Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Emmita_

Sivuja: [1] 2
1
Intia / Vs: Intian e-viisumi 44.13€ / 51.25$
« : 25.10.2019, 11:42:51 »
Vastaanpa omaan kysymykseeni siltä varalta, että siitä on jatkossa apua jollekin toiselle. Nyt lokakuussa 2019 homma toimi niin, että tuolta https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html -sivulta sain näppärästi e-viisumin vuodeksi. Se on multiple entry ja oleskella saa enintään 90 päivää kerralla. Hintaa oli n. 40€. Hintaa ei vain näe, ennen kuin on täyttänyt hakemuksen aivan loppuun asti, joten piti vähän sokkona edetä.

2
Intia / Vs: Intian e-viisumi 44.13€ / 51.25$
« : 07.10.2019, 16:33:22 »
Kaipaan pikaista vastausta e-viisumiasiaan! Onko e-viisumilla ja lähetystöstä postitse haetulla viisumilla jotain eroa sen suhteen, kuinka pitkän aikaa saan oleilla Intiassa? Reissu kestää siis 35 päivää ja aloin väsätä e-viisumihakemusta, mutta ainakin osoitteessa https://indianvisaonline.gov.in/ e-turistiviisumille annetaan vaihtoehdoiksi 30 päivää tai 6 kk. En jatkanut hakemuksen täyttämistä, mutta mietin, että onko tuo 6 kk sitten kalliimpi? Jostain taas luin, että e-turistiviisumin voisi saada 90 päiväksi. Otanko vain huoletta tuon 6 kk vai rupeanko postittamaan viisumihakemusta lähetystöön?

3
Ok, edellinen tiedusteluni ei ilmeisesti herättänyt näkemyksiä, joten tiivistetään.

En osaa päättää: Indonesia vai Filippiinit? Marraskuussa.
Kiinnostaa varsinkin mielipiteet heiltä, jotka ovat kummassakin reissanneet.
Kumman ruoka on parempaa?
Kummasta löytää ihanammat ja rauhallisemmat rannat?
Kumman pääkaupunki tarjoaa enemmän?
Kummassa on kauniimpaa luontoa?
Yksinkertaisesti, kummassa viettäisit mieluummin kolme-neljä viikkoa?
(Kumpi on kokonaisuutena halvempi?)

4
Halojaa! Kaipaisin apua tähän reissun suunnittelun alkumetreille, kun vaihtoehtojen määrä pistää pään pyörälle.
Speksit:
- Suunnitelmissa noin kuukauden reissu todennäköisesti marraskuun paikkeille, riippuen siitä mihin kohtaan saan parhaat lennot. Aikataulu on joustava, mutta ensi syys-talvi joka tapauksessa.
- Ensisijainen toive on Kaakkois-Aasia, mutta muitakaan vaihtoehtoja en ole sulkenut pois. Mielessä pyörivät päällimmäisinä Vietnam, Indonesia, Malesia, Filippiinit, ehkä Laoskin (esim. Vietnamin-matkan kanssa samaan syssyyn). Thaimaa ja Kambodza on käyty.
- Mieluiten kuitenkin vain yksi maa, koska olen hidas reissaaja ja tykkään tutustua paikkoihin rauhassa.
- Lentoihin käytettävissä maksimissaan noin reilut 500e ja muu budjetti on reppureissaustasoa.

Toiveet:
- Aurinkoa ja lämpöä
- Meri
- Rauhallisia rantoja löhöämiseen, hiljaisen paratiisirannan löytämismahdollisuus myös iso plussa
- Edullinen hintataso
- Mahdollisuus myös suurkaupunki-piipahdukseen
- Ylipäätään maa, jossa on helppo kierrellä useammillakin seuduilla, kun aikaa on
- Kauniita luonnonpällistelymahdollisuuksia
- Kaikenlainen erikoisuus, autenttisuus ja rosoisuus miellyttää
- Suht turvallinen yksin reissaavalle naiselle

Hyvä ruoka ja kaljanjuontimahdollisuus myös plussaa.

Haluan myös matkustaa rauhassa, eli paikat, jotka ovat täysin tukossa turisteista, eivät houkuta. En kaipaa kymmeniä kaupustelijoita hihaan kiinni enkä sillit purkissa -rantoja, vaikken oletakaan olevani ainoa turisti reissussa.

(Pieni kutkutus olisi myös tutustua Afrikkaan, mutta koko maanosa on Egyptiä lukuunottamatta niin suuri mysteeri mulle, etten tiedä, millainen kohde siellä olisi riittävän rento naisreissarille.)

Mitä te valitsisitte – jonkun noista mainituista Kaakkois-Aasian maista vai jotain muuta?

5
Aasia / Vs: Kambodza
« : 28.04.2016, 16:38:42 »
Mulla ei nyt varsinaisesti ole vastausta edelliseen kysymykseen, mutta haluan vaan sanoa, että tammikuussa ajoin bussilla Kampotin läpi Sihanoukvillestä Kepiin ja jäi harmittamaan, etten ehtinyt pysähtyä siellä! Näytti muihin kambodzalaisiin paikkoihin verrattuna ihmeen siistiltä ja jotenkin viehättävältä paikalta. Hetki sattui vaan reissun loppupuolelle ja olisi pitänyt jättää jokin muu paikka käymättä, jos olisin sinne jäänyt. Mutta siis tuon pikaisen läpiajon perusteella sanoisin että kannattaa se tsekata. :)

6
Aasia / Vs: Kambodza
« : 29.10.2015, 16:52:11 »
Hei, millaiset pistorasiat Kambodzassa on? Pitääkö hankkia adapteri laturia varten?

7
Eurooppa / Vs: Koeningsdag Amsterdamissa (29.4.)
« : 27.02.2011, 23:15:02 »
Kaivetaanpa vanha threadi esiin.

Oon menossa lyhkäiselle pyörähdykselle Amsterdamiin ja lähtö olis just nimenomaisen Queen's Dayn aamuna lentokentälle. Onko jotain mitä pitäis erityisesti ottaa huomioon? Jotkut matkaoppaat sanoo, ettei julkiset kulje ollenkaan, kun kadut on niin tukossa? Voiko junaan silti luottaa? Muuta merkillepantavaa?

8
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 01.01.2011, 22:15:53 »
Pakko kehua Turkish Airlinesiä tänne vähäsen, oli niin hyvät mätöt koneessa ja juomatarjoilukin salli pienet keskiviikko-iltapäivän hiprakat. :)

9
Egypti / Vs: Egyptiläisen biisin metsästys
« : 24.12.2010, 02:31:02 »
Kiitos yrityksestä, mutta ei vieläkään. :( Ensimmäinen biisi oli vähän liian nopea ja Nancy Ajramin biisejä olen itsekin selannut jo YouTubesta tuloksetta (ääni on kyllä mun korvaan hyvin samanlainen kuin mun biisin laulajalla, mutta tosin niin tuntuu noilla kaikilla laulajilla olevan).

Irtoaako mitään muuta?

10
Egypti / Egyptiläisen biisin metsästys
« : 23.12.2010, 23:31:34 »
Apua kaivataan musiikkipulmaan.

Olin tuossa Egyptissä ja kuulin pariinkin otteeseen radiosta erään biisin, joka tarttui päähän. Tietenkään en kenetäkään kysynyt biisin nimeä tai esittäjää, ja nyt kotona olisi armoton tarve saada kuunnella sitä. Olen jo kaivellut egyptiläisten radiokanavien sun muiden top10-listoja (ja jopa erästä top100-listaa epätoivoissani) eikä vaan nappaa. Lieköhän täällä joku, joka olisi paremmin perillä egyptiläisestä listamusiikista?

Biisi lienee egyptiläistä peruspoppista, koska sen tyyli ei eroa paljoakaan esim. tästä: http://www.youtube.com/watch?v=s7lrExyg8kc. Biisi on nopeudeltaan suunnilleen samanlainen, ei erityisen tanssittava, ehkä hitusen nopeampi. Tyyli on melkoisen samanlainen. Laulaja on nainen ja kertsi on biisissä erityisesti se, joka jäi päähän: siinä oli jotain rytmikästä ja tarttuvaa. Harmi vaan, etten osaa edes foneettisesti kirjottaa kertsin sanoja. :/ Biisissä on taustalla perus nakuttavat rnb-rummut.

Soittaako kellään kelloja tai tuleeko mieleen edes mitään hyviä sivuja, joilta voisin biisiä etsiä? Tämä alkaa olla tosi epätoivoista.

11
Sen verran lyhkäinen kysymys, että sopinee tänne: Miten kuljettaa vesipiippu lentokoneessa niin, että se tulisi ehjänä perille?

12
Egypti / Vs: Egypti
« : 28.11.2010, 19:13:19 »
Täällä päädyttiin yhdistelmään Kairo + lyhyt reissu Aleksandriassa + Siwan keidas. Nyt ainakin vaikuttaa hyvältä yhdistelmältä!

13
Egypti / Vs: Egyptistä
« : 28.11.2010, 19:12:14 »
Kiitos, hyvä tietää, vaikka tässä vaiheessa tuskin enää ehtisin edes tuota ISICia hankkia. :D

14
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 26.10.2010, 18:00:53 »
Myöhästymisellä myöhästymisen ilosta tarkoitan sitä, että kyllähän koneet myöhästyvät muistakin syistä, kuin vain noista, jotka vakuutusyhtiö mainitsee. En nyt tarkkaan tiedä, mitä sellaiset syyt ovat, mutta eihän siellä aina ole teknistä vikaa tai hankalia sääolosuhteita...

Lyhkäisin vaihtoaika on muistaakseni puolisentoista tuntia, eli minusta sen pitäisi Helsinki-Vantaalla riittää, jos kone ei myöhästy. Mutta hyvä pointti, että onko se vakuutusyhtiön mielestä kohtuulinen aika.

Ja älä huoli, en stressaa, mulla on vaan tapana olla äääärimmäisen järjestelmällinen ja ennen reissua tarkistan asioita tarkistamasta päästyänikin. :) Se kuuluu mun matkanvalmisteluun. Haluan tietää, vaikka asialle ei varsinaisesti enää mitään voisikaan tehdä.

15
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 26.10.2010, 17:20:57 »
Suosittelen matkavakuutusta, mikä korvaa julkisen kulkuneuvon myöhästymisestä aiheutuneet kustannukset.

Aivan totta, mullahan on matkavakuutus. :P Nyt kun perusteellisen kaivelun jälkeen löysin nuo paperitkin, huomasin että siellä seisoo näin:

"Matkalta myöhästyminen korvataan, jos vakuutettu ei ehdi ajoissa jatkolennon alkamispaikkaan sen vuoksi, että yleinen kulkuneuvo, jolla vakuutettu on aikonut tulla tai jolla hän on tulossa edellä mainittuun paikkaan, viipyy matkalla sääolosuhteista johtuen, luonnonmullistuksen, teknisen vian tai liikenneonnettomuuden johdosta."

Pitää ottaa vielä vakuutusyhtiöön yhteyttä ja kysyä, mitä tuo nyt tarkalleen ottaen tarkoittaa. Turkish Airlinesilla ilmeisesti on taipumusta myöhästellä silloin tällöin, joten korvaakohan vakuutus sitä, jos kone myöhästyy ihan myöhästymisen ilosta...

16
Egypti / Vs: Re: Egyptistä
« : 24.10.2010, 21:47:40 »
Ehdottomasti suosittelen, maa on halpa ja paljon on nahtavaa. $20 paivassa riittaa aika pitkalle. Tosin nahtavyydet on aika kalliita, mutta ISIC kortilla saa puolet hinnasta pois.

Harkitsen tässä just tuon ISIC-kortin hankkimista, mutta multa löytyisi jo ihan suomalainen opiskelijakortti. Kuinka tarkkana siellä Egyptissä ollaan tuon ISICin kanssa? Onko mitään toivoa saada alennuksia vilauttamalla ihan suomalaista korttia? Entä mistä kaikesta sillä saa alea?

17
Egypti / Vs: Egypti
« : 23.10.2010, 19:27:33 »
Kaksi viikkoa Egyptissä joulukuussa: Kairossa tulee varmasti vietettyä paljon aikaa, mutta mikäs voisi olla toinen kohde? Luxor tuntui alunperin ilmiselvältä vaihtoehdolta, mutta nyt se on alkanut mietityttää. Mitä muita paikkoja suosittelisitte Egyptissä ja miksi? Mitä helpommin (ja halvemmalla) sinne pääsee Kairosta, sitä parempi. Kairon vastapainoksi olis kiva saada jotain rauhallista ja ehkä jopa rantalomailua. Hurghada ja Sharm el Sheikh ovat pois laskuista, mutta löytyisikö noiden jälkeen mitään kivaa, rauhallista paikkaa, jota turistit eivät olisi ainakaan ihan täysin vallanneet? Millaisia kokemuksia teillä on Alexandriasta - onko siellä nähtävää?

18
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 18.10.2010, 22:32:52 »
Kiitos vastauksesta. Löytyi paria kymppiä kalliimmalla toinen lento, joka jätti kolmisen tuntia vaihtoaikaa, joten napattiin se.

Sitten heräsikin kysymys paluumatkaa varten. Paluumatkalla Istanbulista Helsinkiin vaihtoaika jää myös suht lyhyeksi, mutta sieltä pitäisi kuitenkin ehtiä Oulun-koneeseen. Lennot ovat eri lipuilla. Jos Turkish Airlines myöhästyy sen verran, ettei me ehditä Oulun-koneeseen, onko Turkish Airlinesillä minkäänlaista korvausvelvollisuutta?

Tyhmä kysymys, tiedän, mutta täältä tuntuu saavan helpoiten vastauksen.

19
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 18.10.2010, 21:29:27 »
Etsin "vaihtoajat"-hakusanalla, mutta en löytänyt riittävästi infoa tästä omasta ongelmastani, joten etsin nyt nopeaa vastausta täällä.

Helsingistä Istanbuliin Turkish Airlinesillä, vaihtoaika 1h 15min. Lennot eivät ole samalla lipulla. Onko kellään kokemusta, uskaltaako tuommoisella ajalla vaihtaa? Helsinki-Vantaa on kyllä tuttu kenttä, mutta en nyt osaa suhteuttaa, paljonko aikaa pitäisi varata laukkujen hakemiseen, raahaamiseen ja muuhun. Aiempi lento on Blue1 Oulusta, uskaltaako laskea sen varaan ettei tuo nyt myöhästyisi...

Varaanko liput vai en?

20
tintin:
Tuo on totta, että reissun kokonaiskustannuksia on järkevämpää laskea, mutta toisaalta oon aina ajatellut niin, että jos matkakohde itse on todella halpa, niin sinne kannattaa sitten jäädä pidemmäksi aikaa, jos lentolipuista joutuu maksamaan enemmän. Nyt on vain kaksi viikkoa käytössä.

Kyllä se sittenkin taitaa olla tuo Egypti kaikista järkevin vaihtoehto!

Sivuja: [1] 2