Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tinja

Sivuja: 1 ... 69 70 [71] 72
1401
Belgialaiselle kaverille opetin suomen kieltä ennen kuin hän tuli käymään täällä ja yritti sujuvasti kommunikoida "hei, mita kuluu, hyvaa uota, kauniita unia, kippis" :) Eräässä paikallisessa pubissa joku tyttö osasi sanoa hölökyn kölökyn, Tampereella kuulema opetettu  :) Jostain syystä eräs poika muistaa aina mut nähdessään sanoa suomeksi nussia...  :wink:

1402
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Suhteet
« : 06.02.2004, 18:49:17 »
Psykologin sohvalta paatosta: mulla on ollut joka ikisessä suhteessa ongelmana se, että ensin tyypit ovat aivan älyttömän innoissaan mun matkustushalukkuudesta ja matkalle lähtemisestä ja suunnitellaan melkein koko maailman kiertämistä. Pikku hiljaa alkaa tulla vihjailuja siitä, ettei ehkä näin tulekaan käymään ja loppujen lopuksi mä lähden yksin matkaan. Yhden suhteen aikana kävin kolme kertaa maailmalla yksin, prkl!  :x Taitaa käydä niin tämänkin suhteen aikana ja mieku luulin, että kerrankin joku lähtee miun kanssa matkalle!

1403
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Suhteet
« : 03.02.2004, 15:07:42 »
Belgiassa saksalainen poika. Hyvin epätavallista  :D

1404
Iso-Britannia / Kertokaa Brightonista
« : 26.01.2004, 14:07:57 »
Olin Brightonissa kesäkuussa 98, mutta tuskinpa säät ovat siitä muuttuneet paljoakaan  :) Ei ollut liian kuuma, tuli pieniä sadekuuroja yhtäkkiä, mutta eipä ne pitkään kestäneet. Rannalta voi keräillä simpukan kuoria etenkin laskuveden aikaan (jos harrastaa kaiken turhan keräämistä) ja etenkin iltaisin on tosi nättiä. Kaupungissa on paljon pieniä kauppoja ja muutenkin vaikutti paljon, paljon kivemmalta paikalta kuin esim. Lontoo! Kannattaa mennä ja etenkin alkukesästä, jolloin ei ole turhan kuuma.

1405
Poikakaverin kanssa lähdetään kiertämään Eurooppaa kuukaudeksi, käydään moikkaamassa kavereita Belgiassa, Hollannissa ja Saksassa ja kierretään lisäksi Itävalta, Sveitsi, Luxembourg ja Ranskassa käydään Jim Morrisonin kuolinpäivänä(?)/poikaystin synttäreinä. Teltta lähtee mukaan ja onhan sitä ennenkin junassa nukuttu.
Suunnitelmat ovat nyt siinä vaiheessa, että tällä viikolla tilataan lentoliput ja maaliskuussa reililiput. Lento on mun puolelta suuren suuri kompromissi, en tykkää yhtään lentää, mutta jos aion ensimmäisen kerran kokea jonkun toisen kanssa matkustamisen, niin joudun nyt kohtaamaan pelkoni ja luopumaan periaatteestani pariksi tunniksi :)
Mä olen ikuisesti 19 v (kohta neljättä kertaa... shhh!), joten kenenkään ei tarvitse tuntea olevansa liian nuori/vanha mun seurassa  :D

Olisi kyllä hienoa tavata matkan päällä muitakin, koskaan ei ole tullut ketään suomalaista missään vastaan. Joskus haaveilin "kesäkuun kolmastoista, klo 14, Pariisi, laituri 4" tai vastaavasta tapaamisesta  :D

Ilmoitelkaapa lähtöaikeistanne, aikaahan on vielä/enää n. 4 kuukautta  :lol:

1406
Olettekos kuulleet... / Inter rail muutoksia
« : 23.01.2004, 13:52:57 »
Tällaisen vastauksen sain kysyessäni asiaa VR:ltä:


Hei,

Totta on. Kaikissa Interrailiin kuuluvissa maissa on 1.4.2004 alkaen
myynnissä
- globaalilippu (voimassa 1kk),
- 2 vyöhykkeen lippu (voimassa 22 pv) ja
- 1 vyöhykkeen lippu (voimassa 16 pv).
Koska Interrail-lipun voi ostaa 3 kk etukäteen, voi 31.3. vielä ostaa
esim. 3 vyöhykkeen lipun, jonka ensimmäinen voimassaolopäivä on viimeistään
30.6.2004.

Muutoksia vaativat kannattavuussyistä lähinnä Keski-Euroopan rautatiet,
joilla käy eniten Interrail-matkustajia. Monet maat, joissa käy paljon
reilaajia, katsovat saavansa liian vähän tuloja Interrailista. VR ja
muut Pohjoismaat eivät olisi halunneet luopua 3 vyöhykkeen kortista, jota
meillä on myyty globaalilipun jälkeen eniten. 2 vyöhykkeen voimassaoloaika on kompromissi: 1 kuukauden voimassaoloajalla hinta olisi noussut liikaa.

Ystävällisin terveisin,

Laila
 
*************************************
Laila Suuronen
Sales Manager
VR Ltd
Finnish Railways
Passenger Services
P.O. Box 488 (Vilhonkatu 13)
FIN-00101 Helsinki, Finland
Phone +358 (0)307 21 444
Fax +358 (0)307 22 290
[email protected]
http://www.vr.fi

1407
Yleinen / yksin matkaan?
« : 23.01.2004, 11:36:36 »
Kyllä yksin uskaltaa tyttönä matkustaa maailmalla siinä missä kaverinkin kanssa. En mä ainakaan ole pelännyt yhtään missään, paitsi vähän jännitti n. 5 aikaan aamulla kun piti odotella jatkojunaa ja asemalla ei ollut ketään muita kuin minä ja joitakin hyypiön näköisiä miehiä. Mutta jännittämisen syy oli kyllä enemmän pimeys kuin ne hyypiöt...  :) Ihan hyvin nukuin junissakin eikä ongelmia ollut. Yksi hyvä neuvo epämiellyttävien ihmisten välttämiseen on se, ettei katso heitä silmiin...

1408
Yleinen / Erikoisin tapahtuma matkoilla?
« : 04.01.2004, 17:03:54 »
Olin Saksan puolella käymässä belgialaisen kaverini kanssa ja odoteltiin bussia takaisin päin. Bussi näkyi kaukana ja aloin katselemaan bussipysäkin karttaa. Ufot varmaan sieppasivat hetkeksi, koska seuraavan kerran kun käännyin katsomaan tielle päin, bussi kaartoi jo kaukana edessä päin ja kaveri siellä mukana. Kaverilla oli tietenkin yhteinen paluulippu. Hän jäi seuraavalla pysäkillä pois, joka olikin yllättäen kaupungin toisella laidalla  :roll:

1409
Katselin aikani kuluksi halpalentoyhtiöiden hintoja ja alkoi ärsyttämään sairaasti! Esim. Tampereelta Lontooseen pääsee samalla hinnalla kuin Kalajoelta Ouluun tai jopa halvemmalla! Mitä helvetin järkeä on nyt sitten enää lähteä kiertämään jostain Baltian tai Ruotsin kautta kun pääsee noinkin helpolla? Mä olin suunnitellut lähteväni kiertämään Eurooppaa kesällä moneksi kuukaudeksi junalla. Jotenkin tuntuu älyttömän tyhmältä tuhlata n. 100 e ja nähdä Itä-Eurooppaa, kun säästäisi aikaa ja rahaa lentäessä suoraan keskeisemmille paikoille.
Kuinkahan moni ihminen heittäytyy laiskaksi ja vaihtaa junan lentokoneeseen, kun liian halvalla pääsee tuhansia kilometrejä liian nopeasti?

Sarkastisesta sävystä huolimatta haluan silti nähdä ensi kesänä Baltiaa ja mennä niin hitaasti kuin vain pääsen.

1410
1. kolmatta kertaa 19

2. pikku-tyttö

3. opiskelen kuvallista viestintää ja säädän joskus jotain projekteja

4. Raahessa

5. Savonlinnasta

6. uskomaton

7. juon vettä ja kesällä lopetin passiivisen tupakoinnin  :lol:  

8. muutin jo kolme viikkoa sitten, seuraavan kerran sitten taas 6 kk:n päästä.

1411
Yleinen / Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
« : 15.11.2003, 17:35:44 »
Mun mielestä esim. ranskalaisten (tai yleensäkin ranskaa puhuvien) töykeyteen auttaa se, että tervehtii ranskaksi ja kysyy vasta sitten jotain englannksi, jos ranska ei ole hallussa. Hyvin usein itsellä käynyt niin, että kun on jotain yrittänyt mongertaa ranskaksi, niin palvelukin pelaa (englanniksi), ja mun ranska käsittää vaan pari lausetta  :)

Kivoimpia ihmisiä olen tavannut Belgiassa ja Saksassa. Oikeastaan kivoja ihmisiä on joka puolella kehen vaan sattuu törmäämään...

1412
Ensi kuussa Tallinnaan ja kesällä reilaamaan kuukaudeksi tai kahdeksi. Samalla matkalla tarkoitus etsiä seuraava kotipaikka.

1413
Yleinen / Halvin Mc Donalds?!
« : 30.10.2003, 19:25:17 »
Mäkki nostetaan aina kohkaamisissa esiin, kun sattuu olemaan "valloittanut" maapallon. Mäkki, Hese, Carrols, Burger King, Pizza Hut, jne jne; aivan samanlaista ruokaa ne kaikki tarjoaa (yhtä rasvaista, yhtä "epäterveellistä"). Ei viitsitä välittää noin pienistä asioista, pääasia että jonkinlaista ruokaa saadaan puputtaa nassuun!  :) Menenpä nyt valmistamaan erittäin epäterveellistä hampurilaista kotikeittiööni  :wink:

1414
Saksassa ainakin jossain Kölnin ja Düsseldorfin lähellä oli jotain sekaannusta, kun esitteessä näytti siltä, ettei mitenkään voi mennä junalla siitä, kun paikat oli ihan missä sattuu. Mä en ainakaan katso sitä karttaa orjallisesti, asemien aikatauluista näkee kyllä minkä paikkojen kautta junat menevät. bahn.de rulez!

1415
Yleinen / Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 05.10.2003, 01:23:31 »
Mua ei kiinnosta Pohjoismaat eikä Yhdysvallat. Viimeksi reissulta tullessa meinasin kääntyä Tanskassa takaisin, kun alkoi näyttämään niin Suomelle, että oikein ahdisti  :(  Yhdysvaltoja kohtaan mulla on suuria ennakkoluuloja, joista jotkut ovat varmaan vääriä (olen tavannut ihan mukavia amerikkalaisia). Saksaan mä en halunnut missään nimessä mennä vielä kaksi vuotta sitten, pidin sitä likaisena ja harmaana maana, mutta käsitykset ovat sittemmin muuttuneet, enkä malttaisi pysyä sieltä poissa  :D  Belgiassa vietän myös paljon aikaani, eikä maa ole niin ankea kuin väitetään (belgialaiset on hulluja!).
Kiinnostamattomien maiden listaan voin lisätä kaikki ne, jotka täyttyvät turisteista (joissa ei näe yhtään paikallista ja ravintolasta saa tilata suomalaista mummon muusia ja lihapullia) ja joissa lapsiperheet viettävät kaikki lomansa...

Niistä saksalaisista vielä, että mä tunnen hyvin monta ei-kusipää saksalaista ja "erittäin" läheisesti  :wink:  Muusikot ne on kusipäitä!  :twisted:

1416
Olettekos kuulleet... / Finnair kilipailu
« : 01.10.2003, 23:12:19 »
Tämä tiedoksi kaikille, jotka ovat liimanneet postilaatikkoonsa "ei mainoksia" tarran:

www.finnair.fi/nettikisa

1417
Pari vuotta sitten ollessani työharjoittelussa Belgiassa, jotkut opiskelijat paikallisessa koulussa eivät tienneet, että Suomi kuuluu EU:iin, jotkut pojat taas tiesivät suomalaisia mäkihyppääjiä (!). Suomen kieli kuulosti kuulema venäjältä...

Belgialainen kaverini tuli kahdeksi viikoksi Suomeen ja tietysti vein hänet saunaan, vaikka ensin hän ei halunnutkaan. Suihkun puolella oli kuulema kauhean kuuma, mutta kun päästiin saunaan, niin hän viihtyi siellä paljon kauemmin kuin mä  :) Belgiassa pidetään kuulema saunassa vaatteet päällä... jonkinlainen kylmä höyrysauna tai jotain. Kaverini ei voinut ymmärtää pullaa, vaan piti sitä leipänä. Siellähän kaikki on yleensä makeita leivoksia. Kummallisia nuo belgialaiset  :wink:

1418
Yleinen / Yksin reissuun?
« : 25.09.2003, 20:45:27 »
Matkustin pari vuotta sitten parin kaverin kanssa, ja hermostuin kaikkiin jo viikon päästä. Siitä saakka olen matkustanut yksin. Tietysti se on välillä turhauttavaa, jos näkee todella hienon maiseman tms, eikä sitä voi jakaa kenenkään kanssa... Ei mun mielestä ole yhtään turvattomampaa matkustaa yksin kuin seurassa. Varsinkin jos kaveri on täysillä suomea hölpöttävä hölmö...

Mulle on tullut joku tapa matkustaa Eurooppaan maaliskuussa, vaikka tulen aina kipeäksi, kun allergia puhkeaa päälle. Toivottavasti jo ensi kerralla olen vähän viisaampi :o) Maisemat on tietysti aika harmaita, mutta kesällä on taas liian kuuma ja liikaa ihmisiä liikkeessä.

Mä otin maaliskuussa koulusta ihan ommaa lommaa ja taitaa tulla ajankohtaiseksi taas ensi vuonna viimeistään...

1419
Raahessa on paikka nimeltä Varvi. Tietääkseni siellä on urheiluseura nimeltä Varvin Veto  :lol:

1420
Lainaus käyttäjältä: "californiagirl"
Toivon mukaan syksyyn mennessä onkin jo keksitty lääke Sarksia vastaan!quote]

Tämän aamun lehdessä luki, että lakritsi auttaa Sarsiin!  :)

Sivuja: 1 ... 69 70 [71] 72