Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Transitmies

Sivuja: 1 [2] 3
21
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.12.2014, 06:58:05 »
Sebastopol, Kalifornia. Ehkä hölmöimmän niminen kaupunki missä olen yöpynyt.

22
San Franciscoon olisi aikomus saapua autolla torstaina ja lahtea sunnuntaina. Ehka vahan tyhma kysymys mutta ruukaako hotelleihin yleensa sisaltya pysakoinnin mahdollisuus tai joutuuko tuosta maksamaan yleensa ekstraa? Vahan jai viime tinkaan tama kuten koko reissusuunnitelman tekeminen.

Enta onko San Josen hotellitarjonnasta ja muusta meiningista nakemyksia? Lauantaina olisi San Jose Sharkseilla peli ja harkitsin josko olisin mennyt sen katsomaan ja ottanut hotellin la-su-yoksi San Josesta niin ei tarvitse liikoja miettia kulkemisia ja saa keskittya pelitunnelman ja oluen imemiseen rauhassa.

23
Pisin etappi on tuo matka Rachelista San Franciscoon, reilut 900 kilometriä. Koitan ajaa eniten matkasta tuolloin keskimmäisenä päivänä kolmesta, mukavaa olisi päästä mahdollisimman lähelle San Franciscoa, jotta viimeisenä tämän etapin päivänä ehtisin nähdä ja tehdä jotain myös itse San Franciscossa.

Tuo väli kannattaa ajaa suosiolla isointa tietä, eli I-80:a pitkin. Pienemmillä valtatie 50 ja 88:lla on jo varoitukset, että lumiketjut mukaan ja aja hitaasti, vaikka pakollista ketjujen käyttöä ei vielä ole laitettu. Lumiyllätyksiin Sierra Nevadassa kannattaa aina varautua, vaikka tuskin näin nopeasti mitään suuria yllätyksiä tulee. Kannattaa kuitenkin seurata paikallisia uutisia, koska varmasti Nevadan puolellakin siitä mainitaan, jos pääsy Kaliforniaan vaikeutuu. Itselle tuli aikanaan joulukuun lopulla aika pitkä kiertomatka kun jopa suurin Sierra Nevadan ylittävistä teistä, eli tuo mainittu I-80 oli suljettu useamman päivän. Sitä ei onneksi tapahdu hirveän usein.

Tästä on kätevä katsoa mitä kaikkea reitillä on. http://quickmap.dot.ca.gov/ Ainakin "chain controls" ja "message signs" kannatta ruksia suunnitteluvaiheessa.

Kiitoksia paljon asiantuntevista vastauksista! Säätietoja olen tuon matkan varrella olevista kaupungeista katsellut mutta tuon palvelun olemassaolo oli minulle uusi tieto. Torstaille näkyi olevan sadetta luvassa, ja pahimmillaan ilmeisesti jopa rännän mahdollisuutta, joskin jokaisessa katsomassani paikassa lämpötilojen on määrä pysytellä plussalla. Tuolloin minun tosin pitäisi olla jo hyvin lähellä ellei perille San Franciscossa, jossa lumisateen mahdollisuus lienee aika teoreettinen.

24
Reittisuunnitelma tarkentui. Päästelen San Franciscoon Rachelin, Nevada, kautta, jossa viivyn yhden yön. Siitä ajelen kolmessa päivässä sopivasti viikonlopuksi San Franciscoon, jossa viivyn sunnuntaihin asti. Tämän jälkeen suuntaan tuolle kehutulle 1-tielle, jolla vietän hitaasti ajellen, maisemista nauttien ja autossa yöt nukkuen torstaihin saakka, jolloin saavun Los Angelesiin. Losissa majailen sunnuntaihin saakka, jolloin lentoni lähtee.

Rachelissa olisi aikomus ihmetellä ufoturismi- ja Area 51 -juttuja sekä aistia autenttista pienen keskellä ei mitään olevan taajaman tunnelmaa. Pisin etappi on tuo matka Rachelista San Franciscoon, reilut 900 kilometriä. Koitan ajaa eniten matkasta tuolloin keskimmäisenä päivänä kolmesta, mukavaa olisi päästä mahdollisimman lähelle San Franciscoa, jotta viimeisenä tämän etapin päivänä ehtisin nähdä ja tehdä jotain myös itse San Franciscossa. SF:ssa aikomuksena on nähdä toki pakollinen Golden Gate, tämän lisäksi taidan lähinnä ihastella yleistä kaupunkimeinikiä, käydä tutustumassa eri kaupunginosiin jne. Mahdollista voisi olla myös käydä katsomassa San Jose Sharksien peli.

Tuolla SF-LA-välillä taas aikataulu on sen verran väljä, että edes ylimääräinen päivä vaikka kummassakin kaupungissa ei suista aikataulua raiteiltaan. Torstaina myös olisi kiva päästä Los Angelesiin ihmisten aikoihin, joten pyrkinen edeltävinä päivinä mahdollisimman lähelle. Losissa menetän autoni perjantaina (jätän sen satamaan Suomeen lähetettäväksi) joten viimeisen viikonlopun yli pitää selvitä taksilla ja julkisilla. Losissa aikomuksena olisi ainakin käydä katsomassa olennaisimpia rokkiklubeja yms., käydä pällistelemässä Hollywoodin suunnalla, uida Tyynessämeressä, mahdollisesti ihmetellä jotain leffastudiota tms sekä jälleen kerran ihan vain katsella paikallista elämänmenoa ja siemailla illalla muutama kylmä kalja jossain viihtyisässä kuppilassa.

25
Olisi ensi maanantaina Etelä-Utahista (vajaa kolmesataa kilometriä Las Vegasista koilliseen) määrä päätyä seuraavan viikon perjantaihin mennessä Los Angelesiin (lento lähtee sunnuntaina), käytännössä siis autolla-ajoaikaa on 11 päivää. Minkälaiset päivämatkat ovat realistisia, jos ajelee rauhalliseen tahtiin suurimpia moottoriteitä vältellen? Onkohan ajaminen San Franciscoon ja sieltä rantatietä Los Angelesiin tuossa ajassa ihan kuolleena syntynyt ajatus?

Entä onko mitään erityisiä suosituksia Las Vegas - Los Angeles - San Francisco -akselille? Itse Vegasiin en luultavasti mene tai olen korkeintaan yhden yön kun siellä olen jo kahdesti tälle syksylle käynyt. Kiinnostavia kohteita olisivat ainakin idylliset pienemmät kaupungit, panimot, mahdolliset hienot luontonähtävyydet jotka eivät vaadi valtavaa kävelemistä ja yleisesti kaikki jännä ja kummallinen.

E: Sen verran voisin vielä tarkentaa että miten tuo San Diego, onko siellä mitään nähtävää mitä ei Los Angelesissa kokisi? Entä Tijuana, millainen proseduuri mahtaa olla omalla autolla Yhdysvaltoihin myönnetyllä viisumilla siellä vierailu vai onko ihan mahdoton yhtälö? Ja vielä Losista, kuinka kauan sinne kannattaa varata aikaa että ehtii näkemään oleelliset jutut muttei pitkästy?

26
Ylihuomenna olisi tarkoitus lähteä täältä Etelä-Utahista kohti Los Angelesia, tarkempi reittisuunnitelma on vielä hiukan auki. Käytössä on oma auto, ja aikomuksena olikin välttää yletöntä maksullisissa palveluissa yöpymistä, toisin sanoen suunnitelmana on nukkua mahdollisimman paljon autossa. Juurikin edellämainittua kikkaa eli huoltoasemien rekkaparkkeja ajattelin hyödyntää. Isompien teiden varsilla näyttää täällä olevan myös levähdysalueita, niillä nukkuminen lienee jopa ihan suotavaa. Joku tuossa yllä ihmetteli suihkussakäyntiä, itse olen täällä huomannut että etenkin rahtareiden suosimilla huoltoasemilla saattaa olla mahdollisuus käydä suihkussa muutaman taalan maksua vastaan.

Pienemmissä kaupungeissa voisin kuvitella että juurikin joku hieman syrjäisempi kadunvarsi vaikkapa jossain rauhallisella omakotitaloalueella lienee ihan turvallinen vaihtoehto? Onko isommissa kaupungeissa tai niiden välittömässä läheisyydessä (Käytännössä LA ja San Francisco) mitään realistisia mahdollisuuksia ilmaiseen tai edulliseen autoyöpymiseen ilman kohtuutonta riskiä? Ainakin Vegasissa huomasin että kasinoiden ilmaisissa parkkihalleissa on näppärä yöpyä ilmaiseksi, tosin vieressä liikkuvien autojen meluahan tuossa joutuu sietämään.

27
Ehdottomasti suosittelen omaa autoa. Suomeen verrattuna kannattaa muistaa sekin, että Jenkeissä liikennekulttuuri on oikeasti aivan eri tasolla, ja kattavaa freeway-verkostoa matka taittuu parhaimmillaan oikeasti toistasadan tuntikilometrin keskinopeudella. Ja pienempiä highwayta pitkin päästellessä taas ainakin valoisan aikaan maisemat ja yleisfiilis ovat yleensä sen verran erilaisia, vaihtelevampia ja hienompia että samanlaista tylsistymistä ei pääse iskemään kuin suomalaisilla hoitometsän reunustamilla valtateillä. Ja keskinopeudet ovat myös näillä syrjäisemmillä kaksikaistaisilla highwaylla korkeampia kuin vastaavilla suomalaisilla teillä, joten matka taittuu normaalioloissa melkeinpä aina nopeammin mitä vastaava etappi kestäisi Suomessa ajellessa.

28
Mitä itse olen täällä bussimatkojen hintoja katsellut niin itse olisin taipuvainen vuokraamaan auton, etenkin jos kyseessä on intensiivistä ajoa sisältävä suhteellisen kompakti matkustus. Oma auto mahdollistaa kuitenkin ensinnäkin pääsyn haluttuun kohteeseen perille asti varsin vaivattomasti, ja mahdollistaa myös satunnaiset pysähtelyt välillä mielenkiintoisissa pikkukaupungeissa tai muissa kohteissa. Lisäksi nuo bussit useimmiten mahtavat paahtaa sitä suurinta ja suorinta tietä pitkin. Usein freewayden rinnalla tai muuten niiden suuntaisesti kulkee vanhempia, huomattavasti viihtyisämpiä valtateitä, joilla vauhti ei ole yhtä kova ja maisemat ovat hienompia. Toki jos mahdollista (eli aika on pidempi ja on säilytysmahdollisuus) kannattaa harkita jopa auton ostamista. Tämä tosin vaatii edes hieman löysää reissukassassa, mitään muutaman satasen romua kun ei täällä kannata ostaa, amerikkalaiset kun eivät ole yhtä tunnollisia autonpitäjiä kuin suomalaiset.

29
Jostain syystä Ruotsi ja Norja näyttelevät suurta osaa arvausten joukossa. Jopa itävaltalaiseksi on veikkailtu, josko aksenttini kuulostaa sitten Arskalta. ;D
E: Ja ylläolevaan kommenttiin liittyen voisin sanoa sen verran, että täällä Utahin seudulla jossa palloilen, on vallalla yllättävän feminiinisen kuuloinen aksentti myös miesten keskuudessa. Monet paikalliset ovatkin kehuneet minun kuulostavan sen verran miehekkäältä paikalliseen aksenttiin verrattuna, että sekaantumisen varaa ei liene.

30
Olisikohan tämä suunnilleen oikea ketju tyhmälle kysymykselleni... Mutta itse asiaan: Olen tällä hetkellä Yhdysvalloissa ja lennän joulukuussa takaisin suomeen. Mukanani on aika paljon tavaraa jo pelkästään töiden ja opiskelujen takia, mm. läppäri ja järjestelmäkamera tarvikkeineen. Jo menomatkalla matkalaukkuni painoi 20 kiloa ja huolena on, että paino saattaa mennä yli tai laukun tilavuus ei riitä tuliaisten ynnä muun kanssa, joten toisen matkalaukun hankkiminen saattaisi olla aiheellista. Mutta kuinka minun tulee toimia, jos hankin ylimääräisen matkalaukun ja haluan saada sen Suomeen? Lennot on hankittu Kilroyn nettipalvelun kautta, ja eka etappi Lontooseen taitaa mennä American Airlinesin koneella ja Lontoo-Helsinki-väli Finskillä, mutta operaattorina koko matkalla taisi olla British Airways. Voinko vain marssia ylimääräisen laukun kanssa kentälle, maksaa siellä ja saada laukun koneeseen vai pitääkö minun ilmoittaa asiasta etukäteen jollekulle, ja jos, kelle? Operaattorille vai käytännössä lennot lentäville lentoyhtiöille? Entä miten tuo vaihto ja ylimääräisen laukun kulkeutuminen siinä?

31
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Zion kansallispuisto
« : 30.10.2014, 06:02:32 »
Tulipahan itsekin kaytya tuolla. Aikalailla kaikki oleellinen taitaa paikasta olla mainittukin jo ylapuolella. Itse tuli kaytya ihan paivareissulla omalla autolla, kulku tuonne sujui ihan napparasti. Alueella tosiaan kulkee ilmaiset bussikuljetukset aamukahdeksasta jonnekin iltakahdeksan kieppeille, eli nuo kattavat aikalailla valoisan ajan etenkin nain syksymmalla.

Hinta oli mielestani varsin kohtuullinen, 25 dollaria per henkiloauto. Majoituksen ja muiden palveluiden hinnasta en tieda kun en niita kayttanut. Vakea oli yllattavan paljon, ottaen huomioon etta oli lokakuu. Toisaalta oli sunnuntai ja paikallisten koulujen syysloma-aika, joten saattaa sekin selittaa.

Maisemat oli hienot, tuota Narrowsia tuli kuljettua hetken matkaa ilman kenkia ja jonkun joesta loytyneen puunjuuren torvun. Virta oli kova ja kaveleminen epamukavaa avojaloin, kunnon kengat ja tarkoituksenmukainen kepakko kannattaa varata mukaan. Vesi oli lokakuussa yllattavan viileaa, mutta kyllahan siihenkin pikkuhiljaa tottui. Ilman lampotila oli sopivasti parinkympin ylapuolella.

Lisaksi kavin Hidden Canyon Traililla, joka tarjosi hienoja maisemia, kapeaa polkua korkealla jyrkalla kallionrinteella ja kauhua korkeanpaikankammoiselle. Kerkesin kayda myos yhdella pliisummalla vaellusreitilla, missa siinakin oli valilla hieman huimaavia pudotuksia ja kapeita kohtia.

Kaikkiaan minusta ihan nakemisen arvoinen ja melko helposti edettava paikka, ainakin ellei ole kohtuuttoman korkeanpaikankammoinen. Kunnon kengat on hyva olla nuilla kuivemmillakin reiteilla.

32
Aikalailla kai tässä on suurin osa oleellisista jo mainittu. Itse pidän fiktiivisistä hahmoista Nuuskamuikkusta hienona esikuvana tällä saralla.

Toki suuren luokan maailmanmatkaajat ja sadoissa eri maissa kävijät on asia erikseen, mutta minua on aina kiinnostaneet myös niin sanotut yksittäiset hullut, jotka aikaa ja vaivoja säästelemättä toteuttavat omat omituiset unelmansa ja matkustavat jonnekin tavoilla, mitä kukaan muu ei ole koskaan tehnyt. Kunnioitettava esimerkki tästä on Seppo Muraja, turkulainen rakennusmestari joka ylitti kaverinsa kanssa Atlantin 4,7-metrisellä tuulilasiveneellä, Marino Mustangilla, jossa oli ainoastaan 40-hevosvoimainen perämoottori ja pieni purje. Itse tuon kokoisen ja tyyppisen veneen omistaneena ja kotoisalla Pohjanlahdella veneilleenä nostan todellakin hattua tuollaiselle rohkeudelle ja mukavuudenhalun uhmaamiselle. Muraja menehtyi muutama vuosi myöhemmin, kun hän yritti vain hieman isommalla veneellä maailmanympärysmatkaa yksin.

Tuosta lisätietoa tapauksesta: http://www.ts.fi/teemat/extra/1074060508/Aimo+annos+Miksi+haveri+ja+sairausloma
Ja kuva atlantinylitysveneestä: http://bbl.fi/sites/default/files/styles/full_600/public/2013/06/sommarbilder093.jpg?itok=zZW1M-Rj?1370263828

33
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Rohkein teko?
« : 30.10.2014, 05:13:27 »
Vaikea kysymys. Mitään erityistä sankaruutta vaativia urotekoja en ole tainnut koskaan tehdä, kai se rohkeus liittyy enemmänkin omien pelkojen ja ennakkoluulojen voittamiseen. Yksi järeimmistä teoista taisi olla lähteminen Jenkkeihin vaihto-opiskelemaan, ja täällä ollaan edelleenkin. Aiempaa kokemusta yksin matkustamisesta oli ennen tätä viikon kestäneeltä Saksan matkalta.

Täällä olen toteuttanut pari omalla mittapuullani rohkeaa tekoa. Kävin ostamassa Las Vegasista itselleni yli 40 vuotta vanhan Cadillacin ja kävin korkeanpaikankammoani uhmaten luontopuistossa vaellusreitillä, joka sisälsi kapeita polkuja ja korkeita pudotuksia ilman kaiteita. Tuolla pelotti oikeasti.

Rohkeaksi voitaneen luokitella sekin, kun hylkäsin ensimmäisen saamani korkeakouluopiskelupaikan ja seurasin todellisia mielihalujani heikommin palkatun ja työllistetyn alan opiskeluihin.

Sen sijaan tuntuu että monien täällä mainitsemat asiat, kuten kotoa muutto tai paikkakunnan vaihdos eivät ole olleet kohdallani mitenkään pelottavia ja rohkeutta vaativia, vaan olen näiden tekojen myötä ollut lähinnä helpottunut.

34
Yleensähän nuo kysyy osoitetta minne on menossa (tosin sen taisi joutua merkkaamaan jo lentokoneessa jaettuun maahantulolomakkeeseenkin). Periaatteessa mikä vain osoite kelpaa, itse annoin sen hotellin osoitteen johon olin ensimmäisenä suuntaamassa. Ja ei kannata turhaa laverrella, mutta ei kannata toki valehdella itseään pussiinkaan.

Muina vinkkeinä voisin mainita että yllättäviä ylimääräisiä turvatarkastuksia ei kannata säikähtää. Itse jouduin semmoiseen Lontoon Heathrowssa (Vegasiin matkalla) juuri ennen koneeseen astumista. Käsimatkatavarani silmäiltiin läpi ja kaikki elektroniset laitteet piti käynnistää ja ne skannattiin jollain kummallisella käsikäyttöistä metallinpaljastinta muistuttavalla masiinalla läpi. Selvisin puhtain paperein, ainoa moite tuli repussa olevasta banaanista, Yhdysvaltoihin kun ei tavallisena matkailijana saa kuljettaa ruokaa. Toisena vinkkinä varoitan juomasta itseään liian humalaan lentokoneessa. En itse tätä virhettä tehnyt, mutta voin kuvitella kuinka muutenkin lievää hermoilua herättänyt ensimmäinen maahantuloni Yhdysvaltoihin olisi voinut olla vielä hermostuttavampi kokemus mikäli olisin ollut ajattelua haittaavassa humalassa.

35
Kanada ja Yhdysvallat / Area 51, Rachel, Nevada
« : 18.10.2014, 05:23:41 »
Lyhyestä virsi kaunis: onko kellään omakohtaisia kokemuksia vierailusta legendaarisen Area 51:n liepeillä? Rachelhan on lähin "kaupunki" (asukkaita tänä päivänä noin 50) tuosta alueesta, ja ilmeisesti myös Area 51 -matkailun tukikohta, yksi motellikin kun pitäjästä löytyy. Mutta niitä kokemuksia? Onko kukaan käynyt päineen tai vaikkapa päivärekellä Vegasista tuolla?

36
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Las Vegas
« : 03.09.2014, 04:10:35 »
Me oltiin pari viikkoa sitten Luxorissa kaksi yötä. Pyramidin muotoinen paikka oli hauskan näköinen, mutta ehkä vähän syrjässä. Me tosin vietettiin Vegasissa vain illat, kun käytiin toisena päivänä Grand Canyonilla piipahtamassa. Pelaaminen ja juominen ei kauheasti innosta, niin meidän tarkoituksiin saatiin ihan riittävästi ihmetellä valoja ja muuta meininkiä hotellilla ja sen lähiympäristössä.

Luxorin, Excaliburin ja Mandalay Bayn väliä suhaa ilmainen, muutaman minuutin välein kulkeva junantapainen (tram). Sinänsä lyhyehkön reitin päätepisteen, Excaliburin lähellä on taas tuo MGM Grand jonka "takapihalta", ainakin Stripiltä päin katsottuna, lähtee monorail-juna, jolla taas pääsee Stripin nähtävyyksien ääreen aina Stratospheren liepeille asti ja välipysäkkejäkin oli ihan kätevän oloisesti. Kertamatka taisi olla 5 taalaa, päivälippu 12 ja useammalle päivälle vastaavasti halvemmalla päivää kohden. Ilmeisesti myös jonkinlainen turistien kuskaamiseen suunnattu bussi suhaa Stripiä edestakaisin.

37
Ilmeisesti Yhdysvalloissa ei paikallisen puhelinliittymän kuukausittaisten minuuttien ylittyessä voi edes vastaanottaa puheluita, käsittääkseni kun yhdysvaltalaisisssa liittymäsopimuksissa myös vastaamisesta veloitetaan (ja nyt meinaan siis sitä että ihan sama kuka soittaa sama minkämaalaisesta liittymästä Yhdysvaltalaiseen liittymään). Jos/kun näin on, miten jenkkiliittymä reagoi kun siihen soittaa, soiko hälytysääni soittajan korvaan vai sanooko puhelin saman tien jotain muuta?

38
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Las Vegas
« : 25.08.2014, 03:06:40 »
Itse vietin viikko sitten pari yötä Vegasissa enkä kokenut oloani missään vaiheessa uhatuksi vaikka haahuilinkin kaupungilla yöaikaan yksin olutpullokin välillä kourassa. Toki pyörin aika lähellä Stripiä koko ajan, eli missään syrjäisimmillä kaduilla en minäkään ollut. Mitä kerkesin kasinoja katselemaan niin Bellagio vei tyylipisteet kotiin meikäläisen osalta, vähän hillitympää ja vähemmän räikeää kuin keskimäärin muualla. Stratospherehän mahtaa puolestaan olla aika uusi paikka, mutta Stripin keskeisimmiltä paikoilta katsottuna se on jopa hieman syrjässä (ei nyt toki ihan korvessa kuitenkaan, ja varsinkaan taksilla liikkuessa ei pitäisi olla kärsimättömimmällekään ihmiselle ongelma). Muuten en kokenut Stratospheressä vieraillessani mitään välitöntä ihastumista, mutta maisemat katolta ja sillä sijainneista huvipuistohärveleistä käsin olivat yöaikaan huikeat.

39
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Las Vegas
« : 19.08.2014, 07:21:17 »
Missä Vegasissa kannattaisi syödä? Etenkin Stripin varren ruokapaikat kiinnostaisivat kun Excaliburiin matka vie. Tai onko jotain erityisesti vältettävää?

40
Itse olen tosiaan menossa Etelä-Utahiin vaihto-opiskelemaan nyt muutaman viikon päästä. Lennot otin Las Vegasiin, jossa olisi aikomus viettää pari päivää. Suunnitelmiin kuuluu ostaa joku vanha halpa auto (työkseen vanhoja Jenkkejä Jenkeistä ostelevat tutut voivat olla tässä apuna, samoin toki oma harrastuneisuus auttanee) ja reissata sillä koulujen päättyessä San Franciscon kautta Los Angelesiin, josta lähtee paluulento Suomeen. Tarkempia suunnitelmia päivittelen varmaan kun asia on ajankohtaisempi, mutta täältä näyttää saavan jo ihan hyvää osviittaa!

Sivuja: 1 [2] 3