Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tinja

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 71
21
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 10.09.2016, 18:37:01 »
Miettiköhän Hotel Multatuli mitä se tarkottaa jollakin kielellä...

99,5% asiakkaista suhtautuu neutraalisti, 0,5% (suomalaiset) todella innokkaasti.

Oisithan tuota siekin voinut räväyttää aikanaan vähän reippaammalla nimellä, vaan niin menit ja tyydyit konservatiiviseen, ymmärrettävään ja myyvään.  :D

Oli mulla vaihtoehtona Hostel Lompolonkolo... Varmasti olis koko ajan 100% käyttöaste sillä.

22
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 07.09.2016, 23:42:48 »
Miettiköhän Hotel Multatuli mitä se tarkottaa jollakin kielellä...

23
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 06.09.2016, 18:57:12 »
Haha, aivan mahtavaa: "eiköhän vaan päätetä että savolainen lupsakkuus on uusi skandinaavinen seksikkyys!"  ;D TO-DEL-LA-KI!

Oon seurannu teidän taivalta ny jo jonkin aikaa (ekoista blogipostauksista lähtien) ja täytyy kyl nostaa hattua! Noista monista kommenteista huokuu se samanlainen vähättely, jota ite sai kuulla etenkin keski-ikästen mammojen ja pappojen suusta hostellin auettua. Teidän hostelli on saanut näkyvyyttä paljon ennen kuin edes toimitilaa on, se on saavutus :D Yrittäminen ja hostellin perustaminen ei oo mitään rakettitiedettä. Hemmetin rankkaa työtä (rankinta mitä oon ikinä tehny), mutta teillä näyttää olevan jo se tärkein: hyvä tukiverkosto. Hostellin saa auki todella vähällä rahalla, Helsingissä luultavasti kyllä kuluu enemmän mitä täällä Lapissa.

Nauttikaa, sen oman ensimmäisen hostellin perustaa vaan kerran!

24
Yleinen / Vs: Tunnelmallinen hostelli Helsinkiin
« : 31.08.2016, 11:53:06 »
Tulukaa! Ilmottakaa vaan ajoissa, niin tiedän puunata koko hostellin yritysvakoilua varten  ;D Tuun ite sitten vakoilemaan kun myöt ja työt ootte auki! Saatoin ehkä löytää jommankumman teistä netin syövereistä, hyvältä näytti suunnitelmat.

Mä olen itseasiassa AirBnB:ssa, se on hyvä markkinakanava ja halvempi yritykselle kuin muut varaussivustot.

Lykkyä pyttyyn ja ollaanpa yhteyksissä!

25
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 19.08.2016, 23:33:56 »
Saatiin parin kaverin kanssa edulliset lennot Malagaan ja aattelimme vuokrata sieltä auton ja lähteä ajelemaan kohti Portugalia tuossa torstaina. Mistä tuolta Faron suunnalta kannattaisi katsella majoitusta? AirBnB:stä katseltiin hieman, mutta melko korkeissa hinnoissa tuntuu tuolla nuo airbnb hinnat olevan. Onko kenelläkään heittää mitään suosituksia? Ja ehdotuksia mitä kaikkea nähdä ja tehdä, kun aikaa on vain 5 päivää. Majoitukseen liittyvät vinkit kuitenkin enemmänkin kuin tervetulleita.

Praia de Farolle ei kannata mennä, siellä on kämpät homeessa. Algarve Hostel Faron keskustassa oli ainakin toukokuussa sopivan hintanen ja siisti. Zavial Beach Hostel keskellä ei-mitään oli kans mahtava, samoin kuin Tag Hostel Lagosissa.

26
Yleinen / Vs: Tunnelmallinen hostelli Helsinkiin
« : 19.08.2016, 23:29:47 »
Tervetuloa vaan lisäämään Suomeen hostellikulttuuria, sitä tarvitaan! Aika monet meidän asiakkaat tulee suoraan Helsingistä/Tampereelta Lappiin ja suurena ongelmana on ollut mukavan majapaikan löytäminen nimenomaan Helsingistä. Nyt kun Rovaniemellekin avataan vihdoin "oikea" hostelli, alkaa olemaan jo suuren maailman tuntua :D Myö Hostel on avautumassa Helsinkiin, aikatauluista en tiedä.

Meidän pihaan saa joku tulla rakentelemaan lumilinnoja ihan vapaasti parin kuukauden päästä, revontuliakaan ei tartte heijastaa yhtään mihinkään. Taivaalla heiluvat ihan itestään... :p

27
Viimesimmällä reissulla Portugalissa loppui AirBnB:n käyttö mun osalta. Jokainen kämppä sitä kautta paljastu homeiseksi luukuksi, joten päätettiin yöpyä pelkästään hostelleissa ja majataloissa. Muutamia kymppejä tuli maksujen palautuksen lisäksi AirBnB:ltä lahjarahaa. Majoittajana jatkan vielä, kun itselle ei tulis mieleenkään vuokrata paskaa.

28
Chilessä hostellia pitävä suomalainen kaveri otti kirjani ilomielin vastaan.


Ihan offtopic, mutta minkä niminen hostelli?

29
Olihan se tavallaan aika masentavaa kun hostellissa porukka rappasi vaan puhelimia koko ajan. Kymmenen vuotta sitten kaikki juttelivat oluen aarella toisilleen, mutta niin ne ajat muuttuvat.

Onneks alkaa pikkuhiljaa ihmiset jälleen arvostamaan noita hetkiä ainakin osassa hostelleista. On yhteiskokkailuja, joogaa sun muuta.

30
Sulla on työpaikka? Hyvä. Onko se sellainen mitä haluat tehdä tulevaisuudessa vai haaveiletko jostain ammatista mihin tarvitaan korkeampi koulutus? Jos et, niin älä opiskele, et tee tutkinnolla yhtään mitään. Riippuen alasta (esim. matkailu), tutkinnot on turhia eikä CV näytä huonolta vaikka olisit erotellut sipuleita perunoista pari viikkoa jossakin vaiheessa elämääs. Matkusta, tee töitä ulkomailla, opettele uusia kieliä ja kerää kokemuksia.

31
Tyhmät kysymykset / Vs: Nelikymppinen hostellissa
« : 22.05.2016, 01:32:10 »
Komppaan fisua, mukavuudenhalu kasvaa iän myötä. En olis uskonu sillon parikymppisenä, että yli kolmekymppisenä haluan jopa makuupaikan junasta  ::) Mua ei todellakaan saa enää dormiin nukkumaan kuin pakon edessä (Tanskassa)! Mä haluan levittäytyä omaan huoneeseen ja nukkua ilman, että joku kuorsaa vieressä. Hostelleissa tutustuu hyvin ihmisiin, vaikka itse nukkuisikin privahuoneessa. Sen takia niissä on mukavat olkkarit ja välillä kivoja yhteistekemisiä, jos valitsee hyvän hostellin.

32
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 22.05.2016, 01:22:12 »
Faro, tai oikeastaan Praia de Faro jossaki lentokentän kulmilla. Tällä reissulla tutustutaan kyllä hyvin paljon näköjään eläköityneitten britten lomapaikkoihin. Onneksi ei ole mikään sesonkiaika...

Reissun viides majapaikka on homeessa, kuten oli ensimmäinenkin. Jos kärsit homealtistuksesta, älä matkusta Portugaliin!

33
Pärjäät. Tilaat liput ja varaat majoituksen etukäteen, piirrät pienen kartan itelles mukaan miten pääset asemalta majapaikkaan. Näin nykyaikana osoitteen perusteella voi jopa kattoa etukäteen, miltä siellä kadulla näyttää  ::) Jes, pääsen sanomaan "silloin kun minä olin nuori" ei ollut mitään älypuhelimia ja ihan hyvin selvittiin  ;D Parasta reissuissa on itsensä eksyttäminen! Nykyään mulla "tietenkin" on sellainen kapula mukana, mutta en käytä sitä muuta kuin perillä kaikkeen turhaan eli Faceen jne.

34
Tyhmät kysymykset / Vs: Nelikymppinen hostellissa
« : 16.05.2016, 01:10:02 »
Musta eri ikäiset matkaajat tuo vaan fiilistä hostelliin. Tämän hetkisessä paikassa täällä Portugalissa on kaikenikäisiä, sieltä 19-vuotiaasta joihinkin kuuskymppisiin naisihmisiin. Omistajakin on ainakin viiskymppinen, joka hengailee asiakkaiden kanssa päivät pitkät.

Dormiin mua ei kyllä saa enää nukkumaan kuin pakosta vaikken nelikymppinen vielä olekaan... En vaan kestä sitä kuorsaamista ja muita ihmisiä. Tosin siihen varmaan vaikuttaa myös oma hostelli, jossa joutuu pälpättää päivät pitkät. En jaksa sitten lomalla olla enää samanlainen höpöttäjä. Jättäkää mut rauhaan!

35
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 12.05.2016, 23:46:34 »
Lagos, Portugali. Loman ensimmäinen kunnollinen aurinkoinen päivä ja shortsit jalassa ekaa kertaa moneen vuoteen!  8)

36
Tyhmät kysymykset / Vs: Nelikymppinen hostellissa
« : 02.05.2016, 00:06:12 »
Ei todellakaan ole outo ilmestys! Kaikenikäsiä näkee myös dormeissa, ei ole iästä kiinni :)

37
Tähän aikaan viikon päästä ollaan aurinkoisessa (toivottavasti) Lissabonissa nauttimassa yli kolmen viikon lomasta! Eli 7 päivää vielä...

38
On kokemusta, mutta nyt kun on itse siellä työnantajapuolella ni voin sanoa, että suomalaiset hostellityöntekijät on tiukassa. Pliis, menkää töihin ulkomaille ja tulkaa sit takasi :D

39
Yleinen / Vs: Miksi matkaajat eivät syö ruokaa?
« : 23.01.2016, 19:29:27 »
Ihan samalla tavalla mä ihmettelen aasialaisia, jotka kantaa kaiken nuudelipaketeista lähtien mukanaan kun tulevat Eurooppaan ja käyvät kaupasta ostamassa vaan kokista. Ite en taida mitään muuta enää matkoilla tehdäkään kuin syödä, mutta olihan se erilaista elämää sillon nuorempana. Välillä oli vaan helpompi syödä hostellin ravintolan ruokaa kuin lähteä ettimään Pekingistä ravintolaa, josta sais kuumaa ruokaa ja kylmää vettä eikä toisinpäin :p

40
Yleinen / Vs: Minkälainen matkaaja olet?
« : 09.11.2015, 23:39:14 »
Tää on kiva ketju, koska aloin miettimään tätä joku aika sitten. Aika paljon oon muuttunu siitä matkaajasta, joka olin parikymppisenä. En oo ikinä ollu niitä ihmisiä, jotka hyppii korkeelta ja tekee kaikkee "kreisii". Tai no, ehkä mäki oon tehny jotain :D Oon nyt kolmatta kertaa matkustanu jonkun kanssa, muuten aina lähteny yksin reissuun aika spontaanisti.

Nykyään joudun suunnittelemaan matkat etukäteen. Tiedän koska on mahollisuus pitää edes vähän lomaa, joten lokakuun reissun lippuja aloin ostelemaan jo kesäkuussa. Mutta mitään en suunnittele itse kohteeseen, koska ikinä ei tiedä mitä kivaa tapahtuu (tai välillä vähän huonoaki). En käy missään museoissa tai sen enempää nähtävyyksiä kattelemassa, mä istun kahviloissa ja kuljen päämäärättömästi sinne, missä näyttää kivoimmalle. Ja nukun. Kulutan varsinkin halvoissa maissa paljon rahaa ruokaan, enkä kattele hintoja. Oon aina töissä, joten kaikki "normi-ihmisten" viikonloppukännäilyyn tuhlaamat rahat säästyy mulla viikon-pari irtiottoihin. En ostele tuliaisia vaan enemmän jotain mitä tartten (sisustuskamaa hostelliin...).

Mutta yks mikä ei ole muuttunut, on halpojen lippujen metsästys. Mä suorastaan rakastan tehdä sitä! Ja etin kavereille kans. Ja voisin viettää iäisyyden ettimässä just täydellistä, tarpeeks halpaa majapaikkaa. Valitettavasti mua alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää hostellit, ne on yleensä sisustettu niin epäinspiroivasti. AirBnb ja erilaiset hotellit on tullu tilalle ja edelleenkin suosin paikallisia yrittäjiä. Se parikymppinen Tinja jakso myös istua busseissa ja junissa vuorokauden, kolmekymppisellä turpoo jalat ja menee hermot :p

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 71