Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tunor

Sivuja: 1 [2] 3
21
Olen muutaman vuoden kirjoittanut blogia kodinvaihdoistamme USA:ssa ja Euroopassa. Nyt olen lähdössä ensimmäiseen talonvahtipestiini Englantiin ensi viikon sunnuntaina ja päätin kertoa tuosta ja mahdollisista tulevista samaisessa blogissa.

http://kodinvaihto.blogspot.fi/

22
Lentomatkustus / Vs: Lentoaikojen muuttuminen
« : 12.05.2016, 08:36:11 »
Lentoyhtiö ei kustanna majoitusta, jos olet hyväksynyt lennon vaihtumisen. Meille ainakin kävi niin, että joko kustansimme itse yön tai peruimme lennon ja saimme rahat takaisin. Jälkimmäinen vaihtoehto oli silloin poissuljettu, joten matkalle tuli lisää hintaa. Asia on eri, jos lennon aikana tulee viivästymisiä, jotka edellyttävät yöpymistä. Silloin lentoyhtiö korvaa.

23
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 11.05.2016, 10:06:42 »
Olimme juuri Kaliforniassa, lensimme Norwegianilla Oaklandiin. Lento oli miellyttävä, Tukholmassa vaihto huomattavasti paljon sujuvampi kuin esim. Lontoossa. Varasimme lennot hyvissä ajoin ja saimme varattua paikat varauloskäynnin kohdalle. Siitä kannatti ehdottomasti maksaa, paikat olivat muutoin normaalin pienet. Pakettiin kuuluvat ruoat sen sijaan olivat aivan onnettomia. Emme ole kovin nirsoja, mutta nyt jäi kyllä osa syömättä, onneksi oli myslipatukoita kassissa!
Oaklandissa olivat tosi tarkkoja matkalaukkujen painon suhteen. Laukut punnittiin yhdessä, mutta meidän kolme laukkua painoivat yhteensä 63 kg ja siitä olisimme joutuneet maksamaan ylipainosta. Saimme onneksi siirrettyä muutaman kirjan käsimatkatavaroihin. Turvatarkastuksessa oli hirveät jonot, mutta se saattaa johtua kentällä meneillään olevasta remontista. Turvatarkastuksen jälkeen terminaalissa ei juuri ollut muuta kuin Starbucks.

24
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Talonvahdiksi
« : 10.05.2016, 18:44:21 »
Olen lähdössä ensi viikolla Englantiin vahtimaan taloa ja koiraa. Olisi kiva kuulla, jos jollain on kokemusta talonvahtina olemisesta, ja mahdollisia vinkkejä.

25
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Los Angeles
« : 09.05.2016, 10:20:20 »
Palasin juuri Kaliforniasta, tosin yövyin vain yhden yön hotellissa. Mutta kyllä siellä ainakin kävi "takuukortiksi" suomalainen debit-kortti, samoin kaupoissa, ravintoloissa jne. Autonvuokrauksesta en tosin uskalla sanoa.

26
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 22.04.2016, 20:49:59 »
Carcassone, Avignon, Garda-järven pohjoisreunat. Marseillesta kun lähtee rantaa pitkin itään, on kivoja pikkukaupunkeja ja myös niitä viinitiloja, mutta viinitiloille pääseminen junalla voi olla haasteellista.

27
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Montreal
« : 08.04.2016, 07:02:31 »
Ketju on minun aloittamani, me olimme silloin pari kertaa patikoimassa lähialueella, tuosta kirjoituksestani löytyy meidän kokemuksia:

http://kodinvaihto.blogspot.com/2013/07/patikoimassa-kansallispuistossa-parc.html

28
Oxford olisi hyvä valinta, hieno kaupunki, keskusta käveltävissä mutta nähtävää silti pariksi päiväksi.

29
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Boston-NYC-Washington
« : 27.03.2016, 15:19:05 »
Majoituin heinäkuussa 125$:lla per yö seuraavassa:
http://www.hotel31.com/
Ihan ok hotelli, ei mitään palveluja ja kylppäri käytävällä, mutta niitä siivottiin koko ajan enkä joutunut jonottamaan. Sijainti tosi hyvä Manhattanilla.

Bostonista kannattaisi ehkä lentää Washingtoniin ja sitten lähteä bussilla ylöspäin. Itse lensin viime kesänä Atlantic Cityyn Spiritillä ja sekin toimi tosi hyvin, maksoi laukun kanssa satasen verran. Paljon lähti koko ajan lentoja, joten luultavasti DC:hinkin.

30
Teatterilipun kolmen viikon päähän Lesher Centeriin, Walnut Creekiin. Muut perheenjäsenet hankkivat NHL-lippuja. Kotona vielä, mutta suunnittelussa on oma viehätyksensä, kunhan sitä ei vie liian pitkälle.

31
Lentomatkustus / Vs: Icelandair
« : 13.03.2016, 18:46:28 »
Muutaman kerran USA:han Heathrow'n kautta lennettyäni valitsin viime kesänä Icelandairin. Mitä luksusta se vaihto olikaan. Vaihtoaikaa oli alle tunti, mutta Helsingin koneesta jatkolennon portille siirtyminen kesti noin vartin. Siellä Heathrow'lla kun ei kaksi tuntiakaan meinannut riittää kaikkine muodollisuuksineen ja jumalattoman pitkine siirtymisineen. Jatkossakin maksan mielelläni vähän enemmän Reykjavikin kautta lentämisestä hermojeni säästämiseksi aina kun sopiva reitti vain löytyy.

32
Kesällä sain taistella Budgetin kanssa jälkikäteen tulleesta veloituksesta. Kortiltani meni yhden päivän vuokrauksesta yllättäen 15 dollarin lisämaksu. Kovan työn sain tehdä selvittääkseni, mistä oli kysymys. Vastaus oli, että en ollut esittänyt tankkauskuittia tiskillä autoa palauttaessani, joten veloittivat tankkausmaksun. Palautin kyllä avaimen ihan virkailijalle eikä kuittia kyselty siinä vaiheessa. Armollisesti sitten muutaman ärhäkän viestin jälkeen palauttivat summan.
Joka kerta on myös yritetty myydä vakuutuksia, jopa sellaisia, jotka meillä on kuuluneet varaukseen. Nykyään sanotaan aina kaikkeen ei kiitos.

33
Yleinen / Vs: Joulu ulkomailla
« : 22.12.2014, 16:45:42 »
Kodinvaihdossa eteläisessä Kaliforniassa. Aurinkoa ja lämpöä riittää, samoin näkemistä ja tekemistä. Oltiin samalla alueella viime joulunakin. Kodinvaihtojoulussa on se hyvä puoli, että juhlaa voi viettää niin paljon kuin haluaa ja jos haluaa.

34
Kyllä Skocjan on vierailemisen arvoinen paikka ehdottomasti. Rannikolla Piran on viehättävä vanha kaupunki.

35
Iso-Britannia / Vs: Yorkshire
« : 18.04.2014, 11:18:19 »
Scarborough on kiva päiväretken kohde.

36
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Kalifornia
« : 18.04.2014, 11:15:52 »
Napan vaihtoehtona voisi olla El Dorado. Viininmaistelu ilmaista ja alue vähemmän turistien kansoittamaa ja ilmapiiri rennompaa. Olen lyhyesti kirjoittanut tästä blogikirjoituksen, meillä olisi varmasti ollut hienompi päivä, ellei juuri olisi tullut kotimaasta suru-uutisia.

http://kodinvaihto.blogspot.fi/2012/06/day-10-tuesday-el-dorado.html

Sacramenton keskustassa saa kulumaan noin päivän.

37
Yleinen / Vs: Mieluisin matkaseuralainen
« : 25.02.2014, 20:36:19 »
Kaupunkilomalla yksin, ei tarvitse neuvotella ja voi toimia hetken päähänpistojen mukaan. Ei tarvitse kiertää tavarataloja, saa istua kahvilassa lukemassa kirjaa, jos siltä tuntuu.
Sitten on niitä toisenlaisia, yleensä pidempiä lomia, jonne mielellään lähtee perheen kanssa, kiertämään autolla laajempia alueita. Näitä nykyään teemme kotia vaihtamalla, että on tilaa ottaa vähän etäisyyttä, jos yhdessäoloon kaipaa breikkiä.

38
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Los Angeles
« : 25.02.2014, 20:31:13 »
Juu todellakaan en yrittäisi Los Angelesia julkisilla kulkuneuvoilla valloittaa. Saa nimittäin istua melko ison osan päivästä niissä kulkuneuvoissa. Pacific highwayta ajelisin Santa Barbaraan saakka ja miksei vähän pidemmällekin viinejä maistelemaan.

39
Aasia / Vs: Singapore
« : 09.02.2014, 15:32:40 »
Olemme menossa ensi jouluksi kodinvaihtolomalle Australiaan ja ajattelimme nimenomaan katkaista lennot Singaporessa molempiin suuntiin pariksi päiväksi. Emme ole ennen käyneet. Toinen vaihtoehto olisi Hongkong, osaako joku vertailla näitä kahta paikkaa toisiinsa?

Matkalla siis kaksi aikuista ja teini.

40
Iso-Britannia / Vs: Belfast
« : 08.02.2014, 16:37:00 »
Pari vuotta sitten menin Giant's Causewaylle Belfastista siten, että ensin junalla Coleraineen, sieltä taksilla Bushmillsille viskikierrokselle, jatko bussilla Causewaylle ja sieltä takaisin bussi-juna-yhdistelmällä. Hieno päivä ja tuli halvemmaksi kuin järjestetty retki. Omasta kurssiporukastamme muut menivät järjestetylle retkelle eivätkä olleet ollenkaan tyytyväisiä, olivat istuneet melkein koko päivän bussissa ja esim. Causewaylla omaa aikaa oli ollut juuri sen verran että ehtivät juosta alas ja takaisin.

Belfastista suosittelen Ulster- ja Titanic-museoita. Queen's Universityn alue on viehättävää ja vilkasta. Nyt lokakuussa siellä ollessani kävi niin, että Black cab -ajelut peruttiin, koska oli juuri murhattu muutama IRAn jäsen, kulku estettiin rauhanmuureilla levottomuuksien pelossa.

Kaupungintalon sisällä kannattaa myös käydä.

Belfastia ympäröivillä kukkuloilla on hyviä kävelyreittejä.

Sivuja: 1 [2] 3