Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - G A Wallin

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
41
Tuolle Lontoo-Ny-Lontoo menopaluulle 250 € pitää kyllä jo nostaa hattua...

42
Latex: Miten sait muutettua paluupäivään ilman maksua?

43
Lentomatkustus / Ryanairin laukkurajoituksista?
« : 05.08.2005, 11:08:53 »
Ärsyttää kyllä perhanasti ne tyypit jotka änkeävät koneeseen helvetin isojen laukkujen kanssa. Toisaalta sehän on lentoyhtiöiden vika kun sallivat sitä tapahtuvan. Helvetti soikoon joillakin on 3 käsimatkatavaralaukkua tai vastaavaa mukana. Siinä sitten mietitään koneessa lentoemojen kanssa että minnehän nämä laukut mahtuisi. Lopulta kun ne matkalaukut (ei lentolaukut) eivät mahdu ylähyllylle ne kiikutetaan sinne koneen eteen erilliseen kaappiin...

44
Mikä on mielestänne paras ostamanne meno-paluu halpalentomatka? Itse en ole ihan halviksia ostellut, mutta varmaan joku Blue1 Hki-Köpis-Hki 116 euroa ja ilmaista viinaa koneessa viisi paukkua/suunta.

45
Lentomatkustus / Finnairin liikennöijät
« : 01.08.2005, 12:42:17 »
Oman kokemuksen perusteella nuo Finnairin EE lennot on aika paskalaatuisia verrattuna Blue1 kotimaanlentoihin. EE:llä esim. huonot koneet.

46
Lentomatkustus / Lentokoneesta saadut sairaudet
« : 01.08.2005, 12:39:21 »
En tarkoita sukupuolisairauksia, mutta muuten olen huomannut että syksyisin ja talvisin saa aika mittavalla prosentuaalisella todennäköisyydellä jonkin flunssan tai superflunssan lentokoneesta. Suomalaiset kun ovat silloin sairaana ja pienessä lentokoneessa mukavasti taudit leviävät jo muutaman tunnin lennon aikana.

Sentään kesäisin voi lennellä ilman tautiriskiä kun suomalaiset ovat terveinä.

Koittakaa pliis olla pärskimättä vierustoverin silmille tänä syksynä ja tulevana talvena :)

47
Lentomatkustus / tapa
« : 01.08.2005, 12:35:51 »
Ei ole halvempaa tapaa.

48
Egypti / egypt
« : 30.06.2005, 10:31:50 »
Sharm ja Hurghada ova ok jos hakee perinteistä löhölomaa tyyliin rantaa, biletystä ja sukellusta. Ko. paikoissa ei kuitenkaan tiedä olevansa Egyptissä.

Luxoria suosittelen, jos yllä mainitut asiat eivät ole tärkeimpiä. Nähtävää ja tekemistä on Luxorissa eniten paikoista, joissa olen käynyt (siis kaikki maat ja kolkat joissa olen pistäytynyt ja niitä on "muutama".). Luxorissa on sitten todella hurjaa se tinkiminen ja turistien vedätys että siihen kannattaa varautua. Tosi jees paikka kuitenkin talvella kun säät ovat miellyttävät.

Ai niin, Niilin risteilyllä saa helposti mahataudin, mutta niin saa muuallakin Egyptissä :)

49
Ei ne lateksi mitään kuseta! Testasin etusivun hinnat: noin 60 % etusivun hinnoista löytyy todellakin ko. edulliseen hintaan. Loppuja ei löydy, koska halvat hinnat ovat olleet jäännöspaikkoja, jotka on myyty loppuun.

ETUSIVULLA NÄKYY HINTA JONKA JOKU ASIAKAS ON JUURI LÖYTÄNYT JA MAKSANUT/VARANNUT HEIDÄN SIVUILTAAN. Se ei siis kerro, että onko ko. hintaa vielä tarjolla.

50
Yleinen / Reissaajan Helvetti?
« : 25.06.2005, 20:09:19 »
Reissaajan helvetti on minulle juuri tuo mikä on ketjun aloittajan paratiisi eli paikka jossa on hulluna ylisosiaalisia bailuhenkisiä (amerikkalaisia) päkpakkereitä. Ei niitä jaksa. Paikallisten kanssa on paljon mieluummin kuin toisten päkpäkkäreiden kanssa. Minä en vaan niitä jaksa..

51
Cheve rakkaani tehdään näin :)

Hauskaa Juhannusta Sinulle  :D

..mutta se on vielä pakko sanoa, että vaikka viittaan itseeni Jeesuksena - kavereiden kesken Iso jii - ei se tee minusta (ikävä kyllä) messiasta eikä edes kristittyä. Pääasia tässä tuli jo tosiaan käytyä läpi. Tuosta "ämeriikän kielestä" ja siitä mitä siellä puhutaan voidaan keskustella vaikka joskus toiste ja omalla otsikolla. Tässä lyhyesti kuitenkin: "termejä amerikan/britti-/aussi-/jne-englanti, riikinruotsi" --> ovat murteita tai vastaavia, eivät kieliä. Ja tältä pohjalta seuraa nyt suuri paljastus - toivottavasti Juzt on kuulolla: Iso-Britannian virallinen kieli on ENGLANTI.(sori näitä muokkauksia)

52
Jookos-kookoos,

Tiesin kyllä retoromaniaa puhuvat. En ajatellut kuitenkaan viilata pilkkua, vaan säästää sen käytön ammattilaisille kuten puusepille ja kalterikalleille. Siis retoromaniaa puhuvia on Sveitsissä alle 1 % aamen. Tarkoitat Markus varmaan, että "mitä kieliä". Ne tuntuivat olevan yhtä hakusessa kuin Jukolan juoksun rastit wanderin stiivillä :)

ps. pipoa löysätty, valahti silmille.

53
Matkapäiväkirjat / Kielet
« : 23.06.2005, 10:14:56 »
Toki omassa matkapäiväkirjassa saa sanoa vaikkapa että maapallo on  omien tieteellisten matkailukokemusten perusteella tasaisen litteä ja reunaton. Sellaisilla havainnoilla ei kuitenkaan ole juurikaan annettavaa lukijoille. Kyllä näiden "kaikki olikin vain unta" -matkakertomusten paikka on mielestäni muualla kuin tällä palstalla.

Varmasti sveitsiläiset kertovat mielellään kielensä olevan "sveitsinsaksaa" samoin kuin savolaiset kertovat sveitsiläisille matkailijoille puhuvansa savonkieltä.

Ei tässä kieliasiassa tarvitse pysyä tiukoissa määritelmissä, ainoastaan siinä että mitä kieltä Sveitsissä puhutaan. En tiedä miksi Cheve puhut yhdestä sveitsin kielestä tai murteesta koska aika peruskauraa on se, että Sveitsissä puhutaan/Sveitsin kielet ovat saksa, ranska ja italia. Riippuu missäpäin Sveitsiä siis liikkuu. Itselläni on tapana selvittää tällaiset perusjutut matkakohteesta ennen matkaa, mutta palstan nimeen viitaten kukin tallaa tyylillään.

terveisin helinäkeiju

ps. seuraavan kerran kun joku Luzernissa kertoo puhuvansa kielenä sveitsiä tai sveitsinsaksaa (ei siis murteena) niin kysäiseppä ko. henkilöltä että hän varmaankin on sitten myös kansalaisuudeltaan sveitsinsaksalainen. Noh tervettä nationalismia tuo sveitsiläisten kieliväittämä varmastikin vain on. Nationalismi sinällään on kyllä yksi pelottavimmista asioista tässä maailmassa. Toinen on muuten fanaattiset uskovat. Ilman näitä kahta ilmiötä ei tarvitsisi sotia juurikaan..tai väitellä keskustelupalstoilla. Mutta se onkin jo toinen tarina, joka Pablon kertomana olisi todennäköisesti satu.

54
Lainaus
Oletko paikallisten kieltä kuullut? Ei se mitään saksaa ole. Se on sveitsinsaksaa. Eli sveitsiä


Oletko ikinä kuullut murteista? Itsekin varmaan sellaista puhut. Oman määritelmäsi mukaan et siis puhu suomea.

 Jos nyt pysyttäisiin kuitenkin faktoissa eikä omissa määritelmissä. Matkailuaiheisilla sivuilla varsinkin olisi perin ikävää levittää väärää tietoa esim. juuri näistä kieliasioista.

55
Eurooppa / Balatonille haluaa!!!
« : 20.06.2005, 13:06:07 »
Öö..Suomessa on helteitä heinä-elokuussa ja Balatoneita vaikka jakaa muulle maailmalle. Miksi siis mennä ulkomaille järvelle?  :roll:

56
Tunisia / liskot
« : 20.06.2005, 09:12:59 »
Torakoita en ole Tunisiassa nähnyt. Jotain pieniä liskoja oli etelässä, Saharan laitamilla. Soussessa ei näy eläimiä (kaloja voi pongata rannalta, jos on off-seasonkina paikalla eikä vedessä ole 10 000 turistia). Aika karua ja kuivaa on seutu Soussessa ja siitä etelään. Välimeren rannikolla on vehreämpää, joten siellä voisi olla enemmän liskoja. Soussessa on kyllä varpusia :)

57
Junamatkustus / Ei päästy intterreilille
« : 15.06.2005, 14:19:17 »
Ohhoh. Pitääpä muistaa tosiaan, että useissa maissa "reilaa" esim. 100 - 200 eurolla jo aika hulluna. Siihen päälle kun ostaa halvat lennot Suomesta jonnekin ja takaisin, niin taitaa olla paras vaihtoehto tänäpäivänä.

58
Lentomatkustus / jamaicalle 174€ onko tämä totta!!!!!
« : 15.06.2005, 08:50:09 »
Laitatteko näihin viesteihin aina matkustuksen kokonaiskustannuset Suomesta alkaen ko. kohteeseen (meno-paluu), niin antaa vähän järkevämmän ja todenmukaisemman kuvan noista hinnoista ja siitä paljonko matka tuli oikeasti maksamaan! Tämän palstan lukijoista kun suhteellisen harva asuu Frankfurtissa  :wink:

59
Hei pienitähti,

Muillakin varmaan pisti silmään tuo kieli nimeltään sveitsi  :wink:

60
Tuosta otsikosta sen verran: ei huolta, kyllä se Itä-Eurooppa on vielä entisensä ainakin seuraavat  10 vuotta eli kyllä sinne ehtii. Tallinnan tyyppiset paikat ehkä eivät ole "entisensä". Ainakin kun puhutaan Romaniasta ja monesta muusta Itä-Euroopan pienestä kaupungista tai maaseudusta, on Itä-Eurooppa varmastikin entisensä vielä astuttaessa toiselle 2000-luvun vuosikymmenelle ;)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5