Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - laystage

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
101
Eurooppa / Re: Portugali_Lissabon
« : 23.06.2003, 00:50:44 »
Suosittelen! Asuin Portugalissa yhteensä vuoden verran parissa eri paikassa ja hauskaa oli.

Lissabonissa on yllättävän paljon nähtävää siihen nähden, että se ei taida olla mitenkään niitä kuuluisimpia/suosituimpia matkakohteita. Kaikenlaista turistinähtävää siellä on niinkuin missä tahansa vanhahkossa pääkaupungissa, mutta minulle parasta siellä oli kuitenkin rehellinen ja letkeä elämänmeininki.

Jos haeskelet mukavaa asuinpaikkaa, niin suosittelen ehdottomasti Alfamaa ja muita vanhoja alueita linnan ympäristössä. Kapeita kujia, kulkukissoja, tascoja (kuppiloita joissa vanhat äijät juo halpaa punkkua ja puhuu jalkapallosta ja muista päivän polttavista kysymyksistä) ja kaikipuolin mukavaa elämää. Kämpän saaminen tuolta alueelta voi olla vaikeaa, koska niistä ei ilmoiteta missään, mutta vähän jalkatyötä ja kyselyä ympäriinsä tuottanee tulosta.

Lissabonista löytyy iltaelämää ylihintaisista klubeista punaisten lyhtyjen alueesiin, mutta sousikkini on ehdottomast Bairro Alto, joka on täynnä kaikenlaisia kapakoita, taidegallerioita ja lähinnä mitä vaan. Se on tosin kuulemma muuttunut viime aikoina aika turistoituneeksi, mutta kyllä sieltä vielä löytynee jotain jokaiselle. Päiväsaikaan tekemistä löytyy ihan riittävästi pitkäksikin aikaa. Nähtävyyksiä ja katukuppiloita yms. on riittävästi.

Portugalista ei oiken voi puhua mainitsematta rantoja. Ne ovat kuitenkin suuri osa keskiverto portugalilaisen elämää. Alentejosta, joka on alue Lissabonin ja eteläisimmän Portugalin (Algarven) välissä, on loistava paikka telttailla ja rantailla. Ainakin vielä joitan vuosia sitten se oli säästynyt pahimmalta turistiryntäykseltä. En muista kaikkia paikkoja nimeltä, mutta ainakin Jambujeira do Mar ja Villa Nova de Milfontes olivat huippupaikkoja. Ensimmäisessä oli loistavat rannat ja toisessa loistava yöelämä rankan rannalla löhöämisen päälle ;)

Huonoakin tietysti joka maasta löytyy... Lissabonissa pääsee turisti lompakostaan eroon suhteellisen helposti, mutta samahan pätee mihin tahansa suurkaupunkiin. Paikallinen seura tietysti auttaa. Itse vältyin vaikeuksilta, vaikka välillä vähän hölmöilinkin. Kerran menetin viimeiset rahani Setubalin linjaautoasemalla, mutta siltäkin olisi välttynyt, jos olisin vähän käyttänyt päätäni.

Portugalissa pärjää englannilla, jos jaksaa viittilöidä auttavasti ja jos kärsivällisyys riittää.

Tarinaa riittäisi varmasti parin sivun verran, mutta tässä nämä ensimmäisenä mieleentulleet.

Itsekkin olen suunnitellut takaisin muuttamista siitä lähtien, kun sieltä palasin :)

102
Unohtui tuo itse hävitetty osasto. Onnistuin hävittämään silmälasini joissain opiskelijabileissä Budapestissa. Hätä ei ollut suuri, koska sain lainattua rahat uusiin jo seuraavana päivänä. Marssin krapulaisena optikolle ja sain neuvoteltua käsimerkein sopivan hintaiset lasit. Myyjätär puhui tietysti vain unkaria ja saksaa (en osaa kumpaakaan), joten en tullut kysyneeksi milloin lasit olisi noudettavissa. Tyhmyydestä sakotetaan... Toimitusaika oli reilu viikko. Onneksi minulla oli myös aurinkolasit vahvuuksilla, joten en ollut ihan sokea seuraavaa viikkoa. Jonkun verran tosin aiheutin päänpyörityksiä yöaikaan aurinkolasit päässä... 8)

103
Ainoalla kerralla kun minut on ryöstetty (Setubalin bussiasemalla Portugalissa) menetin noin 8 euroa rahaa. Otti vaan päähän, kun sattuivat olemaan viimeiset eget. Ystävälliset ryöstäjät antoivat vielä bussin sarjalipunkin takaisin, kun kauniisti pyysin ;D

104
Olettekos kuulleet... / Re: ILMAISTA majoitusta
« : 14.04.2003, 16:17:27 »
Lainaus
Ajattelin sellaista kirjoitella, että kumma kun kukaan ei ole miettinyt tuollaisen systeemin turvallisuutta. Itse löysin nuo 'klubit' hieman yli vuosi sitten ja pohdin hetken aikaa uskaltaako hommaan ruveta. Voin kuitenkin todeta että kannattaa uskaltaa. Olen majoittanut kaksi tuollaisen saitin kautta löytynyttä persoonaa kotonani (täällä keskellä ei mitään). Toinen heistä on nykyään todella hyvä ystäväni (kesällä menen vuorostani sinne) ja toinen on nykyinen poikaystävä ::) Niin että tuossahan on tavallaan mahtava mahdollisuus löytää uusia naamoja kulahtaneeseen kaveriporukkaan tai tylsistyneeseen parisuhteeseen. Ja epäilen että rättiväsyneenä reilatessä on kiva asustella jonkun luona joka tietää suuremmankin kaupungin käymisen arvoiset paikat ym. Kokeilkaa ihmeessä!  ;D

Nuo "klubit" ei ymmärtääkseni anna osoite yms. tietoja yöpymääntulijalle ennen kuin majapaikanantaja suostuu siihen tai antaa ne itse. Eli tuskin kovin moni jaksaa mailailla ihmisille tullakseen sitten tekemään pahojaan heidän luokseen... Käytännön kokemusta ei vielä näistä "klubeista" ole, mutta tulevaisuudessa varmasti on.

P.s. Onnea poikaystävän johdosta :) Taas hyvä esimerkki siitä, että matkailu (ja sen tukeminen) on mukavaa  ;D

105
Olettekos kuulleet... / Re: ILMAISTA majoitusta
« : 02.04.2003, 15:57:06 »
Wau!

Ainakin toi http://www.globalfreeloaders.com vaikutti lupaavalta. Jos ilmoittajista edes pieni osa on tosissaan ja aikataulut natsaa, niin ensi kesänä tulee varmasti yövyttyä "vieraisilla".

Kiitos vinkistä!

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]