Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Johnny Buzz

Sivuja: [1]
1
Eilen tultiin takaisin reissusta ja oikein mainoa matka oli. Matkaohjelmaa jouduttiin kuitenkin vähän muokkaamaan sään mukaan. Näin ollen Te Anau (& Milford Sounds) ja Twizel jäi väliin, kun noilla seuduilla keli oli todella syvältä koko reissun ajan. Molemmilla alueilla oli noin 10 astetta lämmintä ja sato koko ajan. Ei siis oikein houkuttanut. Lisäksi Queenstownissa oltiin yks yö vähemmän kelistä johtuen.

Reitti muuttui sen verran, että Blenheimista ajettiin Kaikouraan pariksi päiväksi. Se oli oikein jees ja kelit mitä parhaimmat. Valasretki oli ehdottomasti kaiken rahan arvoinen (nähtiin neljä valasta, delfiinejä, albatrosseja jne.) ja käytiin myös omatoimisesti snorklaamassa. Tuolta matka jatkui läpi vesisateen Franz Josefiin, jossa seuraava aamu sarasti aurinkoisena. Siitä huolimatta aamun heli-hike oli peruttu, joka harmitti aikas kovasti, mutta toki se olisi ollut aika tyyris ja onhan sitä lunta & jäätä ihan riittävästi täällä kotimaassakin.

Sieltä Queenstowniin, jossa käytiin heittämässä mahtava canyoning reissu (http://www.canyoning.co.nz/) ja illallistettiin tässä ketjussa suositellussa Amisfieldin viinitilalla. Ihan loistoruuat tuli "Trust the Chef" -meiningillä. 50 € per henki viisi ruokalajia + ruokiin matchätyt viinit. Siinä meni kaks ja puoli tuntia oikein mukavasti, mutta silti vähän jännitti hypätä auton rattiin (tosin tuolla promilleraja on 0,8). Niin, ja Ferdburger oli kanssa oikein jees.

Koska keli oli etelässä aikas huono, niin sääkarttojen tutkailun jälkeen päätettiin uhrata yksi päivä siirtymiselle Nelsoniin, joka oli oikeastaan ainoa alue koko eteläsaarella, jossa ei ollut sadetta luvassa. Ajettiin sitten 11 h kolmella pysähdyksellä läpi koko saaren kattavan kaatosateen. Se oli oikeastaan aika surkuhupaisaa: mulla oli lähes koko matkan pyyhkijät täysillä, kun vettä tuli niin paljon. Onneks liikennettä oli tosi vähän, niin sai omaan tahtiin ajella pientä ylinopeutta koko matkan.

Uhraus kannatti ja Nelsonissa oli varsin jees keli (vaikka muutama pisara sielläkin tuli). Käytiin sitten muutamilla viinitiloilla siellä ja Abel Tasmanin lähistöllä maastopyöräilemässä. Niin, ja reissun paras dinner syötiin Nelsonin Boat Shed -ravintolassa. Sielläkin teemana oli "Trust the Chef", mutta hintaa 35 € per henki sisältäen pullo viiniä. Todella tunnelmallinen ja aito paikka (http://www.boatshedcafe.co.nz/)

Auckland oli muuten joulun välipäivinä todella kuollut. Ihmisiä oli todella vähän liikkeellä (tyyliin Helsinki juhannuksena) ja aika paljon rafloja oli kiinni. Paras meininki oli keskustan laivarannassa, Posonby Streetillä ja K Streetillä, vaikkei voi sanoa, että sielläkään liikaa jengiä olisi ollut. Muutenkin paikkojen hiljaisuus yllätti, vaikka käynnissä oli kiireisin lomakausi. Tehtiin siellä osa coast to coast walkista, joka on kyl näin jälkeenpäin ajateltuna aika turha. Pari näkemisen arvoista paikkaa ja paljon tarpomista läpi omakotitalovoittoisen esikaupunkialueen läpi. Suosittelisin lämpimästi tekemään osan reissusta bussilla, niin säästyy aikaa. ;)

Blenheim oli kanssa toinen ihan kuollut mesta, vaikkakin viinitiloilla oli kyllä meininkiä (oikein hyvät tastingit tehtiin siellä). Oikeastaan vaan Whitiangassa, Kaikourassa ja Queenstownissa oli enemmän jengiä liikkeellä, mutta mistään ryysiksestä sielläkään ei voinut puhua. Whitiangan uusivuosi oli varmaan vilkkain ilta, kun siellä oli festarit ja kaikkea eli paljon nuorta jengiä liikkeeellä.

Rotoruassa oli kanssa aikas hiljaista. Siellä käytiin tsekkaamassa Mitain hangi dinner & maori show systeemi, vaikka aluksi oltiinkin vähän skeptisiä sen suhteen. Melko kaupallista meininkiähän toi on ja sellainen "alkuperäiskansa viihdyttää valkoista miestä" -vivahde siinä on, mutta tuo Mitai on maoriomistajien pyörittämä yritys, joten ihan jees sen puolesta. Samalla reissulla käytiin tsekkaamassa myös Rainbow springisillä oleva kiwi-keskus, jossa muutama lajinedustaja nähtiin. Melko hupaisia otuksia. Toisena päivänä käytiin heittämässä omatoimimaastopyöräsetti läheisessä mtb-parkissa, joka on ilmeisesti Uuden-Seelannin paras keskus. Todella hyvät reitit oli ja vaikeustasoissa oli myös mistä valita. Tota voi ehdottomasti suositella, jos maastopyöräily kiinnostaa.

Noista "ongelmista" huolimatta reissu oli erittäin onnistunut. Sää oli hienoinen pettymys (kuulemma kylmin & sateisin kesä vuosiin), mutta aurinkoa riitti kuitenkin hyvin läpi reissun. Ihmiset oli todella mukavia joka puolella, ruoka hyvää, maisemat kauniita ja hinnatkin kohtuu hyvin kohdallaan (ruoka tyyliin saman hintaista kuin Berliinissä eli halpaa). Paljon olisi vielä ollut nähtävää, mutta saas nähdä tuleeko tuonne asti lähdettyä toiste. Paluu neljän lennon kautta oli kohtuu raskas, kestäen 2 ja puoli vuorokautta (yhteensä yli vuorokausi lentokoneissa, 18 h Honkkarissa ja 4 h Istanbulissa). Yllätävän hyvin tuo kuitenkin meni ja sai onneksi vähän edes nukuttua koneissa, kun saatiin paikat varauloskäynnin kohdalle.

Tässä nyt ensifiiliksiä reissun jälkeen. Pitää alkaa kohta käymään kuvia läpi, joita kertyi vajaa 1000 kappaletta :D

2
Tällaisen sivuston kautta pystyi kätevästi verrata eri autovuokraamot: http://www.vroomvroomvroom.co.nz/ Hertziltä irtosi molempiin autoihin parhaat diilit tuon kautta. Otettiin automaattivaihteiset autot ja molempiin navigaattori, niin pystyy keskittymään sitten siihen vääränpuoleiseen liikenteeseen.;)

Toi vroomvroomvroom on ihan luotettava sivusto. Tuli käytettyä sitä Ossilassa ja kaikki toimi näppärästi.

Vuokra-autoon liittyen vielä pari kullanarvoista vinkkiä. Ottakaa autolle täysi vakuutus. Tulee hieman lisälaskua, mutta jos jotain tapahtuu niin siinä säästää pitkän pennin. Tsekatkaa myös tarkasti auton maalipinnat, naarmut ja muut iskut mitä vuokraamon papereihin on merkitty ennen kuin ajatte vuokraamon pihasta pois. Jos autoa palauttaessa löytyy uusia lommoja, naarmuja etc. niin siinä pääsee helposti maksumieheksi. Varsinkin jos täyttä vakuutusta ei ole maksettu. Löysin parista autosta ylimääräisen naarmun mitä ei oltu merkitty papereihin ja huomautin niistä vuokraamolle ennen kuin ajoin autolla metriäkään. Viat merkittiin auton papereihin ja homma oli sillä selvä

Juu, vuokra-auto tulee aina syynättyä tarkkaan ennen auton hyväksymistä. Useammankin kerran on autossa ollut naarmuja, jotka virkailija on missannut ja sitten pitänyt huomauttaa.

Enää 12 päivää ja sitten reissu alkaa. :)

3
Jeps, kiitoksia vielä lisävinkeistä.

Nyt on autot varattu ja samoin sisäinen lento Rotoruasta Blenheimiin. Aateltiin tohon Blenhemiin asti varailla majoitukset etukäteen ja katella loput paikan päältä. Autoja en sittenkään viitisinyt ottaa noiden halpisvälitystoimistojen kautta, kun aika huonoja kokemuksia oli jengillä ollut niistä netin eri palstojen perusteella etenkin Euroopan ulkopuolella. Ei viitsi pienen säästön takia riskeerata reissun onnistumista.

Tällaisen sivuston kautta pystyi kätevästi verrata eri autovuokraamot: http://www.vroomvroomvroom.co.nz/ Hertziltä irtosi molempiin autoihin parhaat diilit tuon kautta. Otettiin automaattivaihteiset autot ja molempiin navigaattori, niin pystyy keskittymään sitten siihen vääränpuoleiseen liikenteeseen.;)

4

Itse suosittelisin kuitenkin menemään Christchurchiin jo edellisenä iltana. Automatkailussa on kuitenkin omat "riskinsä", jotka voivat omasta toiminnasta riippumatta aiheuttaa viivytyksiä. Minä en uskaltaisi jättää yli neljän tunnin ajomatkaa päivälle, jolle on buukattu lennot.

Meillä lähtee paluulento vasta 23:45, joten viivästyksiin on ihan riittävästi aikaa, jos aamulla lähdetään eteenpäin. Ja jos auto jättää tien päälle, niin aina joku kyyti järjestyy. Matkavakuutus hoitaa sitten loput. ;)

5
Tältä näyttäis nyt reissun kokonaisaikataulu:

28.12.   Perillä Aucklandissa 11.10
29.12.   Auckland
30.12.   Auton vuokraus, Auckland -> Whitianga 2 h 33 min
31.12.   Whitianga
1.1.   Whitianga -> Roturua 3 h 14 min
2.1.   Roturua
3.1.   Rotorua -> Blenheim 2 h (Air New Zealand)
4.1.   Blenheim
5.1.   Blenheim -> Franz Josef 6 h 13 min
6.1.   Franz Josef (Heli-hike) → Queenstown 4 h 31 min
7.1.   Queenstown
8.1.   Queenstown
9.1.   Queenstown → Te Anau 2 h 13 min
10.1.   Te Anau / Milford Sounds
11.1.   Te Anau → Twizel 4 h 25 min
12.1.   Twizel hikingia ja illalla Mount John -observatorio
13.1.   Twizel -> Christchurch = 4 h 2 min

Toi Twizel on tossa vielä alustavana kohteena, mutta pääasia on siis olla siinä Lake Pukakin ja Lake Tekapon alueella. Nyt tässä reitissä on sellainen erinomainen puoli, että ei ole kuin kaksi vähän pidempää siirtymistä. Muuten mennään tollaisilla muutaman tunnin ajomatkoilla per päivä.

Edellisessä viestissä pohdittu uuden vuoden majoitus on varattu Whitiangasta. Otetiin siihen häämatkan kunniaksi vähän hienompi majoitus.:)

Niin, ja auton vuokraukset ja palautukset pitäisi onnistua hyvin joko Economy Car Rentalsin tai Holiday Autosin kautta. Molemmathan noista siis välittää isojen ja paikallisten vuokraamojen autoja. Omaa kalustoa niillä ei ole. Ollaan Holiday Autosilta vuokrattu kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla auto on noudettu Sixtiltä. Lisäksi frendi on vuokrannut Economy Car Rentalsin kautta kolme kertaa ilman ongelmia. Noissa hinnat on huomattavasti huokeammat ja näytti kohdevalikoima olevan erinomainen. Näin ollen onnistuu siis vuokraus Aucklandista ja palautus Rotoruaan. Ja puolestaan uusi vuokraus Blenheimista ja palautus Chirstchurchiin.

Kommentit reittiin on erittäin tervetulleita. Ajattelin autot ja ton Rotorua-Blenheim -lennon laittaa pikimmiten varaukseen, mutta tsekkaan vielä, jos tulee vielä kommentteja.

Nyt tuossa reitissä ei oikeastaan harmita mikään muu kuin se, että Waitomo jää väliin. Se olisi melkoinen koukkaus Rotoruasta (ajo suuntaan reilu 2 h ja päälle luolareissu n. 5 h), joten se olisi yhden päivän reissu). No, pitää tsekkaa, miten matka etenee ja jos sen sais sinne mahdutettua.

Queenstownissa on voi olla tossa ehkä yksi päivä tällä hetkellä liikaa, mutta jos siihen ottaa yhden oikein aktiviteettipäivän, niin äkkiä se aika menee. Ja toisaalta, onpahan ainakin edes vähän pelivaraa reitin kanssa.

6
Täällähän on ihan kuhina käynyt, kun ei ehtinyt hetkeen käydä lukemassa. Oli nimittäin viikonloppuna polttarit. :D

Kiitokset kaikille vinkeistä. Alkaa tulla näiden avulla järkeä meidän reissuun. Tässä olisi ehdotus reissun ensimmäiselle puoliskolle (en ehtinyt vielä pidemmälle pohtia ihan päivätasolla):

28.12.   Perillä Aucklandissa klo 11:10   
29.12.   Auckland   
30.12.   Auton vuokraus,   Auckland -> Whitianga 2 h 33 min
31.12.   Whitianga   
1.1.   Whitianga -> Rotorua 3 h 14 min   
2.1.   Rotorua   
3.1.   Rotorua -> Blenheim 2 h (Air New Zealand)   
4.1.   Blenheim   
5.1.   Blenheim -> Franz Josef 6 h 13 min   

Elikkäs suurimmat muutokset Bay of Islandsin vaihtuminen Coromandel Peninsulaan ja siellä alustavasti Whitianga, kun tuo on kohtuu hyvin reitin varrella. Tuolla oltaisiin uuden vuoden yli, vaikkei se välttämättä nyt ihan ykkösmesta kyseisen juhlan viettämiseen olekaan. Mukavat chillailumahdollisuudet siellä kuitenkin näyttäisi olevan. Tästä sitten Rotoruaan, jonne auton palautus ja lento eteläsaarelle viinialueelle, tarkemmin Blenheimiin. Vielä ei olla päätetty ollaanko juuri tuolla yötä, mutta se tarkentuu kohtapuoliin. Tuolla lennolla säästetään todella paljon aikaa ja postauksien perusteella tuosta voi huoletta jättää paikkoja väliin pohjoissaarella. Eikä hintakaan ole paha, kun ottaa huomioon kulut, joita kertyisi auton vuokrasta, bensasta ja Wellington-Picton laivamatkasta.

Blenheimistä sitten auto uudestaan käyttöön ja kohtin Franz Josefia, Queenstownia, Milford Soundsia ja lopulta vuoristoreittiä Lake Pukakin ja Tekapon kautta Christchurchiin. Täytyy noita autovuokraamoita tsekkailla tarkemmin ja toivoa, että palautukset & vuokraukset onnistuvat suunnitellulla tavalla.

Tällä suunnitelmalla yli puolet reissusta olisi eteläsaarella ja aikaa olisi riittävästi siirtymisiin. Miltäs tämä arvon Uuden-Seelannin tuntijoista kuulostaa? Ainakin omasta mielestä tässä alkaa olla jo paljon enemmän järkeä.

Unohdin avausviestissä mainita, on että meillä on siis paluulento buukattu siten, että se lähtee Christchurchistä, joten sinne reissu pitää päättää. Ei ajateltu siellä viettää yhtään yötä, vaan palautetaan vain auto sinne ja aloitetaan lentomatka kotia kohti.

7
Jesh, kuulostaa varsin järkeenkäyvältä molempien kommentit. Tuo Napier oli tuossa oikeastaan vain sen takia, että Google Mapsin mukaan ajoa kertyy suoraan Rotoruasta Wellingtoniin 6 tuntia 19 minsaa. Tokihan tuo säästäisi sitten aikaan, kun jäisi Napierin yöpyminen pois ja voisi olla esim. Wellingtonissa pari päivää tai sitten vastaavasti Malborough-alueella yksi ekstrapäivä. Toki jälkimmäisessä tapauksessa visiitti Wellingtonissa jäisi aika pintaraapaisuksi.

Dunedinin väliin jättäminen voisi olla kanssa hyvä vaihtoehto. Menee tosiaan sen verran pitkälle etelään. Tosiaan se vuoristoreitti Queenstownista Christchurchiin näyttäisi kestävän reilu kuusi tuntia, mutta ehdottomasti kannattais olla yksi yö siinä jommankumman järven rannalla, kun Dunedinistä se yksi päivä säästyy.

Täähän rupee jo nyt näyttämään paremmalta. :) Täytyypä huomenna jatkaa reitin hienosäätöä. Sellainen lisäinfo, että vuoristoreittejä ollaan kyllä totuttu ajamaan aikasempien reissujen aikana mm. Pyreneillä, Sloveniassa, Balkanilla (mukaanlukien Albania) sekä muualla vähän eksoottisemman ajokulttuurin maissa, joten se ei tuottane ongelmaa. Toki vasemmalla ajaminen tuo hommaan aluksi oman lisämakunsa.

Niin, ja valkkari kyllä ehdottomasti maistuu. Pitää tsekata toi viinivinkki.

Suurkiitokset tähänastisista vinkeistä!

 

8
Tervehdys!

Ollaan tässä suunnittelemassa häämatkaamme Uuteen-Seelantiin. Vähän viime tippaan jäänyt reissun suunnittelu, kun itse hääjärjestelyt ovat vieneet aikaa. Lähtö olisi 25.12. ja menomatkalla tehdään stop-over Honkkarissa. Paikan päällä olemme yhteensä 17 päivää (tulo- ja lähtöpäivä hieman vajaita). Tarkoitus olisi vuokrata auto ja sitten ajella niin Pohjois- kuin Etelä-Saarella. Tuolta Uusi-Seelanti -ketjusta perusjuttuja jo lueskelinkin ja välimatkoja & niiden taittamiseen kuluvia aikoja olen tsekkailut Google Mapsista.

Alustava reittisuunnitelmamme olisi seuraava:

Auckland: kaksi päivää
Bay of Islands: pari päivää, yliyön risteily uuden vuoden aattona
Rotorua: kaksi päivää (johtuen kuuden ja puolen tunnin ajomatkasta Bay of Islandsista).
Napier: yksi päivä (viinin maistelua mahdollisesti)
Wellington: yksi päivä ja seuraavana yli Pictoniin, josta sitten jonnekin päin Marlborough wine regionia (mahdollisesti lisää viinin maistelua)
Kaikoura (tai joku muu pikkukaupunki eteläsaaren koilisrannikolla): 1 päivä
Hokitika (tai joku muu kaupunki länsirannikolla), välietapina kohti Franz Josefia
Franz Josef: heli-hike, yksi päivä paikan päällä
Queenstown: kaksi päivää
Dunedin: yksi päivä
Christchurch: lento Aucklandin, Honkkarin ja Istanbulin kautta kotiin

Meinaa mennä vähän kiireeksi tolla reitillä ja esimerkiksi Waitomon luolat eivät ole mahtuneet reitille ollenkaan, kun siihen menee periaatteessa koko päivä yhden aktiviteetin takia. Jääkö tuosta teidän Uudessa-Seelannissa pyörineiden mielestä jotain olennaista pois? Entä olisiko syytä jättää tyystin jotain pois? Tuo Bay of Islands mietityttää itseä, koska se on melkoinen koukkaus pohjoiseen, mutta uuden vuoden risteily purjeveneellä sopisi hyvin häämatkan henkeen. Toisaalta paikalliseen loma-aikaan siellä voi olla vähän liikaa jengiä. Toinen harmittava juttu on tuo käytettävän ajan vähyys Wellingtonissa.

Sellainen tarkennus vielä, että emme ole niinkään rannalla jumittavaa tyyppiä, vaan enemmänkin aktiviteettien ja etenkin hyvän ruuan & juoman perään. Liian kiireesti ei haluaisi hosua paikasta toiseen, mutta toisaalta ei myöskään juuttua liian pitkäksi aikaa yhteen paikkaan. Reissussa olisi hyvä olla sopivassa suhteessa kaupunki- ja luontolomaa.

Niin, tuosta toisesta ketjusta sain sellaisen kuvan, että kansainvälisellä ajokortilla ei tee yhtään mitään, vaan EU-kortti kelpaa vallan mainiosti. Tämä pitää varmastikin edelleen paikkansa?

Kiitokset kaikille jo etukäteen vastauksista!

9
Nyt on sitten lennot varattu Costa Ricaan. Sieltä sitten aika pian bussilla Nicaraguaan, jossa vietetään joulu ja uusivuosi. Lennot suoraan Nicaraguaan ois ollu 400 € kalliimmat, joten kannatti mennä Costa Rican kautta. Säästyi siinä oikeastaan reissun käyttörahat. Innolla reissua odotellessa.

10
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 01.08.2007, 15:24:00 »
Jaetaanpa oma kokemus lentojen metsästyksestä Etelä- / Väli-Amerikkaan. www.lentokeskus.com osoittautui hyväksi lähtökohdaksi. Sieltä löytyi ihan kohtuu hyviä hintoja, vaikka onhan noi tuon suunnan lennot kyllä joka tapauksessa hirveen hintasia. Anyway, saitti hakee halvimpia hintoja Super Saverista, ebookersista, Seat24:sta, Töölön matkatoimistosta jne.

Muutamalle reitille osui sitten American Airlinesin lentoja ja ajattelin tsekata heiltä suoraa lentoja, koska dollarin kurssihan on nyt kovin houkutteleva. Sieltä sitten löytyi erinomainen hinta yhdelle meidän matkakohdevaihtoehdoista. Säästöä halvimpaan Lentokeskuksen hintaan verrattuna noin 300 € per lippu. Tämä kertaa kaksi ja kas siinä on oikeastaan koko reissun budjetti säästetty lennon hinnoissa. Eli Super Saverin hinta oli halvin ennen tuota tsekkausta ollen 1 400 € ja American Airlinesin hinta oli 1 100 €. Molemman hinnat veroineen. Halpaahan tuo ei ole edellekään, mutta eipä sitä parempaakaan vaihtoehtoa ole osunut kohdalla. Etenkin, kun matkustuspäivien venkslaamiseen ei ole hirveästi varaa. Okei, lentoon tulee kolme välilasku ja kesto vajaa 30 h, mutta eipä se mitään, kun säästö on tota luokkaa.

Eli American Airlinesilta kannattaa aina tsekata noita tuon suunnan lentoja. Voi tehdä hyviä löytöjä juuri suotuisasta kurssikehityksestä johtuen. Heillä on paljon paljon kohteita Etelä- & Väli-Amerikkaan New Yorkin ja Miamin kautta.

11
Lainaus käyttäjältä: "Katariina72000"
Minä änkeän itseni tähän ketjuun koska alkuperäinen kirjoittaja mainitsi myös Costa Rican yhtenä vaihtoehtona.

Olemme nyt myös miehen kanssa pähkäilemässä tammi/helmi kuun vaihdetta ja ajatuksena oli ensin Peru, mutta se karsiutui pois, koska ei haluta palella :wink:

Chile pyörii tuossa mielessä myös, mutta ihan 1. vaihtoehto on nyt Costa Rica/Panama.

Onko Panamassa muuta katsottavaa kuin kanava?
Costa Ricasta löytyy ilmaisesti paljon luonto aiheista katseltavaa, mutta onko sillä mitään akkitehtoonisesti/historiallisesti kiinnostavaa?
Voiko noissa maissa syödä hyvin, vai onko se jälleen papuja/riisiä :?


Teretulemast vaan.

Näemmä hyvin saman henkiset suunnitelmat ovat teillä ajankohtaa lukuun ottamatta. Itse alan pikku hiljaa kallistumaan Väli-Amerikan suuntaan, mutta pitää vielä noita lentojen hintoja ja Etelä-Amerikan maita käydä läpi. Nicaragua vaikuttais oikein kiinnostavalta, lentojen hinnat vaan menee pikkasen kipurajan yli.

Täytyy tässä vielä suunnitella reissua ja tarkkailla, josko sattuisi tulemaan jotain lentotarjouksia. Toisaalta Nicaraguaan niitä on turha odotella. ;) Ongelmalliseksi tuon lentojen bongailun tekee vaan se, että ei oikein tiedä, kuinka kauan kannattaa tarjouksia yrittää etsiä. Helposti käy niin, että mitään kiinnostavia tarjouksia ei tule ja siinä vaiheessa perushinnat (Supersaver jne.) on sitten karannut ihan käsistä.

12
Lainaus käyttäjältä: "Tasmanian tuholainen"
Etelä-Chilessä ainakaan järviseudulla Andit eivät ole ihan jylheimmillään, vaikka ihan vaikuttavat ovat melkein Tulimaahan asti, onhan Chilen ja Argentiinan hienoimmista kansallispuistoista monet aika etelässä Patagoniassa. Etelä-Chilessä tosin kannattaa varautua aina sateiden mahdollisuuteen, myös keskikesällä jonka pitäisi olla kuivin kausi. Mitä tarkalleen ottaen Andeilta odottaa? Jos haluaa vain pällistellä niitä, niin kyllä se onnistuu esim. Luoteis-ja länsi-Argentiinassa, jossa sadekauden ei pitäisi olla ongelma. Joulun ja uudenvuoden pyhät ovat todella suosittua matkustusaikaa, kuten melkein missä tahansa muuallakin ja varsinkin mantereen eteläosissa, jossa joulusta alkaa paikallinen lomakausi.


Andeissa kiinnostaa jylhät maisemat, pienet vuoristokylät ja vuoristoseutujen ilmapiiri. Lisäksi erinäiset vuoristoalueiden aktiviteetit kiinnostava (trekkailu, canyoning jne.).

Taitaa tuo Peru nyt jäädä kuitenkin pois listalta johtuen sadekaudesta. Tarkoitus olisi kuitenkin nauttia lämpöisistä keleistä Suomessa talven ollessa ikävimmillään. Chileen puolestaan on lentoliput aika hinnoissaan. Etenkin, kun ei ole hirveesti joustoa lentopäivissä. Näillä näkymin olis tarkoitus lähteä 20.12. ja paluu 5.1. Kaksi ja puoli viikkoa on tosiaan kohtuu lyhyt aika, mutta sen enempää ei anna duunit tällä erää myöden.

Voipi olla sitten fiksumpaa suunnata tuonne Väli-Amerikan alueelle. Siellä olisi kelit kohdallaan ja lentoja saisi vielä edes jonkin verran järkevään hintaan. Toisaalta siellä on high season käynnissä, joka on pienoinen turn off, mutta kaikkea ei voi saada. Tuntuu olevan tän loman suunnittelu tasapainottelua sääolosuhteiden ja lentojen hintojen kanssa, mutta niinhän se usein on.

13
Tervehdys,

tässä on tullut pähkäiltyä vuoden vaihteen reissukohdetta, kun nuo juhlapyhät menevät tänä vuonna niin hyvin. Säästin siis viikon kesälomaa joululle ja sillä saa sitten 2½ viikkoa lomaa lukuisten juhlapyhien vuoksi. Vähän aikaahan tuo on siltikin, mutta pitää yrittää ottaa siitä kaikki irti.

Asiaan: tarkoituksena on suunnata Etelä-Amerikkaan, mutta kohteesta ei vielä täyttä varmuutta. Peru ja Chile olisi omalla kohdalla kiinnostavimmat maat. Itse en ole niinkään rantaihmisiä, vaan diggailen enemmän vuorista, viidakoista, trekkailusta, hyvästä ruuasta, aidosta paikallisesta kulttuurista & tunnelmasta jne. Samoin reissuilla ei tule usein vietettyä pitkiä aikoja yhdessä paikkaa. Pari kolme päivää on sellainen maksimi, jonka jälkeen alkaa tekemään mieli siirtyä eteenpäin.

Löytyykö jengiltä kokemuksia Etelä-Amerikassa matkustamisesta tuohon aikaan? Vaikuttaa siltä, että tuo ajankohta ei olisi kovin optimaalinen ainakaan Perun osalta johtuen vuoriston sadekaudesta. Rannikolla pitäisi piisata hyvää keliä, mutta Andit kuitenkin kiehtoisivat.

Ehdottaa voi toki jotain toista maata, jossa kelit voisivat olla vuoristoalueillakin hyvät tuohon vuoden aikaan. Väli-Amerikasta tsekkailin, että Costa Ricassa kelit voisivat olla varsin kohdallaan tuolloin, mutta silloin myös turistikausi on huipussaan.

Joulun pyhät varmastikin vaikuttavat osaltaan liikkumiseen, joten ne aatto & sen jälkeiset parit pyhät tulisi vietettyä yhdessä paikassa. Perinteisesti ainakin katolilaisissa maissa tuo joulu tuppaa hiljentämään maan kuin maan.

Kiitos jo etukäteen neuvoista.

14
Balkanin maat / Jos lähdet Montenegroon...
« : 26.07.2007, 10:59:42 »
Syyskuun ensimmäinen päivä olisi lento lähdössä Balkanin suuntaan. Lennetään Sofiaan, kun sinne pääsi halvimmalla, mutta vietetään siellä vain yksi päivä. Sen jälkeen bussilla Skopjeen, josta vuokrataan auto. Pääasiallisesti tulemme pyörimään Makedoniassa ja Montenegrossa. Albania toimii vain läpikulkumaana matkalla Makedoniasta Montenegroon.

Auton vuokrausta alueella suunnitteleville pari vinkkiä: Sofiasta onnistuin löytämään tasan yhden pienen vuokraamon (Sara Tours), jonka autoilla olisi voinut ajaa entisen Jugoslavian maihin sekä Albaniaan. Heillä ei vain ollut vapaita autoja meidän reissun ajankohdalle. Näinpä ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi tuli vuokrata auto Makedoniasta. Sixtillä oli parhaat hinnat ja rajanylitysehdot. Heidän autoilla saa ajaa kaikkiin muihin Euroopan maihin paitsi Bulgariaan. Vertailun vuoksi esim. Albaniasta vuokratulla autolla olisi voinut ajaa Makedoniaan, mutta ei Montenegroon.

Sitten varsinaisiin kysymyksiin: olen kuullut vähän ristiriitaisia kertomuksia alueen tiestön kunnosta & ajokulttuurista. Päätiet on ilmeisesti ihan ok kunnossa, mutta teillä liikkuu monenlaista vipeltäjää (traktoreita, hevoskärryjä jne.). Kaikilla kuskeilla ei ilmeisesti ole ajokortteja ja osa autoista ei menisi läpi katsastuksesta.

Mitä tulisi ottaa erityisesti tuolla ajaessa huomioon? Minulla on kokemusta kahden reissun verran "rennomman" ajokulttuurien maista ajelusta Sloveniasta ja Kataloniasta & Andorrasta. Samoilla seuduilla on tullut ajeltua kapeillakin vuoristoteillä. Ja vielä sellainen kysymys, että tsekkailin Google Mapsin kautta, että Ohridista Podgoricaan pitäisi päästä vajaassa seitsemässä tunnissa. Onko tämä kovinkin optimistinen siirtymäaika henkilöautolla? Pimeän aikaan ei ole ilmeisesti kovin suositeltavaa ajella, joten olisi jees, jos tuon matkan pystyisi taittamaan valoisan ajan riittäessä.

Kiitoksia jo etukäteen vastaajille!

15
Kanada ja Yhdysvallat / Hostellit N.Y
« : 19.01.2006, 16:48:15 »
Yks mesta, jota voin lämpimästi suositella on Sanctuary Bed & Breakfast. Paikka sijaitsee keskellä East Villagea hyvien liikenneyhteyksien päässä. Esim. lähin metropysäkki sijaitsee noin parin sadan metrin päässä. Paikka pyörittää paikallinen Hare Krishna -yhteisö. Älkää antako tuon ollenkaan hämätä: porukka on erittäin ystävällistä ja minkäänlaista uskonnon tuputusta paikassa ei esiinny.

Sanctuaryn sijainti on mitä parhain. East Village on todella mukavaa seutua. Sieltä löytyy paljon hyvä ravintoloita, pikkubaareja ja -klubeja. Aluella asuu paljon taitelijoita ja muusikoita, jotka tuovat oman lisänsä East Villagen tunnelmaan. Ehdottomasti mun suosikkikaupunginosa Nykissä. East Villagesta kävelee about 10-15 minuuttia China Towniin ja Little Italyyn. Business Districtiinkin menee kävellen aikaa reilu puoli tuntia.

Paikan huoneet on melko yksinkertaisia mallia sänky ja kirjoituspöytä, mutta eipä Nykissä hotellihuonetta tarvitse muuhun kuin nukkumiseen. Suihkut ovat yhteiset ja oikein siistit. Huoneen hintaan sisältyy aaminen, joka sisältää muroja/ mysliä, hedelmiä, leipää ja tuoremehua.

Muistaakseni yöpyminen maksoi vähän reilu 20 € per henki / yö, riippuen toki dollarin sen hetkisestä kurssista.

Tuossa vielä lisätietoja paikasta: http://www.artexstudio.com/intfaith/guestrm.htm

Eli voin lämpimästi suositelle tätä majoituspaikkaa. Itse olen tuolla ollut kahtena eri kertana viikon verran ja kummallakaan kerralla ei ollut mitään ongelmia. Paikan yhteydessä on myös erittäin hyvä kasvisravintola, josta saa erittäin maukasta ruokaa.

Jos jollain tulee paikasta jotain kysyttävää, niin pistäkää niitä tähän ketjuun tai sitten yksityisviestinä.

16
Eurooppa / Canyoningia Pyreneillä?
« : 05.08.2005, 12:52:45 »
Onko tosiaan niin, että kenelläkään ei ole kokemusta noista Pyreneiden canyoning-mahdollisuuksista?

17
Eurooppa / Canyoningia Pyreneillä?
« : 26.07.2005, 22:00:25 »
Tervehdys kaikille!

Ensimmäinen postaus tälle foorumille, joten ei kun asiaan. Ainakaan haulla ei aiheesta löytynyt tietoa, niin uusi ketju oli paikallaan.

Eli olemme tuossa about kuukauden (elo-syyskuun vaihteessa) päästä lähdössä Espanjaan Pyreneiden vuoristoon aktiivilomalle ja nyt pitäisi etukäteen selvittää muutama hyvä canyoning-mesta. Joitakin linkkejä on googlettamalla löytynyt ja puitteet näyttäisivät ainakin olevan kohdallaan. Viime vuonna testasimme lajia Bovecissa Sloveniassa ensi kerran ja täytyy sanoa, että se on kyllä hienoin urheilulaji, mitä koskaan oon kokeillu.

Nyt pitäisi siis löytää muutama kohde esim. Cataloniasta tai lännemmästä Pyreneiltä, josta löytyisi asiallisia opastettuja canyoning-reissuja hyvään hintaan. Ilman opastahan noihin kanjoneihin on turha lähteä ellei tunne paikkoja hyvin.

Eli olisin mitä kiitollisin, jos joltain löytyisi omakohtaisia kokemuksia Pohjois-Espanjan canyoning-kohteista. Kiitos jo etukäteen!

Ja niille, jotka eivät tiedä mitä canyoning on, niin tuossa linkki, joka selventää asiaa hieman ja josta käy jo hieman ilmi, miksi se on niin hienoa hommaa: http://www.crystalcanyons.net/Pages/TripReports/SpanishCooladePart1.htm

Tuossa linkissä onkin jo muutama kohde mainittu, joten kiinnostaisi tietää järjestetäänkö tuolla ohjattuja reissuja ja onko joku käynyt testaamassa niitä.

Sivuja: [1]