Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Transitmies

Sivuja: 1 2 [3]
41
Lentomatkustus / Vs: Lähtöpäivän vaihtaminen
« : 31.07.2014, 15:35:38 »
Voisin lainata tätä ketjua, kun vähän samalla asialla liikun. Eli miten minun olisi järkevintä toimia, kun olen menossa Yhdysvaltoihin vaihto-opiskelemaan ja aikomuksenani olisi matkustella viikko pari koulun loputtua. Tarkoituksenani olisi siis lentää ensin elokuussa Las Vegasiin ja palata joulukuussa Los Angelesista Suomeen. Täsmällinen lähtöpäivä Yhdysvalloista vaan on vielä hämärän peitossa, joten jos nyt ostan jonkun lennon olisi suhteellisen todennäköistä että joudun vaihtamaan sen jossain välissä eri aikana lähteväksi. Tietysti yksisuuntaisten lentojen kanssa olisi helpompaa mutta koska lentohaut näyttävät miltei samaa hintaa pelkälle menolle Vegasiin sekä menopaluulle mainitsemistani kaupungeista en näe järkeväksi yksittäislippujen ostoa.

Kilroyllä vaikutti olevan ihan järkevän hintaisia lentoja tarjolla ja olin käsittävinäni heidän ehdoistaan että ilmeisesti lentojen muuttaminen 50 euron sakkomaksua vastaan on mahdollista, vai kuinkahan tilanne mahtaa olla. Seuraa tyhmä kysymys: mikäli muutan lennon ja joudun maksamaan sakon, peritäänkö minulta myös aiemmin ostamani lipun ja sen hetken lipun hinnan erotus? Entä vaikuttaako tilanteeseen se, jos useasta lennosta koostuvalla lennolla toimii eri lentoyhtiöitä, kun lippu on kuitenkin samasta paikasta ostettu lippu? Entä onko lentoyhtiöillä/matkatoimistoilla isoja eroja muutosmaksuissa ja -käytännöissä.

Kiitoksia jo etukäteen kaikille viisaammille, itsellä ei ole vielä niin kauheasti kokemuksia lentämisestä että olen näin mittavien ja pitkän ajan päähän ulottuvien lentojen kanssa vähän ulalla.

42
Tyhmät kysymykset / Vs: Yhdysvaltoihin AMK-vaihtoon
« : 31.07.2014, 14:57:29 »
Voisinpa jakaa kokemukseni tästä prosessista. Viisumin hakeminen siis palkitsi, viisumi tuli postissa muutama päivä sen jälkeen kun olin käynyt suurlähetystössä Helsingissä. Suurlähetystövierailu oli yllättävän helppo nakki, minulta kysyttiin yksi kysymys ja otettiin muutama virallinen dokumentti heidän haltuunsa, passi mukaan lukien, joka siis palasi viisumin ympärillä takaisin. Esimerkiksi mukanani olleita varallisuustodistuksia, valokuvia ynnä muuta ei edes tarvittu, vaikka etukäteen uhkailtiin että vähän sitä sun tätä pitäisi olla mukana. Ei siis ainakaan omien kokemusteni perusteella kannata liikaa jännittää viisuminhankintaa ainakaan vaihto-opiskelijan osassa, ainakin jos näiden kokemusten perusteella katsoo.

43
Olen menossa AMK-vaihtoon jenkkeihin, Utahiin ja ds-160-kaavaketta täyttäessä eräs asia askarruttaa. Nimittäin se että, kuinka nettikaavakkeessa kun kysytään sekä passinumeroa (Passport/Travel Document Number) että Passport Book Number, niin tuleeko molempiin kohtiin sama numero? Suomalaisessa passissa ainakin tuo kahdeksannumeroinen numerosarja kuvasivun oikeassa yläreunassa sekä jokaisella sivulla toistuvana on sama, ja se on passissa merkattu olevan Passport no., netistä taas hakemalla löysin että saman numeron pitäisi merkata myös Passport book numberia?

Entä ollaanko tällaisten, periaatteessa selitettävissä olevien asioiden suhteen yleensäkin kuinka natseja? Jos esimerkiksi jätän saman numeron molempiin kohtiin kun en tiedä miten oikeasti tulee menetellä menetänkö saman tien suunnilleen mahdollisuuden päästä ikinä
koko maahan vai onko tuo sellainen asia mikä ei oikeasti kiinnosta ketään jos vain numero käy oikeasti jostakin selville?

44
Tyhmät kysymykset / Vs: Yhdysvaltoihin AMK-vaihtoon
« : 27.05.2014, 16:48:26 »
Semmoinenkin piti vielä kysymän, että kuinka kun kysytään sekä passinumeroa (Passport/Travel Document Number) että Passport Book Number, niin tuleeko molempiin kohtiin sama numero? Suomalaisessa passissa ainakin tuo kahdeksannumeroinen numerosarja kuvasivun oikeassa yläreunassa sekä jokaisella sivulla toistuvana on sama, ja se on passissa merkattu olevan Passport no., netistä taas hakemalla löysin että saman numeron pitäisi merkata myös Passport book numberia?

Viisumin hakeminen on kylmiltään aika ikävää ja hankalaa hommaa, kuten ehkä kysymysten määrästä ja laadusta voi päätellä. Mutta josko se vielä palkitsisi.

45
Tyhmät kysymykset / Vs: Yhdysvaltoihin AMK-vaihtoon
« : 27.05.2014, 16:22:42 »
Tässä olisi nyt tuon DS-160-kaavakkeen täyttöä edessä. Onkohan nuiden kysymysten kanssa kuinka nuukaa että kaikki on prikulleen oikein ja tarkasti? Tokihan ymmärrettävästi varmasti passissa lukevat tiedot pitää olla oikein jne. mutta kun mukana on aika liuta kysymyksiä joiden oikeellisuuden tarkistaminen on varmasti hyvin hankalaa kenellekään ulkopuoliselle, eikä kaikkeen kyllä varmasti itsekään löydä tarkkoja vastauksia niin helposti. Tässä kun kysellään esimerkiksi työhistoriaa niin mitähän siihen tulisi laittaa jos työkokemukset ovat pääosin kesätöitä ja muita vastaavia pätkiä eri työnantajilla tai työharjoittelua? Voikohan tällaisiin kysymyksiin vastaamatta jättämisestä tai yksinkertaistamisesta (esimerkiksi mainitsee vain viimeisimmän työpaikan tms.?) tulla vaikeuksia?

Puhumattakaan eri koulutusten alkamisajankohdista? Tuskin viisumihakemukseni voi kaatua siihen etten muista tarkkaa päivämäärää milloin valmistuin lukiosta? Onko kellään kokemuksia onko viisumihakemuksissa alettu nipottamaan jostain ihme yksityiskohdista?

46
Tyhmät kysymykset / Vs: Yhdysvaltoihin AMK-vaihtoon
« : 08.04.2014, 18:54:00 »
Kiitokset ensinnäkin vastauksista! Sellainen tuli vielä mieleen että mahtaakohan suomalainen matkavakuutus käydä koulun vaatimasta terveysvakuutuksesta? Koulun nettisivulla on kohta jossa käsketään lähettämään Proof of health insurance, valid in the United States.

Entä onko tuolle riittävälle varallisuudelle mitään selvää lukuarvoa jossakin, eli kun tietyn rajan yli on rahaa on se riittävästi? Olen ristiriitaisiin tietoihin törmännyt netissä tuon osalta.

47
Tyhmät kysymykset / Yhdysvaltoihin AMK-vaihtoon
« : 02.04.2014, 18:09:40 »
Olisi tarkoitus mennä Jenkkeihin Utahiin vaihtoon ensi syksynä, elokuun lopulta lähtien, noin neljäksi kuukaudeksi. Paikka on ammattikorkeakouluni vaihtohaun kautta saatu. Ilmeisesti joudun hakemaan ainakin J-1 viisumin? Mitä kaikkea tulee ylipäänsä ottaa huomioon kun

a) viisumin hakemisessa tai muussa maahanpääsyä edeltävässä paperisodassa

b) muuten?

Kuinka kauan viisumin saaminen realistisesti kestää, mitä kaikkia todistuksia käytännössä tarvitsen (rokotukset, opiskelutodistukset, tms.)? Entä vaaditaanko todistuksia riittävästä varallisuudesta? Kuinka todistan perhesuhteet / muut riittävät siteet kotimaahani jotta minun ei epäillä jäävän loisimaan maahan? Millaisia näiden kaikkien todistusten tulee olla? Entä jos teen free-lance -muotoisia töitä, joista saan palkan Suomesta, tuleeko tämä ottaa verotuksessa huomioon tai pitääkö minun tehdä jotain ilmoitusta asiasta?

Muutenkin kaikki rautalankaohjeet ovat tervetulleita, kun en ole ennen Yhdysvaltoihin matkustanut. Aiempaa kokemusta on Euroopassa matkailusta.

48
Italia / Vs: Milano
« : 09.09.2013, 19:28:18 »
Vastaampa omaan kysymykseeni, jos joku samoja kysymyksiä on pohtinut / pohtii. Kävimme siis junalla Luganossa. Liput olivat mielestäni ihan siedettävän hintaiset, toiseen suuntaan taisi olla noin 12 € ja paluumatka muistaakseni n. 24 € paluumatkan ollessa nopeampi ja varmaankin sen takia kalliimpi. Junamatkat hoituivat ilman vaihtoja matka-ajan ollessa noin tunnin. Mitään järin erityistä tekemistä emme suhteellisen tiivisaikatauluisella matkallamme harrastaneet, kunhan käveleskelimme alas järven (Luganojärvi) rannoille, käveleskelimme ympäriinsä ja söimme. Maisemat olivat minusta upeita ja niitä näki junastakin kohtuullisen hyvin. Itse kaupunkikin oli ihastuttavan nätti paikka, joskin miltei kliinisyyteen asti siisti. Toki jokaisen oma asia mistä tykkää. Hintataso Luganossa oli yllättäen pikaisen katsauksen perusteella jopa hieman edullisempi kuin milanossa.

49
Italia / Vs: Milano
« : 03.09.2013, 20:08:41 »
Milanoon olisi matka kuudeksi päiväksi, tarkoitus on käydä katselemassa formuloita paikan päällä Monzassa. Suunnittelimme käyvämme samalla reissulla mahdollisesti jossain muuallakin, joko järvillä/vuorilla tai mahdollisesti jopa Sveitsin puolella kun ei sekään kerran kaukana ole. Onko porukalla kokemusta auton vuokraamisesta ja autoilusta Milanon ympäristössä tai vaihtoehtoisesti Pohjois-Italiasta Sveitsissä piipahtamisesta? Sinne ilmeisesti pääsisi junallakin. Entä onko Comon ja Gardan lisäksi Italian puolella / järkevän vuokra-autoilumatkan päässä millaista nähtävää? Entä onko kukaan käynyt alueella viinitilalla, sellaiseenkin voisi olla hauska tutustua?

50
Liekkö kovin aiheeseen vastaavaa, mutta kerron silti. Itse jouduin parisen vuotta sitten matkaamaan liftaamalla muutaman maakunnan halki, Raumalta Pohjois-Pohjanmaalle. Tuli huomattua että rekkojen kyytiin pääsi helpoiten ja niillä pääsi taittamaan (yllättäen) pisimmät yhtäjaksoiset siivut. Itse bongasin rekkani huoltoasemien pihoilta. Jo rekkafirman nimestä pystyi tekemään karkeita päätelmiä rekan mahdollisesta suunnasta. Taisin muistaakseni löytää kuskit lähinnä hengailemalla parkkiksella odottavien rekkojen seassa ja kysymällä kuskilta kyydin mahdollisuutta. Kertaakaan en törmännyt ylemmän tahon asettamaan kyytiläiskieltoon, sen sijaan vaarallisia aineita kuskaavan auton kyyti jäi saamatta nimenomaan vaarallisten aineiden takia.

51
Tässä on alkanut pyöriä mielessä josko sitä hiihtolomalla maaliskuun alussa menisi jonnekkin max. viikoksi. Tarkoitus olis viettää kaupunkilomaa, budjettisyistä jossain Euroopassa. Yksin olisin lähdössä matkaan. Odotuksina olisi ainakin jotain hienoja nähtävyyksiä (ei sentään mitään pakettimatkatyyliä kuitenkaan), yöelämää ja ravintolakulttuuria ruokineen ja juomineen ja mahdollisuutta ihan vaan chillailla ja katsella meininkiä. Kesällä kävin Berliinissä ja pidin kovasti. Hintaa reissulle ei tosiaan saisi kertyä ihan kohtuuttomia, lentoja näytti saavan pariin sataan tuolle ajalle ja jos majoituksen hinnan saisi pidettyä maksimissaan samassa. Muutenkin siedettävä hintataso olisi plussaa. Onko kyseinen aika kuinka sesonkia missäkin päin?

52
Mitenkä ruumaan matkalaukussa menevät lääkkeet (ihan lailliset), tarviiko niiden mukanaoloon varautua jotenkin? Ja varmaankiin ruumaan saa tunkea niin isoja nestepakkauksia kun kehtaa, eli minkään normi dödön, saippuan, desinfiointiaineen tms. kanssa ei liene ongelmia? Vaikkei läpinäkyvässä pakkauksessa oliskaan? Entä jos lääkkeitä joutuu ottamaan lennolle mukaan, reseptit mukaan kanssa vai?

53
Voi helkkari, varasin lennot ja hotellit Berliinistä mutta huomasin vähän turhan myöhään että sisäänkirjautuminen hotelliini toimii vain klo 20 asti ja lento on perillä 20.55. Voiko sisäänkirjautumisen suorittaa etukäteen netissä tms. Tai voisikohan tämä homma olla sovittavissa? Mitähän tässä kannattais tehdä kun olen aika tumpelo näitten matkahommien kanssa kun ennen en ole omatoimisesti matkannut. Jos joku auttaisi tumpeloa hädässä? :o

54
Terve! Innokas mutta kokematon matkailijanalku ilmoittautuu palstalle mukaan. Olen 20-vuotias mieshenkilö Pohjanmaalta päin. Kokemusta matkustelusta ei ole kauheasti kertynyt, mutta nyt elämäntilanteen ja talouden salliessa olen alkanut suunnitella pitkäaikaisen unelmani, pitempikestoisen kaukoreissaamisen toteutumista.

55
Iltaa! Mitähän kohdetta kokeneemmat reissaajat suosittelevat kaltaiselleni aloittelijamatkustajalle? Olen siis 20-vuotias mies, ja mieli halajaa maailmalle. Aiempaa kokemusta ei matkustamisesta siis juuri ole, Kanarian ja Ruotsin matkoja tuskin lasketaan. Nyt kuitenkin on mielessä alkanut siinnellä mahdollisesti joskus loppusyksystä/alkutalvesta, kuitenkin tämän vuoden puolella alkava pitempi reissu jonnekkin lämpimään ja rennomman elämänmenon maahan. tarkoituksena olisi matkailla yksin ja tutustua paikallisiin ihmisiin ja kulttuureihin pahimpia turistirysiä ja ns. "travellerighettoja" vältellen. Tarkoitus olisi käydä ehkä muutamassa eri maassa, mielellään ainakin useammassa kuin yhdessä, mutta pitempikin stintti samassa paikassa ei ole poissuljettua, vaan jopa suotavaa. Tarkoitus olisi siis myös chillailla rennosti eikä vain säntäillä päättömästi paikasta toiseen. Vaikkakin onhan myös suurkaupunkitutustuminen melko pakollista kun kerran Pohojammaan ulkopuolelle asti mennään. Minkään extremetouhujen perään ei näin epäurheilullisella tyypillä ole paljon varaa haikailla, kuin myös hervottoman pitkät vaellukset lienevät poissuljettuja. Kalastusta voisi tosin olla mukava harrastaa. Mielessä on pyörinyt alustava suunnitelma aloituksesta Australiassa josta sitten jonnekin Kaakkois-Aasiaan mahdollisesti jatkamaan, tosin ei ole lukkoonlyötyä tämäkään. Reissun keston olis tarkotus olla kuukausia, ja tästäkin johtuen suht edullisella budjetilla reissata.

Tulipa tekstiä ja kriteereitä, vaikka onhan täällä meidän pallolla sen verran lääniä että jokunen kriteeri on vara esittääkin  ;D. Mutta nuo esitety seikat ovat tosiaan vain suuntaa-antavia, mielipiteitä, lisäkysymyksiä yms. saa esittää, etenkin siinä tapauksessa että suunnitelmani on ihan paska.
EDITTIÄ: unohtuihan siitä heti yksi pointti, mielelläni matkaisin vesistöjen, etenkin merien äärelle ainakin osan matkaa.

Sivuja: 1 2 [3]