Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ayla

Sivuja: [1] 2 3 ... 57
1
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Minne asumaan?
« : 30.06.2018, 18:46:43 »
Musta on nyt ihan turha alkaa lukea toisten kommentteja kuin piru raamattua. Kaikki voivat ehdottaa omia nakemyksiaan, mutta musta ne pitas osata myos perustella ilman turhaa provosoitumista, kun niita vahan kyseenalaistetaan. Kukaan ei tassa esim ketaan syyttanyt siivella elamisesta, vaan nosti ihan faktan esiin, etta on kovin eri asua ulkomailla, kun puoliso on siella toissa. Jos asut yksin (kuten ainakin mina oletin aloittajasta, ettei ole puolison kanssa mensso eika puolison tyon perassa), maksat myos vuokran yksin ja hoidat kaiken yksin, ja ennen kaikkea olet myos taloudellisesti yksin vastuussa parjaamisestasi.

Aloittaja ei tosiaan maininnut sanallakaan tyota tai elannonhankkimista, mutta mulle on jotenkin itsestaanselvaa, etta jotain ihmisen pitaa leipansa eteen tehda (ainakin mun, valitettavasti ei ole rahasampoa minulla), joten siks mulle ainakin itselleni se tyontekeminen jossain vaiheessa on itsestaanselvyys. Saastoja voi olla vaikka kuinka paljon, mutta jos nyt ei puhuta mistaan sadoista tuhansista euroista, saastotkin loppuu aikanaan, jolloin sita rahaa pitaisi alkaa tienaamaan. Ja kylla, ymmarsin, ettei aloittaja ole lahdossa ihan soitellen sotaan, mutta on musta hyva olla mielessa realistisen mahdollisuudet siihen palkkatyohon maassa, jonne aikoo asettua.

Myonnan, etten ole kartalla Meksikon palkkatilanteesta, mutta mun on kylla todella vaikea uskoa, etta suomalainen alalle kouluttamaton ihminen saisi Meksikossa kohtuullista palkkaa ravintola tai matkailualalta. Jos nailla aloilla olisi millaan tavalla kilpailukykyinen palkka, niin miksi ne annettaisiin alaa osaamattomalle ulkomaalaiselle? Ja puhun nyt tassa silla oletuksella, etta aloittaja ei ole juuri naiden alojen ammattilainen. Ja kuten aiemmin mainitsin, mikali palkka tulee blogista tms etatyosta, ei toki ole valia, missa asuu, joten mikali mahdollisuutta tallaiseen ei ole, jaa jaljelle konkreettiset tyot uudessa kotimaassa. Ja varsinkin halvemman elintason maissa ei kylla mitaan varteenotettavaa palkaa makseta mistaan ns hanttihommista, joihin ei erityisia taitoja vaadita. Toki sitten on monia mahdollisuuksia, joihin voi vaikka kouluttautua paikanpaalla, kuten sukellusduunit.

Jos mitaan tyota ei itsensa elattamiseen tarvitse tehda, niin muilta osin esim lahes kaikki Aasian maat tayttaa vaadittavat kriteerit.

Ja toki noihin ulkoministerion matkustustiedotteisiinkin kuuluu suhtautua terveella jarjella, mutta mun mielesta on nyt vahan henkilokohtaista mielensapahoittamista, jos joku muu tuo esiin, ettei se oma suosittelema maa olekaan ihan taysin turvallinen. Toki toikin turvallisuus on suhteellinen kasite. Se, ettei itselle ole koskaan kaynyt mitaan, on musta heikko perustelu maan turvallisuudelle. Olen minakin kokenut, etta esim Intia on aina ollut mulle turvallinen maa matkustaa yksin naisena, silti Intiassa raiskataan yli 1000 naista paivittain.

Valitettavasti mulla ei ole mitaan tiettya maata tai aluetta ehdottaa, tunnen silti voivani osallistua keskusteluun tuomalla esiim omat nakemykset. On tosi vaikea toisen puolesta pelkastaan noilla spekseilla suoraan mitaan suositella. Niin monella asialla (ja maalla) on kaantopuolensa, ja mita enemman on maasta etukateen tietoa, ja mita realistimpi on, on mun mielesta paljon suuremmat mahdollisuudet onnistumiseen.

2
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Minne asumaan?
« : 28.06.2018, 14:57:12 »
Ulkoministerion matkustustiedote lienee kuitenkin ihan relevanttia informaatiota, ei minkaan maan mustamaalaamista.

Asua ulkomailla puolison tuloilla tai omilla saastoilla on viela sitten kuitenkin aivan eri asia kuin asua ulkomailla tienaten siella elantonsa. Veikkaampa, ettei siella Meksikossakaan kasapain ole kunnolla palkattuja toita ulkomaalaisille, varsinkaan espanjaa taitamattomille. Korjaa, jos olen vaarassa.

3
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Minne asumaan?
« : 28.06.2018, 13:23:08 »
Varsinkin jos ihan sokkona lahtee ulkomaille asustelemaan sen kummempaa kokemusta siita uudesta maasta, voi se arki tulla aika shokkina. Moni asia joka ihana ja eksoottinen reissatessa, muuttuu hermoa raastaviksi, kun niista tulee arkea. Eli ehka en itse lahtisi ihan sokkona, muutaman viikon reissukokemuksen perusteella, muuttamaan ainakaan minnekaan kovin kauas tai tyystin erilaiseen maahan.

Taytyy myos muistaa, etta maissa, joissa on halpa elintaso, on myos pienet tulot. Jos ei ole mitaan etatyota tms Suomeen, voi olla vaikea loytaa tyota, josta saa riittavasti palkkaa. Ja tyopaivat usein on myos pidempia, mita meilla totuttu. Turistipaikoista varmasti loytyy toita helpommin, mutta monet turistipaikat taas ovat melko tyhjia sesonkien ulkopuolella.

Myos tassa ketjussa jo mainittuna se, etta monessakin ns lampimassa maassa on talvella kylma. Siis oikeesti kylma. Jos ulkolampotila laskee alle 15 asteen, se laskee useimmiten myos sisalla. Keskuslammityksia harvoin on, kuten myoskaan mitaan eristyksia. Euroopassa ei kai missaan ole yli 20 astetta lapi vuoden...

En siis millaan tavalla halua laannuttaa aloittelijan lahtointoa saati kannustaa olla lahtematta, vaan ennemminkin olemaan realistinen sen suhteen, minne muuttaa, ja mita voi odottaa.

4
Olen lähdössä Venäjälle ja hankkimassa viisumia. Onko maahan saavuttava juuri viisumin alkamispäivänä vai käykö mikä tahansa päivä viisumin voimassaoloaikana?

Ei tarvitse mennä heti ensimmäisenä voimassaolopäivänä.

5
Mistä olet katellut lentoja? Yleensä on Bangkokista saanut reilulla satasella menolipun Delhiin (vaihdolla), muualle Intiaan  suoria lentoja Bangkosita on usein saanu alle 70€:lla, esim. Kolkataan, Jaipuriin, Chennaihin tai Bangaloreen.

Jokaisella on varmaan oma melipiteensä Intian reissaamisesta ja sopivista aloitus yms paikoista, mutta mun mielestä Delhi on varmaan viiminen paikka, mitä suosittelisin kenellekkään.Oikeestaan missään vaiheessa reissua. Rehellisyyden nimissä en ole kyllä Delhissä paljon paikkoja kierrellyt, koska tuskastuminen on tapahtunu about välittömästi, kun on Delhiin saapunu. Mikäli tiedostaa sen, että Delhi on ylikansoitettu, likanen (todella likanen), ruuhkainen ja saasteinen paikka, kulkuyhteyksiltään sehän on mitä mainioin paikka aloittaa, sieltä pääsee nimittäin kätevästi melkein kaikkialle.

Aikaa kuluu ihan niin paljon kun vaan on... Tohon on vaikea antaa mitään yleispätevää vastausta, mutte yleisesti ottaen Aasiassa kaikki siirtymät ottaa paljon aikaa.

Amritsar oli musta melkonen kohde kyllä. Kävin siellä 2012, jolloin meijen oli tarkotus siellä temppelissä yöpyä, mutta ei yövytty, koska se oli vaan jotenki kaikkineen ihan liikaa... Toista kertaa mun ei tartte sinne mennä. Wagahissa käytiin myös, ja oli kyl huisi kokemus. Pakistanin puolella en ole rajaseromoniaa nähny, mutta Intian puolelta katsomosta näkee sinne Pakistanin puolelleki sitä seremoniaa, ja ainakin sillon se oli tismalleen samanlainen, kun Intian puolella, ainoastaan sotilailla oli eri väriset puvut. Sinne kannattaa mennä ajoissa, et meinaan ole ainut, joka rajaseremonian haluaa nähä, ja me jonotettiin sinne useampi tunti sisälle.

Junalla siirtyminen Intiassa on halpaa ja kätevää, usein vaan junaliput pitää hommata reilusti etukäteen, mutta se hoituu näppärästi netissä.

Kiinan viisumin hankkimisesta ei ole kokemusta kuin Suomesta, mutta epäilisin, että Thaimaasta sen saisi ainoastaan Bangkokista. Nepalista ei mitään tietoa. Mutta mikäli reissusi ennen Kiinaan siirtymistä kestää alle 3kk, helpointa on hakea viisumi Suomesta valmiiksi. Viisumia myönnettäessä viisumi on käytettävä 3kk:n kuluessa, eli Kiinaan on mentävä 3kk:n sisällä viisumin myöntämisestä.

Gorakhpurista eikä Sunaulista mulla ole omakohtaista kokemusta ja Kathmanduun lensin Delhistä.

6
Hyvin riittää. Mun kokemuksen perusteella isompaan rinkkaan sitä tulee pakattua mukaan vaan enemmän turhaa tavaraa.

7
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 27.02.2018, 14:57:54 »
Intian suurlähetystöstä viisumin hankinta on tuttua juttua, mutta nyt tarvittais selvennös e-visan hankintaan. Onko e-visa voimassa 60 päivää? (Mulle kerrottiin yhdestä matkatoimistosta, että 30 päivää). Mistä alkaen; Silloin kun e-visa on alustavasti myönnetty vai kun passi leimataan? Hinta ilmeisesti 50e luokkaa? Täytyykö hakuvaiheessa olla selvillä matkustuspäivät? Ensimmäisellä sivulla on kohta arvioidulle saapumispäivälle.. Täytyykö ylipäätään olla paluulippu valmiina, kun saavun maahan?

E-visa muuttui 30 päivän viisumista 60 päivän viisumiksi viime vuoden huhtikuussa. Se 60 päivän laskenta alkaa siitä, kun saavut maahan, mutta e-visassa oli musta joku aikaraja, että minkä sisällä sen saamisesta on maahan saavuttava, korjatkaa,jos olen väärässä. Maksaa 50€. Paluulipusta en osaa sanoa.

8
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 26.12.2017, 19:28:00 »
Vuosi 2017 kului pääasiassa Intiassa. Vähän kävin Nepalissa ja Filippiineillä.  Suomessa keväällä kaks viikkoa ja taas huomenna.

9
Juu, ajoissa meen, noi laukut on vähän haastavat vaan uudelleenpakkauksen kannalta, kun toinen täynnä sukelluskamoja... Prkl, kun ei voi ihminen mitään selvittää ajoissa...

10
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 26.12.2017, 18:47:25 »
Delhi. Huoh.

11
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 26.12.2017, 18:46:40 »
1. Ruotsi
2. Viro
3. Latvia
4. Liettua
5. Puola
6. Kroatia
7. Unkari
8. Tsekki
9. Tanska
10. Ranska
11. Saksa
12. Itävalta
13. Belgia
14. Alankomaat
15. Italia
16. Espanja
17. Sveitsi
18. Lichtenstein
19. Venäjä
20. Kap Verde
21. Intia
22. Kuuba
23. Venezuela
24. USA
25. Brasilia
26. Kreikka
27. Vatikaani
28. Thaimaa
29. Myanmar
30. Laos
31. Kambotza
32. Bulgaria
33. Malesia
34. Indonesia
35. Mongolia
36. Kiina
37. Pohjois-Korea
38. Singapore
39. Filippiinit
40. Sri Lanka
41. Suomi     

42. Nepal

12
Finnairin matkatavaroista pikainen kysymys! Eli mun lippuun kuuluu 23kg plus oon ostanu 20kg extralaukun, voinko pakata laukut esim 21,5kg ja 21,5kg vai onko oltava 20kg ja 23kg? Uudelleenpakkaus ei meinaan napostele...

Finnairin sivuilta en vastausta löytäny, eikä chatti ollu ainaka mulle toiminnassa. Sen vaatauksen löysin, ettei laukun paino saa olla yli 23 kg tai joutuu maksaa painavan lisän. Lento olis jo huomenna aamulla.

13
Lentomatkustus / Vs: Finnair -- matkalaukkua ostamassa
« : 26.12.2017, 18:15:12 »
Faktaa mulla ei ole, mutta mun mitään kasseja ei ole kyllä koskaan alettu mittaamaan millään lentokentällä, ja olen matkustanut isojen laukkujen kanssa. Rehellisyyden nimissä en kyl oo koskaan yhtään laukkua itsekkään mitannut, mut ovat siis niitä isoja matkalaukkuja, joihin saan upotettua sen 30kg tavaraa.

Eli sanoisin, että osta miettimäsi laukku, mun on vaikea uskoa,  että muutaman sentin ylittävää laukkua alettas missään mittailla.

14
Yleinen / Vs: Matkailuvuoteni 2017
« : 23.12.2017, 18:58:10 »
Mä olen ollu kohta neljä vuotta reissun päällä, en toki reissaten koko aikaa, mut Aasiassa kuitenkin, pääasiassa pitkiä aikoja samassa paikassa kerrallaan. Viimeiset reilut kaks vuotta Intiassa. Ja mulle alkaa kyllä riittää. Suomeen muutto on tosiasia, ehkä puolen vuoden päästä. Mut itse jo kaipaan ns arjen luksuksia, kuten tiskikonetta, 24/7 lämmintä vettä, 24/7 sähköä, oikeasti mukavaa sänkyä, toimivaa nettiä, toimivaa joukkoliikennettä, kierrätystä... Lista on pitkä.

En yhtään näe enää sitä ihanuutta nukkua bungalowissa rannalla, nyt kaipaan enemmän pysyvää kotia Suomessa ja pitkiä viikonloppuja Euroopassa. Jotain ihan muuta, ku Aasian ihmeet. Drinksuja terassilla vilkkaan kadun varrella, hyvää ruokaa Italiassa, kivoja museoita jne. En nyt mitenkä sano, että Aasia on nähty, ennemminki sitä on nyt yltäkylläisyyten asti nähty, nyt on aika ihastella Euroopan touhuja ja nauttia siitä kaikesta, mikä Suomessa on niin perkeleen hyvin, että sitä ei edes tajua. Olen onnellinen ja etuoikeutettu, että voin reissuvuosien jälkeen palata Suomeen. Vasta näiden neljän Aasian vuoden aikana olen alkanut todella arvostaa Suomea ja ymmärtää, kuinka etuoikeutettu olen.

15
Intia / Vs: Tekisikö joku Goan kävijä palveluksen?
« : 16.12.2017, 14:18:19 »
Se, ettei siihen ole puututtu muualla kuin higwaylla, ei toki tarkoita, etteikö pakkoa olisi. Eli lain mukaan on pakko käyttää kypärää aina skootterilla/moottoripyörällä tms ajaessa. Ja siis nyt tämän uuden lain myötä kuskin lisäksi myös matkustajan on käyettävä AINA kypärää.

16
Intia / Vs: Tekisikö joku Goan kävijä palveluksen?
« : 13.12.2017, 15:54:02 »
Oikeassa olet! Viime vuonna kuulema astunu voimaan. Me ei olla tänä vuonna tääl prätkällä ajeltu oikeestaa ollenkaa, ni ei oo tullu ees puheeks asia.

17
Aasia / Vs: Indonesian viisumi
« : 11.12.2017, 09:14:13 »
On ok. Kuten sanoit, saat uuden VOAn (vai mikä ikinä onkaan nimeltään se ilmanen 30 päivän oleskeluoikeus maassa), kun menet uudestaan.

18
Intia / Vs: Tekisikö joku Goan kävijä palveluksen?
« : 11.12.2017, 09:10:53 »
Onko näin, että myös matkustajalla on oltava kyprärä? En vänkää vastaan, vaan luulin, että vain kuskilla oltava, faktaa ei siis ole. Täällä pohjosessa Kullu-Manali-alueella meinaan 99% kuskeista käyttäää kypärää, koska täällä sitä oikeesti valvotaan ja ilman kypärää ajamisesta sakotetaan. Mutta en ole koskaan nähny tai kuullu, että matkustajalle tulis sakkoja ilman kypärää kyydissä olemisesta.

19
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 11.12.2017, 08:05:38 »
Juurikin noin. Eli kerralla saa Intiassa oleskella ton 90 päivää, jonka jälkeen n poistuttava maasta, ja uudesta maahantulosta alkaa uusi 90 päivän ajanjakso. Täysin varma en ole, että voiko samana päivänä palata, oon kuullu juttuja, että jengiä ei olis päästetty samana päivänä uudestaan maahan, omaa kokemusta ei ole. Ite en uskaltanu ottaa riskiä.

20
Intia / Vs: Tekisikö joku Goan kävijä palveluksen?
« : 04.12.2017, 13:38:18 »
Kypärää on kuskin käytettävä aina. Pikkuteillä sitä ei vaan niin tiukkaan valvota.

Sivuja: [1] 2 3 ... 57