Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ayla

Sivuja: [1]
1
Tyhmät kysymykset / Koira Suomeen EU:n ulkopuolelta
« : 02.11.2016, 08:50:41 »
Tää on salettiin tyhmä kysymys, mut en löytäny internetin ihmeellisestä maaikmasta vastausta tähön.

Eli, jos tuo koiran Suomeen EU:n ulkopuolelta (Intiasta), koiran, joka on asianmukaisesti sirutettu ja lääkitty Eviran ohjeiden mukaisesti (ja mukana kaikki vaadittat dokumentit), joutuuko koira Suomen päässä karanteeniin?

2
Intia / Spiti
« : 03.08.2016, 08:27:05 »
Kellään tuoreita kokemuksia Spitistä?  Haulla löyty ihan vaan muutama osuma, ja nekin vanhoja postauksia.

Pian suuntana Spiti,  joten kaikki kiinnostaa. Erityisesti suositukset majoituksista ja päiväretkistä. Mitään erityistä trekkailua ei ole suunnitelmissa, ennemminkin useita päivätrekkejä.

3
Aasia / Aasian paratiisisaaret
« : 03.11.2015, 18:33:44 »
Mitään vastaavaa ketjua en löytänyt, ja tää aihe nyt vahvasti kiinnostais. Tiedän, että sana "paratiisisaari" merkitsee varmaan jokaiselle vähän eri asiaa, mut yritetään kuitenki  ;) Kiinnostais ihmisten kokemukset, näkemykset ja mielipiteet paikoista niin hyvistä kuin huonoistakin puolista. Mieluusti kaipaisin vähän kuvailua paikoista ja omista syistä, miksi kokee, että jokin paikka on paratiisisaari. Ja juurikin pienemmät saaret henkilökohtaisesti enemmän houkuttelee.

Mulla ihanimmat saaret tähän saakka on ollu Gili Trawangan (Indonesiassa) ja Don Det (Laosissa). Trawangan on kaunis valkoisine hiekkoineen ja turkoosine vesineen. Sukellus on verrattain helppoa ja antoisaa (vaikka korallit siellä ei kauneudellaan kyl kimaltele). Siellä on riittävästi bile-meininkiä, mutta myös rauhallisia paikkoja löytyy. Ruokapaikkoja löytyy laidasta laitaan. Se, ettei saarella ole moottorisoituja ajoneuvoja on myös mahtavaa. Gili T alkaa vaan pikkusen olla jo liian turistoitunu, ja sitä myöten kovasti rakennetaan ja liikaa rakennetaan. Myös hinnoissa alkaa näkyä. Don Det taas on ihan toisenlainen, ja viehättää juuriki siksi, että siellä meiningit on vielä melko alkeellisella tasolla. Don Detissä suurin miinus tietty on se, että se sijaitsee joessa, ei meressä.

Mutta joo, mielenkiinnolla kuuntelisin muiden kokemuksia ja ottaisin vinkkejä vastaan.

4
Tyhmät kysymykset / Apua blogin luomiseen
« : 03.03.2014, 14:50:36 »
Elikkäs blogspot.fi-palveluun yritän blogia availla, mutta olenkin ilmeisesti käsittämättömän kädetön näiden tietokone-asioiden kanssa. Olen lukenut ohjeet useaan kertaan, mutta en silti vaan osaa.

Mm. "tietoja minusta"-kohtaan en osaa tietoja laittaa... Saai, että osais tehä sellasen "asiasana-laatikon" (millasia joidenki blogeissa näin), joita klikkaamalla pääsee esim. Thaimaata koskeviin osioihin... Osaako joku neuvoa, tai onko jossain olemassa idioottivarmat ohjeet, joista voisin katsella neuvoja. Ja ne googlen omat ohjeet ei mulle siis ihan auennu.

Kiitos ja anteeks.

5
Yleinen / Mikä osoitteeksi pitkän reissun ajaksi?
« : 10.02.2014, 07:52:42 »
Kohta olen sellaisen ongelman äärellä, että olen lähdössä pitkälle reissulle (ainakin kahdeksi vuodeksi), ja pähkäilen, että minne laitan kirjat ja osoitteen siksi aikaa. Mulla ei ole enää omaa kotia olemassakaan (myyty), eikä paikkaa, minne olisin joskus palaamassa. Olen miettiny, että pitäsikö laittaa äitini luo tai jonkun kaverini luo. Mieluusti en sitten taas mitään kunnan ekomaksua tai taloyhtiön vesimaksua haluis maksella, kun en oikeesti siellä asustele... Onks kellään tietoa, että pitääkö kunnan ekomaksu maksaa joka tapauksessa, vaikka olis vaan postilaatikko-osoite?

Sitten mietin sitä, että voinko myöskään vaan ilmoittaa, että olen pysyvästi muuttanu ulkomaille, koska onko sitten mun suomalainen vakuutus (jonka ainakin ekaksi vuodeksi aion ottaa) voimassa? Eli putoaako sitten heti pois sosiaaliturvan piiristä.

Kun mietin, että mihin osoitetta tarttis, ni tuli lähinnä mieleen, et veropapereita ei kai vielä saa sähköisesti, ne kai edelleen tulee kotiin ihan paperisina versioina? Ja toinen, mihin mieitin, oli erilaiset viisumihakemukset. Mietin, että näyttääkö epämääräiseltä, että osoitteen kohdalla on, että "ei vakinaista osoitetta", tai toisaalta kai siien voin sen mun äidin osoitteen joka tapauksessa laittaa...

Millä tavalla muut pitkään matkustanet otte ongelman ratkaissu? JA tiedän, että näihin kysymyksiin sais varmasti vastauksen myös Kelasta ja muista virastoista, kiinnostaa vaan ensialkuun vähän kartottaa, että miten muut ovat asian hoitaneet, jos niistä jotain vinkkejä sais. Kiitos jo etukäteen!

6
Eli ostaisin seuraavat Lonely Planetit:

- Trans-Siberian Railway
- Mongolia
- Venäjä
- Hong Kong
- Indonesia

Kaikki oppaat mahdollisimman uusia, käytön jäljen saa näkyä, merkinnät ei haittaa, kunhan ovat ehjiä ja luettavia. Suomeksi tai englanniksi.
Tarjoa!

7
Elikkäs seuraavat matkaoppaat kiinnostaa:

- Intia
- Laos
- Thaimaa
- Nepal

Mahdollisimman tuoretta painosta ja hyvää kuntoa arvostaisin. Tuoreutta enemmän kuin kuntoa :D
Mikäli em. oppaita tarpeettomana nurkissa pyörii, laita YV:ä hintapyynnön kera.

8
Baltian maat / Ratsastusvaellukset Virossa
« : 04.01.2013, 23:38:22 »
Onko kellään kokemusta ratsastusvaelluksista Virossa? Jotain, mistä tietoa löytyy tai suositteluja? Ajankohta olisi ensi kesä, ja menossa pienellä porukalla.

9
Olettekos kuulleet... / Finavian uusi nettipalvelu
« : 25.09.2012, 22:01:57 »
Finavian sivuilta on nähtävissä kaikki Suomesta liikennöitävät reitit, sekä reittejä jatkoyhteydellä. Vielä en kovin paljoa itse ole palveluun ehtinyt tutustua.

http://www.finavia.fi/lentomatkustajille/lentoyhteydet/haku-1

10
Varusteet ja pakkaaminen / Rinkan korjaus
« : 09.07.2012, 11:09:40 »
No niin, nyt olisin sellaisen asian ääressä, että pitäisi rinkkaan uusia vetoketju. Kysessä oma vanhempi rinkka, joten ajattelin tätä ihan itse ryhtä kokeilemaan. Kävin kysymässä hintaa räätäliltä (täällä Suomessa siis), ja vetoketjun vaihto olis vaatimattomat 45€...

Ongelmana on nyt se, että tarvitsisin rinkkaani sellaisen about U:n muotoisen vetskarin, mutta en ole mistään löytänyt. Kellään vinkkiä, mistä sellaista kannattaisi ryhtyä hakemaan?

11
Tyhmät kysymykset / Multicity-hakukone?
« : 14.05.2012, 22:56:46 »
Nyt on kertakaikkiaan tyhmä kysymys, mutta millä hakukoneistolla löytyisi ns. multicity-hakutoiminto? Ainut, missä olen tällaiseen törmännyt on cleartrip, eikä se nyt oikein auta Euroopan lentojan bongailuun...

Kiitos, ja kumarrus, jos joku tyhmyriä osaa auttaa!

12
Brasilia / Boa Vista ja Manaus
« : 10.10.2011, 17:29:00 »
Onko kellaan kokemusta Boa Vistasta ja/ tai Manauksesta? Hostelli-suositteluja ottaisin mielellani vastaan. Myos menovinkkeja tms. Tosi kehnosti loytyy edes netista tietoa, varsinkaan Boa Vistasta.

13
Matkaseuraa / Venezuela lokakuussa 2011
« : 25.05.2011, 11:05:52 »
Olen lähdössä yksin lokakuussa kuukaudeksi Venezuelaan. Lennot siis Caracasiin ja takas, muuten suunnitelmat täysin auki. Onko ketään muuta samoilla seuduilla samaan aikaan?

14
Miten tollasen matkamittarin Ticker Factorysta saa omaan profiiliin? Oon yrittäny, mut en osaa enkä tajuu...

15
Tyhmät kysymykset / Kuntoilu lomalla?
« : 06.02.2011, 21:19:34 »
Kertokaas nyt kaikki, miten pidätte kuntoa yllä reissun päällä? Intia olis suuntana mulla, ja vähän askarruttaa, että millaista urheiluaktiviteettia siellä voi suorittaa? Joogan lisäksi.

Ja jos joku osaa kertoa, että onks ylipäätään Aasian suunnilla uimahalleja tai mitään Stadikan tyyppisiä ratkaisuja, olisin kiitollinen.

16
Väli-Amerikka ja Karibia / Haiti
« : 25.01.2011, 23:17:50 »
En ainakaan löytänyt yhtään Haiti-aiheista ketjua, joten...

Onko kenelläkään mitään kokemusta Haitista? Allianssin kautta pääsisi Haitille vapaaehtoistyöhön, mutta mietin vaan, että onko se tällä hetkellä vähän liian hardcorea, vai kuinkahan vakaa tilanne siellä on? Kiinnostaisi kyllä kovasti. Ja siellä saletisti auttavia käsiä tarvitaan.

Kaikki kokemukset Haitista kiinnostaa, joten jakakaa, josko kellään on!!!

17
Matkaseuraa / Intia huhti-toukokuu 2011
« : 06.12.2010, 00:14:48 »
Ketään menossa? Minnepäin? Lähössä reissuun yksin, ois ehkä jossain vaiheessa kiva nähä suomalaista seuraa :)

18
Tyhmät kysymykset / Rahalaukku/ vyötärölaukku???
« : 06.11.2010, 11:14:34 »
En tiedä, onko tästä asiasta ollut jo puhetta, mutta en oo löytäny täältäkään mistään...

Eli mistä Suomesta sais ostettua sellasen rahakukkaron, rahavyörätölaukun, vai mitä ne nyt onkaan nineltään, että minkä sais lantiolle/ vyötärölle paidan alle, jossa vois rahojaa ja passiaa kuljettaa? Oon yrittäny ettii kaikista mahollisista tavarataloista ja halpiskaupoista, mutta mulle on myyty ainoostaan eioota. Joten, jos joku tietää, ni vinkatkaapa mulle, mistä sellasen näppärän laitteen sais ostettua!

19
Tyhmät kysymykset / Valokuvat reissulta
« : 01.11.2010, 21:28:16 »
Ihan sellasta tässä lähin tiedustelee, että miten kannattas säilöö valokuvat reissunpäällä? elikkäs reissussa otetut. Mukaan reissuun lähtee digikamera + miniläppäri, mutta mieluiten haluisin kuvat jonnekin varmaan talteen, jos vaikka käy niin, että mänetän reissussa sekä koneen että kameran...

Sähköposti on kai melko kökkö ja hidas ja paha. Onks kellää kertoo, et miten kannattais?

20
Intia / Mangalore
« : 27.10.2010, 00:12:47 »
Moikka!

Olen itse menossa Mangaloreen keväällä muutamaksi päiväksi (lepäämään kesken reissun), ja kaipaisikinkin kovasti tietoa kaupungista. Mitään tietoa tuntuu tosi nihkeesti löytyvän, joten kaikki mahdollinen kiinnostaa!!!

Sivuja: [1]