Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Raitakerttu

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Yleinen / Vs: Reissussa olemisen henkiset vaikeudet
« : 13.09.2013, 18:18:53 »
Liittyy kai se muihinkin elämän suuriin panostuksiin, että on vaikea jälkikäteen todeta, että vituiks mänt, ei olisi kannattanut.

Itse muistan, miten yksin reissaamiseen on liittynyt välillä myös nimenomaan yksinäisyyteen liittyviä vaikeita tunteita. Olen täällä ihan yksin, mitä teen seuraavaksi, mikä olisi kivaa, kauanko tämä reissu vielä kestää, milloin seuraavaksi tapaan jonkun, uskallanko liikkua illalla majoituspaikalta kylälle pimeän viidakon läpi. Kokemukset ovat kuitenkin kääntyneet voiton puolelle, ahdistus hellittänyt - minulle hankalinta oli olla paikassa, jossa ei ollut oikein riittävästi tekemistä, sitten kun pääsin liikkeelle, helpotti.

Yksi reissu on mennyt ihan päin helvettiä, se oli onneksi lyhyt kaveriporukan Euroopan kiekaus. Kyllä siinäkin oli jotenkin rajoilla, että uskaltaako tätä tunnustaa nyt itselleenkään, että ei todella nyt onnistunut.

2
Hatha, sehän olisi aivan mahtavaa! Jos todella aikaa oisi enempi, voisi vaan leppoisammin kierrellä, mutta nyt tuntuu, että oikeasti tarvittaisiin joku toimintasuunnitelma.

_jantsa_, uskon tuon kyllä ihan täysin. Minä vaan en kykenisi nauttimaan siitä elämyksestä, kun ne eläimet ahdistaisivat ja suututtaisivat liikaa. Mikä voisi olla rodeota ilman eläinten kiusaamista?

mpala, uh, helluntailaiset. Kiitos vinkistä, varmasti hyvä pointti. En ole erityisen perillä eri kirkkokunnista, mutta jotenkin oisi ehkä hauskempi löytää jotain enempi paikallista mainstreammeininkiä. Ehkä.

culture, Jes, kiitos vinkistä! Täytyy googletella ja tutustua. Joku sellainen todellinen pikkukaupunkielämys oisi myös ehdottomasti hakusessa. Tuntuu tavallaan naurettavalta suunnitella sellaista etukäteen, mutta todella: noin viikko aikaa.


3
Intia / Vs: Naisena Intiassa??
« : 07.09.2013, 00:41:53 »
Minä olin Intiassa miespuolison kanssa, ja liikuimme pääsääntöisesti yhdessä. Muistan sen hämmentävän tuntemuksen, kun tiemme jossain markkinoilla hetkeksi erosivat, ja yht'äkkiä tuntui, että miesten katseet alkoivat seurata minua ihan eri tavalla, osa jotenkin lähestyikin. Sen sijaan tuntui, että puolisoni seurassa kukaan ei edes katsellut kiinnostuneesti, kuvittelin sen johtuvan siitä, että mies on varsin isokokoinen ja siksi potentiaalisesti uhkaavan oloinen? kaveri.

Hampissa sitten liikuin itsekseni miehen sairastaessa, ja kaikki sujui varsin hyvin. Ei minkäänlaista häiritsevää lähestymistä, katseita ja uteliaisuutta kyllä. Myyjät pysyivät jutellessa asiallisina. Jossain raunioilla oli paljon niitä valokuvaan pyytäjiä. Useamman kerran meitä pyydettiin poseeraamaan miehen kanssakin, muistan yhdenkin suuren perheen, joka halusi ties miten monenlaisia kuvia. Ajattelin, että tämä on ihan oikea rangaistus siitä, miten itse aina taiteilee valokuvatessaan tunkeilun rajoilla ja kuvaa reissatessaan myös täysin vieraita ihmisiä. :D Jotakuta yksin kuvaan pyytävää miestä jututin aika tiukasti hänen motiiveistaan, ei oikein osannut sanoa mitään, luulen, että oisi juuri mieluusti esitellyt länsinaista kavereilleen. Johonkin vastavaanoloiseen kyllä suostuinkin, kun kiltisti pyydettiin, tuolloin ajattelin, että hitotko minä siitä, jos minulla on mielikuvitusrakastaja jossain Intian maaseutukylässä.

Vaikka Hampissakin käy turistia kuin pipoa, siellä oli minusta selvästi jengiä, jolle länkkäri itsessään oli kovan luokan nähtävyys. Kuvittelin, että porukkaa tulee kauempaa turistiksi Hampiin, että siksi eivät ole tottuneita.

Vähän muistan tunteneeni oloni epävarmaksi tuolla Hampissa, kun otin vaan satunnaisen taksin kohti jotain raunioita, en tiedä, millaiset riskit siinä yleensä ottaen on. Reissu oli vuonna 2009, nämä joukkoraiskausskandaalit ovat olleet vasta sen jälkeen, ehkä ei oisi huvittanut yksinäiset taksireissut hornantuuttiin niiden jälkeen.

4
Aasia / Vs: Mongolia
« : 07.09.2013, 00:17:27 »
Kelikokemuksia ei ole lokakuun lopulta, mutta syyskuun lopulta on. Silloin oli vielä satunnaisesti t-paita-hetkiä auringossa, mutta välillä myös ihan törkeä viima. Oltiin sellaisella viikon kierroksella, ja vaikka minullakin oli kevyt takki, fleecepaita ja huppari, ei oisi ollut mitään tekoa ratsastaa ilman isänniltä saatua paksua ja pitkää takkia. Erityisesti parempi, ehdottomasti tuulenpitävä pipo olisi ollut tarpeen. Minun fleecepipostani tuuli armotta läpi, korvat meinasivat jäätyä, ja huomattavan huvittavan näköisesti solminkin sitten takinkaulukseni pään päältä pystyyn. Jollain vuorella oli lumimyrsky, minkä takia reittisuunnitelmamme vaihtui.

Jos menisin lokakuun lopussa arolle hengailemaan näillä tiedoin, kiinnittäisin kyllä tosissaan huomiota lämpimiin ja tuulenpitäviin kamppeisiin. Lämpimät kuteet ovat tarpeen myös yöllä, koska gerin kamiinan hiipuessa ehtii helposti tulla aika vilpsakka.

Meidän maaseutureissumme oli hieno, otettiin se Idres Guesthousen kautta Pallontallaajien suositusten mukaan, tämä tosin tapahtui jo useampi vuosi sitten (2009). Alussa oli hieman jännitystä, kun lähdimme kuskin ja toisen henkilön kanssa matkaan ja selvisi, ettei kumpikaan puhunut käytännössä lainkaan englantia. N. tunnin tms. kuluttua ihailimme heidän kanssa przewalsinkinhevosia, edelleen aika huolestuneina, ja sitten vasta oikea opas ilmestyi paikalle. Aivan retken lopuksi myös oli pikkuisen semmoista kerjäämisen makua oppaan puheissa, henkilöstä tietenkin riippuu, miten sellaiseen suhtautuu. Suosittelen myös ehdottomasti runsaasti myslipatukoita jne. ja Savetteja mukaan reissuun, puhdistautumismahdollisuutta ei arolla oikein ole. Yllättäen se ei tuntunut erityisen hankalalta, vaikka Suomessa käy suihkussa päivittäin, kuiva ilmasto varmasti vaikutti asiaan.

5
Lokakuun lopussa on lennot Miamiin. Retkellä on pituutta vaan kaksi viikkoa, vajaa viikko siitä kuluu varmaan Miamin seuduilla (pari sukelluspäivää, Everglades, yksi shoppailupäivä loppuun...), mutta noin viikoksi oisi haave ajaa Georgian/Alabaman alueelle. Koska aikaa on näin surullisen vähän, oisi varmaan tarpeen laatia ihan oikea suunnitelma.

Georgian/Alabaman alueella haluaisimme jotenkin päästä näkemään paikallista kulttuuria, vivahteita Syvästä etelästä. Toistaiseksi ainoa selkeä suunnitelma on etsiä jumalanpalveluksia, jotka varmasti ovat kiinnostavia ateistillekin. Kun kulttuurintuntemusta ei oikein ole, hauska oisi kuulla siitäkin, miden kirkkojen meiningeissä oisi eniten nähtävää/kuultavaa. Missä niitä gospelesityksiä on?

Rodeotapahtumat oisivat NIIN sitä hillbillymeininkiä mitä myös haluaisimme nähdä, mutta sen verran on minussa kettutyttöä, ettei ole vaan oikeasti mahdollista. Missä voisi kokea jotain vastaavaa?

6
Iso kiitos teille kaikille vastauksistanne! Lennot ovat vielä varaamatta, mutta näillä eväillä selvästi paremmat mahdollisuudet löytää kohtuullinen hinta. Singapore-Kuala Lumpur olisi todella houkuttelevan halpa, mutta Kuala Lumpur-Tawau ei sitten ainakaan Air Asialla olekaan.

7
Matkablogit ja keskustelupalstat ovat täynnä mainintoja halvoista lennoista Malesian huitteilla, mutta minkä hiton takia minä en löydä halpaa yhteyttä Singaporesta jonnekin Sempornan lähettyville kuten Tawauhun? Kesäkuun kolmas (jolloin lennon pitäisi olla, tai kesäkuun neljäs...) vertaa.fi:llä hinnaksi tulee päälle 500 euroa, mikä ei tietenkään ole halpaa nähnytkään. Air Asialla pääsisi Kota Kinabaluun 130 eurolla, sen nyt voi tietenkin sanoa olevan jossain määrin halpaa, mutta... Hyvät pallontallaajat, teenkö jotain väärin, vai eikö juuri tuota yhteyttä vaan ole oikeasti halvalla?

8
Aasia / Vs: Täältä vinkkejä Borneolle ja Singaporeen
« : 22.04.2012, 13:11:42 »
Kiitos tästä blogista, todella hyödyllinen kun suunnittelemme Singapore-Borneo-reissua.

9
Terveys ja turvallisuus / Vs: Meduusan poltto
« : 01.04.2012, 01:54:33 »
Iso kiitos snowflake9:lle ja wormielle tästä stingersuitvinkistä! Tähän ongelmaan on siis olemassa helppo ja kohtuuhintainen ratkaisu.

Minulla on ainakin ollut vähän fiilis, että Kaakkois-Aasiassa ilmiöstä yritetään olla mahdollisimman hiljaa, etteivät tosiaan turistit karkaisi. Onhan se nyt tietenkin aika lailla ankeampaa polskia paratiisirannoilla tuommoinen lycrapuku niskassa, mutta minulle tämä vinkki oli kullanarvoinen, kun meinaan murehtia turhistakin. Tuommoisen kun ottaa matkalle mukaan, niin voi sitten vaikka pidemmät snorklausreissut tehdä puku päällä ja lilliä ilman sitten lähempänä rantaa paikoissa, joissa on toivoa päästä lääkäriin jos paska tuuri käy. Aasian puolella kun noita tappavia iiskotteja on kuitenkin vissiin selvästi vähemmän kun Australiassa.

Lisäys: Esittelin tätä tyytyväisenä puolisolle, joka vaan nauroi ja sanoi, ettei tuommoinen voi missään tapauksessa toimia. Että pienimmät menevät tuosta läpi tai jotain. Olisin tosi tyytyväinen, jos snowflake9 tai joku muu näitä tunteva raportoisi, että toimivatko oikeasti ihan sataprosenttisesti vai vaan sinne päin?

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Yksin Aasiaan
« : 04.09.2011, 21:49:04 »
En ollut suunnitellut Suomessa muuta kuin että varmaan siellä pohjoisemmassakin olisi kiva käydä ja uimaan pitää kyllä päästä. Erilaisia retkiä on runsaasti tarjolla matkatoimistoissa ja hostelleilla, ainakin jonkun buddhalaisuuteen tutustumisen löysin ihan siitä paljon parjatusta Lonely Planetista. Kokemukseni perusteella en murehtisi aktiviteettien löytymistä.

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Yksin Aasiaan
« : 28.08.2011, 18:22:49 »
Ilp:lle kommentoisin, että esimerkiksi jo Thaimaan sisällä voi helposti nauttia hyvin erilaisista elämyksistä sen kolmisen viikkoa. Ensimmäisen kaukomatkani tein yksin juuri niin, että suuntasin ensin Bangkokista Chiang Maihin pohjoiseen. Kiersin temppeleitä, keskustelin munkkien kanssa, tutustuin buddhalaisuuteen meditaatiokeskuksessa (meditaatio-opastusta, opetusta buddhalaisuudesta ja tilaisuus kysellä paljon), tein opastetun viidakkokävelyn (sisältäen norsun kaulalla ratsastamista ja alkuperäiskansoihin tutustumista). Toisella viikolla menin Koh Taolle, jossa tuli lojuttua vähän rannalla, snorklattua ja melottua. Viimeisellä viikolla kävin Kwai-joen sillalla sekä teemaan liittyvällä museolla Kanchanaburissa sekä Bangkokin nähtävyyksillä.

Tiina-Tuulialle sanoisin, että Thaimaa on ehdottomasti helppo ja miellyttävä paikka matkustaa yksin naisena. Paikallisista se toki on kummallista, mutta niinhän se on monista suomalaisistakin. Itse koin hyvin rauhoittavaksi, etteivät länsimaiset naiset keskimäärin ole erityisesti thaimiesten mieleen. Kolmen viikon aikana yksi mies lähestyi vikittelymielessä ja minkäänlaista häirintää en kokenut. Kahdesta muusta mainitsemastasi maasta minulla ei vielä ole kokemusta, Laoksesta olen kyllä kuullut vain hyvää, Kambodzassa ystäväni tuli ahdistelluksi.

12
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 28.08.2011, 14:47:23 »
nugelle kiitos tuosta majoitusvinkistä - näytti sen verran houkuttelevalta, että laitoin paikan huutomerkin kanssa Vietnam?-muistiooni. :D

Olen mahdollisesti menossa Vietnamiin tammikuussa, ja voisin todella hyötyä jostain vinkeistä. Ensinnäkin - Hanoissa taitaa tuolloin olla aika lailla kylmä? Virpij:n blogissa (kiitos! oli kiva lukea) oli maininta, että huhtikuussa Halong Bayn vesi oli hyvin kylmän tuntuista. Ilmeisesti esimerkiksi uiminen ei olisi tammikuussa kovin miellyttävää?

Millaisia kokemuksia teillä on Vietnamin rantaelämästä ylipäätään? Haluaisin löytää matkan varrelle yhden törkeän upean paratiisirantakohteen. Olisiko suosituksia? Ilmeisesti niitä kuitenkin on olemassa? Onko vesi puhdasta, onko minkäänlaisia snorklailuedellytyksiä?

13
Minä olen kohdannut lähinnä ystävällisen kiinnostunutta vastaanottoa. Ystävällisyys, kohteliaisuus ja kunnioittavuus kuitenkin kuuluvat buddhalaiseen elämänkatsomukseen. Mikäli haluaa oikeasti keskustella buddhalaisuudesta, minusta se on hedelmällisintä hyvin koulutettujen, länkkäreiden kanssa keskustelemaan tottuneiden ihmisten kanssa. Thaimaassa olen käynyt ihan varta vasten järjestetyssä keskustelutilaisuudessa (munkki jonka kanssa juttelin tunsi mm. länsimaisen filosofian historian Platonista Sartreen) ja viettänyt yön meditaatiokeskuksessa. Keskuksella oli kahdeksan tuntia meditaatiota päivässä, mutta sen lisäksi myös aikaa vapaammalle keskustelulle ja kysymyksille.

Toisaalta monin paikoin munkit ovat ohittaneet minut vaan kauempaa, milloin tietenkään en ole hypellyt perään kyselemään ilmaista temppelinesittelykierrosta.

Mikään uskonto ei tietenkään rokota inhimillisyyttä vastaan, minkä takia ei tietenkään ole muuta keinoa kuin tunnustella suhtautumista tapauskohtaisesti. Munkinkaapu niskassa ei ole tae mistään, ja yksi ystäväni joutuikin Kambodzassa kaapuveikon ahdistelemaksi.

14
Kas, Facebookin Cities I've Visited onkin siis yhtä kuin Tripadvisorin Travelmap. Sikäli hyvä tietää, ettei minulla Facebookin puolella enää edes löydy kaupunkien listaus, tuolla Tripadvisorin puolella se toimii ihan kuten ennenkin. Kiitos siis Tulpulle! Saan edes itselleni tallennettua listan - jokunen vuosi sitten sen jaksoin tehdä, ja vaikkei kaupunkeja nyt mitenkään ihan tuhottomasti olekaan, enää ei varmaan onnistuisi, kun muisti on heikko.

15
Facebookissa jonkun aikaa ollut Cities I've Visited-sovellus oli(/on? kyllähän se edelleen Facebookista löytyy, ei vaan ole katsottavana profiilisivulla) minusta tosi kiva. Siihen sai/saa merkittyä kaupungit joissa on käynyt, ja sitten niitä voi kivasti siitä kartalta ihailla.

Löytäisin mielelläni samanlaisen jostain muualtakin, kaikkein mieluiten sellaisen, jonka voisi ladata itselleen. Nettiin tallennettava versiokin kyllä kiinnostaisi. Onko kukaan koskaan törmännyt suurinpiirtein vastaavaan? Olisin hyvin kiinnostunut vinkeistä mikäli on, ja luulen, että täällä saattaisi olla ainakin muutama muukin.

16
Aasia / Vs: Mongolia
« : 02.09.2009, 09:56:48 »
Olisiko kenelläkään uutta tietoa Peking-UB-junien aikatauluista? Lonely Planetit jne. on tassussa, mutta olisi hirmu kiva saada varmistusta.

Mistään en ole löytänyt nettisivua, josta aikataulut löytyisivät. Lentoni on Pekingiin 13.9. (aamu) - 30.9.. haluaisin löytää yhteydet siten, että Mongoliassa ehtisi olla mahdollisimman kauan. Osaako kukaan auttaa?

Haaveissa on myös jonkinlainen opastettu ratsastus jne. kierros. Kuinka lämpimiä nuo gertit ovat, olisiko hyvä olla oma makuupussi?

17
Intia / Vs: Keralassa 5 päivää? ohjeita kokeneilta...
« : 23.02.2009, 23:42:00 »
"sitten Houseboat risteilylle yhdeksi yöksi, ilmeisesti kyseisen majapaikan kautta uskaltaapi varata."

No tämä nyt on tietysti vain yksi kokemus, mutta meille hankkivat nimenomaan veneen aurinkokatoksella, kun sellaista toivoimme. Esittelivät asiallisesti eri vaihtoehdot hintoineen.

Omasta puolestani Bamboostixissä hengailu lähes korvasi ajelun, ehkä sitä tosiaan ei suomalaisena pidä jokiristeilyä niin ihmeellisenä.  :)

18
Ääh, nyt Ambiente vastasi, sinne taksi 20-25e. Se on aika iso lisä hintaan. Matkustaja on sen verran kuollut ja isojen kamojen kanssa, että ainakin meno hotellille pitää sujua tosi helposti.

On se hemmetti kun tuolle yhdelle ei löydy yhteystietoja...

19
Haluaisiko joku suositella? Entä epäsuositella? Haussa siis ehdottoman meluton, huokeahko paikka lennonvaihtojen välissä nukkumiseen täksi yöksi.

Hotel Ambientea olen katsonut, mutta vaikea arvioida paljonko taksi maksaa perille (eivät ole vastanneet kysymykseen). Ideaali olisi tietysti ilmainen kuljetus.

Samoin Arktur City Garnille olen koettanut löytää meiliä taksikuluarviota varten, mutta ei hemmetti löydy...

20
Minäkin sain (todennäköisesti) Malaronesta ihottuman. Söin sitä vajaa kolme viikkoa ihan ongelmitta, mutta heti Suomeen tultuani sain ärhäkän nokkosihottuman. Lääkäri epäili, että kyse oli Malaronesta, käski lopettaa sen ja antoi allergialääkkeitä. Verikokeista ei löytynyt mitään erikoista, ihottuma hävisi parissa päivässä.

Lääkäri selitti, että täysin vieraille aineille allergisoituminen ottaa aikansa. Minun kannaltani kiva, että tuli vasta Suomessa, ei tarvinnut luottaa intialaisiin lääkäreihin ja siellä stressata asiasta.

Sivuja: [1] 2 3 4