Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - muuvaara

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 26
41
Kaipaan kaikkia mahdollisia vinkkejä MITEN päästä Kanadaan töihin?!
--
Olen valmistumassa ranskanopettajaksi aivan pian (FM:ksi siis eli käytännössä monet muutkin hommat kiinnostaa ja käy!).

Anteeksi nyt, mutta...Kanadassa asuu seitsemän miljoonaa ranskankielistä, joista kohtuullinen osa on opettajia. Siksi ulkomaalainen, jonka suurin vahvuus on osata ranskaa _vieraana_kielenä_ tosi hyvin, ei ole niukkuushyödyke jolle Kanadassa olisi hirmuisesti kysyntää :-( Kanadaan saa viisumin helpoiten hoitoalan tai teknisen alan ammattilainen, joka lisäksi hallitsee jommankumman paikallisen kielen vähintään niin hyvin että pääsee työpaikalla alkuun.

42
Yleinen / Vs: Miten matkustaisit jos voittaisit lotossa?
« : 11.04.2014, 21:58:37 »
Tasokkaita hotelleja on matkailualan työtehtävissä tullut nähtyä sen verran, että kierrän ne vastaisuudessakin kaukaa.

On tasokkaita ja sitten on tasokkaita. Jollekin viiden tähden Hiltonille, joka on tismalleen samanlainen kaupungista ja maasta riippumatta, en juuri korviani lotkauta, mutta hotelliksi muunnettu historiallinen pousada tai marrakeshilaisen soukin uumenissa piileskelevä mauripalatsi kiinnostavat paljonkin.

43
Yleinen / Vs: Miten matkustaisit jos voittaisit lotossa?
« : 09.04.2014, 23:20:21 »
Päinvastoin, voisi vähentää tuota Easyjetillä lentelyä ja siirtyä juniin...vaikkapa näihin:

http://www.theluxurytrains.com/


44
Balkanin maat / Vs: Serbia, Belgrad?
« : 04.03.2014, 20:00:53 »
Kertokaahan vinkkejä mihin luonnosta, historiasta ja arkeologiasta kiinnostuneen kannattaisi mennä Serbiassa?

Kaksi ehdotonta ykköstä Serbiassa ovat Nikola Tesla-museo Belgradissa, ja Lepenski Vir:in kivikautinen kylä Tonavan rannassa. Jos sellainen kirjasarja kuin Luolakarhun klaani on tuttu, niin Lepenski Vir on toiminut esikuvana Sharamudoille. Kylä on kaivettu esiin joenpenkasta, pelastettu patoaltaaseen uppoamiselta ja kääritty varsin vaikuttavaan museorakennukseen. Ja Tonavan varrella on muutakin hienoa kuten Trajanuksen sillan rauniot, mutta koko joenrannan läpikäynti julkisilla ja jalkapelillä ei taaskaan ole aivan triviaalia.

45
Mikä olisi mukava paikka yhden tai kahden yön pysähdykselle bussimatkalla Sydneystä Brisbaneen? Baron Bay ei kiitos!

Waterfall Way Bellingenin ja Dorrigon ympäristössä; ratkaissee myös tavoitteesi päästä uimaan vesiputouksessa :-) Huom. tarvitset jonkinlaisen kulkupelin, koska busseja liikkuu vähän etkä niistä pääse tekemään pit stoppeja jokaisella tietä reunustavalla putouksella. Miksi et halua autoa, eikö sinulla ole korttia? Toyota Yaris Coffs Harbourin Aviksesta maksaisi 37 euroa vuorokaudeksi ja siinä ajassa kerkeää nähdä puolen tusinaa eri putousta, joten kappalehinnasta tulee aika alhainen...

46
Thessalonikin suunnalla voi esmes käydä kiipeämässä Olympus-vuorelle (sille siis jossa kreikkalaiset jumalat asuvat). Ei ole mikään naisten ja lasten hikingreissu mutta maisemat on aika vaikuttavat. Ja jos haikkauksen jälkeen vielä henki kulkee, niin Belgradin Nikola Tesla-museossa voi kokeilla miltä tuntuu korkeajännitteinen tasavirtasähköisku näpeissä, kun museohenkilökunta demonstroi Teslan keksintöjä.

47
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 09.12.2013, 22:52:41 »
Lasketaanko täällä nykyään käyntikerratkin? Okei...

Japani, Turkki, Hollanti, Britannia x 2, USA x 2, Suomi x 2, Itävalta x 3, Italia x 4, Saksa x 50+, Ranska x 50+ :-)

48
Ok, jos kyse on slummiturismista, niin sitten ei mitään :-) Huolestuin siksi että kysyit kivoista/näteistä paikoista Australiassa samaan hengenvetoon. Ja toisaalta, missään vaiheessa en sanonut "älä mene Naurulle"... ;-)

Olen tavannut jonkun verran alkuperäisiä naurulaisia, joista on tullut vastentahtoisia expatteja muille Tyynenmeren saarille, ja lisäksi pari maapistebongaria (yhden jolla on ne kaikki). Naurulla vieraillessa hotellivaraus kannattaa hoitaa ensin kuntoon: viisumia ei saa ilman varausta, ja puhelin- ja sähköpostiyhteydet saarelle ovat yhtä epäluotettavat kuin muihinkin maailman faveloihin. Missään nimessä ei kannata hankkia lentoa ensin, koska jos hotelli ei koskaan vastaa (tai vastaa mutta on täynnä bisnesasiakkaita) niin matka jää tekemättä.

Hyvää reissua!

49
Yllä tulikin jo monta hyvää ehdotusta, pannaan pari lisää:

Blue Mountains - viidakkotrekkiä, sydänkesällä tervetullutta raikasta vuoristoilmaa ja selkeällä kelillä veret seisauttavaa maisemaa parin tunnin junamatkan päässä Sydneystä

North Stradbroke Island - subtrooppinen saari iskuetäisyydellä Brisbanesta; Point Lookout on hyvä paikka ihastella aalloissa vellovia haita, rauskuja ja merikilpikonnia kastelematta varpaitaan

Fraser Island - hurmaava Unesco-listattu hiekkasaari ja yksi mantereen parhaista paikoista nähdä dingoja

Blue Mountains ja North Stradbroke ovat suoritettavissa ilman omaa autoa tai safarinjärjestäjää. Fraser ei ole, mutta sen mahtava luonto on hintansa väärti.

-Lopuksi on pakko vielä kysyä, että miksi haluat vierailla Naurulla...? Taustan vuoksi, tunnen monia ihmisiä jotka ovat käyneet ja/tai asuneet Naurulla, eikä kenelläkään heistä ollut sen nykytilasta mitään hyvää sanottavaa. Lisää siitä, kuinka tämä entinen paratiisisaari on teurastettu fosfaattikaivosteollisuuden toimesta voi lukea vaikkapa täältä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Phosphate_mining_in_Nauru


50
Jos kulinarismi on matkailun kohokohtia niin Brisbanesta on mainittava West Endin ravintolat Boundary Streetin ja Montague Roadin puolivälien vaiheilla, ja erityisesti Davies Park Marketin toriruokailu lauantaisin (avoinna klo 14 asti). Tusina etnistä ruokakojua tarjoaa erilaisia herkkuja, ja jälkkäriksi voi mutaista vaikka puolenkymmentä läpikypsää passiota suoraan hedelmätiskistä.

51
Komppaan Noosaa noilla reunaehdoilla, tosin auttaisi arvioimaan odotuksiasi paremmin jos kertoisit, oletteko sinä ja mies 20-, 30-, 40- vai 60-vuotiaita...

52
Junamatkustus / Vs: Viehättävimmät junareitit
« : 22.06.2013, 21:56:31 »
Sveitsista taytyy mainita viela pari rataa, joita en nahnyt aiemmissa:

- Glacier Express eli St Moritz-Chur-Andermatt-Zermatt; tama reitti tosin valitettavasti taitaa maksaa lentolipun verran, jos asuu Sveitsin ulkopuolella :-(
- Centovalli Express eli Brig-Domodossola-Locarno, jossa - hiukan kummallista kylla - sveitsilainen kotimaan junalinja kulkee Italian halki

53
Australia ja Oseania / Vs: Ausseihin asumaan!
« : 12.06.2013, 23:23:50 »
Yrittajyys ei kylla ehka onnistu tuosta vaan, koska viisumi on tyopaikkakohtainen. Jos sita firmaa ei viela ole pystyssa, niin eihan sellaiseen voi viisumia myontaa, mutta tuo on vain puhdas arvaus. Toisaalta onhan viisumejakin erilaisia.

Juu, eli tyoviisumeja tosiaan on kaksi erilaista, ja vain yksi niista riippuu tulevasta tyonantajasta. Se toinen viisumivaihtoehto taas on Skilled Independent, jota yrittaja voi kylla hakea (tosin saa varautua aikamoiseen paperirumbaan etta saa anomuksensa lapi). Sitten jos Skilled Independentin onnistuu saamaan, niin sen jalkeen ei ole mitaan valia kuinka itsensa elattaa; kukaan ei tule kysymaan.

54
Australia ja Oseania / Vs: Ausseihin asumaan!
« : 05.06.2013, 17:16:07 »
Mitenhän viisumin saaminen onnistuisi perheelliseltä alle 40v mutta yli 30 vuotiaalta? Taitaa olla mahdottomuus?

Kaksi vaihtoehtoa: 1) sponsoroitu tyoviisumi, johon tarvii tulevan tyonantajan sitoumuksen kuten ylla mainittiinkin, tai 2) Skilled Independent -viisumi. Jalkimmainen vaatii ainakin yhdelta puolisoista (ammatti)korkeakoulututkintoa ja tuoretta usean vuoden tyokokemusta alalta, jonka duunareista on Australiassa huutava pula. Pula-ammattien lista on varsin pieni ja vaihtelee vuosittain, mutta sairaanhoitaja siella yleensa keikkuu vuodesta toiseen.

55
^

No ei se oikeastaan ole kevätlomakaan, vaan kolmoslukukauden päättäjäisloma :-)

56
No kuten tossa viestissä sanoinkin, niin asia ei tosiaan ole ihan ajankohtainen. Tässä on vielä aika kauan aikaa hoitaa viisumijuttuja, ja kai sinne eka pitää sillä Working Holiday Visalla mennä.


^
Päinvastoin; jos aikeena on muuttaa Australiaan pysyvästi, niin Skilled Independent-viisumin eli "Australian green cardin" hakemiseen pitäisi ryhtyä juuri nyt. Hakuprosessi kestää vähintään vuoden ja hakemus kannattaa yrittää saada läpi vuosi etukäteen, jotta muuttoa on realistisesti mahdollista ryhtyä suunnittelemaan. Sairaanhoitajalla ja puolisollaan on ihan kohtuulliset mahdollisuudet päästäkin maahan, kunhan hoitaa byrokratian ajoissa kuntoon (ja kunhan koulutuksen lisäksi alalta on työkokemusta).

Tietysti mikäli tarkoitus on ainoastaan mennä hengailemaan vuodeksi aurinkoon hanttihommia tekemään, niin sitten viisumin voi hakea vaikka edellisviikolla.

Alkuperäiseen kysymykseen australialaisista kaupungeista, joissa on kohtuuhintaista asua: niitä ei maassa ole yhtään. Australian asumiskustannukset ovat tätä nykyä planeetan kalleimmat - vilkaise vaikkapa allaoleva linkki. Palkkatasoon suhteutettuna esim. Tokiossa, Manhattanilla ja Pariisissa on halvemmat asunnot/vuokrat kuin aussisuurkaupungeissa. Luettelemistasi Darwin on kallein ja Adelaide vähiten kallis. Melbourne on hinta-laatusuhteeltaan paras (vaikka et haluaisi bilettää, saatat kuitenkin haluta kaupunki-infraa, kulttuuria tai vaikkapa laadukasta terveydenhuoltoa itsellesi ja perheellesi).

http://www.smh.com.au/data-point/rising-price-of-living-in-australia-20130426-2ik16.html

57
Australia ja Oseania / Vs: Autolla Australian ympäri
« : 13.04.2013, 12:14:22 »
^
Autossa saa nukkua luonnonpuistossa muutamalla taalalla ja state forestissa ilmaiseksi, kaupungeissa jos yrittaa nukkua tulee nopeasti poliisi kolkuttamaan ikkunaan. Luonnonpuistossa tuohon hintaan saa aina puuseet ja grillipaikat, usein myos kylmavesisuihkut ja ilmaisia klapeja grilliin. Kaikkein suosituimmilla paikoilla kuten Forsterissa tai Gold Coastilla tosin voi olla kalliimpaa ja/tai taytta. Ekorajoitteita ei ollut ainakaan pari vuotta sitten kun Australiasta poistuin; yllattyisin jos sellaisia on pykatty lahtoni jalkeen.

58
ei tarvii mennä tiskille asti, nettikaupassa voi valita vaihtoehdoksi myös automaatista noudon, jonka itse olen kokenut nopeammaksi ja kätevämmäksi (: Automaattiin syötetään sitten tuo varauskoodi ja luottokortti, jolla varaus on tehty. Näin säästyy usein pitkiltä jonoilta tiskille.

Periaatteessa näin, mutta koska kyseessä on Ranska, ei kannata luottaa siihen, että ne automaatit ovat ehjiä...Nimim. yhden jos toisenkin ranskalaisen junan missannut ;-)


59
Riippuu siitä, mille välille olet lippua ostamassa, mutta pääsääntöisesti lippu on tosiaan melko paljon halvempi, jos sen varaa ainakin 2 viikkoa etukäteen. Lennon viivästyminen on tietty riski, mutta eikö sinulla ole matkavakuutusta, joka korvaisi lennon myöhästymisen aiheuttamat ylimääräiset kulut?

P.S. Lipun saa käteensä vasta juna-asemalla tiskiltä; mukana pitää olla varauskoodi ja luottokortti, jolla varaus tehtiin.

60
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 29.03.2013, 00:20:15 »
Hyvä tietää Albanian liikkumisen hitaudesta. Sieltä en äkkiseltään keksinyt mitään paikkaa jossa haluaisin pysähtyä, joten laitoin siihen vain läpikulun...

Miksi ihmeessä menisit seuduille, joista et keksi yhtään paikkaa, jossa haluaisit pysähtyä...? :-)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 26