Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - muuvaara

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 26
21
Eurooppa / Vs: Helmikuussa Eurooppaan, mutta minne?
« : 20.08.2015, 09:28:46 »
Komppaan Sevillaa; Etelä-Espanjassa on odotettavissa paremmat kelit kuin Atlantin rannikolla. Tai jos päädytte Malagaan, niin tunnin ajomatkan päässä sieltä on veret seisauttava luontokohde: Torcal de Antequera.

22
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - ruokailu ja ravintolat
« : 12.08.2015, 21:03:26 »
Onko Shepherd's Bushin alueella pubia, joka kannattaisi tsekata? Vinkit hyvistä (ja edullisista) aamiaispaikoista myös otetaan vastaan!

Muutaman korttelin Shepherd's Bushista etelään on Hammersmith Draft House, jossa on erinomainen valikoima pienpanimo-oluita, herkullista pubiruokaa, perinnepubiin verrattuna persoonallisempi sisustus, ja lyhyemmät jonot kuin Brewdogissa.


23
Japani / Vs: Vinkkejä Japanin matkakohteista
« : 22.07.2015, 20:32:38 »
Mietitäänpä.

- Nakasendo way: edon aikainen postitie karhujen valtaaman metsätaipaleen poikki
- Shirakawa-go: Unesco-listattu perinnekylä
- Jigokudanin kuumien lähteiden apinat, jos matkasi on lumentulon jälkeen
- jos satut muutenkin menemään Naganoon, niin Jizokan Matsuya Ryokan on erinomaisella paikalla aivan temppelialueen laidalla ja isäntäväki ihana

24
Japani / Vs: Mitä tuliaisiksi Japanista?
« : 19.07.2015, 22:04:04 »
Onko mitään ehdotuksia mitä voisi ostaa 7-13v lapsille ? Jotain muuta kuin elektroniikkaa. Sellasta mitä ei Suomesta saisi. Olen ekaa kertaa menossa ei huvittais käyttää koko aikaa kaupoissa kiertelyyn kun siellä olis muutakin mielenkiintoista tekemistä.

Olettaen että olet Tokioon menossa, niin Akihabaran Don Quijotesta löytyy kaiken maailman krääsää mitä ala-asteikäinen voi suinkin toivoa. Muistaakseni 4.-5. kerroksessa on erityisen loistavia lastenlahjoja.

25
Eurooppa / Vs: Olympus vuorelle?
« : 01.07.2015, 22:46:21 »
Mytikakselle asti en minäkään pystynyt, mutta kiipesin muutama vuosi sitten alemmalle huipulle sieltä 1100 metrin asemalta, mihin autotie loppuu, ja tulin takaisin saman päivän aikana. Ihan hullun hommaahan se oli: paluumatka kaltevaa liukuvaa sepelirinnettä pitkin väsymyksestä tutisevin jaloin vei hermoraunioksi. Sormetkin turposivat kabanossin kokoisiksi paineenvaihtelun vuoksi (yövyin edellisen ja seuraavan yön ~0 metrin korkeudella). Mutta toisaalta ei ole koskaan ollut sellaista euforiaa kuin pulahtaa pitkän päivän päätteeksi fluoresoivan leväparven täplittämään taskulämpimään Välimereen.

26
Taisi mulla mennä puurot ja vellit sekaisin koskien Australian Working Holiday -viisumia. Eli siis ilmeisesti ko. maan viisumi salliikin työskentelyn vain Australiassa. :D
Kilroyn sivuilla puhuttiin hieman harhaanjohtavasti ikään kuin yhdestä viisumista (Australian) mikä sallisi työskentelyn molemmissa maissa.

Working Holiday-viisumista mulla ei ole tietoa kun sellaista mulla ei ole koskaan ollut, mutta Australian oikea työviisumi oikeuttaa asumaan ja  työskentelemään myös NZssa. Eli on mahdollista että ne puurot ja vellit on sekaisin siltä Kilroyn sivujen kirjoittajalta. Go figure.

27
Iso-Britannia / Vs: Oxford / lähiympäristö
« : 27.05.2015, 01:40:38 »
muuvaara: hotellin pitäjä maksaa palkat ja verot, yksityinen ei.  Eli toisella on laiton kilpailuetu. Sympatiani on virallisen talouden pyörittäjien puolella. (Kaikilla meillä on ns. hassut periaatteemme, tää on yksi mun omista, en ole käännyttäjä eli jokainen tyylillään, en paheksu.)

Mutta miksi tämä kilpailuetu on sinusta laiton, kun alivuokran perimisessä ei ole mitään verotettavaa, ja omassa yrityksessä on täysin laillista työskennellä maksamatta palkkaa itselleen? Jos taho A pystyy tuottamaan saman tai vastaavan palvelun laillisesti alemmilla kustannuksilla kuin taho B, niin tahon A kuuluukin menestyä paremmin - myös siksi, että ilman kilpailua taholla B ei ole mitään motivaatiota tehostaa toimintaansa. (Sori, tää taas on mun hassu periaate.)

28
Iso-Britannia / Vs: Oxford / lähiympäristö
« : 26.05.2015, 09:30:18 »
Oxfordissa suosittelen esim. Turf Tavernia, keskiaikaista opiskelijapubia jossa on loistava ruokalista ja ihastuttava viherterassi. (Tämä on myös paikka, jossa Bill Clinton EI vetänyt henkeen.)

AirBnb on meikäläisen kohdalla poissuljettu vaihtoehto (veronkierto/yrittäjyys,

Sori, mutta tätä mä en tajunnut...jos otan kämppääni alivuokralaisen vuodeksi ja se maksaa osan mun vuokrasta, en ole tietääkseni mitenkään verovelvollinen, koska se ei ole tuloa, vaan kulujen jakamista vuokralaisten kesken. Miksi se olisi veronkiertoa, jos otan alivuokralaisen viikoksi tai päiväksi kerrallaan?

29
Haluaisitko lomailla heinäkuun Berliinissä, ja kaipaatko omaan asuntoosi Helsingissä kukkienkastelijaa samalle ajalle? Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja vaihda Helsingin asuntosi kuukaudeksi asuntoon Berliinissä!

Vaihtoon tarjottava 1h+k (49 m2) sijaitsee Triftstrassella jugend-talon neljännessä kerroksessa. Ympäröivä Weddingin kaupunginosa on opiskelijoiden ja immigranttien suosiossa, koska sijaitsee erittäin hyvien liikenneyhteyksien varrella lähellä keskustaa. Plötzenseen uimarannalle on matkaa 2 km.

Asunto avautuu sisäpihalle päin ja on siis hyvin rauhallinen. Alkovissa on parisänky ja tarvittaessa olohuoneeseen saa kaksi varavuodetta, joten asunnossa pystyisi yöpymään neljäkin ihmista tarpeen vaatiessa. Kämpästä löytyy pesukone, tiskikone ja internet. Huom. Jos haluat vaihtaa myös polkupyöriä, voit sopia siitä erikseen.

Asunnonvaihdon toivottu ajankohta olisi 4.7.-3.8., mutta jos oma aikataulusi poikkeaa tästä, aikataulua voi yrittää säätää muutamalla päivällä.

Jos haluat lisätietoja, valokuvia asunnosta tms. niin pistä privaattiviesti! Huom. vakituinen asukki en ole minä, vaan kaksi saksalaista ystävääni, eli vastaukset englanniksi, kiitos.


30
Iso-Britannia / Vs: Shekki rahaksi Lontoossa?
« : 14.03.2015, 23:53:50 »
Tilanneraportti - kun yritimme lunastaa BA:n shekin, prosessi kesti useita kuukausia, jonka aikana shekki ehti vanheta eli meille ei tullut yhtään mitään korvausta. Tämän jälkeen lähetimme BA:lle lukuisia enenevässä määrin vaateliaita emaileja, joille BA ei korviaan lotkauttanut. Vasta siinä vaiheessa kun oivalsimme että EU:n määräämä minimikorvaus myöhästymisestä on 250 EUR/henki, ja aloimme vaatia sitä - emmekä hotelliyön kustannusta joka oli paljon pienempi - tuli BA:han liikettä. Oikeaa 500 euron summaa emme suinkaan saaneet, mutta allaolevaan EU-päätökseen vetoaminen sai sentään BA:n siirtämään koko hotelliyön hinnan tilillemme (yli kaksi vuotta myöhästyneen lennon jälkeen!)

Ensi kerralla tiedän paremmin, ja vaadin heti kättelyssä tuota 250 euroa per naamari. Mallitekstinä suosittelen muillekin esim. seuraavaa:

"We are seeking compensation under EC Regulation 261/2004 for our delayed flight, since the judgment of the Court of Justice of the European Union in Tui & others v CAA confirmed the applicability of compensation for delay as set out in the Sturgeon case. Our scheduled flight length was less than 1500 km, so we are seeking €250 per delayed passenger in the party. The total compensation sought is €500. Please notice that if you will not agree to this compensation, we will submit a complaint to the Passenger Complaints Unit at Civil Aviation Authority."

31
Eurooppa / Vs: Sveitsi muuttui juuri 12% kalliimmaksi
« : 07.02.2015, 21:01:13 »
Sveitsi ei muutenkaan ole niin kallis maa kuin suomalaiset kuvittelee. Jotkut asiat on ja jotkut ei. Vähän ihmeellinen mörkö tämä kuinka Sveitsissä ei rikkaasta länsimaasta saapuva turisti pärjäisi.

Sveitsi on poskettoman kallis maa ihan kaikkien muiden paitsi ehkä suomalaisten mielestä. Niitä harvoja asioita jotka täällä ovat hiukan halvempia kuin muualla Euroopassa ovat kulutuselektroniikka, ysivitosen bensa ja pankkipalvelut. Yhteenkään näistä ei keskivertoreppureissaaja sijoita kovin suurta osaa matkabudjetistaan.

32
Sydneystä pääsee julkisella juna-lautta-yhteydellä myös Royal National Parkiin, joka on sopivasti erilainen kuin Blue Mountains: Royal on avoimia rantakallioita siinä missä Blue on viidakkoa, vesiputouksia ja vuorenrinteitä. Molemmat ovat käymisen arvoisia, mutta Blue Mountains mielestäni vaikuttavampi, joten jättäisin sen viimeiseksi.

Kolmen viikon reissulle Sydneyhyn en missään nimessä menisi hotelliin, vaan vuokraisin airbnb:n kautta huoneiston koko ajalle, ja tekisin sieltä päiväretkiä Bondi Beachille, Manlyyn ja erilaisiin Suur-Sydneyn kaupunginosiin, sekä 1-2 yön reissuja ympäristöön. Australia on poskettoman kallis, ja tulee halvemmaksi kun on tukikohdassa esim. keittiö missä voi kokata muksulle ja itselle välipalaa. Jos vuokraa huoneiston hyvissä ajoin, niin 60-80 eurolla pääsee jo valitsemaan monesta kelpo kohteesta. Myös on mukavampi kun on paikka mihin jättää matkalaukut kaniin pikkureissujen ajaksi.

Hyvää matkaa :-)

33
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: päiväbudjetti CR:aan
« : 21.01.2015, 21:39:42 »
Viikon vanhalla CR-kokemuksella yhdyn maan hintatason päivittelyyn. Matkan aikana tuli nähtyä kymmeniä tuotteita jotka olivat Costa Ricassa ainakin tuplasti kalliimpia kuin täällä kotikulmien puodeissa (jotka tosin on Saksassa eikä Suomessa, mutta silti). Nikaragua oli kertaluokkaa halvempi.

Jok tap, liittymät hankittiin paikan päältä, ja ne olivat sentään inhimillisen hintaisia: viidellä USD:llä surffasi viikon kun ei lataillut mitään isompaa. Tosin prepaid-simmien jonottaminen Kölbin (kattavin paikallinen operaattori) liikkeestä ei ollut nopeaa puuhaa.

P.S. Väliamerikkalaiset ei käytä termiä "SIM-kortti", siellä sitä kutsutaan nimellä "chip".

34
Melkein kaikki on olleet näkemisen arvoisia paikkoja! Mutta jos kohokohtia pitää valita, niin:

- Kappadokian vuoriin koverretut kodit ja Derinkuyun maanalainen kaupunki (syvyyttä 20 kerrosta),
- Belgradin Nikola Tesla- museo jossa sai kokeilla miltä tuntuu korkeajännitteinen tasavirtasähköisku,
- Sipadanin barrakuda-tornadossa sukeltaminen (ei sovellu aloittelevalle sukeltajalle, eikä välttämättä vähän kokeneemmallekaan) ,
- yö omassa vuokradjonkissa Halong Bayn kaukaisimmassa kolkassa turistilaumojen ulottumattomissa,
- Nisekon puuterilumet Hokkaidolla,
ja, yhä vielä, vaikka sinne pääseekin aina kun huvittaa,
- Alpit.


35
Komppaan aiempia: mahdollisuutesi löytää tilapäistöitä Ausseista (työttömyys 6%) ovat aika paljon paremmat kuin löytää niitä Kreikasta (nuorisotyöttömyys 51%!!)  Huomaa myös että kreikkalainen työnantaja tulee odottamaan että puhut kreikkaa, mutta australialainen työnantaja edellyttää englantia...eli mieti ensin, kumpi sulta sujuu paremmin, ennen kuin tilaat lentoja.
36
Eurooppa / Vs: Vinkkejä Sveitsi - Itävalta - Saksa
« : 16.11.2014, 11:13:43 »
Ja nuo vuorivierailut tuskin on niin kalliita että kannattaisi ottaa reilikorttia, joka on hinnoiteltu kyllä käsittämättömän pilviin.

--Edit: Sori, luin ketjua lopusta alkaen enkä huomannut että olit jo listannut matkaohjelmasi ylle! Sekä Pilatuksen että Rigin vuorijuna on 68 frangia/menopaluu, ja vuorijuna-asemalle pääsee paikallisliikentellä Luzernista parillakympillä, eli  aikuiselta hinta on satasen tai kaksi siitä riippuen haluatko käydä yhdessä vai molemmissa.


--Vanha teksti: Riippuu aika paljon siitä, millä ja kuinka monella vuorella meinaat vierailla...Esim. Glacier Express on 149 frangia plus paikkalippu, tai yksi ainoa menopaluuhissimatka Schilthornille 98 frangia. (Huom. mulla ei siis ole aavistustakaan onko reilikortilla pääsyä näille yhteyksille, mutta haluan selventää että Sveitsin vuorijunien hinnoissa vain taivas on rajana!)

37
Yleinen / Vs: Eka asia mitä teet palatessasi kohteeseen?
« : 22.08.2014, 20:34:30 »
Britanniassa pubiin juomaan Guinness mitä en koskaan juo missään muualla.
Irlannissa sitä kannattais :)

Perinne mikä perinne :-) Mutta joo, kyllä minäkin parasta Guinnessia ikinä olen saanut Dublinin panimolta, se oli kuin linnunmaitoa. En tiedä tekevätkö ne oman erän panimopubia varten, vai kärsivätkö Guinnessin kuplat vain matkanteosta (rekan tärinä ym)

38
Yleinen / Eka asia mitä teet palatessasi kohteeseen?
« : 17.08.2014, 11:32:39 »
Vaikka pallontallaamisen perimmäinen tarkoitus onkin nähdä uusia kohteita, joihinkin paikkoihin tai niiden asukkeihin tykästyy niin totaalisesti että niihin on pakko palata yhä uudelleen. Jos sinulla on tällaisia lempikohteita, niin mitä teet tai mihin menet ensimmäisen tilaisuuden tullen?

Näytän mallisuorituksen:

Japani - Etsin ensimmäisestä juoma-automaatista Mitsuya Ciderin. Ellei Mitsuyaa löydy, tyydyn Pocari Sweattiin.

Seattle - Suuntaan Uwajimayan massiiviseen aasiakauppaan kadehtimaan herkkujen ja rihkaman loputonta valikoimaa.

Australia - (Luonnon)puistoon odottamaan kookaburran käkätystä, kakadujen kirkunaa, australianharakan luritusta tai edes mainalinnun säksätystä.

Pariisi - Odotan aamuvarhaiseen jotta vältän kilometrien jonot päästäkseni elähtymään Notre Damen katedraalin lasimaalauksista.

Englanti - Ostan Tescosta 0.25 euron parasetamoli/ibuprofeenipaketin ja kauhistelen mielessäni manner-Euroopan apteekkien törkeyttä rahastaa tismalleen samasta kemikaalista jopa 20-kertainen hinta.

Vietnam -  Missä katukuppilassa syövät paikalliset banh mi-patonginpätkiä tai pho-keittoa? Sinne ku olis jo.

Suomi - K-supermarkettiin hamstraamaan Pirkka-hedelmäpurukumia, Myrttisen valkosipulisuolakurkkuja ja, jos on pääsiäisaika, mämmiä!

P.S. Moderaattorit hoi: jos tällainen ketju onkin ennestään, niin liittäkää toki aiemman jatkoksi. Inkalle kiitokset inspiraation aiheuttaneesta blogauksesta :-)

39
Australia ja Oseania / Vs: Hoitajaksi Australiaan!
« : 17.05.2014, 12:44:07 »
Luin lahettamasi viestiketjun, ja siella mainittiin mm. etta

- lahes kaikki kurssiosallistujat ovat aasialaisia, tyypillisesti ilman mitaan tyokokemusta
- AHPRAn edustaja on itse sanonut etta kurssi on pakollinen vain jos koulutus tai tyokokemus on puutteellista

Uskon helposti etta jos aussilaan laittaa hakemuksen, missa ei ole pilkuntarkasti jokaista todistusta minka viranomaiset vaativat, niin rekisterointiyritykseen tulee hylky, ja nykyaan nakojaan kasky lisakoulutukseen. Edelleenkaan en ole nahnyt mitaan todistetta siita etta laki vaatisi tallaista lisakoulutusta, jos takana on eurooppalainen sairaanhoitajakoulutus joka tayttaa EU-direktiivin 2005/36/EC plus riittava maara tyokokemusta, ja tasta toimittaa hyvaksyttavan todistuksen.

En takaa etta seuraava lista sisaltaa kaiken vaadittavan, mutta sen takaan etta yhdenkin kohdan mokaaminen johtaa hylkyyn:

Along with your application form, you need to submit the following documents:
- your diploma of nursing
- the transcript of your course, mentioning your full name, dates of start and completion of the course, subjects, number of hours of theory and practice (this is very important! and it has to be in hours!), and which EU directives your training meets. (= 2005/36/EC)
- your CV following AHPRA standards (available on their web)
- certificates of employment for the last 5 years
- photocopy of your passport
- all other post qualification studies that you might have done

40
Australia ja Oseania / Vs: Hoitajaksi Australiaan!
« : 16.05.2014, 18:49:35 »
Woaaah, minkäs niminen taho sulle tuota kymppitonnin kurssia kauppaa? Australia on meinaan koulutuksen villi länsi täynnä "yksityisyliopistoja" joiden ainoa tarkoitus on kääriä tyhmiltä rahat pois pilipalikursseilla, joiden todistuksista ei ole muuhun kuin vessapaperiksi. Filippiineillä tms. hoitajakoulutuksensa saaneilta saatetaan vaatia jotain ylimääräisiä todisteita, mutta jos tutkinto on EU:sta, niin en ole koskaan kuullut että rekisteröinnin ohella tarvisi jotain kymppitonnin suojelurahoja maksaa. (Rekisteröinti itsessään toki maksaa tonnin pintaan.)

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 26