Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Raitakerttu

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Intia / Vs: Keralassa 5 päivää? ohjeita kokeneilta...
« : 22.01.2009, 20:22:44 »
Angsteri: Meidän aikana ei tosiaan ollut ruuhkaa, sen puolesta ennakkovaraukset tuskin tarpeen. Paikalla on vain yksi kahden hengen huone, jos haluaa sen, niin ehkä kannattaa varata. Voi kyllä olla aika hyvät saumat saada muukin huone kokonaan itselleen.

Paikkahan on saarella, joten sinne on vaikeahko vaan taapertaa sisään. Ei tosin mahdoton, pienen kävelymatkan päähän menee julkinen lautta, mutta ehdottomasti helpointa on soittaa ja pyytää venekuljetus.

22
Intia / Vs: Keralassa 5 päivää? ohjeita kokeneilta...
« : 20.01.2009, 07:28:34 »
Poikkeuksena on pakko hehkuttaa Allepeyn vieressa sijaitsevaa Bamboostix nimista paikkaa (www.istay.in) Paikka on vasta avattu ja sijaitsee keskella backwaterseja ja sen jalkeen ei valttamatta edes tarvitse menna houseboatilla. Endottomasti yksi parhaista elamyksista Keralassa.

Tata voi ehdottomasti kompata, ja kiitos vinkista. Paikka oli todella kiva, oltiin siella useampi paiva. Ruoat todella hyvia, jarkkaavat kaiken mita tarvitsee, meille jarkkasivat sitten myos sen houseboatin (kiva sekin) joka tuli poimimaan meidat tuolta... Henkilokunta (suomalaisittain jopa hammentavan) palvelualtista. Ihmettelen kovasti, miksei tuolla ollut enempaa porukkaa, pari ihmista aina meidan lisaksi...

23
Intia / Vs: Mumbain lentokenttä
« : 20.01.2009, 07:22:52 »
T-musu: En nyt tieda, ehtiko tieto, mutta joo, kaksi laukkua oli ruumassa ja hyvin ehdittiin. Vaikkei ole kokemusta siita bussista, niin jos tulee kiire niin ainakin suosittelisin menoa silla prepaidtaksilla, sen verran mitaton summa kuitenkin se hinta.

24
Intia / Vs: Mumbain lentokenttä
« : 08.01.2009, 10:26:06 »
Tmusulle viela nopea vahvistus taalta Keralasta, ehdittiin oikein hyvin tuolla yhteydella. Kaikki sujui sulavasti, tosin mentiin terminaalien vali prepaidtaksilla, jota voin kylla suositella. Sisaisten lentojen terminaalissa oltiin vajaa tunti Finskin laskeutumisen jalkeen, Spicejetin check in juuri aukesi.

25
Intia / Vs: Intia + malarialääkitys
« : 29.12.2008, 12:22:51 »
mpala: Joo, ihmetytti se minuakin, mutta pähkäilin itse liian kalliin (Malarone) ja liian kovia sivuvaikutuksia aiheuttavan (Lariam) välillä, ja olin köyhänä jo taipumassa Lariamiin. Kun tuo määräsi sen suorilta, niin en enää mieti. Miehelle määrättiin työterveydessä Malarone samalle reissulle.

26
Intia / Vs: Intia + malarialääkitys
« : 29.12.2008, 11:19:53 »
YTHS:n lääkäri määräsi minulle juuri Lariamia sillä perusteella, että Keralaan ja Goaan menossa. Kyselin sivuvaikutuksista ja rauhoitteli vaan, tutkimusten mukaan ei sen enempää kuin muissakaan. Sitten kysyi, että onko masennusta tai epilepsiaa - näiden sairastajat ilmeisesti riskiryhmää. Itse olen olettanut, että koska psykoottisuus on yksi ikävä, mahdollinen sivuoire, skitsofreniaperheen sairaudet suvussa olisivat tekijä jota tarkemmin harkita.

Lis. ja sen sanoi, että "Keralassa ei niinkään ole, vaan Goalla", vahvisti siis tässä ketjussa sanottua.

27
Intia / Vs: iltapuvun teettäminen Goalla
« : 29.12.2008, 00:11:52 »
Minua kiinnostaisi miesten pukujen teettäminen, Goalla tai Mumbaissa tai Keralassa. Thaimaassa katselin, että halvalla saisi, ja nyt on mieskin lähdössä mukaan. Millaisista hinnoista ja kusetustiheyksistä puhutaan? Onko tällaista pukujenteettämisbisnestä paljonkin?

28
Intia / Vs: Intia + malarialääkitys
« : 29.12.2008, 00:09:29 »
Jos haluat aikuisena laskea oman terveytesi homeopaattisten "lääkkeiden" varaan, niin omapahan on nahkasi. Lapsille malaria on vielä vaarallisempi kuin aikuisille, en voi kun parahtaa kauhusta kun ajattelen, että joku oikeasti riskeeraa lastensa terveyden oman puutteellisen päättelykykynsä takia. Älä nyt silkasta uhmasta tee sellaista virhettä.

29
Intia / Vs: Mumbain lentokenttä
« : 29.12.2008, 00:05:29 »
Minua polttelee nyt tuo sama lentoyhteys kun mihin T-musu on uskaltautunut, 04.25 Mumbaissa, 07.10 oisi lähtö Kochiin. Toisessa ketjussa esitettiin epäileviä näkemyksiä, mitä sanotte?

Toisaalta, vaan satasen lennot, että ei siihen maailma kaadu jos missaakin, mutta ituttaahan se silti. Kaiken järjen mukaan, JOS Finski oisi ajoissa niin onhan tuossa 2h 45 min, ei se nyt ihan lyhyt pätkä ole. Mutta jos Mumbaissa on jotain remonttiakin ja erityisturvatoimia...

Terminaalien välinen bussikin ajaa vain 20 minuutin välein, se on aika harvoin. Helposti sitä maksaisi taksinkin (ilm. niitäkin on) mutta ovatko nopeampia kuin bussi?

30
Hysteriaa ilmassa. Tiukahko vaihtoaika, ja huvittaisi miettiä miten selviytyy jos myöhästyy siltä jatkolennolta. (JFK:lla Suomen koneesta Meksikon koneeseen). Eri lentoyhtiöiltä siis itse varatut lennot, eli lähtökohtaisesti ihan itse kärsitään jos menee mytinöiksi.

Jos siis ei ehdi jatkolle, jostain pitäisi saada sitten seuraava lento Meksikoon - se oletettavasti maksaa hunajaa? Mikään matkavakuutus ei varmaan myöskään korvaa menetystä, kun vaihtoajaksi suunniteltu vain 2,5h? (Luulisi, että ne korvaa vaan jos on jotkut oikeasti pitkät ajat varannut?)

Entä, jos Helsinki-JFK-kone on myöhässä, ja myöhästyy jatkolennolta siksi? Onko mahdollista hakea jotain korvausta vai ei?

31
Yleinen / Whalewatching
« : 09.12.2007, 18:46:25 »
Opaskirjani mukaan Holboxilla on mahdollista nähdä haivalaita (vai valashaita?) vain heinä-syyskuussa.

Tietäisikö joku, onko tammikuussa mahdollista nähdä jotain valaita eteläisen Meksikon alueella? (Mexico Cityn eteläpuolella?)

32
Meksiko / Retkeily viidakossa ja vuorilla Meksikossa
« : 07.12.2007, 21:06:26 »
Ehkä tosiaan oli jotenkin ympäripyöreä aloitus, siksiköhän ei ole juuri vastauksia tullut?

Hain siis tosiaan kokemuksia luonnonpuistoissa retkeilystä. Aikaa on vähän reilu kaksi viikkoa, lennot Mexico Cityyn. Tarkoituksena muuten tsekata parit hienommat Maya-rauniot, Chitzen Itza kauimmaisin kohde, sen yhteydessä sitten pari päivää rannoilla makoilua, ja sitten jotain luontonähtävyyksiä.

Siinä Guatemalan rajan lähellä, Chiapasin alueella, on varmaan ne meille sopivimmin sijoittuneet alueet. Mexico Citya pohjoisemmaksi tuskin kannattaa lähteä.

Spesifimpi kysymys siis: onko kellään kokemusta retkeilystä Chiapasin puistoissa?

Ja olisiko tuolla Guatemalassa jotain, mitä Meksikon puolella ei ole?

33
Meksiko / Retkeily viidakossa ja vuorilla Meksikossa
« : 09.11.2007, 13:23:27 »
Olisiko kokemuksia tai tietoa retkeilystä luonnonpuistoissa Meksikossa? Huvittaisi tehdä esim. pari parin päivän retkeä, miten sellainen kätevimmin onnistuu? Oppaan kanssa, vai voiko mennä ilman? Mitä maksaa opastus, onko olemassa jotain ihan ryhmäretkiä, mitä suosittelisitte?

Entäs varusteet? Nyt tammikuussa menossa. Ilmeisesti ilmasto vaihtelee kovasti korkeuserojen mukaan, eli oikeasti viileää vuorilla ja hikistä matalammalla?

Ihan kaikki kokemukset ja myös linkki (ja kirja-) vinkit olisivat hirmu tervetulleita. Jotenkin luulin, että kaikkiin kysymyksiini on jo vastaukset täällä tai viimeistään google löytää niin kuin Thaimaahan mennessä, mutta näin ei ollutkaan.

34
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 08.10.2007, 14:54:57 »
Miehen valkoisuuteen viittaaminen nyt oli huumoria, mutten millään usko ettei ihonvärillä olisi mitään väriä.

Minä ja kaveri on molemmat lennetty selvästi yli parikymmentä kertaa, ja minä en ole koskaan joutunut mihinkään tarkempaan syyniin - hän on joutunut AINA. Siis poikkeuksetta. Tavallisia nuoria naisia ollaan, hänellä vaan tumma iho ja musliminimi.

35
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 21.09.2007, 10:29:14 »
Ok, kiitos.
Näytän varmasti niin hermostuneelta, että ottavat minut kaikkiin mahdollisiin syyneihin. Onneksi mies on sentään niin arjalainen ettei mitään rajaa.

Tuota, supertyhmä kysymys vielä: ei kai Egyptin leimoista passissa voi olla mitään haittaa? Ts. ei multa kukaan ole koskaan selaillut sitä passia läpi, mutta kun tiedän jenkkien tarkastuksista vaan maineen niin tämmöinenkin tuli mieleen.

36
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 19.09.2007, 12:21:14 »
Saavutaan tiistaina neljältä, lähtö 18.30.

http://waittime.tsa.dhs.gov/search?airport=JFK&state=NY&day=Tuesday&time=18&submit=L%C3%A4het%C3%A4+haku

Ja tämmöisessä ainakin näyttää olevan pitkät turvallisuustarkastusjonot just tuolloin (terminaali kakkosesta kai lähtö.)

Äyyh. Onnistumismahdollisuuksien maksimoimiseksi siis

1. Pitää ryysiä koneesta ulos kuin henkensä hädässä
2. Juosta henki kurkussa bussille.
3. Tehdä itse check-in etukäteen ja jättää kamat vaan backage droppiin uudella lennolla

Onko muita olennaisia vinkkejä?

37
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 19.09.2007, 11:45:57 »
Kai tässä kohta varataan 2,5h vaihtoajalla JFK:ssa lennot, mutta hermostuttaa ihan hirveästi tuo aika.

Kun nuo lennot on ihan erilliset, eli ei mitenkään näppärästi päästä vaan seuraavalle jos munataan.

http://www.gofox.com/flights/airportmaps.php?code=JFK&map=133

Tullaan lentolipun mukaan terminaaliin 9, mitä ihmettelen alunperinkin kun lentokentän sivuilta ei millään löydä, että Finnair käyttäisi sitä. Jatko on kai tuolta kakkosesta, koska se on "Delta Terminal".

Eli jollain bussilla joutuu sompailemaan, ja matkatavarat siis uudestaan syöttämään koneeseen, kun ei ole samasta mestasta varatut.

Nyt ne on varattu. *paniikkimio*

38
Sittenkin Kilroyn kautta nyt lennot varattu Nykkiin 390e. :) Jatko vielä harkinnassa.

En löytänyt vertaa.fi:stä tai Finskin omilta sivuilta tuohon 390e lippuja, en sitten tiedä olinko jotenkin tunari niiden kanssa. Joka tapauksessa nämä Kilroyn on kivan turvalliset, kun ovat Flexiblet vielä Matkaturvalla (saa perua, miehen työn kannalta hyvä juttu.)

39
Junamatkustus / Onko reitissämme järkeä?
« : 16.07.2007, 14:03:18 »
Minä taas suosittelen Auschwitzia kaivoksen sijaan. Ja JOS menette kaivokseen, menkää täysillä vatsoilla ja ottakaa mukaan lehmän hermot (ja kenties evästäkin). Meillä reissu kesti tunteja, ja jonottaminen puudutti kyllä jo ihan tosissaan.

40
Kanada ja Yhdysvallat / Budjetti New York
« : 16.07.2007, 13:16:33 »
Mitä sieltä erityisesti kannattaa köyhän shoppailla? Ts. jos ei vielä sydän ala läpättää riemusta, kun Pradan laukun saakin vaan satasella tms. Vai koskettaako tämä shoppailuhehkutus enemmän niitä, joilla on jonkun verran varaakin?

Eikös muuten tammikuun lopussa pitäisi sielläkin olla vielä jotkut joulunjälkeisalet?

Sivuja: 1 [2] 3 4