Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tinja

Sivuja: [1] 2 3 ... 72
1
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 12.07.2020, 01:06:31 »
Olomouc Czhech


Oi, mä suosittelen käymään Long Story Short Hostellissa kahvilla tai ruokailemassa 😍

Ite oon kotona Äkäslompolossa. Mukissa ei oo mittää.

2
Jouduin käymään Belgradissa hammaslääkärissä ja eräs yksityinen oli parhain kokemus ikinä. Alkuun otettiin shotit rakia, seinällä oli tyttökalenteri ja valossa roikkui diskopallo. Siellä piti käydä hoidattamassa hampaat tänä kesänä, muttakun... Ei niinkään hinnan vuoksi vaan ammattitaidon (rakilla ei osuutta asiaan).
10€ röntgen, elämyshoito 16€.

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 26.03.2020, 01:39:55 »
Äkäslompolo. Lasissa g&t.
Sesonki päätty liian aikasin, ei pääse lomalle. Tän hiljasuuden aikana musta tulee joko urheilija tai alkoholisti.

4
Oli pakko kellottaa, kun satuin lukemaan tämän ennen tuloa  ;D Kone kopsahti maahan klo 0:02, asemalla olin 0:14. Ihan turhaan juoksin, kun juna lähtikin vasta klo 0:21...   ::)

5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 11.02.2020, 21:17:15 »
Rooman kentällä mitattiin kaikilta tulijoilta lämpö viime viikolla. Koneessa pärskittiin ja yskittiin muutenkin siihen malliin, että teki mieli vetää kokovartalosuoja päälle...

6
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 31.12.2019, 22:21:43 »
^

Piti googlata, kun en tiennyt.

Unohdit kertoa, mitä lasissa.

Minä poistuin Väinönkadulta pariksi päiväksi vähän syrjempään.


Nöyrät anteeksipyyntöni. Lasissa oli SHORT: Havana, burned butter & bitter. Toinen vaihtoehto olisi ollut viski hapankaalilla, mutta joku raja...

Edelleen samassa paikassa, ja lasissa tulee olemaan vuoden vaihtumisen kunniaksi kookosvettä  ::)

7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 31.12.2019, 11:20:27 »
Olomouc, Long Story Short Hostel.
Uusivuosi kuuden hengen dormissa.

8
Yleinen / Vs: joulumuistoja
« : 24.12.2019, 02:09:12 »
Mä inhoon joulua, mutta oon tehny siitä oman näkösen. Olin kerran Lissabonissa hostellissa joulun, kaikki auttoi kokkaamisessa ja vietettiin iltaa yhdessä koko henkilökunnan ja muiden yöpyjien kanssa.
Oman hostellin taipaleen aikana (5,5v) jokainen joulu on vietetty samoin, yhdessä henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa. Pari vuotta yöpyjät on saaneet kokata/tuoda/ostaa jotain yhteiseen pöytään laitettavaa (mä ostan yleensä viinit, koska unohdan koko jutun...), ja saunan jälkeen vaan vietetään aikaa yhdessä. Ei stressiä, ei kiirettä, ei sukuriitoja, ei yksinäisyyttä kellään: aivan täydellistä. Voisin olla Lapissa vaan talvet ja viettää joulut näin vaikka koko loppuelämän   :D

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.10.2019, 10:23:59 »
Gili Trawangan, Indonesia.
Koska olen jo melkein mummoikäinen, saaren pohjoispuolella on ihanan rauhallista vaan olla. Kävin tokan kerran elämässäni snorklaamassa tänään ja näin kilpparin! 😍😍 Lomasta jäljellä viisi päivää...

10
Yleinen / Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
« : 07.03.2019, 00:49:08 »
Mielessä on, jos vain satut reitille. Rovaniemellä aikanaan asuneena tykkään päästellä Väli-Lapin ohitse mahdollisimman nopeasti, jolloin ensimmäiset mahdolliset pysähtymisalueet saattaisivat ollakin korkeudellasi. Olen yhteydessä, jos onnistuu. Kai sauna löytyy?

Mahtavaa! Ehkä täältä yks tai kaks saunaa löytyy  ;D

11
Yleinen / Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
« : 05.03.2019, 01:12:59 »
Lähden Lappiin kesällä 16 vuoden tauon jälkeen. Syksyllä jotain uutta sitten.


Tuuksää meille yöpyy?  ;D

Mä kävin jo Roomassa työmatkalla, seuraavaksi samanmoinen reissu Prahaan (yks päivä vapaata kiertelyyn) ja syksyllä lomalle Balille. Lapista Helsinkiin aina junalla, muuten valitettavasti ei aika riitä siihen.

12
Yleinen / Vs: Kaupunkibongaus
« : 22.01.2019, 22:18:59 »
Asun Ylläksellä, Äkäslompolon kylässä, poikaystävä taas Övertorneåssa. Åssa kävin Lofooteilla. Nopeasti aateltuna uskoisin, että Q ja X puuttuu, täytyy katella kartasta myöhemmin (tosin mikään näistä ei ole kaupunkeja...).

13
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.08.2018, 11:51:37 »
Tampere. Entisessä työpaikassa yötä    ;D

14
Aasia / Vs: Bali vinkkejä ensikertalaiselle?
« : 22.05.2018, 05:14:41 »
Kylla taalla ollessa pystyy hyvin valttamaan turistimassat esimerkiksi majoittumalla hieman keskusta-alueen ulkopuolella. Ubudissa olin 20min kavelymatkan paassa kaaoksesta ja taalla Sanurissa on tietaakseni 10min ajomatka keskustaan. Gili Airilla majoituin pieneen kotimajoitukseen, rannalla sitten nakee sita kannikansaa :D Siisteinta koko reissulla on olleet paikalliset, ei ne turistialueen kusettajat vaan siella turistikatujen ulkopuolella asuvat. Taman enempaa en talla reissulla tule nakemaan, seuraavalla kerralla sitten hieman pohjoisempaan. Siella on kuulema rauhallisempaa.

15
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 18.05.2018, 05:13:19 »
Gili Air. Taalla nyt viidetta paivaa. Saaren kuulema kiertaa 90 minuutissa. Tahan mennessa oon nahnyt sita noin 10 minuutin matkan verran, kun jalkapohjaan tuli haava heti ensimmaisten minuuttien aikana (milla hemmetilla saa haava + rakko yhdistelman paranee taalla??). Taa matka alkaa saada jo naurettavia piirteita, tahan mennessa sattunut enemman kuin kaikkien reissujen aikana yhteensa  ;D Puhelin paatti hypata kadesta ja makaa eraan riisiterassin syvassa purossa...

16
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 12.05.2018, 04:44:24 »
Ubud, Bali. Oon vanha ja eläköitynyt reppureissaaja, harrastanut nukkumista ja uimista viimeiset pari päivää. Lasissa pelkkää vettä.

Alhainen on reppureissaajan eläkeikää tai sitten yrittäjänä vanhenee nopeammin. Vastahan viime vuosikymmenellä olit kaksikymppinen.  :D

Yrittajana vanhenee nopeemmin, mut mahan oon nykyaan jo melkein nelikymppinen  ;D

17
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 08.05.2018, 05:07:28 »
Ubud, Bali. Oon vanha ja eläköitynyt reppureissaaja, harrastanut nukkumista ja uimista viimeiset pari päivää. Lasissa pelkkää vettä.

18
Aloittaja ei oman kirjoituksensa mukaan ole elämässä 20 000 eurolla koko loppuelämää, vaan aikoo myös tehdä töitä. Mä laskin omaksi budjetiksi pelkkään matkustamiseen ilman töitä 1000€/kk kun vielä reissasin, jota ei varmasti mene esimerkiksi Aasiassa.
Kukkien keräämisellä tarkoitan esimerkiksi pikaisella googlettelulla tällaista. Paikallisten työvoimatoimistojen sivuilla on paljon erilaisia työpaikkoja, etenkin maataloustöitä ympäri Eurooppaa ja Ausseissa. Niillä saa jo hyvin rahaa kassaan (riippuen toki omasta ahkeruudesta) ja jatkettua matkaa. Oon keränny mansikoita Suomessa ja herneitä Tanskassa, siellä olisi voinut jatkaa myös omppufarmille. Ausseissa olin töissä sipulifarmilla.

En diggaile tinjan vastausta, koska siitä puuttuu konkretiaa. Siis 20k:han on ihan törkyinen raha jos mietitään vaan reissaamista, en kiistä sitä. Mutta jos sillä pitäis elää loppuelämä ulkomailla eri mantereita vaihdellen niin siinä se loppuu äkkiä. Jos tinjalla on jotain konkreettista jeesiä tohon töiden löytämiseen niin muakin kiinnostais. Kukkien kerääminen? Tarkoittaako tää siis samaa kuin että romanit myy kukkapuskia kadun kulmassa? Taitaa olla tarjontaa tällä hetkellä euroopassa aika paljon...

19
Riippuen siitä millaisia ihmisiä olette ja millaiset teidän kulutustottumukset on, 20 000 euroa riittää todella pitkälle. "Silloin kun minä olin nuori" mä lähdin kun tilillä oli 1000 euroa :D Töitä löytyy Euroopasta kukkien keräilystä mihin tahansa työhön, mutta niihin tarvitaan yleensä pankkitilit ja veronumerot ja töissä kannattaa olla edes seuraavaan palkanmaksupäivään asti... Halvoissa maissa budjetti pysyy kuosissa ja muualla voi sitten kerätä kassaa jos/kun matka jatkuu. Jo mainitut majoitusta ja petiä vastaan tehtävät työt on tietenkin hyvä keino nähdä maailmaa. Niitä "töitä" löytyy kaikkialta ja tutustuu samalla syvemmin ihmisiin ja paikkaan. Suomeen pääsee aina takaisin :)

20
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 19.03.2017, 21:12:33 »
Voisko vähän udella, että millä tavalla olette (suunnitteluvaiheessa) laskeskelleet käyttöastetta? Mietinnässä myös majatalon perustaminen (ei Suomeen) ja eniten itseä mietityttääkin ton budjetin laskeminen, ja juurikin eniten käyttöasteen kohdalla. Juoksevat kulut ja perustamiskulut on kuitenkin helpohko laskea, mutta mutta, tuo käyttöaste... Ettei menis aivan metsään. Tai jos jollain on vinkkaa hyvää nettisivua aiheeseen liittyen, kiitollisena otetaan vastaan.

Mä olin yhden sesongin töissä Ylläksellä, joten suurinpiirtein tiesin, mitkä on sesonkikuukausia ja viikkoja, kuinka paljon voi pyytää huoneista ja mökeistä. Sesongin ulkopuoliset tulijat olikin sitten ihan arvailujen asteella, koska täällä laitetaan yleensä kaikki majoituspaikat kiinni. En ole  bisnesihminen, joten en osaa neuvoa siinä mielessä, mutta itse laskin alakanttiin kuinka vähillä varauksilla selviän hiljaisemmista kuukausista.

Sivuja: [1] 2 3 ... 72