Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Emmita_

Sivuja: 1 [2]
21
Egypti / Vs: Egyptin viisumi!?
« : 12.10.2010, 14:42:01 »
Eli siis Egyptiin tarvitsee viisumin, vaikka tekisi vain kahden viikon reissun? (Ehkä tämä menee jo tyhmät kysymykset -osastolle.)

22
Egypti / Vs: Egypti
« : 12.10.2010, 13:49:19 »
Okei, hyvä tietää. Toisaalta olen minäkin kihloissa joten tarvittaessa voin vilautella sormusta nimettömässä. :P

23
Egypti / Vs: Egypti
« : 11.10.2010, 11:32:48 »
Jäi vaivaamaan, että onko siis oikeasti totta, ettei naimaton pari saa yöpyä hotellissakaan yhdessä? :O Vai koskiko tämä vain egyptiläisiä? Tuleeko tästä nyt isokin ongelma...

24
Ei tahdo itsellä irrota ideoita, joten apua kaivataan.

Minä ja avopuolisko haluttaisiin joulukuussa reissuun noin pariksi viikoksi. Liput pitäisi varmaan kohtapuoliin varata, mutta kohteen suhteen ei olla päästy oikein selvyyteen. Seuraavanlaisia kriteereitä olisi mielessä:

- Euroopan ulkopuolelle halutaan
- Menopaluu-liput kahdelle olisi hyvä saada alle tonnilla
- Kohteessa saisi olla suht lämmintä ja aurinkoista, että Suomessa jaksaa sitten taas tarpoa kohti kevättä
- Nähtävyyksiä ja tekemistä saisi olla jonkin verran, mutta kohde ei saisi kuitenkaan olla niin mahdottoman monipuolinen, että kahden viikon reissussa ei ehdi muuta kuin ahdistua
- Halpa kohde olisi tietenkin plussaa, kun rahaa ei ole ihan loputtomasti
- Korostan, että ei mitään Kanariaa eikä Rhodosta, vaan jotain eksoottisempaa pitäisi nyt saada.

Thaimaassa käytiin viimeksi, ja se nosti riman kyllä aika korkealle seuraavien matkojen suhteen.

Minä lämpesin jo hetkeksi ajatukselle Egyptistä, mutta jostakin syystä avopuoliso alkoikin hanata vastaan. :D Pitäisi kuulemma keksiä jotain vielä jännempää! Mitä mielenkiintoisia kohteita teiltä löytyisi?

25
Eurooppa / Vs: Amsterdamiin!
« : 05.10.2010, 09:32:03 »
Kiitos vastauksista. Eiköhän se reissu joulukuussa tule joka tapauksessa, aina se Suomen talven voittaa. :D

Ebookers tarjoaa joulukuun puolivälissä kahdelle hengelle menopaluun alle kolmensadan. Ihan hyvältä vaikuttaa.

Mikä olisi ehdoton vähimmäisaika Damissa? Riittääkö tekemistä viikoksi, vai pärjääkö vähemmälläkin?

26
Eurooppa / Vs: Amsterdamiin!
« : 03.10.2010, 22:20:02 »
Tässä avautu mahdollisuus lähteä reissuun Amsterdamiin joulukuun paikkeilla. Mitä mieltä ootte, onko joulukuu huono ajankohta vierailla Amsterdamissa? Kun tuntuu, että kaikki matkailevat siellä keväisin ja kesäisin. Lieköhän siellä hirveän kylmä - noin niin kuin Suomeen verrattuna?

Mihinköhän hintoihin pitäisi saada liput Helsingistä Amsterdamiin kahdelle hengelle, jos näin lokakuussa varaisi? Mitään arvioita? (En halua vahingossa varata älyttömällä ylihinnalla lippuja vailla parempaa tietoa...)

27
Yleinen / Vs: Parhaat/hauskimmat matkakuvanne!
« : 03.10.2010, 00:05:34 »
Railay:

http://img405.imageshack.us/img405/8215/ghegfg.jpg

Koh Jumin rauha:

http://img819.imageshack.us/img819/1695/dfsdfg.jpg

Koh Lantalla (mua huvittaa, kun tämä kuva muistuttaa sitä, mikä on siinä jossain valokuvafirman tv-mainoksessa):

http://img299.imageshack.us/img299/9789/fghtdsfs.jpg

Bangkok Baiyoke Sky Hotelista nähtynä. Vaikka tämä onkin se "pakollinen kuva", niin itselle tämä on tosi muistorikas otos.

http://img121.imageshack.us/img121/1654/gfdfsg.jpg28
Yleinen / Vs: Matka vs. opiskelu
« : 15.07.2010, 01:58:24 »
Itellä lähtee nyt kai neljäs vuosi journalismia AMK:ssa, ekaksi onnittelut hienosta valinnasta! ;)

Kiitos vaan. :) Hihii, katoin että oot Oulusta ja vissiin siellä opiskeletkin sitten, ja OAMKiinhan minäkin syksyllä suuntaan! Että ilmeisesti siellä sitten on ihan hyvät mahdollisuudet matkusteluun.

Nyt ehkä pahin huoli laantuu, kaipa sitä sitten voi matkustellakin opiskelun ohessa. Pitää vaan katsoa mitä mahdollisuuksia avautuu tulevaisuudessa.

29
Yleinen / Vs: Matka vs. opiskelu
« : 15.07.2010, 01:18:32 »
Viestintää, sv:nä journalismia lähden opiskelemaan. En vielä tiedä yhtään noista läsnäolopakoista, mutta jotenkin oon saanut sen käsityksen että amk:ssa sellaisia kursseja olisi enemmän kuin yliopistolla yleensä. Emt.

Mutta mukava tietää että "omaa lomaakin" voi hätätilanteessa (=ankara matkakuume) ottaa. :)

30
Yleinen / Vs: Matka vs. opiskelu
« : 14.07.2010, 23:21:16 »
Kysynpäs tämän otsikon alla erästä aiheeseen liittyvää kysymystä...

Miten opiskelun ja matkustelun voi yhdistää?

Sain vasta tietää, että pääsin syksyksi opiskelemaan, mikä oli aika iso yllätys, koska olin varma etten pääsisi sinne sisään. Minulla oli jo työpaikka syksyksi tiedossa ja suunnittelin, että säästän rahaa ja lähden avopuolison kanssa viimeistään talvella reissaamaan. Ne suunnitelmat menivät nyt kuitenkin opiskelupaikan vuoksi uusiksi, ja vaikka olenkin tosi iloinen, että sain kiinnostavasta opinahjosta paikan, on siinä silti vähän nieleskeltävää, ettei vähään aikaan lähdetäkään ulkomaille. :/ Tuntuu tosi lohduttomalta ajatella, että seuraava mahdollisuus pidempään matkusteluun olisi vasta neljän vuoden päästä (pääsin ammattikorkeaan), joten mitenköhän matkustelu onnistuisi opiskelun ohessa?

Ensimmäisenä mieleen tulee tietenkin, että lykkäisi opiskelupaikkaa vuodella ja lähtisi tässä välissä reissuun, mutta olen oikeastaan hylännyt tuon vaihtoehdon. Olen kuitenkin kohta jo 23-vuotias (eli ikivanha aloittamaan opiskelun... :P) ja viettänyt useamman välivuoden, enkä siksi haluaisi enää lykätä opintojen aloittamista. Tuntuu että nyt on kuitenkin motivaatiota opiskeluun ja innostusta saada arkeen uutta rytmiä. Lisäksi muun elämäntilanteeni vuoksi se olisi vähän huono ratkaisu.

Vaihto-opiskelumahdollisuuksia varmaankin avautuu opiskeluaikana, mutta tällä hetkellä en tiedä mitä siitä ajatella, sillä minä ja avopuoliso ollaan molemmat tosi innostuneita matkustamaan ja haluttaisiin tehdä se yhdessä. Pitkä erossaolo herättää ristiriitaisia ajatuksia.

Kesät on tietenkin aina olemassa, mutta kesä on ihan hauskaa aikaa Suomessakin. Eniten kaipaan juuri talvea pakoon, ja talvisinhan sitä pitäisi opiskella.

Onko kellään kokemuksia matkalle lähtemisestä kesken opintojen ja miten sellainen hoituu käytännössä? Tuleeko ongelmia opintojen kanssa jälkeen jäämisessä tai muiden asioiden kanssa? Onko missään välissä aikaa lähteä pidemmälle reissulle kuin viikonlopuksi tai viikoksi?

31
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 01.07.2010, 15:05:19 »
Ja periaatteessa ihan hyvä ajatus, alan_mies, mutta toisilla meistä lentopelko kehittyy vasta aikuisena, eikä siihen vaikuttaneet positiiviset kokemukset siihen mennessä lennetyistä lennoista.

Tuota pohdinkin... uskoisin kuitenkin, että vain pienellä osalla; jos lentäminen on normaali elämään kuuluva asia vauvasta alkaen on varmasti epätodennäköismpää, että sitä yhtäkkiä alkaisi pelkäämään.Voipi olla, mutta minäkin kehitin tämän jänskätyksen vasta aikuisena. Oon lentänyt 6-vuotiaasta asti kohtuu usein ja silloin se tuntui aina pelkästään hauskalta ja jännittävältä semmoisella Linnanmäki-tavalla. Lennettiin kerran ukkosmyrskyn läpi ja toisella kertaa jouduttiin kiertelemään laskeutumispaikan yllä jotain melkein tunti, kun alla oli jotain häikkää. Ei käynyt mielessäkään pelätä. Nyt oisin ihan hermona, että onko tämä normaalia, selvitäänkö tästä. :D

Kyllä se lento muuttuu aina kuitenkin tylsäksikin jossakin vaiheessa, 12 tunnin lennon aikana ei paljoa jaksa enää hermoilla vaan se kyllästyminen vie voiton. Eihän sitä joskus yön pimeydessä tasaisen lennon aikana edes muista olevansa ilmassa.

Viimeksi pitkällä lennolla Bangkokista Amsterdamiin jouduttiin kamalaan turbulenssiin, joka kesti varmaan kolme tuntia, ja oisin takuulla ollut koko sen ajan kauhuissani jollei mulla ois ollut niin paljon tekemistä oksennuksen pidättelemisen kanssa. :P (Epäonnistuin lopulta.)

Siitä huolimatta en koskaan jättäisi matkustamasta vain siksi, että vähän - tai enemmänkin- jännittää. :)

32
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 01.07.2010, 00:14:31 »
Epäilen.

33
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 30.06.2010, 23:16:47 »
Minä jänskään lentokoneissa vaihtelevasti, enkä usko sen johtuvan minkäänlaisesta kuolemanpelosta, vaan hallinnan menettämisen pelosta. Kun kone nousee, tunnen jännittäväni jokaista lihastani niin kuin se jotenkin saisi koneen pysymään ilmassa. :P Ja tulee sellainen olo, että on melkein pakko tuijottaa ikkunasta ulos ja tarkkailla tilannetta aina kymmenisen minuuttia nousun jälkeen ja laskeutumisen alettua, koska jos minä en tarkkaile, kone saattaa hyvinkin pudota. :P On hirveän huolestuttavaa, etten minä voi vaikuttaa asioihin mitenkään, vaan pitää vain luottaa siihen että jotkut tuntemattomat pitää sen valtavan metalliputken kymmenen kilometrin korkeudella ilmassa.

Kaikki pamahdukset ja hurinat ja muut oudot jutut vaan lisää jännitystä, kun ei tiedä kuuluvatko ne asiaan vai ovatko ne lopun alkua. Helpottaisi tosi paljon, jos tietäisi enemmän lentokoneiden toiminnasta edes jonkunlaisella tasolla, niin voisi suhtautua kaikkeen viileän asiantuntevasti. Huomasin, että kun olin lukenut kirjan jossa ohimennen kerrottiin jonkin verran lentokoneista ja niillä lentämisestä, tunsin jännityksen hieman helpottavan. Opin mm. juuri sen, että kone voi laskeutua liitämällä vaikkeivät moottorit toimisikaan.

En kärsi lentopelosta, mutta jännitän sitä silti aika paljon, ja se tuntuu vain pahenevan mitä enemmän lennän. (En tosin ole mikään säännöllinen lentäjä.) Viime reissulla olin lentänyt jo Oulusta Helsinkiin, Helsingistä Amsterdamiin ja Amsterdamista Bangkokiin, ja noidenkin jälkeen kun AirAsian kone Bangkokista Krabiin lähti nousuun, kehitin jo pientä paniikkia. Se tosin saattoi johtua järjettömästä väsymyksestä.

Mutta siis, mun paras psyykkausmantra on: "Tämän lentokoneen henkilökunta on lentäny kymmeniä ja kymmeiä kertoja, ja ne on vielä elossa."
Vaikka tiedän, että sattuma ei katso onko kyseessä jonkun ensimmäinen vai sadas lentokerta, tuo jotenkin lohduttaa. :)

Se myös lohduttaa, kun katsoo lentoemäntien rauhallisuutta silloin kun itse on jokseenkin hermona. Huomaa, että jos nuokaan ei hermoile, ei munkaan kannata.

Ja tietenkin se, että lentäminen on matkustustavoista turvallisin.

Se on muuten hassua, että nousu pelottaa mua huomattavasti eniten, ja seuraavana on laskeutuminen, mutta kun kone on koskenut maata ja alkanut jarrutella, minä rentoudun. Käsittääkseni kuitenkin siitä vasta alkaa lennon vaarallisin osuus? (Siis laskeutuminen ja rullaaminen.)

34
Lentomatkustus / Vs: Lentokentillä nukkuminen!
« : 30.06.2010, 22:46:13 »
Mutta kokonaisuudessaan:
Schiphol - Suosittelen lämpimästi

Hrr, mulla taas on ihan päinvastaisia kokemuksia. Schiphol on mun listan lentokentistä viimeisenä, nukkumismielessä! Toki tähän vaikuttaa se, että olin jo sinne saapuessani ihan kuolemanväsynyt ja olisin vaan halunnut nukkua, ja kun se ei onnistunut, kypsähdin koko paikkaan totaalisesti. Kyseessä oli siis aamupäivä (mutta mun biologisen kellon mukaan yö) ja koko paikka oli ihan täynnä. Ainoa silmiin osunut hyvä nukkumispaikka olis ollut nuo herman1in mainitsemat oranssit kahvilan sohvat ison ikkunan edessä, mutta ne olivat tupaten täynnä ja vaikka siellä olisi ollut tilaa levyttää, en usko että sitä olisi katsottu hyvällä silmällä. Penkeillä ei voinut nukkua, sillä joka ikisessä penkissä oli käsinojat. Mäkkärin kiukkuinen työntekijä tuli napisemaan, kun yritin avokin kanssa nostaa jalkoja vähän penkille, ja lopulta me päädyttiin torkahtelemaan noilla oransseilla penkeillä istuma-asennossa, pää pöydällä.

Noin muuten Amsterdamin kenttä on kiva, löytyy ruokapaikkoja ja kaikkea, mutta päiväsaikaan siellä ei kannata yrittää nukkua. Yöllä rauhalliseen aikaan tilanne voi olla toinen.

Helsinki-Vantaa on mun ykkössuosikki nukkumiseen. :) Jossakin sieltä Picnic-kahvilan (?) vierestä menee liukuportaat alakertaan, missä on ainakin ilta- ja yöaikaan tosi rauhallista. Jotain matkatoimistoja siellä oli, joiden luona ei hirveästi porukkaa käynyt. Niiden edessä on ihanan isoja sohvia, joita minä ja avopuolisko liikuteltiin yhteen ja tehtiin niistä kunnon sänky. :) Siinä oli ihan kohtuullisen hyvä nukkua, ja bonuksena vessat ihan vieressä, ja rauhassa sai olla. Vartijakin tais käydä siinä jossakin välissä (olin aika uninen, joten en vanno varmaksi), eikä tullut mitään sanomista.


Helsinki-Vantaa (02:45)

Hiton kylmä siellä kyllä on, että kannattaa varautua.

Lisäksi oon torkkunut Bangkokin Suvarbanhumilla, sekin saa kohtuulliset pisteet ainakin päiväsaikaisista torkkumismahdollisuuksista.

35
Thaimaa / Vs: Ensikertalaisena Thaimaahan
« : 30.06.2010, 17:21:20 »
Olin viime tammikuussa Thaimaassa ja lensin AirAsialla Bangkokista Krabin alueelle. Sieltä ainakin Koh Jum on ihana pieni, rauhallinen saari joka ei ainakaan vielä ole turistirysä. Kirjoitin siitä jotain tähän keskusteluun: http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=22987.0

36
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 21.06.2010, 00:08:26 »
Hämmentävää, miten monen listalla USA on viimeisten joukossa. Mitä ihmettä, sehän on taatusti jännä maa! Vaikka se olisikin mielikuvien pinnallinen ja överi jenkkilä, niin olisi hauska mennä sinne pällistelemään sitä överiyttä. Kulttuuria se on sekin. Sitä paitsi koko maa tuskin mahtuu yhden määritelmän sisään. Minä ainakin mielelläni kävisin tsekkaamassa jossakin vaiheessa.

Johtuisiko USA-vastaisuus (matkailussa) siitä, että sitä näkee niin paljon tv:stä, että tuntuu, kuin olisi jo käynyt siellä?

37
Thaimaa / Vs: Krabin pienen pienet rannat
« : 20.06.2010, 23:43:01 »
Koh Jum oli ainakin vielä tämän vuoden high seasoninkin loppupuolella rauhan tyyssija, kun kävin siellä avopuoliskon kanssa (ja rakastuin saareen ihan tosissaan). Kyllähän sielläkin turisteja oli, mutta kun lähdettiin kävelemään meidän majoitukselta rantaa pitkin, niin ei tarvinut kauaa kävellä kun oltiin jo ihan kahden. Kilometri tyhjää rantaa edessä.

(Tsekkaa jos et usko:) http://yfrog.com/0cdsci0408mj

Kylä oli sympaattisen pieni ja siellä tutustui helposti paikallisiin. Tiet oli pelkkiä hiekkateitä ja respa nauroi ääneen, kun erehdyttiin kysymään, onko Jumilla 7Eleveniä. Eipä ole, ei. :)

38
Thaimaa / Vs: Vinkkejä Krabin suuntaan
« : 20.06.2010, 23:36:39 »
Lantaa suosittelisin minäkin melkein jokaiselle, se oli ihanan rauhallinen mutta kuitenkin monipuolinen. :) Plus sieltä pääsi helposti päiväretkille esim. Phi Phille. Ei mikään turistirysä, mutta kuitenkin tarjoaa sopivasti kaikenlaista äksöniä.

39
Thaimaa / Vs: Budjetti kuukauden matkaan Thaimaassa?
« : 20.06.2010, 23:29:13 »
Olin Thaimaassa vuodenvaihteen jälkeen (high season vaikutti vielä) avopuolison kanssa kolme viikkoa ja budjetti oli aika lailla yläkanttiin, kun mentiin uskomaan Thaiklupilaisten hinta-arvioita (siellä kun ei reppureissaajia niin hirveästi näy). :P Meillä oli siis kahdelle hengelle reilu tonni, mikä oli todellakin riittävästi. Ensikertalaisina rahaa toki meni vähän turhiinkin juttuihin, kun ei ymmärtänyt etsiä halvempaa, esim. majoituttiin kalliimmin kuin olisi ollut tarvis (aluksi 800B per yö, reissun loppupuolella päästiin jo ~300B per yö) ja syötiinkin välillä joissakin kalliimmissa paikoissa. Alkoholia nautittiin hyvin hintsusti.

Mutta tuohon summaan sisältyi siis majoituksen ja syöminkien lisäksi kaikki pienet kuljetukset, muay thai -matsi, päiväretki Phi Phi:lle, elefanttitrekkausta, nähtävyyspällistelyjä Bangkokissa, reissu Raileylle ja kuljetukset Lanta-Jum-Krabi Town -välillä. Kaiken lisäksi reissun loppupuolella Bangkokissa sai shopata ihan hiki hatussa että sai varmasti budjetin käytettyä, ja silti jäi yli. :D

Että tuolla summalla pärjää ainakin sen kolme viikkoa, eikä tarvi edes sniiduilla!

Sivuja: 1 [2]