. tein annoin tapauksen Airhelpin (www.getairhelp.com) hoidettavaksi. 10.3. AirHelp ilmoitti, että AirBerlin on hyväksynyt korvaushakemukseni, mutta että heillä voi mennä pari kuukautta korvauksen maksamiseen. 10.4. Airhelp ilmoitti, että AirBerlin on maksanut heille vakiokorvauksen täysimittaisena (600 € per naama = 1200 € yhteensä). Täyttelin  maksutiedot AirHelpin sivuilla ja rahat saapuivat päivässä tililleni. AirHelpin palkkio oli 25 %, joten 300 € tuli yhteensä maksettavaa. Kalliiksihan tuo tulee, mutta helpotti aivan älyttömästi. 900 € on parempi kuin ei mitään tai 100 € lahjakortti.

Ja sitten Finnairin tapaus. Finnair otti tuon kuluttajariitalautakunnan selvittelyn jälkeen minuun yhteyttä ensimmäisen kerran 25.3. Tällä kertaa heidän tarjouksensa oli 200 € rahaa per matkustaja tai 300 € lahjakortti per matkustaja. En tuohon tarjoukseen vastannut mitään, koska ajattelin, että jos Finnair yhtäkkiä nostaa tarjoustaan, niin sitten ei kyllä varmaan ole puhtaat jauhot pussissa. Tuo sovintatarjous oli voimassa 7.4. asti.

Nyt sitten tänään Finnairilta tuli viimein viesti, jossa ilmoitettiin, että he maksavat meille molemmille 400 €:n vakiokorvauksen tai vaihtoehtoisesti saamme 550 € -arvoiset lahjakortit. Lahjakorttikin alkaa tuntua hyvältä vaihtoehdolta, koska kesällä on tiedossa reissu Yhdysvaltoihin.


4
Hoitelin pari viikkoa sitten paperit kuluttajariitalautakuntaan ja eilen sain sieltä vastauksen. Asia otetaan käsittelyyn ja päätöksen tekemiseen menee kuulemma arviolta 10 kk. Koitan muistaa raportoida tänne väliaikatietoja. Mulla oli vaatimuksena vakiokorvaus molemmille matkustajille viivästyskoron kera.

Pistin muuten eräästä viimekesäisestä myöhästyneestä mannertenvälisestä lennosta Air Berlinille postia. Pyysin kahdelle 600 € vakiokorvausta. He tarjosivat heti yhtä 100 € lahjakorttia sovinnoksi, mutta eivät ole ikinä kertoneet miksi kyseinen lento oli yli 4 tuntia myöhässä. Kannattanee viedä tuotakin tapausta eteenpäin.

5
Kyllä tuo on jo niin selkeä, että kannattaa vääntää. Finnairinkin kannattaa ainakin jonkin verran venkoilla, koska kun tuossakin peruuntui kaksi lentoa, vakiokorvauksista tulisi todennäköisesti yli sadan tuhannen euron paukku, jos maksaisivat kaikki kiltisti. Varsinkaan työmatkoilla olevat tuskin viitsivät työnantajansa puolesta hirveästi vääntää, joten pienelläkin venkoilulla luultavasti säästää helposti kymppitonneja per tapaus.

EU:ssa on työn alla noiden säännösten uusiminen. Toivottavasti saisivat kuluttajaystävällisemmän tavan noiden kovausten hakemiseen, vaikka sitten sillä hinnalla että korvauksia suhteutettaisiin vähän enemmän esimerkiksi lipun hintaan. Nykyinen järjestelmä ei ole oikeudenmukainen oikein minkään tahon kannalta. Oikeastaan ainoa tilanne, missä nykyjärjestelmä toimii, on joku yksittäinen ylibookkaus. Se nyt on aivan selvää, että jos koko koneelliselle pitäisi jakaa satasia jokaiselle, lentoyhtiöt käyttävät kaikki mahdolliset keinot välttyäkseen maksulta.
Vastasin Finnairilla, että vakiokorvaus kuuluisi tässä tilanteessa maksaa ja vetosin kuluttajaviraston sivuilla olevaan informaatioon ja linkkeihin EU:n ennakkoratkaisuihin.

Sain suunnilleen samanlaisen vastauksen kuin aiemminkin ja nuo tarjoavat uudestaan sitä 150 € lahjakorttia. Täytyy ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan ja kysyä heidän mielipidettä asiaan...

Finnair:
Lainaus
Lentokoneen huoltotoiminnan tarkoituksena on ennaltaehkäistä kaikkien teknisten vikojen esiintyminen. Finnair huoltaa ja tarkastaa koneensa lentokonevalmistajan ohjeiden ja viranomaismääräysten mukaan. Lisäksi täydennämme huoltoja ja tarkastuksia oman kokemuksen perusteella sekä jakaen kokemuksia muiden samaa konetyyppiä käyttävien lentoyhtiöiden kanssa. Valitettavasti lentoyhtiö ei voi vaikuttaa siihen, että yllättäviä teknisiä vikoja joskus ilmenee. "VHF 2 radion" vikaa ei olisi voitu ennalta havaita tai estää eikä peruutusta välttää millään Finnairin käytettävissä olevilla toimilla. Kysymyksessä oli siten odottamaton lentoturvallisuuteen vaikuttanut puute, joka EU-asetuksen mukaan voidaan tulkita poikkeukselliseksi olosuhteeksi. Vakiokorvausta ei tässä tilanteessa makseta. Luottamuksen palauttamiseksi tarjoamme tämän lennon matkustajille 150 euron arvoisen lahjakortin/matkustaja. Lähetän sen sinulle sähköpostilla, mikäli hyväksyt sen sovintona asiassa.

6
Finnairin lento lento Milanosta Helsinkiin peruttiin 3.1.2016. Tästä ei ilmoitettu mitenkään etukäteen ja vielä matkalaukkuhihnallakin sanottiin, että lento on vaan pari tuntia myöhässä. Lopulta sitten kävi ilmi, että kyseinen kone ei ollut lähtenyt vielä edes Suomesta ja se johti siihen, että lento peruttiin ja Finnair hoiti hotellin illallisesella ja aamiaisella Malpensan kentällä. Takaisin Helsinkiin lopulta päästiin seuraavan aamun lennolla isommalla koneelle.

Korvauksen piti olla mielestäni selvä, mutta Finnair oli toista mieltä.

Lainaus
Lento AY796 peruuntui edellisellä reitillä havaitun yllättävän teknisen syyn vuoksi. "VHF 2 radio", vikaantui ja varaosa oli elinkaarensa alussa, joten se oli yllättävä ja ennalta arvaamaton vika. Vian etsintä kesti pitkään aiheuttaen lopulta lennon peruuntumisen. Pahoittelen lennon peruutuksesta sinulle aiheutunutta harmia ja vaivaa. Lentokoneiden kuntoa tarkkaillaan jatkuvasti ja Finnair varmentaa matkustajien turvallisen lentomatkan kaikin mahdollisin ennakoivin toimenpitein. Näistä toimenpiteistä huolimatta koneissa voi esiintyä odottamattomia lentoturvallisuuteen vaikuttavia vikoja, jotka ilmenevät luonteensa tai alkuperänsä vuoksi yllättäen. Vakiokorvausta ei tässä tilanteessa makseta, koska kyseessä oli vika, jota ei voinut ennakoivin toimenpitein välttää.

"VHF 2 radio" vaikuttaa omaan korvaan aika perus osalta eikä miltään force majeure -keissiltä, vaikka uusi varaosa olikin...

Finnair tarjoaa kuitenkin lohdutukseksi 150 € lahjakorttia, mutta mielestäni mulle/meille kuuluu se 400 € korvaus. Tuossa kuitenkin loma pitkittyi yhdellä päivällä ja kullanarvoinen lomapäivä siinä samalla meni viemäriin.

Olin siis avopuolison kanssa reissussa, joten ollaan vaatimassa molemmat Finnairilta 400 €:n vakiokorvausta. 800 € tuntuu paremmalta kuin joku 2 x 150 € lahjakortti.

Kannattaako taistella?

7
Onko kenelläkään tietoa Espanjan työtilanteesta sähköalan osalta? Puhun luonnollisesti suomea ja englantia. Espanjakin taipuu suunnilleen c1-tasolla. Dele löytyy tasolta b2. Valmistun kesällä AMK:sta ja Suomessa pysyminen ei hirveästi houkuttele. Kanadaan muuttaminen on myös yksi pitkäaikainen haave. Minkälainen tarve siellä olisi työntekijöille tällä alalla?

8
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 30.07.2012, 18:41:38 »
Castelnovo di Sotto, Italia :)

9
Espanja / Vs: kielikurssit Espanjassa
« : 24.04.2012, 09:59:35 »
Olen itse menossa kielikurssille El Puertoon, sain mielestäni todella halvalla koko setin!
http://brightsparkspanish.com/
Ostin kielikurssin Citydealin kautta, sain n.350€:llä kolmen viikon opetuksen ja majoitukset!
Lähtö huhtikuun puolessa välissä :)

En jaksanut lukea koko viestiketjua, joten jos samainen mainittiin jo aiemmin niin pahoittelut ;)
Oho, kuulostaa kyllä todela halvalta. :) Pistähän ihmeessä kokemuksia kurssin jälkeen.

10
Espanja / Vs: kielikurssit Espanjassa
« : 09.11.2011, 15:48:59 »
Avery, voitko siis suositella tota Málagan Easynediä? Siis nimen omaan ilman majoitusta? Kelasin ehkä lähteä kurssille, pari kaveria asuu Fugessa niin voisin lusia niiden nurkissa.. Tiedä sitten alkaako stogella suhailu nyppiä muutaman viikon jälkeen. Tarkoituksena olis siis opiskella ainakin neljä viikkoa, varmaan enempikin.

Millä kielellä opetus varsinaisesti tapahtuu? englanti-espanja? Pärjääkö kohtalaisella englannilla ja käytänössä 0-tason espanjalla?  ;D
No siis on se varmaan hinta-laatusuhteeltaan ihan jees. 0-tason espanjalla pärjää, koska opettajat puhuvat myös englantia, tosin aika huonosti, mutta puhuvat kuitenkin. Luulen kuitenkin kielen vaihtuvan espanjaksi hyvin nopeasti, jotta oppiminen olisi tehokkaampaa. Olen Valenciassa ottanut muutamia tunteja eräässä toisessa yksityiskoulussa ja on se kyllä huomattavasti laadukkaampin, mutta myös jonkin verran kalliimpi.

En kyllä suosittele Fuengirolasta päivittäin tulemaan... Junamatka taisi kestää yli puoli tuntia, sitten vähän kävelyä busseille ja sitten vielä bussilla 20 minuuttia. En muista tarkasti Fuengirola - Málaga -matkan pituutta, mutta kokonaisuudessaan matkalle tulee varata yli tunti suuntaansa.

11
Espanja / Vs: kielikurssit Espanjassa
« : 25.10.2011, 16:51:58 »
Minkänimisen koulun löysit Avery? Minkälainen majoitus?
Voisi yrittää ettiä jotain osa-aikaista työtä Malagan seudulta? Siinä oppisi hyvin lisää.
Vähän tulee vastaus myöhässä, kun ei tätä foorumia tule niin aktiivisesti seurailtua. Koulun nimi oli Easyned Málagassa. Käytännössä olin koko tuon 8 viikkoa yksityisopetuksessa, koska koulussa ei ollut muita oman tasoisiani opiskelijoita. Siellä oli myös erittäin vähän muun tasoisia opiskelijoita, eli espanjan puhuminen vapaa-ajalla jäi vähän vähäiseksi.

Ootteko pallontallaajat osallistuneet tuon Malaga Easynedin espanjan intensiivikursseille? Kokemuksia koulusta, opetuksesta ja majoitusmahdollisuuksista kaipaan  ::)
Itse valitsin sen kimppa-asumismuodon. Jos sulla käy tuuri, niin saatat saada hyvän huoneen yläkerrasta, mutta jos käy huono tuuri niin saat pienen kopperoisen patiolta tai jopa mahdollisesti pienen kopperoisen, jossa ei ole ikkunoita ulos. Itse sain hyvän huoneen, mutta patjassa oli lutikoita ja yli kuukauden taistelin lutikkanongelman kanssa, kunnes kaikki lutikat tapettua.

Koulussa on kaksi opettajaa, omistaja ja yksi toinen mies. Se toinen oli erittäin hyvä tyyppi ja siitä sain elinikäisen kaverin, vaikka ikäeroa löytyy 10 vuotta. Koulun omistajakin on ihan jees, mutta sen asenne siihen hommaan oli vähän niin ja näin. Laitteet ei toiminut, kopiot epäselviä ja huonolaatuisia, asumistilat erittäin likaisia, paitsi itse huoneet. Alakerran keittiö oli kuvottava ja yläkerran nurkkaus, jossa oli jääkaappi ja mikro oli aivan käsittämättömässä kuosissa. Keittiössä oli kaksi pesukonetta, joista toinen oli rikki, joten pyykinpesu oli ajoittain vaikeaa kun kompleksissa asuu yhteensä varmaan 20 tyyppiä. Siellä siis asuu jotain ihan random-porukkaa enemmän, joilla ei ole mitään tekemistä koulun kanssa ja kukaan ei ainakaan tuolloin puhunut espanjaa vaan englantia. Niin ja lafkan nettisivuista saa käsityksen, että kyseessä on 100 % -kusetus. Siitä pintapuolin näkee, millä asenteella omistaja on tekemässä hommiaan.

Edulliseen hintaan toki kuuluu miinuspuolensa. Jos itse menisin tuonne uudestaan niin hankkisin kämpän omatoimisesti ja maksaisin pelkästä kurssista. Tosin varmistaisin, että siellä tosiaan on muitakin oppilaita, koska yksin siellä tulee olemaan aika tylsää.

12
Espanja / Vs: Valencia
« : 25.10.2011, 16:38:22 »
Itsekin tuolla Tomatinassa olin ja huh kuinka vastenmielinen tapahtuma se oli. En tiedä olinko vaan huonolla paikalla, mutta väkeä oli niin paljon, että hädin tuskin mahduin liikkumaan ja pelkkä pystyssä pysyminen oli liukkaan vaan takia erittäin työlästä. Kyllä sinne joku kaatuikin ja ambulanssillahan se sitten haettiin pois. Tulipahan käytyä. Onhan toi tommonen once in a life time -kokemus.

13
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 25.10.2011, 16:31:30 »
Olen Valenciassa vaihdossa ja haluaisin mennä jouluksi kotiin. Olen katsellut lentoja suoraan Valenciasta päiville 22.12. - 2.1. ja hintaa kertyy lähes 400 euroa. Jos lentäisin Barcelonasta lennot maksaisivat 300 €, mutta menopaluujunamatka taas maksaa 60 €, joten ei taida olla vaivan väärti. Tietääkö joku, jos löytyisi joku halvempi tapa heivata itsensä Suomeen? Ihan kiinteät nuo päivä ei ole. Menopäivässä on kaksi vaihtoehtoa, 22. ja 23. ja paluupäivässä varaa löytyy enemmän molempiin suuntiin.

Varmaan jollain halpalentokikkailulla saattaisi päästä edullisesti?

14
Espanja / Vs: kielikurssit Espanjassa
« : 29.07.2011, 22:55:05 »
Menee vähän offtopiciksi, mutta E-A:ssa voi opiskella halvalla. Esim. Ecuadorissa intensiivikurssi 200e/kk
Kovin mielelläänhän sitä lähtisi Etelä-Amerikkaan, jos lennot olisi jonkin verran halvempia. Ja syyskuussa alkaa vaihtovuosi Espanjassa. :)
Tuota ei oikein tajua, jos lentolipun tuonne saa tonnilla ja kurssit on tuota luokkaa, niin kyllä aika samoihin hintoihin menee. Paitsi että kaikki muu asuminen ja eläminen on halvempaa.
Tässä tapauksessa painaa myös se, että tulen opiskelemaan Espanjassa. Etelä-Amerikkaan sitten joku toinen kerta, jossain Kolumbiassakin kielikurssit taitaa olla lähes ilmaisia.

Millaisella lähtötasolla aloitit opinnot tuolla ja kuinka paljon mielestäsi kehityit? Vielä jos saan udella, että kuinka vanha olit tuolloin?

Lahtotaso oli hyvin alkeellinen: olin opiskellut espanjaa 2 opintoviikon verran amkissa eli osasin lahinna turistisanastoa ja vahan kielioppia, mutta mitaan kunnon kommunikaatiota en olisi saanut aikaiseksi. 3 kk:n kurssin aikana edistyin kieliopin suhteen huikeasti, kaytiin lapi kaikki aikamuodot jne. Itse puhumisen harjoittelu jai harmittavan vahaiseksi, mutta se riippui enemman ihan omasta itsestani: olin suomalaisittain vahan turhan ujo yrittamaan puhua kurssin ulkopuolella... eli oma vika etten harjoitellut enemman puhumista, kielioppi kaytiin erittain hyvin lapi kurssilla.

Olin silloin 27-vuotias ja kurssilla oli paljon "kypsempia" oppilaita :) Suurin osa porukasta oli suunnilleen samanikaista tai vanhempaa, vain muutama 18 - 21-vuotias oli joukossa.

Toivottavasti sait jotain apua vastauksistani!
Itsellä on nyt on neljä viikkoa kielikurssia Espanjassa takana ja kyllä on tullut opittua paljon. Kielioppi alkaa olla sen verran hyvin käsitelty, että aletaan käymään C1-tasoa läpi.

Löysin loppujen lopuksi kahdeksan viikon kurssin majoituksella Málagasta hintaan 1 500 €. Ihan hyvän hintainen. Harmittaa vaan kun olen toistaiseksi ollut ainut oppilas täällä eikä ole vapaa-ajalla päässyt paljoa puhumaan. Onneksi nyt kuun vaihteessa tulee lisää ihmisiä, mutta heistä suurimmalla osalla kielitaito taitaa olla luokkaa vasta-alkaja. Ei se mitään, onpahan ainakin jotain seuraa.

15
http://bedbugger.com/bed-bug-bites-photos/
Onhan noissa hieman samaa näköä. BB voi purra oikein kunnolla ..
Lutikan perkeleitähän nuo oli. Hetki sitten näin yhden seinällä. Oli ensimmäinen jonka näin. Myrkkyä oon roiskinut ympäri huonetta aika tehokkaasti. Kaikki laukusta pihalla olevat vaatteet olen myös kertaalleen pessyt. Sänky ja patjakin on vaihdettu. Täytyy mainita tuosta vuokranantajalle. Jospa se sitten hommaisi jonkun myrkyttäjän paikalle. Kädet on kyllä tällä hetkellä aika hirveän näköiset.  :(

16
Olen viikon asustellut Espanjassa nyt ja heti alkoi ongelmat. Ekoina öinä en muista huomanneeni puremia missään, mutta nyt niitä onkin ympäri kehoa. Erityisesti oikeassa käsivarressa. Onko nämä nyt niitä bed bugseja vai mitä perkeleitä? Otin käsivarresta vähän kuvaa, mutta ei siitä oikein näe minkälainen tilanne on oikeasti. Eli siis tuommoisia pinehköjä kutisevia näppyjä on ympäri kehoa. Sänkyä koitin tutkiskella, mutta en löytänyt siitä mitään. Lakanat lentää välittömästi pesuun, toivottavasti auttaisi edes vähän. Inhottavinta on, että ovat purreet vähän naamaankin.  >:(

http://aijaa.com/v.php?i=000848301432.jpg

17
Matkapäiväkirjat / El Sendero al Éxito [SK]
« : 03.07.2011, 04:10:35 »
Kirjoittelen blogia kahden kuukauden kielikurssista Málagassa ja vuoden mittaisesta opiskelijavaihdosta Valenciassa. Saapi käydä lukemassa ja esittää kysymyksiä jos sellaisia löytyy.

http://elsenderoalexito.blogspot.com

18
Espanja / Vs: kielikurssit Espanjassa
« : 08.06.2011, 21:07:48 »
Menee vähän offtopiciksi, mutta E-A:ssa voi opiskella halvalla. Esim. Ecuadorissa intensiivikurssi 200e/kk
Kovin mielelläänhän sitä lähtisi Etelä-Amerikkaan, jos lennot olisi jonkin verran halvempia. Ja syyskuussa alkaa vaihtovuosi Espanjassa. :)

EDIT: Löysin tuolta Malagasta koulun nimeltä Easyned (www.easyned.com). Tarjoavat kahdeksan viikon intensiivikurssia hintaan 1280 sisältäen asunnon. Vähän kuitenkin epäilyttää, että onko koulua edes olemassa, kun sivuilla ei ole oikein mitään henkilötietoja mainittu ja osoitekin näkyy ainoastaan esitevihkosessa. Googlemapsillakaan en paikkaa löytänyt. Toisaalta taas tuolla nettisivuilla löytyy yllinkyllin kuvia. Viimeiseksi tässä nyt haluaisi kusetetuksi joutua.

19
Espanja / Vs: kielikurssit Espanjassa
« : 08.06.2011, 15:32:19 »
Hei,

Kavin itse 3 kk:n intensiivikurssin Malagassa vuonna 2008, johon olin tosi tyytyvainen. Silloin 12 viikon kurssi (20 tuntia opetusta/viikko) maksoi muistaakseni 1200€ pintaan, mutta siihen hintaan kuului majoitus. Majoitus oli jaetuissa asunnoissa, missa oli 3 makuuhuonetta ja sehan riippui ihan kamppiksista millainen meno oli. Oli siella niita bileteinejakin, joita ei kurssilla nakynyt ja jotka tulivat aamuisin kotiin siihen aikaan kun ite menin kouluun :) mutta oli myos samantyylisia "vakavampia" opiskelijoita kuten mina :)

Kielikoulun nimi oli Babel Idiomas ja se oli ihan Malagan keskustassa. Ryhmat oli tosi pienia, yleensa 2 - 5 opiskelijaa, mika on ehka jonku mielesta tylsaa, mutta minusta ihan sopiva maara opiskelun kannalta. Koulun kautta jarjestettiin myos tandem-mahdollisuus, missa saattoi hengailla englannin kurssia kayvien espanjalaisten kanssa, he harjoittelivat englantia ja me espanjaa heidan kanssaan.  Malaga itessaan oli kiva kaupunki, ei mikaan hirvean iso mutta oli siella tekemista ja nakemista, ja viikonloppuisin saattoi kayda bussilla muissa Andalucian upeissa kaupungeissa (Sevilla, Granada, Cordoba, Ronda jne.)

Eli omalta osaltani voin kylla suositella tata nimenomaista kielikoulua ja Malagaa kaupunkina :)
Kiitos vastauksesta.

Kävinkin heti tarkastamassa tuon koulun sivuja ja kysäisin eri mahdollisuuksista. Eivät kuulemma tällä hetkellä järjestä intensiivikursseja. Ehdottivat one-on-one opetusta, mutta se tulee minulle liian kalliiksi, vaikka tuolla sekin olisi ollut aika edullista (20 €/h). Harmi kyllä, koska tuolla opiskelu olisi tullut huomattavasti halvemmaksi. Tuohon Enforexin hintaan ei kuulu majoitusta. Mitä pienemmät ryhmät, sitä parempi. Oppiminen on tehokkaampaa sillä tavalla, ja se tässä kuitenkin on nyt se päätavoite.

Millaisella lähtötasolla aloitit opinnot tuolla ja kuinka paljon mielestäsi kehityit? Vielä jos saan udella, että kuinka vanha olit tuolloin?

20
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Nordjobb?
« : 08.06.2011, 15:22:37 »
Kertokaahan mielipiteitä. Onko periaatteessa edes mahdollista että Nordjobbareita ns. käytettäisiin hyväksi?
Kyllä tuo palkka aikamoiselta orjapalkalta kuulostaa, jos töitä on se 5 päivää viikossa. Islanti on vielä kuulemani mukaan aika kallis paikka. Rahan takia ei siis kannata lähteä, mutta tuskin se tässä Nordjobbissa se pääasia onkaan. Kuuluuko tuohon palkkaan mitään? Esim. majoitusta tai ruokia?

Viime kesän Nordjobbari olen itse ja muistelen joidenkin vanhustenhoidon parissa työskentelevien valittaneen, että Nordjobbareita kohdellaan heidän työpaikallaan ala-arvoisesti. Toki tuosta ei mitään yleispätevää yleistystä voi tehdä, koska suurimman osan kokemukset olivat hyviä.

Sivuja: [1] 2