Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Bolpoco

Sivuja: 1 [2]
21
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.03.2011, 13:15:03 »
Kathmandu, Freak Street, Nepal

22
Intia / Vs: Suomenkielisia kirjoja Etela-Intiassa?
« : 08.01.2011, 16:06:18 »
Mamallapuramista löytyi kirjakaupasta pari suomenkielistä kirjaa, nimiä nyt en muista mutta toinen oli ulkomaisen kirjailijan tuotos ja toinen kotimaisen kirjailijan käsialaa...

23
Intia / Vs: Suomenkielisia kirjoja Etela-Intiassa?
« : 06.01.2011, 17:22:46 »
Jos yhtään auttaa niin mulla olis uunituore Tieteen kuvalehden historia -lehti ja olen itse huomenna siirtymässä Täältä Delhistä Chennaihin ja sieltä varmaan samantein Mamallipuramiin, että jos eksyt mestoille niin lehden voi tulla jostain sit lunastamaan  :)

24
Yleinen / Vs: Lähdenkö siis yksin?
« : 06.01.2011, 08:20:22 »
Aikas paha kysymys. Tämmöisiin tilanteisiin ei taida olla ihan yhtä universaalista ratkaisua. Mutta kuitenkin mielestäni parisuhteenne voi jatkaa toimintaansa vaikka toinen matkustaisi, se on varmaan lähinnä järjestelykysymys ! Matkustaessani Nepalissa törmäsin saksalaismieheen joka kertoi elävänsä kauko-avioliitossa saksalaisen naisen kanssa. Yllättävintä tässä oli myös se että he asuivat eri kaupungeissa kun molemmat asuivat Saksassa ! Hän kertoi että he näkevät vuosittain vain 3kk ajan mutta suhde toimii ja porskuttaa siltikin vallan mainiosti.

Minulla on ystävä joka on avioliitossa ja hän ja hänen vaimonsa matkustelevat lähinnä omilla reissuillaan ja se ei ole heidän suhdettaan missään vaiheessa uhannut. Täytyy muistaa että ihmisillä on omat intressinsä ja mielestäni niitä on turha koittaa muuttaa. Pahin virhe on koittaa nimenomaan muuttaa toista ihmistä, ainoa oikea tapa lienee se että muuttuu itse. Nämä eivät ole mitään helppoja asioita selvittää mutta eivät myöskään mahdottomia. Jos toinen haluaa matkustella ja toinen vakiintua niin mielestäni nämä kaksi voivat siltikin kulkea elämän polkuja yhdessä ! Jos ajallisesti miettii niin eipä joku 6kk ole mun mielestä aika eikä mikään, ainahan se aika kiitää ! Maailma on nykyjään niin pieni kun jopa Mount Everestin huipulla on internet yhteys joten kyllä sitä yhteyttä voi pitää mistä tahansa päin maailmaa !

Mutta niin, do what you gotta do. Pahinta on ehkä luopua täysin omista unelmistaan ja haaveistaan. Jos ei ole mitään mielekästä mitä odottaa elämältä niin eläminen käy raskaaksi. Mutta uskoisin että teidän ongelmat saadaan puhumalla ratkottua. Henkilökohtaisesti suosittelen parisuhde terapeuttia, been there & done that ja ainakin itselleni käynnit olivat varsin eheyttäviä ja rakentavia ! Toivottavasti näistä ajatuksista oli jotain apua !

25
Intia / Vs: Delhi Belly!
« : 02.01.2011, 16:01:16 »
Itse suosittelen vierailua paikalliseen apteekkiin, sieltä kyllä irtoaa hyvät doupit joilla Delhi belly nujerretaan ! Mulla iski vatsataudit viime reissulla jo toisena matkapäivänä vaikka olin syönyt maitohappobakteeri tabletteja joten kaippa se on vähän säkästä kiinni  :)

26
Ehdotan että päivämääriä tiskiin niin saadaan porukka kasaan ! Itse olen Bangkokissa 8.4.-13.4. ja myöhemmin 26.4.---> Et et jos on porukkaa mestoilla / jossainpäin kaakkois-Aasiaa niin törmäillään  ;)

27
Nuo ulkomaanlennot ja kotimaanlennot lähtee eri terminaaleista joten näkisin että voitte käydä paluumatkalla Delhissä kääntymässä. Jos on viisumiasiat kuosissa niin eipä sekään sitten varmaan visiittiä estä...

28
Mielestäni kyllä kaakkois-Aasian maissa puhutaan vieraita kieliä paljonkin mutta englanti ei ole näistä kielistä vahvin. Wikipedian 'kolonialismi' -artikkelin yhteydessä on kartta eri Euroopan maiden siirtomaista ja itse ainakin löydän yhtäläisyyksiä kartasta löytyvien siirtomaiden kielikulttuurista verrattuna omakohtaisiin kokemuksiini matkustaessani kyseisissä maissa. Esimerkiksi Laos on ollut Ranskan siirtomaa ja kyllä siellä ranskaa puhuttiin, joskin ehkä lähinnä se vanhempi sukupolvi. Intia nyt ei kuulu kaakkois-Aasian maihin mutta nostan sen esille koska siellähän englanti taittuu paikallisilta mielestäni varsin mallikkaasti, siirtomaa peruja ehkä tämäkin...

Yksi vaihtoehto tähän kaakkois-Aasian "kielitaidottomuuteen" voi olla se että eurooppalaiselle tilanne voi näyttää alkeelliselta koska englanti ei taitu joka tilanteessa niin mallikkaasti kuin ehkä turistista pitäisi, mutta todellisuudessa voi olla että eurooppalaiset eivät ehkä olekaan se ykköskohde turismille ! Henkilökohtaisesti uskoisin että esim. Kiinasta, Japanista, Etelä-Koreasta ja vaikkapa Malesiasta tulevat turistit saanevat palvelua helpommin omalla kielellään kaakkois-Aasiassa kuin länsimaiset turistit. Kyllähän siis mielestäni englannilla pärjää kaakkois-Aasiassa kunhan vaan "pelkistää" puhumisiaan ja ei muodosta kieliopillisesti liian täydellisiä lauseita (sata olisi 'one zero zero', ei 'hundred' jne.)  ;D .Ja niin, esimerkiksi Thaimaan Hua Hinissa on kielitaitoa vaikka muille jakaa, kun siellä räätälit kadulla puhuvat sujuvaa suomea ja ruokalistatkin ovat jo monessa ravintolassa suomeksi kirjoitettu...

29
Tässähän vois järjestää jonkun miittingin esim. Bangkokissa jos jengi osuu mestoille lähes samoihin aikoihin  :) . Itse olen Bangkokissa huhtikuun lopulla ja aattelin alustavasti et esim. Vietnam ja Kambodza kiinnostais kovasti, mutta nämä suunnitelmat elävät aina niin paljon että mikään ei ole kiveen kirjoitettua  :D

30
makemytrip.com tarjonnee nivaskan lentovaihtoehtoja...

31
Matkaseuraa / Vs: Aasiaan touko-kesäkuussa?
« : 13.12.2010, 22:26:28 »
Millaiselle reissulle olet kokonaisuudessaan lähdössä, ilmeisesti pitemmäksi aikaa? Olisi hienoa jos oman pyrähdykseni ajalle suunnitelmat sattuisivat yksiin edes vaikka osittain.. :) Tällä hetkellä itseäni kiinnostaisi ainakin pyöriä vähän Balilla ja kenties jossain päin Malesiaa, mutta kuten sanottu ei lopulta kuitenkaan tarkoilla kohteilla ole toistaiseksi väliä, kun kaikki on näkemättä :)

Itse lähden reissuun tammikuun alussa, aluksi Intiaan ja Nepaliin. Huhtikuun loppupuolella sitten olis tarkoitus tärvätä aikaa kaakkois-Aasiassa, tällä hetkellä suunnitelmat täysin avoimet. Jos löytyy matkaseuraa ja ideoita niin olen kyllä melko avoin kaikille ehdotuksille kun kerran aikaa löytyy  :)

32
Kuinka pitkästä matkasta on kysymys ja minnepäin Aasiaa ajattelit mennä ? Itse olen jossainpäin kaakkois-Aasia keväällä/kesällä (suunnitelmat täysin avoimet) ja kyllä aina matkaseura kelpaa ! Itse olen 27-vuotias mies ja asustelen myöskin Tampereella.

33
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 12.12.2010, 14:38:24 »
Vuosi 2010 : Intia, Nepal ja Unkari. Ensi vuonna tuleekin sitten enemmän  8)

34
Matkaseuraa / Vs: Aasiaan touko-kesäkuussa?
« : 10.12.2010, 14:40:00 »
Moi!

Olen itse kaakkois-Aasiassa noihin aikoihin ja tällä hetkellä itselläni ei ole sen tarkempaa matkasuunnitelmaa ! Olen 27-vuotias mies ja tuleva reissuni on kolmas maailmanvalloitukseni Aasiaan  :)

35
Intia / Vs: Delhistä kiva guesthouse / hostel?
« : 10.12.2010, 01:40:48 »
Kyllä sieltä guesthousen löytää yölläkin vaikka paikalliset toisin väittäisivätkin. Itellä oli viimeksi lento perillä klo 23:00 ja vaikka olin tietoinen tästä Intian "royal welcome" -kusetuksista eli ensikertalaista koitetaan koijata/sepittää olemattomia tarinoita niin siltikin jouduin taksikuskien kierrokselle muutamaan "turistitoimistoon"  :) . Aaanyways kuitenkin mutkien kautta pääsin Paharganjiin joskus klo 1:30 hujakoilla ja kyllä sieltä löytyi hetimiten guesthouse. Kyllä siellä paikat ovat auki yölläkin ja tilaa pitäisi riittää (toisin kuin turistitoimistot/taksikuskit saattavat väittää).

36
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 23.11.2010, 22:07:36 »
AirAsia lentää Delhistä Bangkokiin ja Kuala Lumpuriin, uskoisin että lippuja irtoaa halvalla kys. yhtiöltä...

37
Yleinen / Vs: Miksi matkustat?
« : 22.11.2010, 12:18:51 »
Itselleni matkailu tuo paitsi sisäisen hyvän olon tunteen myös opettaa kokemaan elämän erilaisia tilanteita joihin ei ehkä aina Suomessa törmää. Takana on nyt kaksi Aasian matkaa ( neljä ja kuusi viikkoa) ja vuoden alussa lähdenkin sitten pidemmäksi aikaa eli 7kk olisi tarkoitus palloilla ympäri Aasia. Aikaisemmat reissut ovat todella laittaneet ajatukset ja elämänkatsomuksen uusiksi, mutta omasta mielestäni kehitys on mennyt sinne parempaan suuntaan  ;D.

Matkailu on tuonut elämääni uusia ulottuvuuksia. Olen mm. oppinut että raha ei ole kaikki kaikessa ja elämä on liian lyhyt siihen että jatkuvasti pitäisi miettiä tulevaa. En tiedä onko kyse vain minun tuttavapiiristäni mutta aina kun juttu kääntyy matkusteluun niin aina on ensin kaivettava ne mahdolliset uhkakuvat ja worst case scenariot jostain kohteesta esiin ! En tiedä onko se sitten länsimaisesta kulttuurista kiinni mutta tuntuu että välillä pelotellaan ihan turhista asioista. Ihmiset hämmästyvät jos heille kertoo matkustavansa yksin ulkomaille, ulkomailla ryöstetään turisteja, trooppiset taudit tappavat jne.....It never ends ! Näitä mantroja kun kuuntelee aikansa niin pakkohan sitä on lähteä maailmalle katsomaan että onko asiat oikeasti näin ! Ja kyllähän se niin menee että turha niitä hasardeja on liiaksi miettiä, muutenhan emme voisi asua edes omissa kodeissamme koska sielläkin voi kuolla  8) .

Lyhyesti tiivistettynä vielä : matkailu on antanut minulle niin paljon kokemuksia ja opettanut ns. "elämän suuria totuuksia" että on pakko jatkaa ja toivoa että sitä oppisi lisää  ;)

38
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 19.11.2010, 16:04:27 »
AirAsia aloittaa lennot Kuala Lumpurin ja Pariisin (Orly airport) välillä alkaen 14.2.2011. Lentojen varausaika 22.-24.11.2010. Sähköpostissa mainostivat että All-in-fare from 151 usd eli varsin varteenotettava vaihtoehto mielestäni...

39
Intia / Vs: Intia / vinkkejä kaivataan
« : 17.11.2010, 19:49:39 »
Mielestäni Goalla pärjää mainiosti vaikka onkin ehkä kuuma tuolloin. Kummasti se ilmankosteus + merituuli helpottaa oloa ! Mukavuutta parantaa myös sekin että Goallahan pukeutumiskoodi on tunnetusti vapaampaa kuin muualla Intiassa, eli paidattomille rantapummeille ei irvistellä pahalla  ;D

Sivuja: 1 [2]