Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - suski

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Varusteet ja pakkaaminen / Tyyny mukaan?
« : 19.05.2006, 16:46:14 »
Lainaus käyttäjältä: "honest joe"
Jos on makuupussi mukana, niin voi käyttää sitä makuupussin suojapussukkaa tyynynä. Tunkee vaan sisään sopivan määrän vaatteita.


Juurikin näin :) Itse vedin kuukauden reissuni läpi suojapussityynyllä, eikä niskakivuistakaan tarvinnut kärsiä, vaikka vähän sitä pelkäsinkin. Luonnollisesti en suosittele niitä kovimpia farkkuja sinne tunkemaan, mutta pari paitaa tms. toimi ainakin minulla.

2
Kyllähän tuolla summalla pärjää kummasti, kun vähän katsoo mitä ostaa. Itselläni reililipun ja laivamatkojen jälkeen jäi 1000e, mutta n. 600e siitä meni. Ihmetytti kyllä kieltämättä itseänikin, että miten selvisin noin halvalla. Reissasin kaverini kanssa lähinnä lännessä ja elettiin ihan normaalia elämää. Ei siis todellakaan mitään tipatonta nälkäkuolema -meininkiä. Supermarketti ruuilla säästi kummasti ja kun on joustava aikataulu, niin pystyy valitsemaan ne vähän halvemmat junat.
Tietysti vähän pitää katsoa muutenkin, että mihin rahansa laittaa, mutta samahan se on täällä kotonakin. "Tasokkaammin" sitä melkein tuli reilillä elettyä kun näin opiskelijana (lue: penninvenyttäjänä) täällä Suomessa.

3
Junamatkustus / reilausporukka
« : 27.10.2005, 13:16:51 »
Kaksin olin kaverini kanssa reissussa, tosin samaan aikaan reissuun lähti myös kaverini isosisko ja hänen kaverinsa, joten osa matkasta tuli reissattua heidän kanssaan. Teki todella hyvää vaihtelua parinviikon jälkeen nähdä muitakin tuttuja naamoja. Parin päivän jälkeen oli taas ihanaa jatkaa reissua kaverin kanssa ja todeta kuinka paljon helpomaa kaikki onkaan kaksin.

Ensi kesänä on tarkoituksena lähteä reilaamaan n. 8 hengen porukalla ja hieman pelottaa, mitä siitä mahtaa tulla. Tarkotuksena ei onneksi ole mennä reissua läpi samalla kokoonpanolla, vaan  ryhmä tulee varmasti hajoamaan jo ihan majoitussyistäkin. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan reissua ja eipähän ainakaan pääse kyllästymään. Vaihtelun varaa löytyy varmasti. ;)

4
neljää kieltä puhun, tai siis oikeastaan suomea ja englantia puhun ja ruotsia ja saksaa enemmänkin änkytän.. ;)

5
Pallontallaajaklubi / Oletko tavannut pallontallaajan?
« : 16.08.2004, 11:00:07 »
Luulisin että ainakin yhden. (je,jee)
Barceloonan hostellissa kesäkuussa. Nimeä en kyllä tiedä mutta ainakin hän myönsi pallontaallaajissa pyörivänsä, joten.. :)

Muuten onkin lista sitten vähän turhankin lyhyt.

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 31.07.2004, 09:01:32 »
Lainaus käyttäjältä: "isa_aurinkoinen"
kaskas taas sataa vettä.


Niinpä näkyy.. Äh, että se jaksaa tympiä päivästä toiseen!
Onhan se välillä kiva että sataa, mutta tarviiko sitä nyt sitten ihan jokapäivä viskata niskaan.
No kyllä se aurinko tuolta _ehkä_ tulee! Tai ainakin paranis tulla, koska muuten menee tämän päivän suunnitelmat todella poskelleen.. Jos se nyt sitten aamun satais, niin oliskohan illalla poutaa, samaan tapaan kun eilenkin!? No toivossa on hyvä elää.

7
Lainaus käyttäjältä: "Vaara"
Lainaus käyttäjältä: "hile"
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
En muuten tajua tuota brittimiesten hehkutusta.


En minakaan.


Enkä mä.

Enkä minäkän enää. Syön aikaisemmat sanani, sillä eilen tapasin kyllä ryhmän niin, no.. ei niin ihania brittimiehiä, ei pysty löytämään oikeastaan mitään hyvää sanottavaa.  :evil:

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Pitkiä ja vaaleita ja symppiksiä (sopivasti yleistäen  :D ) eli kunnon skandinaavilook kunniaan!

Taidanpa sittenkin nostaa pohjoismaidenpojat etusijalle ja yhtyä tuohon Vieraan mielipiteeseen, eli kallistua skandinaavilookin puoleen! ;)

8
Lainaus käyttäjältä: "Mutka"
Lainaus käyttäjältä: "moina"
Lainaus käyttäjältä: "suski"

- Löysin kerrankin sellaisen kivennäisveden mikä maistuu _oikeasti_ hyvälle.Kerro heti minkä!!!!


Oisko Kevyt Olo karpalo? Minusta se on ainakin hyvä  :).


Läheltä liippas, maku ei kuitenkaan oo karpalo vaan ananas. ;) Muutkin ovat kyllä hyviä, kun ovat matalahiilihappoisia ja vähäsuolasia. Tai siis vähänatriumisia, vai miten se nyt sitten hienommin sanotaan!?

Bonaquan guaranakin oli yllättävän hyvä, vaikka siinä hieman hajuvesimainen sivumaku olikin, mutta kylmänä maistui kummasti.  :D

9
No jaa, itse olin ainakin enemmän kuin tyytyväinen kun makuupussi oli mukana. Oli huomattavasti mukavampi käpertyä oman makuupussin sisään, kun paikoittain hyvinkin epäsiistien peittojen alle. Puhumattakaan niistä patjoista.

10
Olen tänään iloinen, koska
- ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon kun olen Suomessa ollut, paistoi aurinko KOKO päivän ja ystäväni kutsui minut mökilleen nauttimaan siitä ja sain löhötä auringossa aamusta asti.
- Sain kivalta sedältä 20e kun jaksoin kuunnella hänen juttujansa 15minuuttia (älkää kysykö)
- Löysin kerrankin sellaisen kivennäisveden mikä maistuu _oikeasti_ hyvälle.
- Lähden tuhlaamaan rahojani itseeni koko viikonlopuksi serkkuni kanssa.
- Niin ja nukuin pitkästä aikaa kunnolla viime yönä.

11
Yleinen / Minkä maalaisia eniten ja missä?
« : 16.07.2004, 20:15:43 »
Ainakin omalla reililläni viimekuussa tuntui, että ausseja ja jenkkejä oli ihan joka paikassa. Sikäli, että kesäkuu on ajankohtana sellainen, että muita eurooppalaisia ei kovinkaan paljoa näy kun suurin osa on vielä töissä ja kouluissa.

Niin ja mistä lie johtuneen, mutta Roomassa tuntui olevan hurjan paljon japanilaisia turisteja. Olisiko sitten vaan säkällä ollut yhtä aikaa monia turisti ryhmiä vai mitä, mutta tuntui että joka toinen vastaantulija oli keski-ikäinen japanilais pariskunta, digikamera kaulassaan.

12
Lainaus käyttäjältä: "TiTania"
Jos luonteesta puhutaan niin minä oon ihan rakastunut BRITTEIHIN... Ne on niin lähellä suomalaisia ja tietää miten pidetään hauskaa, mutta muistaa myös kohteliaisuuksien kylvämisen, mikä suomalaisilta miehiltä puuttuu kokonaan. :roll:


Veit sanat suustani, olen niin samaa mieltä!
Kyllä jäi Barceloonan lepertelijät auttamattomasti huomiotta, kun britit ilmestyivät kehiin. ;) Niissä yhdistyy monia sellaisia "unelma mies" piirteitä. Suomalaisen miehen miehisyys, mutta siinä lisänä vielä ne pienet sanat ja teot. Eikä mitään lässyn-lässyn lipevyyksiä, mitä nämä Italian ja Espanjan "komistukset" tuppaavat selittelemään. :evil:

13
Yleinen / "Häiritsevät" miehet ulkomailla
« : 10.07.2004, 15:17:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Millä vuosisadalla elät, Mr.Voyager?


Voisin olettaa, että samalla kuin sinäkin..

14
Italia / Rooma ja pankkiautomaatit
« : 09.07.2004, 11:00:00 »
Laskemisen kanssa on vaan se ongelma, tai siis minulla ainakin, että siihen tuppaa kyllästymään. Ensimmäiset kaksi viikkoa meni ihan ok, pistin joka päivä ylös mitä oli tullut osteltua. Mutta sitten se vaan jäi. Ei enää jaksanut laskeskella, kun se rupesi menemään siihen, että mitäs mä nyt sitten viikko sitten söinkään ja ostinkaan siellä ja siellä.
Helpompaahan se olis ollut jos ois vaan nostanu rahaa ja pistäny ne määrät ylös, mutta kun me koitettiin kaverin kanssa välttää sitä nostamista  nostopalkkioitten takia ja vingutettiin electronia joka paikassa missä se toimi.
Onneks ei ollut ihan tiukka budjetti, niin ei haitannut vaikka ne laskennat sitten vähän lipsuivatkin. Sitä kuitenkin laskee aina päässänsä päivä kohtasesti, että miten paljon tänään meni, ja pitääkö huomenna jättää se ravintola väliin ja pysyä vesi ja leipä linjalla. :)

15
Lainaus käyttäjältä: "zmo"

Onkohan tällainen hinnoittelu ollut jo pitkäänkin voimassa?


Muutaman kuukauden, koska varasimme kaverini kanssa matkamme 6 eurolla jo ennen pääsiäistä. Silloin tämä  6 euron hinta ei kuitenkaan tuntunut olevan vielä "virallisessa" tiedossa, mutta jostakin toukokuusta lähtien se on ollut sitäkin.

Halpa ja hyvä matka, etten sanoisi ja hyvin toimi. Hytit olivat siistejä 4 hengen hyttejä. Ikkunaahan niissä hyteissä ei ole, mikä oli ihan hyvä vaan, koska sen korvasi seinällinen peiliä ;). Ja sai ainakin nukuttua hyvin, kun ei ruvennut aurinko paistamaan sisälle aamulla. :)

16
Terveys ja turvallisuus / Juomavesi
« : 05.07.2004, 08:02:46 »
Hampaat pesin aina vesijohtovedellä, mutta join pullovettä. Nyt ehkä vähän harmittaa kun tuli ostettua pullovettä tietyissä maissa, jossa olisi voinut hanavettäkin juoda ihan rauhassa.
Ainiin Rotterdamissa muuten join hanavettä, joka on kuulemma parempaa laadultaan kun Suomen vesijohtovesi. Tiedä häntä sitten, mutta hyvää oli kuitenkin. :)

17
Junamatkustus / Junien paikkavaraukset
« : 05.07.2004, 07:45:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Ja mitenköhän paljon yleensä kuukauden reilillä on kulunut rahaa noihin paikkalippuihin ja muihin junan lisämaksuihin?


Mulla meni noin pyöreästi 40e, josta puolet meni pelkästään yhteen säälittävään yöjunaan St. Raphael - Pariisi välillä. :evil:  Pistää vihaksi vieläkin, mutta kun ei muitakaan vaihtoehtoja ollut. Mutta siis tiedän muutamia jotka ovat selvineet reilinsä kokonaan ilman lisämaksuja, ja monia joilla on mennyt n. 20e lisämaksuihin.
Riippuu niin paljon siitä millaisilla junilla matkustaa.

18
Varusteet ja pakkaaminen / Rinkan koko?
« : 05.07.2004, 07:37:07 »
Lainaus käyttäjältä: "siljams"

Musta tuntuu tosi mahdottomalta mahduttaa kaikki kamat kuukauden reiliä varten 45l rinkkaan, joka on siis tähän asti ollut kaikista sopivin.


Kyllä ne menee sinne, se vaati vaan vähän pakkaamisen harjoittelua ainakin minulta. Mulla kylläkin oli 55l rinkka, mutta kun lähtiessä se oli aivan täynnä, niin tullessa siinä oli tilaa vaikka kuinka paljon. Tavarat eivät olleet vähentyneet yhtään vaan niitä oli tullut lisää, mutta sitä vaan oli oppinut pakkaamaan paremmin. Koitin kotona että olisinko saanut mahdutettua tavarani siskoni 35litran rinkkaa ja mahtuivat kuin mahtuivatkin. Ja tavaraa oli mukana makuupussista kattilaan(joka oli muuten reissun turhin tavara) ja vaatteita ihan tarpeeksi. Telttaa ei kyllä ollut mukana, että se ei olisi enää sisälle mahtunut.
Serkullani oli reilillänsä 45l rinkka ja hyvin toimi.  Merkkiä en nyt millään pysty muistamaan, mutta se ei tainnut olla näitä "kalliita" merkkejä, vaan joku vähän halvempi, pitääpäs ottaa selvää.

19
Italia / Rooma ja pankkiautomaatit
« : 05.07.2004, 07:17:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Cassandra"
Itselläni on kyseinen läpyskä ja rahan nostot sujuivat aivan vaivatta. Harmitti vain kun saldoa ei saanut näkyviin vaikka kuinka koitti kikkailla...  :oops:


Miten sen saldon muuten saa, vai saako mitenkään?? Kaverini kanssa ei löydetty sitä niistä koneista, sikäli että ei pahemmin jaksettu niiden automaattien kanssa tapella ja mentiin sitten koko viime kuun reili läpi ilman minkään väristä käsitystä siitä paljon tilillä oli rahaa.

Joku nyt tietysti sanoo, että sen ja tän napin takaa sekin olisi helposti löytynyt ja tunnen itseni tyhmäksi ;)

20
Lainaus käyttäjältä: "kimble"
Juuh onnea kaikille, jotka valmistuvat tänä keväänä :!:  :!:   :D


Onnittelut myös täältä! Toisilla kun on vielä kaksi vuotta jäljellä ;)

Mutta tämän lukuvuoden loppumisen lisäksi olen onnelinen myös siitä että:
- Psykan kokeesta tuli täysin yllätykseks kiitettävä
- Mä pääsen kohta kaupungille shoppailemaan
- Leipomiseni jotka väänsin ystäväni valmistujaisjuhliin onnistui paremmin kun odotin
- Huomenna näen rakkaan serkkuni pitkästä aikaa
- Ja viimeisenä mutta ei tosiaankaan vähäisimpänä maanantaina lähtee tämä tyttönen kuluttamaan Euroopan junaraiteita (siis muunkin Euroopan kun Suomen). :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 5