Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Raitakerttu

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Miehen kanssa keskustellessa lämmin meri sai osakseen huomattavaa arvostusta, ja meidän matkajärjestelyjen suunnittelut siirtyi ainakin toistaiseksi tuonne Meksikonlahden kieppeille.

Yksi selkeä syy on, että Perussa mua kiinnostaa hurjasti juuri Inka trail ja trekkaus, mies taas suhtautuu niihin vähän varauksella - parisuhdekriisin välttämiseksi paree suunnata jonnekin, jossa mun haaveet ei heti takerru niin ikävän vaivalloisiin seikkailuihin.  

Ehkä sitä tässä elämässä sinne Macchu Picchullekin, vaikka taas joskus ihan itsekseen reissatessa, kiitos suuresti aiheeseen liittyvästä rohkaisusta. Nyt vaan kahlaamaan kaikki Meksiko-aiheet.

42
^Aijaa? Ketkä jotkut? Monetkin jotkut? Kukaan ole mulle kertonut. *taas hysteriaa ilmassa* Luulin, että esim. Brasilia oisi selkona vaarallisempi, ja just Kolumbiakin.

On tuo Etelä/Väli-Amerikka vissiin vähän haasteellisempi kohde kuin Thaimaa, ajattelin, kun Peru-opaskirjaa luin viime yönä ja siinä on pari aukeamaa pelkkiä uhkaavia sairauksia.  :lol:

43
Eikö Kolumbia ole vaarallisempi kuin Peru? Ja ainakaan ihan yhtä kovan luokan kulttuurinähtävyyksiä ei löydy?

44
Tämä nyt pomppaa vähän väärälle maantieteelliselle alueelle, mutta silti; olisiko tuossa Karibian alueella joku kriteereihin vielä paremmin sopiva kohde? Kolmessa viikossa hienoja luontoelämyksiä, superkulttuurinähtävyyksiä JA lämmin meri hiekkarantoineen? Kenties Meksiko? (Kuubahan oisi varmaan kova, mutta liian kallis.)

45
Lentomatkustus / Kuka syynätään tarkemmin?
« : 12.07.2007, 09:10:12 »
Mulla on yksi kohtalaisen paljon matkustellut somaliystävä, joka ei ole koskaan päässyt läpi turvatarkastuksesta ilman tarkempaan syyniin joutumista. Nainen, eikä edes verhoutunut burkhaan tms.

46
^Toki toki, varmasti kuulostaa hassulta täällä vaan ääneen arvailla, että mitä se ukkokulta oikein haluaa. Huojennukseksesi voin kertoa, että noin tänään kello 17.00 pääsen juttelemaan aiheesta.

Mutta sitä on itse niin innoissaan, ettei suunnitteluprosessi pysähdy vaikkei voikaan varmistaa matkakumppanin näkemyksiä just sillä sekunnilla. Ja saattaa olla, hänen suunnitteluintonsa tuntien, hyväkin että puran osan höyryistä tätä kautta.

Tuo meren lämpötilan pohtiminen voi tietysti kuulostaa pieneltä yksityiskohdalta, mutta kuvaa vähän sitä, että toiveet matkan suhteet voivat meillä oikeastikin poiketa toisistaan - toinen tahtoisi pusikkoon ja aktiviteetteja, toinen rauhallisempaa lomailua. Ja mikä minä olen sanomaan, onko meren lämpötila tärkeä, jos se hänelle on?

47
^Hyvähyvä, myös armoton googletus on tuonut lisävahvistusta siihen, ettei sadekausi ehkä olisi niin hankala juttu.

Sensijaan tuli ikävä tunne selkärankaan, että siippa haluaisi lomalla polskia lämpimässä vedessä. Pitää alkaa oikein kunnon ympäripuhumisoperaatio. Toisaalta, sitten jos sitä itkettää koko ajan ettei pääse lämpimään mereen, se ei ainakaan lähde toista kertaa.

48
Etelä-Amerikka / Peru / Chile: rantakohteita
« : 12.07.2007, 00:40:01 »
KUINKA kylmää se kylmä vesi oikein on? Siellä on joku kylmä merivirta, siksi kylmää?

49
Hm, ehkä vain toinen valtio riittäisi hyvinkin, se ei ole ongelma - sensijaan tuo sadekausiasia on kenties huolestuttavampi. Jotenkin aluksi ajattelin, että mitäs tuosta, jos aina välillä tulee vettä taivaalta, mutta pitäisikö sadekauden takia todella harkita koko matkakohteen muuttamista?

Argentiina ja Chile taitavat olla aika lailla kalliimpia vaihtoehtoja, ja vähän ehdin jo kiintyä ajatukseen noista inkakaupungeista..

50
Ehkä sitä uskaltaa, hitto vie, tässähän alkaa ihan innostua.

UsvaAuer: tammikuu olisi matkustusaika. Ei se vissiin sesonkia ole..?

Aikaa on vaan ne kuppaiset kolme viikkoa, kun miestä rasittaa tuo työelämä. Mies ei ole juuri matkustanut, ja haluaisin kauheasti viedä sen jonnekin ihan superjuttuihin, niin että lähtisi mun mukaan uudestaankin.

Eikö Peru-Ecuador-akseli vastaa about noita aloituksen vaatimuksia? Onko sille varteenotettavia kilpailijoita? Olisiko jotain, mitä en nyt tule ajatelleeksi? Kuinka kauan etäisyyksiin menee bussilla/junalla, esim. Quitosta Limaan?

51
Juurikin tuota New York -Quito/Lima- reittiäkin olen vänkännyt.

tintinin heittämä Nykin lentohinta 390e taitaa olla Kilroyn tarjous? Siitä ei enää ole iloa, kun matkustusaika (3 viikkoa) pitäisi sijoittaa välille - 26.12-25.1, ei onnistu enää.

Muuten on Finskin hinta Nykkiin 570e. Että kyllä kai se on just alle tonnilla mahdollista päästä, mutta "selvästi alle" kuulostaa jo liioittelulta. :D Phöh.

52
Hitto kun on hankalaa. Oletteko te ihan vaan netistä vatvomalla löytäneet lentonne?

Erinäiset tunnit tässä nyt räplännyt, edelleen tonnin pintaan talven lennot Limaan tai Quitoon. Onko ne matkatoimistoissa tehokkaita, löytävät nopeasti parhaat ratkaisut?

53
Apua?

Olen nyt saanut miehen suostuteltua, että mennnään kolmeksi viikoksi jonnekin Etelä-Amerikkaan. Nyt olen sitten lukenut keskusteluja aiheesta, (täältä, mutta erityisesti muualta), ja kokemukset samoista paikoista vaikuttavat olevan ihan eri planeetoilta. Toiset kertovat kidnappauksista ja kuolemanpelosta, toisten mielestä joka paikassa on vaan ollut niin ihania ihmisiä.

Itse olen reissannut vaan Euroopassa ja Thaimaassa (jonka valitsin paljolti turvallisuuden takia yksin lähtiessäni), ja alkaa hirvittää.

Mitkä maat ovat niitä turvallisimpia? Mitä suosittelisitte kolmeksi viikoksi, kun tavoitteena on nähdä mahdollisimman paljon, luontokohteita, historiallisia juttuja ja vähän voisi hengata rannallakin?

54
Matkaseuraa / Thaimaa, tammikuu
« : 22.10.2006, 16:19:53 »
Oi, tännehän oli tullutkin porukkaa.  :D

Aluksi vaan oli melko hiljaista, ja sitten yv:llä parin ihmisen kanssa jutskinut, nin ajattelin, ettei tänne ketään ilmaantunutkaan..

Mutta mulla on suunnitelmana tällä hetkellä lähteä melko heti tuloni (3.1) jälkeen pohjoiseen kohti Chiang Maita, sinne on nyt oletettavasti lähdössä pari täältä bongattua tyyppiä. Sitten haluan jonnekin sukeltamaan (Koh Tao?), ja Bangkokissa pitää pyöriä hetki, 23.1 jo takaisin lento..

Mieluusti saa nakata yv:llä jos tekee mieli liittyä seuraan. (Ja saatanpa toki heittää itsekin postia jollekin, kunhan myöhemmin joudan tarkemmin ihmisten suunnitelmia katsomaan.)

55
Matkaseuraa / Thaimaa, tammikuu
« : 30.09.2006, 21:46:15 »
Lennot Bangkokiin, 2.1-23.1.

Yksin olen lähdössä, 20v. nainen. Suunnitelmat hyvin avoinna. Samoihin aikoihin tuolla liikkuvat saavat mieluusti ilmoittautua..

(Harkitsin pitkään, oisiko pitänyt laittaa tämä tuohon joulukuun ketjuun, mutta ehkä parempi näin..)

56
Italia / Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
« : 14.08.2006, 12:07:46 »
Hm, matkakumppanille tuota San Marinoa oli joku niin paljon kehunut, että vakuuttui..

57
Italia / Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
« : 13.08.2006, 19:48:04 »
Jos joku viitsii kommentoida, kuulen kiitollisena.

Tarkoitus siis olla 11 päivää perillä, Roomasta lennot. Tähän mennessä oli tarkoitus käydä Rooman lisäksi vaan Napolissa ja lisäksi jossain rannalla, mutta matkakumppani haluaisikin San Marinoon.

Onko 11 päivää ja Rooma-San Marino-Firenze-joku rantapäivä mahdoton yhtälö? Olisiko jotain, mitä tuossa suunnitelmassa kannattaisi erityisesti huomioida?

58
Italia / Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
« : 01.08.2006, 18:38:02 »
Missäs Rooman "lähellä" olisi kivoja rantoja? Menossa elokuun lopulla, eikä rannalla makoilu ole mitenkään pääasia, mutta muutaman päivän voisi sitäkin harrastaa, varsinkin kun reissukaveri ei ole koskaan ollut lämpimä(hkö)n meren rannalla.

Joku on sanonut, että paikallisbussilla pääsee Roomasta rannalle, millaisia nuo rannat ovat?

Pescara on ollut harkinnassa myös rantakäyntikohteeksi. Sardinia taitaisi tulla suht.kalliiksi.

Ihastuin Kroatian puolella joihinkin ihaniin, rauhaisiin kivikkorantoihin.. Sellaisia olisi kiva löytää Italiastakin.

59
Matkaseuraa / Määränpäänä thaimaa-intia
« : 01.08.2006, 18:19:38 »
Hmm.. Minulla myös haaveena Thaimaan seutu - tosin vasta talvella, kun lukukausi yliopistolla on ohi. Onkos joku paikalla silloin, seuraa vailla?

Lentoliput varaamatta jne. eikä edes täyttä varmuutta koko lähdöstä, mutta yritys kova.

Lisätään nyt vielä, että olen vm.85-naisihminen, omatoimisesti matkustanut vain Euroopassa.

60
Napolista kai pääsee(?). 11 päivää aikaa, lennot Roomaan, miettii kannattaisiko suunnata Sisiliaan. Tyhmä olisi vaan matkustaa samaa reittiä sinne ja takaisin. (Eli Napolin kautta molempiin suuntiin.)

Entäs hintataso?

Sivuja: 1 2 [3] 4