Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Antimoni

Sivuja: [1] 2
1
Japani / Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« : 19.04.2016, 03:53:48 »
Entäs majoitus? Tarkoitus olisi hommata joku edullinen vaikka kahdeksi viikoksi. Ajattelin, että muutamassa viikossa ehtii hyvin katsella Tokiota. Mistä kannattaa katsella majoitusta? Halpa majoitus, koska mieluummin käytän rahan vaikka ruokaan ja nähtävyyksiin yms..

Tokiossa ei ole halpaa majoitusta, mutta jotenkin kohtuuhintainen saattaa löytyä. Etsi hostellia, vai pitääkö olla oma huone? Kaksi viikkoa on Tokioon varmasti tarpeeksi ensimmäisellä kerralla, muutama viikko on varmasti liikaa. Lue vähän foorumin Japani -osiota niin löydät paljon tietoa. Myös kohtuuhintaisesta majoituksesta.

Muuhun kysymystulvaan vastaukset tällä osiolla:

http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?board=2.0

Sen verran tässä, että suora lento on varmasti sinulle helpompi, kun matkustuskokemusta ei ole. Japanissa on varmasti tarpeeksi säätämistä muutenkin. Finnairin sivuille vaan.

Tokiossa yopyy halvalla ja omassa "huoneessa" ainakin mangakahvilassa. Juttelin aiheesta enemman taman osion majoitus Tokiossa -ketjussa.

2
Japani / Vs: Majoitus tokiossa
« : 19.04.2016, 03:49:33 »
Shinjuku nichiguchin kahvila testissa juuri nyt, tulen toistekin.  :)

3
Japani / Vs: Majoitus tokiossa
« : 01.04.2016, 14:48:35 »
Yksi budjettimatkailijan majoitusvaihtoehto, jota en täällä huomannut mainittavan, on mangakissa ( mangakahvila). Yöpymishinnat ovat halvempia kuin esimerkiksi kapselihotelleissa ja halvan hostellidormipaikan hinnalla saa käyttöönsä yksityisen kopin.  Rajattoman mangan ja koneen lisäksi pakettiin kuuluu yleensä rajattomat limut/kahvit ja saatavilla on myös suihku. Paikasta riippuen vaihtoehtoina ovat tatamihenkinen patjapaikka, sohva tai laskeutuva nojatuoli, esimerkkikuvia täällä (skrollaa sivua alaspäin).

Ajattelin itse kokeilla Tokiossa Bagus -ketjun mangakissoja, joita on ainakin Shinjukussa ja Shibuyassa hyvin lähellä JR:n asemaa. 9 tunnin yöpymispaketti maksaa Shinjukussa esimerkiksi 1800 円 ja  12 tunnin paketti 2400 円.  Baguksen kahvilat löytyvät tuosta. Isoja mangakissaketjuja löytyy pienellä googletuksella toki muitakin.

Jos japani ei luista, niin kahviloiden osoitteet löytyvät kunkin kahvilan ("Gran Cybar Cafe Bagus") kohdalta riviltä 住所,  copypaste google mapsiin toimii hyvin. Yksittäisen kahvilan sivulta yöpymispakettien hinnat löytyvät skrollaamalla sivun alareunan hinnastoa kohtaan  ナイトパック(naitopakku). Suihkuhuoneen (シャワールーム, shawaaruumu) saa 20 minuutiksi hintaan 480 円.

Täydellinen vaihtoehto ainakin yksityisyyttä, hiljaisuutta ja siistiä suihkua arvostavalle mangan ystävälle. :D

Miinuspuoli tuossa on tietenkin, että matkatavaroita ei voi jättää päiväksi säilöön ja paikka varataan yö kerrallaan, mutta säilytyslokeron löytää onneksi lähimmältä juna-asemalta :).

4
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 19.10.2012, 00:25:48 »
Päivitän.

1. Air Baltic
2. Finnair
3. Malév
4. Ryanair
5. Turkish Airlines
6. Gulf Air
7. Egyptair

5
Tänään Lontooseen!  :D

6
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 21.05.2012, 23:09:42 »
Huomenna yöbussilla Tabaan ja Israel kutsuu  :D. Muutaman päivän reissu, ensiksi Jerusalemiin ja sitten Tel Aviv.

7
Egypti / Vs: Egyptin matkat ja arabikevät
« : 10.02.2012, 14:20:26 »
Kairossa paikalliset kertovat, etteivät tälläkin hetkellä käynnissä olevat mielenosoitukset vaikuta jokapäiväiseen elämään ja heidän mielestään tuntuu kuin kaikki levottomuudet olisivat jossain eri planeetalla. Ihan keskustaan en ole tunkenut ja sieltä on kuulemma hyvä pysyäkin vähän kauempana ainakin hetken (Mubarakin kaatumisen vuosipäivä on huomenna ja esimerkiksi kouluni lukukauden alkamista on lykätty kansalaistottelemattomuustempauksen takia). Omalla asuinalueellani sekä ravintoloissa, kuppiloissa ja kaduilla elämä kulkee ihan normaalisti, eikä tunnelmassa ole aistittavissa mitään ikävää. Naapuruston ihmiset ovat ystävällisiä ulkomaalaiselle, lapset tervehtivät rappukäytävässä ja kaupassa arabiantaidoton saa apua.

Tietenkin matkailumielessä on ihan eri juttu, jos aikoo käydä läpi turistikohteita eikä Tahrirille nyt ainakaan kannata mennä. Paikalliset tutut eivät halua viedä meitä keskustaan lainkaan ihan vielä.

8
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 08.02.2012, 21:47:55 »
Lentokenttä, Istanbul, Turkki. Jatkolentoa Kairoon odottelen ;) Jumittaa ja väsyttää kyllä aika paljon, on ne päivälennot vaan mukavampia.

9
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 08.02.2012, 21:46:15 »
Oli vähän jännän pomppuisa laskeutuminen Istanbuliin, mutta ilmainen viini toki piristi  ;D.

10
Tyhmät kysymykset / Vs: matkabudjettinne?
« : 07.02.2012, 17:11:29 »
Reippaat 1700 e säästötilillä, siihen päälle opintotuet ja tarvittaessa 600e/kk lainaa. Viisi kuukautta pitäisi pärjäillä Kairossa sillä.

11
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 07.02.2012, 10:21:06 »
Blogini huomenna starttaavasta reissustani - vaihto-opiskelukevät Kairossa.

http://findingcairo.blogspot.com/

12
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 06.02.2012, 10:55:46 »
Mummolassa, kämpättömänä, malttamattomana keskiviikkoa odotellen. Sit lähtee!

13
Olen vienyt Deuterin 55 + 10 rinkan käsimatkatavarana Air Balticilla CDG:ltä ja muistaakseni myös Raiskilla molempiin suuntiin välillä Lappeenranta - Riika - Charleroi. Muuten mitat eivät ole ongelma, mutta korkeus on todella hilkulla tai vähän yli. Tässä juurikin pohdiskelen, onnistuisiko sama Turkishilla reitillä HKI-Istanbul-Cairo. Reitit mainitsen, koska luulisi olevan lentoyhtiöriippuvuuden lisäksi myös kenttäkohtaista, kuinka tiukkaan rajoitukset sovelletaan.

14
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: parhaat matkalaukut?
« : 31.01.2012, 11:43:09 »
Olkoonkin mukana joko reppu, kassi, rinkka, Samsonite tai mika muu vain, mielestani kolmen kassin raahaaminen on hulluutta. Kaksi maksimissaan. Reppu on hyva, koska se kulkee napparammin mukana, ja sen voi sulloa pienempaan tilaan kuin lentolaukku. Arsyttavinta on lentokoneissa sellaiset puolityhjat lentolaukut, jotka kuitenkin syo saman tilan taytena tai puolityhjana. Sitten mun pienelle repulle ei ole enaa tilaa...

Ymmarran, etta naiset haluaa olka/kasilaukun, mutta sulloisin sen reppuun ja kayttaisin vasta maaranpaassa. Menisi hermot tasapainotella repun, laukun ja kasiveskan kanssa! Mielestani tama yksi tavara per henkilo matkustamoon on taysin kohtuullista.

Lainaus
Perustelen seuraavasti: minun on otettava mukaan läppäri laukkuineen, jotta voin tarvittaessa kanniskella sitä koulussa mukana. ..
lisäksi minun on kannettava puolen vuoden lääkkeet.

Oma reppuni (jota käytän jotakuinkin päivittäin, ei pelkästään reissussa) on varustettu erillisellä läppäritaskulla johon menee helposti 17" läppäri kaikkine tarvikkeineen.

Minun ei, enkä halua tehdä lisäinvestointeja.


Nyt harkitsen lisäksi hankkivani käsimatkatavaraksi laukun, johon saisi mahdutettua läppärin, vaihtovaatteet ja muuta tarpeellista.   Kahden vedettävän laukun kanssa kikkailusta voi kyllä tulla mielenkiintoista, joten ehkä hankin ison tukevan olkalaukun tms.

Jos nyt kuitenkin teet sen lisainvestoinnin, suosittelen tukevaa reppua, johon lapparikin menee, ja johon voit sulloa myos kasilaukun matkustuksen ajaksi.

Lentolaukkuni ei vie juurikaan suurempaa tilaa kuin äärimmilleen sullottu reppu, johon olisi tungettu sama sisältö ja sopiessaan käsimatkatavaran dimensiorajoituksiin katson sen olevan kaikin puolin ok. Tähän tilan viemiseen vielä - lentoyhtiön sivujen mukaan sen kanta olisi, että naiselle olisi ok roudata nämä kaikki kolme erikseen. Tähän verrattuna oma suunnitelmani on hyvinkin kompakti.

Kolme laukkua olisi todellakin hulluutta, siksi läppärilaukku ja käsilaukku menevätkin lentolaukun sisälle. Lentolaukun saa kuljetettua vedettävän matkalaukkuni päällä drop-off -tiskille asti, tämän jälkeenhän mitään ongelmaa ei ole. Lisäinvestointia kaiken tarpeelllisen sisäänsä imaisevaan reppuun en tässä kohtaa elämääni halua tehdä, koska tarvetta tuollaiselle repulle olisi muutaman tunnin ajan nyt ja puolen vuoden kuluttua. En matkusta niin usein, että pystyisin perustelemaan ostosta itselleni tarpeellisena.

15
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: parhaat matkalaukut?
« : 30.01.2012, 10:59:13 »
Lainaus
Perustelen seuraavasti: minun on otettava mukaan läppäri laukkuineen, jotta voin tarvittaessa kanniskella sitä koulussa mukana. ..
lisäksi minun on kannettava puolen vuoden lääkkeet.

Oma reppuni (jota käytän jotakuinkin päivittäin, ei pelkästään reissussa) on varustettu erillisellä läppäritaskulla johon menee helposti 17" läppäri kaikkine tarvikkeineen.

Minun ei, enkä halua tehdä lisäinvestointeja.

16
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: parhaat matkalaukut?
« : 24.01.2012, 09:24:35 »
Matkalaukkutyyppinen lentolaukku on (mielestäni) perusteltu vain ja ainostaan silloin jos se riittää reissun ainoaksi laukuksi (eli siis sen lisäksi ruumaan meneviä laukkuja ei ole).

Perustelen seuraavasti: minun on otettava mukaan läppäri laukkuineen, jotta voin tarvittaessa kanniskella sitä koulussa mukana. Haluan käsimatkatavaroihini kaiken varalta vaihtovaatteet ja hygieniatuotteet, sekä viihdykettä lennolle, lisäksi minun on kannettava puolen vuoden lääkkeet. Trolley-tyyppiseen laukkuun saan paiskottua sekä läppärilaukun että muun tarvittavan ja mielummin kuljen lentokentällä vain yhden laukun kanssa kuin yhdistelmällä reppu + läppärilaukku + käsilaukku. (Varsinkin kun Turkish on kuulemma nihkeillyt käsimatkatavara-artikkelien määrässä Helsinki-Vantaalla, vaikka nettisivujensa mukaan saisi olla läppärilaukku ja käsilaukku erikseen.) Kokokiintiöön sopiva trolley-laukku minulta löytyy jo valmiiksi, kun taas tarvittavan iso reppu/olkalaukku pitäisi ostaa.

17
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 21.01.2012, 15:38:05 »
Air Baltic
Finnair
Malév
Ryanair
Turkish Airlines

Päivitystä ;)

18
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: parhaat matkalaukut?
« : 21.01.2012, 02:01:28 »
Noh, nyt tuli sitten ostettua kuitenkin kankainen Samsoniten laukku, tilavuus 130 l ja paino 5,6 kg. Paino-tilavuussuhde on kyllä suurempi kuin toivoin, mutta luotettakoon Samsoniten laatuun ja kuten hway mainitsi, muovilaukussa on huonona puolena särkymisherkkyys.

Nyt harkitsen lisäksi hankkivani käsimatkatavaraksi laukun, johon saisi mahdutettua läppärin, vaihtovaatteet ja muuta tarpeellista.   Kahden vedettävän laukun kanssa kikkailusta voi kyllä tulla mielenkiintoista, joten ehkä hankin ison tukevan olkalaukun tms.

19
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: parhaat matkalaukut?
« : 17.01.2012, 22:30:12 »
Onko porukalla kokemusta Migant -merkkisistä matkalaukuista? Pitäisi löytää jokin edullisemman hintaluokan ( = ei Samsonite ) laukku ja vajaalla satasella saisi 98 -litraisen, nelipyöräisen, polykarbonaattisen vedettävän laukun mainittua merkkiä. Painoa on reilut 4 kg ja se oli kuitenkin vähemmän kuin monilla muilla saman kokoluokan laukuilla. Laukussa oli kuitenkin vain kahden vuoden takuu ja muiden merkkien takuuaikoihin verrattuna se ei näköjään ole kummoinen. 

20
Nyt tulee todella typerä kysymys: Olen lähdössä Egyptiin ja haluaisin viedä mukanani tiettyjä lisäravinteita ja safkoja, kuten vitamiineja, proteiinijauhetta sekä kookos- ja kalaöljyä. Kuuluuko tällaiset pakata käsimatkatavaroihin (noh, tällöin isoa kalaöljypulloa ei voi ottaa) vai voiko ne pakata matkalaukkuun?

Varmistetaan samalla lääkkeet: suunnittelen ottavani puolen vuoden setin kilpirauhaslääkettä (Thyroxin) mukaan, olen ymmärtänyt että ne pitää pakata käsimatkatavaroihin. Riittääkö reseptin ottaminen mukaan vai pitäisikö olla joku lääkärin allekirjoittama tosite Euroopan ulkopuolelle?

Sivuja: [1] 2