Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - illusia

Sivuja: 1 ... 84 85 [86]
1701
Aasia / Indonesia odottaa meitä ja me Indonesiaa
« : 03.01.2006, 21:01:04 »
Lennot Jakartaan on varattu ja toukokuu on tarkoitus viettää Indonesiassa. Intuition mukaan ollaan matkaan menossa, mutta vinkkejä otetaan kiitollisuudella vastaan. Ajatuksissa mm. sellaiset paikat kuin Samosir (ja ehkä Padang) Sumatralla, Jaavalla Pangandaran, Yogyakarta ja sen läheisyydessä olevat temppelit (mahdollisesti Mt. Merapi). Jos aika riittää myös Itä-Jaavalla Mt. Bromo ja Surabaya.

1702
Eurooppa / Re: Santorini, Kefallonia
« : 21.12.2005, 22:52:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Zeynep"
No itse en kylla lahtisi Kosin turistirysaan jos kerta lennot lahtee Italiasta! Matka saarelle Ateenasta kestaa ainakin 12 tuntia, eika se todellakaan ole yhta nakemisen arvoinen kuin esim Milos, Santorini -- Ateenaa kuitenkin pari tuntia lahempana olevat saaret. Itse katselisin eka Korfun ja Kefallonian, sen jalkeen ehka mantereelle Ateenaan ja sielta viela pari lahisaarta, jos aika riittaa Santorinille. Mykonos on hieno juppipaikka mutta jos ei etsi yoseuraa ja on budjetilla, senkin voi jattaa valiin. Kosin voi yhdistaa helpommin Turkin lomaan, kreikkalaiset paatit ei todellakaan ole sita tasoa etta niissa haluaisi kukaan viettaa yokausia lomansa aikana!


Kreikkalaiset paatit ovat tänä päivänä silkkaa luksusta, ainakin Blue Star Ferriesin lautat lyövät mennen tullen Suomesta Ruotsiin ja Tallinnaan matkaavat alukset. Tosin se näkyy myös lauttalippujen hinnoissa...

Joonianmeren saaria minäkin voin suositella; Lefkas, Kefalonia, Zakintos ja iki-ihana Ithaka. Näiltäkin saarilta löytyy reissupäiväkirjaa, jos jotain kiinnostaa.
[email protected]

1703
Eurooppa / Saarihyppelystä
« : 19.12.2005, 11:47:38 »
Lainaus käyttäjältä: "tiare"
Olen juuri miettinyt tuota cyclades saariryhmää. Matkustusajankohta on kesäkuun 12 ja pari viikkoa on ajateltu olla. Millaiset majoitusmahdollisuudet saarilla on? Uskaltaako jättää kesäkuussa varaamatta majoitusta etukäteen? Vai kannattaako suunnitella reitti jo tarkasti? Haluaisin toisaalta mennä ja katsoa mitä eteen tulee ja mennä fiiliksen mukaan, mutta toisaalta kyseessä on häämatka, joten kiva olis kun olisi mahdollisimman vähän stressiä majoituksen etsimisessä.  Ajattelin ostaa island hopping 2006 kirjan kun se tammikuussa taas ilmestyy. Siinähän taitaa olla lauttojen aikataulut aika hyvin, joten pystyisi suunnittelemaan tarkemmin sen miten menee. Emme ole bileihmisiä, vaan pidämme rauhallisesta menosta kulttuuria ja maisemia katsellen ja hyvästä ruoasta. Matka on ensimmäinen hopping. Olisiko mukavin reitti Pireus-Serifos-Milos-Sikinos-Thira-Naxos-Pireus? Onko liian pitkä kahdeksi viikoksi? Mikä olis optimiaika tuolle retkelle? Pitäisköhän jättää Sikinos tai Naxos pois?

Voih, jos rahat riittäisivät olisin matkalla vaikka kuukauden. :cry:Jos Kykladeille aiot, niin suosittelen Syrosta, Parosta, Naxosta ja Amorgosta (Santorinilla en ole vielä käynyt). Lisäksi löytyy monta pikkusaarta, jos lepolomaa kaipaat. No eipä noilla muillakaan kovaa biletystä taida löytyä, eniten ehkä Mykonokselta.

Lautta-aikataulut löydät sivulta www.gtpnet.gr
Aikataulut päivittyvät kevään kuluessa, mutta ne on aina syytä päivittää kun saavut jollekin saarelle. Ne muuttuvat yhtenään, lisäksi tuuli muuttaa aikatauluja ja suunnitelmia.

Alkukesästä ja syyskuussa majoitus löytyy helposti; huoneenvuokraajat ovat reissaajia vastassa satamissa. Huonehinta on keskimäärin 20-25€ (low-season).

Kahden viikon reissulle ei kannata kovin montaa saarta haalia, jos tarkoitus on niihin myös tutustua. Mielestäni 4-5 saarta riittää yhteen reissuun.

Olen tehnyt saarihyppelyjä seitsemänä syksynä, majoittunut 24 saarella. Viime syksynä käytimme lomaan 3 viikkoa, lensimme Kosille ja sieltä matka jatkui Amorgokselle, Koufonissille, Naxokselle, Parokselle ja Lerokselle. Omia suosikkejani ovat pienet saaret kuten Leros, Lipsi ja Ithaka.

Jos reissupäiväkirjat kiinnostavat, ota yhteyttä!
[email protected]

1704
Olen tilannut kaikki LP-oppaani Amazon.comilta, joko Jenkeistä tai Englannista (www.amazon.co.uk). Englannista tilattujen oppaiden hintaan lisätään postimaksu ja verot, esim. Indonesia-oppaan hinta 11,89 + 4,98 + 1,35 = 18,22GBP. Usasta tilattuihin oppaisiin lisätään n. 9 dollarin postituskulut. Toimitusaika noin viikko, maksetaan luottokortilla. Mitään tullauksia ei oppaisiini ole sisältynyt, ne tulevat suoraan kotiin, mikäli mahtuvat postiluukusta. Muuten haku paikallisesta postikonttorista. Kirjojen hintoja kannattaa verrata esim. Akateemiseen, postikuluneineenkin ne ovat mielestäni Amazon.comilla edullisempia.

1705
ESTONIA

Kuulin uutisen aamu-televisiosta, se järkytti aika lailla. Siksi hämmästyinkin, kun keräsin työkaverini kimppakyytiin eikä kukaan sanallakaan puhunut tapahtuneesta, kunhan höpisivät hölynpölyä. Selvisi, että minua lukuun ottamatta kukaan ei ollut kuunnellut aamun uutisia!

WTC
Kefalonia, Fiskardo, ote reissupäiväkirjasta:

”Ilta lähestyi ja olikin kiire löytää huone ennen pimeän tuloa. Sataman lähettyvillä pyydettiin pelkistä huoneista ällistyttäviä määriä drakmoja, ja kävimmekin ennestään tutussa Reginassa kysymässä edullista yösijaa. Regina oli sillä hetkellä täynnä, joten varasimme huoneen kahdeksi seuraavaksi yöksi, mutta missä nukkuisimme tämän yön? Pitäisikö palata hetken matkaa takaisin päin; ohi ajamissamme pikkukylissä oli vuokrahuoneita, kauppoja ja tavernoja. Muistelin, että Reginan alapuolella olevalla pikkukujalla oli ehkä pari mahdollista majapaikkaa, enkä väärin muistanutkaan. Pessi ei ollut uskoa silmiään, kun hän näki, missä yö tultaisiin viettämään. Saimme talon isännän oman, kalustetun huoneen, joka oli täynnä henkilökohtaisia tavaroita; tietokone, vaatteita, valokuvia, kelloja, lääkkeet ja jopa ruotsalaiset kangaspuut. Olipahan vaihtelua aiempiin huoneisiin, jotka eivät juuri toisistaan erottuneet; kaikissa valkoisiksi kalkitut seinät, lautakatto ja katossa roikkuva lamppu ilman varjostinta. Kylpyhuonekin oli täynnä talonväen omia tavaroita. Kun pyysimme kahta juomalasia, isäntä osoitti perheen keittiötä, että siitä vaan! Koko päivän skootteriajelun jälkeen oli ihana päästä lämpimään suihkuun ja parvekkeelle istumaan Robola-lasillisen kanssa. Saimme lapsilta käsittämättömiä viestejä ja isäntämmekin osoitti televisiota hokien ”America, America”. Vai että oikein CNN näkyy, minua kiinnosti enemmänkin parvekenäköala. Kesti hetken ennen kuin tajusimme mitä maailmalla oli tapahtunut (oli 11. syyskuuta). Meitä puistatti ajatus mahdollisista seurauksista, vaikka olimmekin ilman tarkempia tietoja. Mutta maailman katastrofit oli helppo unohtaa tässä herrankukkarossa.”

1706
Aasia / Indonesia, Jaava
« : 19.10.2005, 14:35:06 »
Terve Jooku!

Olen mielenkiinnolla seurannut reissuasi.
Sellaisen mielikuvan minäkin olen saanut, että kansanpaljouteen saa tottua jos Jaavalle aikoo. Biletystä emme kaipaa, mutta kaunis luonto, kansallispuistot, puhtaat rannat, patikointi yms. kiinnostavat.
Pangandaranin lisäksi on suositeltu Yoguakartaa ja luonnonpuistojahan saarella riittää.
Pitäisiköhän sittenkin suunnata suoraan Balille?
Lisää vinkkejä ja suosituksia otetaan vastaan kiitollisuudella.

1707
Eurooppa / Azorit
« : 19.10.2005, 10:20:11 »
Olin huhtikuussa Sao Miguelin saarella viikon. Se oli Hispanian pakettimatka, joten hosteleista en osaa kertoa. Asuimme Furnasissa, joka on saaen vehreintä aluetta. Viikko kului patikoiden ja vuokra-autolla Sao Migueliin tutustuen. Todella kaunis saari, ystävälliset asukkaat ja suht edulliset hinnat, suosittelen!
Jos haluat lukea reissupäiväkirjani, ota yhteyttä. Olen lisäillyt siihen valokuvia ja hintatietoja.
[email protected]

1708
Jos mieheni on Pessi niin toki minä olen illusia (vaatimaton kun olen niin kirjoitan sen pienellä alkukirjaimella ja näyttääkin selkeämmältä). Koko nimeni on Illusia Triund, se taas tulee siitä että kihlauduimme Triundissa, Pohjois-Intian Himalajalla.

1709
Aasia / Indonesia, Jaava
« : 13.10.2005, 08:33:06 »
Suunnitelmissa viettää toukokuu Indonesiassa. Maa on niin suuri, että taidamme keskittyä Jaavaan. Lento Jakartaan, siitä länteen ja rannikkoa pitkin itään päin, jos aika riittää  niin mahdollisesti käväisemme Balilla/Lombokilla.

LP:n opasta selaamalla sain kuvan, että kylässä kuin kylässä asuu vähintään 2 miljoonaa ihmistä. Onko kenelläkään kokemusta pienistä, viehättävistä (ranta)kylistä ilman ruuhkia, tyrkyttämistä ja suuria turistilaumoja. Kyseessä on kuitenkin sort of honeymoon...

1710
Espanja / Irlantiin patikoimaan
« : 12.10.2005, 13:53:56 »
Irlanti tulee ensimmäiseksi mieleen. Ei niin halpa maa, mutta mahtavat maisemat ja b&b majoitusta löytyy reitin kuin reitin varrelta, samoin rinkan kuljetus tarvittaessa seuraavaan etappiin järjestyy. Itse patikoin Dinglen niemimaata pienessä porukassa pari vuotta sitten toukokuussa. Kosteita kelejä piisasi, mutta myös hienoa luontoa, ystävällisiä ihmisiä ja mukavia majapaikkoja. Pubeja unohtamatta.

1711
Espanja / Re: Camino de Santiago
« : 11.10.2005, 14:07:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
Onko kukaan patikoinut Espanjan pohjois-osissa kulkevaan vanhaa pyhiinvaellusreittia Camino de Santiagoa eli Pyhän Jaakobin tietä? Olisi mukavaa kuulla kokemuksia!


Luepa Susanna Linnan mainio kirja "Simpukankuorelta kotiin - matkani Santiago de Compostelaan".

1712
Aasia / Re: Lennoista
« : 27.09.2005, 12:17:05 »
Finskin suorat lennot pitäs lähtee alle 900eur pois lukien peak season.[/quote]

En tiennytkään, että Finnair lentää Jakartaan. Halvin mitä löysin oli tuo KLM, lennon hinta 813€ + verot. Ja kyse on noin kuukauden matkasta, lähtö toukokuun alussa.

1713
Aasia / Lennoista
« : 26.09.2005, 15:30:15 »
Jos nyt varaisin KLM:n liput Hki-Jakarta-Hki, lipun hinta veroineen olisi 944€. Ei kuulosta minusta kovin pahalta.
Olen käyttänyt Intiakeskusta kahdella Intian matkallani. Ensimmäisellä kerralla lensin Aeroflotilla, jolloin juutuin Delhiin 3 vuorokaudeksi koneen ylibuukkauksen vuoksi. Kenen sitten oli syy, matkatoimiston, lentoyhtiön vai Intian byrokratian, joka tapauksessa ylibuukkauksia sattui muillakin yhtiöillä. Minun tapauksessani kukaan ei tietenkään ottanut tapahtuneesta vastuuta. Toisella kerralla lennot olivat KLM:n, ei ongelmia.

1714
Aasia / Lentolipuista
« : 05.08.2005, 13:54:15 »
Ookrait, kiitos infosta! Täytyypä heti vuodenvaihteen jälkeen tehdä vertailevaa tutkimusta. Sen verran olen seuraillut hintoja, että lennot Jakartaan liikkuvat 800-900€ välillä.

1715
Aasia / Indonesia
« : 03.08.2005, 12:05:46 »
Suunnitteilla n. kuukauden reissu ensi keväänä (toukokuu?) Indonesiaan. Lento Jakartaan ja Javaa kiertämään, jos aika riittää, mahdollisesti käynti myös Balilla ja Lombokilla.
Miten aikaisin/myöhään kannattaa varata lennot, jotta budjetti pysyy mahd. pienenä?
Vinkkejä, suosituksia, kokemuksia, kiitos!

Sivuja: 1 ... 84 85 [86]