Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mangostan

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Intia / Re: Rinkan säilytys Agrassa
« : 03.05.2007, 19:34:41 »
Lainaus käyttäjältä: "tls"
Tuli mieleeni, että löytyyköhän Agrasta jotain paikkaa, johon voisi rinkan jättää säilöön päivän ajaksi, vai pitkääkö raahata mukana koko päivän?

Rautatieasemalla on säilytyshuone matkatavaroille. Oma kokemukseni on Agra Cantonment -asemalta, kätevä ja edullinenkin tapa säilöä reppu päivän ajan.

42
Lainaus käyttäjältä: "strahl"
Mitä teitte sen ajan kun olit Kanadassa? Veikö perhe sinua eri paikkoihin?

Osan ajasta oltiin ihan vaan siellä kotosalla ja elettiin sellaista ihan normaalia arkea. Käytiin kaupassa (en ollu ikinä missään nähny niin valtavia supermarketteja!), laitettiin ruokaa (taisin yrittää väkertää jotain suomalaista ruokaa myös kerran...), kateltiin leffoja, pelattiin jotain pelejä, käytiin shoppailemassa, muutamassa asuntonäytössäkin kävin perheen mukana... Paljon vietettiin aikaa perheen tytön kavereiden kanssa, käytiin mm. uimassa ja hengailtiin muuten vaan jossakin. Perhe vei mut myös katsomaan joitakin nähtävyyksiä siinä lähialueella. Suurimmaksi osaksi oli kuitenkin ihan semmosta peruselämää. Perhevaihto antaakin kyllä hienon mahdollisuuden päästä kurkistamaan arken jossakin vieraassa maassa ja mulle se oli sinänsä jo tosi mielenkiintoista.

Osa ajasta oltiin perheen mökillä, jossa uitiin, otettiin aurinkoa, vesihiihdettiin, melottiin jne. Semmosta tavallista kanadalaista mökillä oloa, näin voisin kuvitella. Lisäksi tehtiin tosiaan reissu sinne Kalliovuorille, mistä jo tuossa edellisessä viestissä mainitsinkin. Perheitähän ei mikään velvoita järjestämään reissuja ja huvituksia, mutta kyllä kaikki perheet tuntu haluavan näyttää parhaita puolia omasta maastaan.

Lainaus käyttäjältä: "strahl"
Pitääkö minun järjestää hänelle jotain erikoista tekemistä?

Suomessa me tehtiin ihan tavallisia suomalaisia juttuja. Tietysti saunottiin ja uitiin, koluttiin paikallisia nähtävyyksiä, shoppailtiin, käytiin markkinoilla, leivottiin pullaa, pelatttiin pesäpalloa kavereiden kanssa ja käytiin piknikillä yhdellä lähisaarella. Eli ihan semmosia peruskesäpuuhia. Pari kertaa tavattiin muita kesävaihtareita, mikä oli ainakin kielen puolesta vaihtokaverilleni tärkeä juttu. Yksi eksoottisimmista kokemuksista kanadalaiselle taisi olla perinteinen matonpesu joen rannassa.  :lol:
Sitten tosiaan perheen kanssa mökkeiltiin ja tehtiin pienimuotoinen reissu Saimaalle. Muistan, että jotkut perheet vei kesävaihtareitaan purjehtimaan tai Ruotsin-risteilylle tms., mutta jokainen perhe tosiaan ratkaisee itse, miten kesäänsä viettää.

Mun mielestä ei kannata liikaa ottaa paineita siitä kuukaudesta, jonka täällä Suomessa vietätte. On tietysti hyvä miettiä valmiiksi semmosia juttuja, mitä kotikaupungista/Suomesta haluaa näyttää ja mitä vois olla kiva tehdä. Sä oot kuitenkin täällä Suomen päässä  emäntänä. Liikaa ei kannata ohjelmaa kehittää, mutta ei tosiaan pelkästään kotona makoiluunkaan tyytyä. Me oltiin jo ennen vaihtoa perheen kanssa yhteyksissä ja sitä kautta sain vähän tietoa siitä, minkälaisen tytön kanssa tulen kaksi kuukautta viettämään. Jos on yhteisiä harrastuksia tai mielenkiinnonkohteita, niin niiden mukaan voi myös tekemisiä miettiä. Mutta ei kannata stressata, kuukausi menee yllättävän nopeasti ja omalla painollaan kuitenkin.  :)

43
Lainaus käyttäjältä: "strahl"
Olen lähdössä ensi kesänä Rotareiden kautta neljäksi viikoksi kesävaihtoon Saksaan. Haluaisin udella, onko joku ollut tämän järjestön kautta kesävaihdossa tai muussa.

Mä olen ollut Rotarien kautta kesävaihdossa Kanadassa. Olin perhevaihdossa eli olin ensin kuukauden kanadalaisessa perheessä, jonka jälkeen tän perheen tyttö tuli mun kanssa kuukaudeksi Suomeen.

Mun kohdalla homma toimi siis niin, että lähdettiin Suomen Kanadaan lähtevien kesävaihtarien kanssa yhtä matkaa Kanadaan. Siellä oltiin muutama päivä ensin Torontossa katselemassa nähtävyyksiä ja valmistautumassa perheisiin menoon. Meillä oli jotain yhteisesti järjestettyjä retkiä ja juttuja, mutta saatiin myös kulkea vapaasti siellä Torontossa.

Isäntäperheen luona elettiin ihan normaalia arkea, käytiin katselemassa paikallisia nähtävyyksiä, vietettiin aikaa perheen tytön kavereiden kanssa ja shoppailtiin. Lisäksi tehtiin joku reilun viikon reissu Kalliovuorille, oli kyllä vuoriin tottumattomalle tyttöselle elämys! Pari kertaa tavattiin muita suomalaistyttöjä, jotka oli samassa kaupungissa kesävaihdossa ja sit oli yks semmonen tapahtuma, jossa oli Rotarien eri maista tulleita kesävaihtareita.

Suomessa taas elettiin suomalaista arkea, käytiin mökillä, vietettiin aikaa kavereiden kanssa jne. Tuona kesänä Rotarit järjesti myös retken Pietariin, johon oli mahdollisuus osallistua. Itse mä en siellä ollut, mutta mun vaihtokaveri oli. Käytiin yhdessä myös minut lähettäneen Rotary-klubin kokouksessa kertomassa kuulumisia ja kiittelemässä mahdollisuudesta lähteä, siihenkin on hyvä varautua jo etukäteen.

Mulla ei ollut mitään ongelmia noiden Rotary-sääntöjen -eikä minkään järjestelyjenkään kanssa -koko kesän aikana. Jos olet lähdössä perhevaihtoon, niin perheessä tietysti eletään perheen säännöillä. Mulla oli kiva isäntäperhe, eikä mitään kummempia rajoituksia sieltä puolelta ollut. Kuitenkin kuljin perheen tytön matkassa, joten samat säännöt koski sitten molempia. Aluksi mulla oli tosi vaikeaa kielen kanssa. Vaikka englantia periaatteessa osasin, niin käytännön tilanteessa se olikin alkuun tosi hankalaa. Mut pikkuhiljaa puhuminenkin helpottui. Ja oli mulla myös hirveä koti-ikävä välillä, mutta toisaalta mä olin tuolloin vielä aika ikävöivää tyyppiä. Mutta kaiken kaikkiaan ihan mahtava kokemus, jota mielellään vielä näin vuosien jälkeenkin muistelee.

Lainaus käyttäjältä: "strahl"
Olisi kiva tietää, miten on hommat sujunu ja muut käytännön asiat.

Jos sulla on mielessä jotain tarkempia kysymyksiä, niin voin yrittää vastata. Käytännöt riippuu varmasti osittain myös siitä, oletko lähdössä perhevaihtoon vai leirivaihtoon.

44
Intia / Varanasista/Lucknowista vuorille
« : 19.04.2007, 22:32:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Olavi_virta"

Kaikki vinkit siis miten pääsen nopeasti varanasista tahi lucknowista vuorille, etupäässä shimlaan tai dharamsalaan kiinnostaa kovasti.


Tuli tuossa mieleen, että Varanasista pääsee suoralla junalla Amritsariin, kestää ainakin jotain 20 tuntia. Ainakin yksi juna lähtee Kalkutasta asti, muistan kulkeneeni sillä Varanasi-Kalkutta -välin ja junan lähtöasema oli tosiaan tuo Amritsar. Juna pysähtyy käsittääkseni myös Lucknowissa ja varmasti tossa reitin varrella voi jäädä pois jo ennen Amritsaria esim. Ambalassa, josta Kalkan kautta pitäisi päästä junalla Shimlaan. En ole tuota reissua tehnyt, mutta tossa omia matkasuunnitelmia tehdessäni bongasin tämmösen vaihtoehdon. Ei ehkä hirveen nopea vaihtoehto kuitenkaan.

Tietysti kannattaa tsekata myös lentoja muille kentille siellä päin -niin kuin varmasti olet tehnytkin.

45
Intia / Lennot Kathmandusta Delhiin
« : 16.04.2007, 22:41:01 »
Lainaus käyttäjältä: "iltsu"
Mitäs lentäjiä tuolla välillä on (ja vieläpä sellaisia, että saisi tiketin hankituksi netistä)?

Kathmandu-Delhi -väliä lentävät ainakin Indian Airlines, Jet Airways, Air Sahara ja Royal Nepal Airlines. Ton e-lipun kanssa voikin sitten olla vähän nihkeämpää. Näyttäisi tosiaan siltä, että joko ulkomaalaiset luottokortit ei kelpaa, just sitä lentoa ei voi varata tai sit e-lippua ei ole valikoimassa. Siinä tapauksessa vaihtoehtona on esim. kääntyä jonkin paikallisen matkatoimiston puoleen. Tai pyrkiä varaamaan lento jonnekin mahdollisimman lähelle Nepalin rajaa Intian puolella, josta maitse siirtyminen Kathmanduun. Ei tosin välttämättä nopein mahdollinen tapa siirtyä.

Lainaus käyttäjältä: "iltsu"
Kuinka hyvin noihin Kathmandusta ulos lentäviin yhtiöihin voi luottaa? Uskallanko buukata paluulennon samalle illalle, kun Delhistä kotimaahan?

Noista yhtiöistä omakohtaista kokemusta on Indian Airlinesista ja se ainakin on toiminu ihan hyvin ja aikataulussa. Jos haluaa pelata varman päälle -ja mä ainakin tuolla suunnalla yleensä haluan- niin kannattaa suunnitella reilu vaihtoaika. Oman mielenrauhani vuoksi pyrkisin varmaan viettämään kotimaanlentoa edeltävän yön Delhissä. Mut toisaalta on aika mahdollista, että kaikki menee hyvin ja aikataulussa, jolloin samana päivänä Delhiin siirtyminen pitäisi riittää. Eli mitään ehdotonta vastausta en nyt tähän kyllä osaa antaa.

46
Intia / Intian sisäiset lennot
« : 15.04.2007, 21:23:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Olavi_virta"

Vieläkö on jotain yhtiöitä jotka lentävät intian sisäisiä lentoja?  


Tässä muutama muu firma, jotka noita Intian sisäisiä lentoja lentää.

http://www.flykingfisher.com/
http://www.goair.in/
http://book.goindigo.in/skylights/cgi-bin/skylights.cgi

En tosin tiedä, onko Varanasi-Amritsar tai Lucknow-Amritsar -välejä tarjolla.

Lainaus käyttäjältä: "Olavi_virta"
Löytyisikö lento pohjoiseen paremmin paikan päältä?


On mahdollista löytää paikan päältäkin lentoja. Mutta jos teillä tosiaan on aikaa vähän, niin mitä enemmän on etukäteen varattu ja suunniteltu, niin sitä vähemmän menee paikan päällä aikaa säätämiseen ja mahdolliseen odotteluun. Toisaalta taas  liika suunnittelu vie spontaanisuuden reissusta.

47
Lainaus käyttäjältä: "AnnaRi"

Elikäs ex-liverpoolilaisena aloin tuossa varailee lentoja toukokuun puoleen väliin Tampereelta Liverpooliin, ja sain käsityksen, että tuon reitin lentäminen päättyy toukokuun 7. päivä. Ymmärsinköhän nyt ihan oikein? Onko muut huomanneet asiaa?


Näin on. Itsellä oli jo varattu tuonne toukokuun loppupuolelle lento Liverpooliin ja nyt kun kävin katsomassa varauksen tilanteen, niin näyttää vaihtuneen määränpää Stanstediksi. Ryanairilta ei tietysti mitään ilmoitusta asiasta ole tullut, eikä reitin loppuminen mulle ainakaan pompannut tuolta nettisivuilta hirveen helposti silmään. Noh, sitä kai saa, mistä maksaa... Mutta hyvä kun mainitsit asiasta, en tiedä koska olisin itse tajunnut käydä edes asiaa muuten tsekkaamassa.

48
Kanada ja Yhdysvallat / Re: Kanada ja Lions-vaihto
« : 08.04.2007, 19:48:08 »
Lainaus käyttäjältä: "-hako"
Joten onko teillä kokemuksia Lions- liiton vaihdosta? Ja Kanadasta yleensä?


Olin itse 17-vuotiaana (täytin loppuvuodesta 18 ) kesävaihdossa Kanadassa. En tosin Lionsien kautta, mutta kuitenkin.

Kuukauden verran olin paikallisen perheen luona Kanadassa ja perheen tytär tuli puolestaan mun mukana kuukaudeksi Suomeen. Isäntäperheeni oli tosi mukava ja he näyttivät minulle mielellään kotikaupunkiaan. Osa ajasta reissattiin myös ympäri Kanadaa, upea maa.

Kaiken kaikkiaan oli kyllä tosi hyvä kokemus, vaikka mulla oli sen kuukauden aikana välillä tosi kova koti-ikävä. Mä taisin kuitenkin tuolloin olla vielä aika ikävöivää tyyppiä. Ja osittain tuohon vaikutti se, että piti pelkällä englannilla pärjätä koko ajan. Se oli oikeastaan eka kerta, kun englantia tarvitsi varsinaisesti puhua, eikä se aluksi tuntunut sujuvan ollenkaan. Mutta toisaalta, niinhän sitä oppii, kun on pakko.

Kyllä mä voin lämpimästi suositella kesävaihtoa, tuommoinen kuukausi on kuitenkin suht lyhyt aika. Ja sit kuitenkin sen verran pitkä aika, että siinä ehtii nähdä vähän paikallista elämänmenoa, tutustua erilaisiin ihmisiin ja saada monenlaisia uusia kokemuksia. Ei muuta kuin hyvää reissua, minne ikinä päädytkin :)

49
Intia / Re: Jonotusajat Delhin lentokentällä?
« : 06.04.2007, 12:11:41 »
Lainaus käyttäjältä: "aarre"

Minkälaisia kokemuksia on jonoista ja virkailijoista tuolla, mikä on normaali aika jossa muodollisuuksista pitäisi selvitä?


Parissa-kolmessa tunnissa pitäisi selvitä koko hommasta. Viime reissulta muistan ensin odottaneeni n. 45 minuuttia, että pääsen lentokentälle sisään. Seuraavaksi jonotin jonkun tovin matkatavaroiden turvatarkastukseen/läpivalaisuun, jonka jälkeen siirryin jonottamaan check-in jonoon varmaan kolmeksi vartiksi. Sen jälkeen oli sitten passintarkastusjono ja turvatarkastus, joissa vierähti yhteensä reilu puoli tuntia. Ehdin jo huolestua, miten ehdin koneeseen, mutta se olikin sitten liki neljä tuntia myöhässä lähdössä jonkun teknisen vian vuoksi. Mutta joo, kyllä siellä kannattaa olla kolme tuntia koneen lähtöä, ettei tarvitse suotta hermoilla. En kyllä muista, että muilla Intian kentillä olisi ihan noin pitkään tarvinnut jonotella.

50
Intia / Re: Intiaan syyskuussa
« : 02.04.2007, 18:47:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Honeygarden"

Jos matka Agraan kestää 6,5h niin siinä ei sitten yhdessä päivässä näe Taj Mahalia- niin miten sitä majoitusta on sielä Agrassa?

Agraan pääsee Delhistä myös junalla, kestää nopeimmilla junilla 2-3 tuntia. Tosin kannattaa varautua siihen, että junat saattaa olla myöhässä -itselläkin matkan piti kestää 3 tuntia ja lopulta kesti 5. Eli kyllä päiväretki Delhistä on mahdollinen myös junalla. Jos kuitenkin mieluummin jää Agraan yöksi, niin kyllä siellä majoitusvaihtoehtoja on eri budjeteille.

Toinen vaihtoehto on mennä aamujunalla Delhistä Agraan, käydä katsomassa päivällä Taj Mahal ja jatkaa yöjunalla Agrasta Varanasiin. Itse ehkä lähtisin tälle linjalle, ei toi Agra Taj Mahalin lisäksi hirveesti iskenyt.

Lainaus käyttäjältä: "Honeygarden"
onko jossain tässä ko. reitin tuntumassa jotain kansallispuistoa?

Agrasta n. 1-1½ tuntia bussilla (menee sinne juniakin) on Bharatpurissa Keoladeo Ghanan kansallispuisto. Se on kuuluisa linnuistaan ja on siellä jotain muitakin eläimiä esim. antilooppeja, kilpikonnia ja tietty niitä iänikuisia apinoita. Tällä hetkellä tuolla puistossa on tosi vähän vettä ja siitä johtuen tosi vähän lintuja, mutta ensi syksynä tietysti tilanne voi olla ihan toinen mm. monsuunista riippuen. Mut oli siellä kuitenkin suht rauhallista ja kun en itse mikään hillitön lintubongari ole, niin en kyllä lintujen vähyyteen suuresti pettynytkään. Toinen, vähän kauempana oleva kansallispuisto on tuo Ranthambore, siitä on aika vast'ikään puhuttu jossakin Intiaan liittyvässä ketjussa, löytyypi hakutoiminnolla varmaan kätevästi.

51
Tyhmät kysymykset / Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« : 02.04.2007, 17:48:26 »
Hyvä, että meinasit tuon Agran pitää ohjelmassa. Kyllä mun mielestä se Taj Mahal kannattaa ainakin kerran elämässään nähdä. Vaikka onkin kuuluisa, niin kyllä siinä jotain erityistä on silti. Yllättäen mua ei ne kaikki muut turistit siellä juurikaan häirinneet ja se alue on siisti, vihreä ja kaupustelijat puuttuu. Lämpötila tietysti voi olla aikas korkea, mutta on se kaiken kaikkiaan näkemisen arvoinen.

Hyvää matkaa sitten vaan :)

52
Tyhmät kysymykset / Junalipuista
« : 30.03.2007, 22:17:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Bubblejet"

edit tähän väliin myös: Pathankotin päiväjunat on melko vähissä, joten taidan vaihtaa matkasuunnitelman toisin päin, eli Delhi -> uttaranchal -> Shimla -> manali -> daramsal -> pathankot -> illalla yöjunalla Delhiin ja päiväretki agraan. Jos päivä riittäs kaikkeen, niin 3 päivää jäisi uttaranchalille. Kyllä seitsemässä päivässäkin kerkeää jotain nähdä ja reissata ihan hyvin, mukavaa! 7 viikkoa olisi toki parempi.
 

Henkilökohtaisesti mä viipyisin kyllä pidempään kuin päivä/paikka. Kuten tossa aiemmin jo mainittiin, matkustaminen saattaa viedä yllättävän paljon aikaa ja joka päivä uuteen paikkaan siirtyminen voi viedä voimia. Paikkojen karsiminen on tietysti tylsää, mutta kiiruhtaminen paikasta toiseen myös on varmasti sitä.

Lainaus käyttäjältä: "Bubblejet"
Miten hyvinkäs käytännössä junalippuja saa saman päivän junaan? jos junalippuja ei saa niin pääseekö bussilla paremmin hätätapauksessa? Tosin onhan noissa junissakin paikkoja joihin pääsee ilman varausta, mutta siellä voi olla melkoista tungosta.


Junien tilanne riippuu tietysti matkasta ja ajankohdasta. Mä oon joskus yrittänyt varata kuukautta ennen tiettyyn junaan paikkaa ja täynnä on ollut. Joskus taas kun olen varannut pari päivää ennen junan lähtöä lippua, olen päässyt odotuslistalle ja paikka on matkustuspäivänä varmistunut. Aina tietysti voi käydä juttelemassa station managerin kanssa, jos junasta löytyisi tilaa odotuslistan lipulla tai ilman paikkavarausta olevalla lipulla. Turistikiintiöstä saattaa hyvinkin myös saada lippuja suht lyhyelläkin varoitusajalla, joskus sitten taas ei.

Junissa on lisäksi tuo "unreserved second class", jonka lippujen myynti alkaa tuntia ennen junan lähtöä. Kuten arvelitkin, tungosta riittää ja en millään kyllä suosittele ukkiasi ajatellen tuota vaihtoehtoa. Onhan se tietysti kokemus, mutta ilmastointina noissa vaunuissa on avoimet ikkunat ja mahdollisesti tuuletin katossa. Ja sitä porukkaa riittää... Junaan noustessa täytyy olla tosi nopea, mikäli aikoo itselleen istumapaikan saada ja vaikka sen onnistuisi saamaan, niin ahdasta varmasti on silti.

Jos kulkee pikajunien sijaan ns. matkustajajunalla (passenger train), lippua ei voi varata etukäteen vaan se pitää ostaa matkustuspäivänä. Paikkoja noissa junissa ei voi varata, mutta oman kokemukseni mukaan noissa on yleensä ollut ihan kivasti tilaa.

Lainaus käyttäjältä: "Bubblejet"
Mikäkähän olis paras tapata varmistaa lippu etukäteen? Opetella nettivaraussysteemi? Pyytää hostellia hankkimaan lippu etukäteen (mahdollista?)


Jos etukäteen jo suunnittelet reitin valmiiksi, niin varmaan kaikista simppelein vaihtoehto olisi varata liput tuolta netin kautta. Ne pitää  hakea Delhistä tai sit ne voidaan lähettää intialaiseen osoitteeseen esim. hotelliin (itse olen antanut intialaisen ystäväni osoitteen ja hyvin on homma toiminut). Sit kun on matkapäivät lyöty lukkoon ja liput hommattu, niin voitte paikan päällä kaikessa rauhassa nauttia Intiasta, eikä tarvitse alkaa matkajärjestelyistä huolehtia. Tämä tapa ei tietysti anna mahdollisuutta hirveästi joustaa suunnitelmista, jos vaikka sattuukin jossakin paikassa tosi hyvin viihtymään ja esim. sairauden sattuessa on tietysti kurjaa, jos on aikataulut tosi tiukasti suunnitellut. Mut ainahan on tietysti mahdollista mennä bussilla. Tiet saattaa olla kuoppaisia ja intialainen ajokulttuuri.. hmm... vauhdikasta. Itse mä tykkään pidemmillä matkoilla ehdottomasti mennä junalla, mutta voi olla osittain makuasiakin.

Jos haluat tohon netin kautta varaamiseen perehtyä tarkemmin, niin suosittelen tuota indiamike.com sivustoa, siellä on erinomaisesti selitetty tuon nettivaraussysteemin käyttäminen.

Joillakin hotelleilla ja hostelleilla on matkatoimistoja, jotka pystyvät järkkäämään juna ym. lippuja. Ottavat tietysti välityspalkkion, mutta siinä säästyy itse jonottamiselta.

edit: kirjoitusvirheitä

53
Tyhmät kysymykset / Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« : 28.03.2007, 22:03:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Bubblejet"

Onko leipä paistettu ruoka, ts. uskaltaako sitä syödä? Onhan se kyllä joskus paistettu, mutta vaikeampi tietää millon. Syöttekö leipää vain jos se on aivan tuoretta? Varovaisemmat siis. :)


Monissa guesthouse tyyppisten paikkojen "ravintoloissa" leipää (esim. chapati) tuodaan usein sitä mukaa lisää, kun edellinen on syöty. Käytännössä se siis tuodaan tuodaan kuumana, vasta paistettuna pöytään. Teillähän budjetti on vissiin semmonen, ettei välttämättä guesthouseissa tule yövyttyä, mutta vinkkinä nyt kuitenkin.

54
Tyhmät kysymykset / Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« : 27.03.2007, 17:46:18 »
Delhin seudulla on aika kuuma tuolloin, joten yksi idea voisi olla suunnata vuorille pohjoiseen. Ei ehkä liian korkealle, mut kuitenkin, siellä on viileämpää. Mulla on vasta reissu suunnitteilla tuonne alueelle, joten parempi etten lähde kuulopuheiden ja lukemisten perusteella mitään kummemmin suosittelemaan :)

Myös joku luonnonpuisto antaisi mahdollisuuden päästä pois isojen kaupunkien saasteista.

Junissa vaan ilmastoidut vaunut, niin pitäisi olla ihan miellyttävää matkanteko.

55
Intia / menossa intian kashmiriin häihin
« : 25.03.2007, 13:34:04 »
Sääoloista tsekkaa www.wunderground.com. Myös esim. Jammu & Kashmirin hallituksen sivuilta löytyy tietoa alueesta ja olosuhteista, googlettamalla pitäisi löytyä.

Häihin osallistuminen Intiassa on kyllä hieno kokemus, mutta en osaa tarkemmin sanoa häihin osallistumisesta Kashmirissa. Tavat kun vaihtelevat mm. uskonnon mukaan. Hääkäytänteistä varmaan parhaiten osaisi vastata tuo ihminen, jonka häihin olet menossa.

56
Tyhmät kysymykset / Rajasthan ja Goa
« : 24.03.2007, 12:40:55 »
Lainaus käyttäjältä: "merjah"

Sen sijaan Rajastan ei mielestäni ole ollenkaan yleisen hehkutuksen veroinen. Intiassa on lukematon määrä hienompiakin paikkoja. No, kyllä siellä käy, ja on siellä erilaista. Jaipurissa, missä kävimme, oli toki paljon todella hienoja vierailukohteita. Mutta Rajastaniin en haikaile pääseväni, Uttaranchaliin ja tietysti Goalla sen sijaa menen vielä uudelleen.


On varmaan makuasiakin, minkä tyyppisestä pitää. Mä pidin Rajasthanista. Vanhoja palatseja, upeita linnoituksia, luonnonpuistoja ja erämaata. Yksi mun reissuni kohokohtia oli Chittorgarhin linnoitus Rajasthanissa. En tosin käynyt Jaipurissa, oli ihan tietoinen ratkaisu jättää väliin yksi isompi kaupunki ja valita sen sijaan jotain vähän pienempiä paikkoja. Eli kyllä mun mielestä siellä Rajasthanissa on paljon nähtävää, vaikka niin on tietysti eri puolilla Intiaa.

Goalle mä taas en koe tarvetta palata. Voin kuvitella ohikulkumatkalla siellä pysähtyväni, mutta en mitenkään erityisesti suunnittele reissua sinne. Intiassa on niin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.

57
Intia / delhin lentokenttä
« : 20.03.2007, 21:24:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Matt"
Jos vaihdat euroja paikalliseen valuuttaan Delhin kentalla niin kannattaa huomioida etta antavat 100Rs seteleina.Ma vaihdoin 200e ja olipa muhkea nippu,jotain 3 senttia paksu ja tukevasti nitojalla kiinni.Ei kylla lompakkoon mahtunut :wink:


Kyllä sieltä saa isompiakin seteleitä. Mä ainakin olen erikseen joutunut pyytämään noita 100 rupian seteleitä. Esim. 1000 rupian setelit kun tuppaavat monessa paikassa olemaan aika isoja maksamiseen. Mut erilaisia kokemuksia rahanvaihdosta Delhin kentällä näköjään juu :)

Kyllä mäkin suosittelen joko vaihtamaan Suomessa pienen summan valmiiksi tai sitten lentokentällä, en tiedä onko kursseissa/vaihtopalkkioissa lopulta hirveesti eroa. Ja sit paikan päälle euroja mukaan, jotka pankissa saa parhaimmalla kurssilla vaihdettua. Ja sit kun/jos eurot alkaa käydä vähiin, ni sit kortilla voi nostaa/maksaa. Tällä tavalla mä hoidan raha-asiat reissatessa, Intiassa ja muualla. Kullakin tietysti oma tapansa.

58
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Uusi plääni on seuraavanlainen: Delhi-Agra-Luonnonpuisto (en ikinä muista miten se kirjoitetaan oikein...) - Kotan kautta Udaipuriin- Udaipur-Ahmadabad(jossa ei viivytä vaan otetaan lento Goalle)-Goalta lentäen takaisin Delhiin.


Näyttäisi ihan hyvältä tuo reitti. Intiassa tosiaan kannattaa aina varautua siihen, että lyhyeltä näyttävään matkaan saattaa kulua paljon aikaa. Monsuunin aikaan saattaa vielä olla erityisiä muutoksia junien ja bussien aikatauluissa ja myöhästelyjä yms.

Onko tuo Kota teillä ainoastaan kauttakulkupaikkana Udaipuriin? Mikäli tarkoitus on pysähtyä jossakin, niin komppaan kyllä Shantigirin ehdotusta Bundista. Bundi on viehättävä pieni kaupunki ja sinne pääsee Kotasta bussilla vajaassa tunnissa. Mutta toisaalta en hirveästi lähtisi lisäämään paikkoja tuohon suunnitelmaanne, ettei tule kiire.

Lainaus
Toisekseen haluaisimme vähän tietää sopivista varusteista. Mitä nyt olen Intiasta lukenut säiden suhteen, niin tuo kesäkuu ei paras mahdollinen aika ole matkustaa. No, lähdössä ollaan kuitenkin. Mitä sinne kannattaa ottaa vaatteiden suhteen mukaan?


Vaatteita ottaisin mahdollisimman vähän Suomesta. Mä tykkään itse Intiassa pitää juurikin paikallisia vaatteita, salwar kameez-asuja. Ovat tosi mukavia päällä ja viileämpiä kuin mun omat Suomesta tuodut vaatteet. Mulla tais nyt viimeeksi olla Suomesta lähtiessä yhdet housut ja kaks paitaa, muutaman salwar-asun ostin sieltä ja niitä pidin koko matkan. Monsuunin aikaan kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota hyttysten pistoilta suojautumiseen eli yleensä kai suositellaan vaaleita pitkähihaisia/-lahkeisia vaatteita.

59
Tyhmät kysymykset / Tyhmiä kysymyksiä Intiasta
« : 20.03.2007, 19:59:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Rattus"
Koska haluan osalta matkaa myös pötkötellä rannalla ja uida niin löytyykö Kolkatan seudulta hyviä rantoja?
Tän hetken suunnitelmissa on mennä Goalle mutta myös tuo suunta vois olla mahdollinen.


Yksi paikka tuolla itärannikolla on Puri Orissassa, josta löytyy rantaa. Emmä sitä Goaan vertaisi, mutta kyllä siellä uida voi ja ottaa aurinkoa. Samanlaista bilemeininkiä siellä ei ole kuin Goalla (ja on tietysti makuasia tarviiko edes olla), mutta muuten ihan leppoisa paikka. Sinne pääsee esim. yöjunalla Kolkatasta, joten ei se ihan nurkan takana ole. Mutta kuitenkin lähempänä kuin Goa, jos tuolla puolella Intiaa liikkuu.

Lainaus
Oon myös tutkinut noita indrail:n sivuja ja todennut ne todella sekaviksi,tai sitten vika on vain käyttäjässä.  :)


Juu, kyllähän noista sivuista on välillä vähän vaikea tolkkua ottaa. Tuolla IndiaMike:n sivuilla on ihan hyvää opastusta, miten sivuista sais paremmin irti.

60
Intia / Darjeelingiin
« : 16.03.2007, 20:51:42 »
Lainaus
Onko kukaan tai onko kukaan edes kuullut kenestäkään, joka olisi ollut pulassa yritettyyään salakuljettaa teetä yli sallitun määrän?


Enpä ole kuullut kenestäkään, mikä ei tietysti tarkota, etteikö se voisi olla mahdollista. Itsekin saatoin raahata yli 100 g teetä sieltä Suomeen, mutta en kyllä ollut tajunnutkaan koko rajoituksen olemassaoloa  :oops: Jälkeenpäin vasta selvisi, että olin saattanut syyllistyä moiseen konnuuteen...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6