Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - 1963

Sivuja: 1 [2]
21
Italia / Ancona?
« : 21.09.2004, 12:17:18 »
Koskapa Ancona sijaitsee kätsästi lauttasataman ympärillä, sinne tulee varmaan ensi kesänä mentyä Jubilee-Interailillamme.

Onkos se sellainen paikka, jossa viihtyisi pidemmänkin tovin, tai edes pari päivää?

22
Olettekos kuulleet... / Air Linguksesta halpalentoyhtiö
« : 21.09.2004, 12:04:55 »
Päivän Kauppalehti kertoi, että Irlannin kansallinen Air Lingus on nöyrtynyt taistossa Ryanairia vastaan. Siitäkin on tullut halpis.

Ja toden totta, katsokaa:
http://www.aerlingus.com/cgi-bin/obel01im1/index.jsp

23
Olettekos kuulleet... / Halvalla Pietariin Tallinkilla
« : 06.09.2004, 12:02:02 »
Kappas vaan, Tallinkin reittimatka Pietariin maksaa alkaen 25 euroa. Minusta tämä on aika halpaa, joskin hidasta.

Ja laivalllahan menee aina rahaa, mutta jospa varustautuisi korvatulpin ja nukkuisi koko matkan?

Lisätietoja
http://www.tallink.fi

24
Katselin Partio-Aitassa Haglöfsin Traveler Light -merkkistä makuupussia. Onko kenelläkään siitä kokemuksia?

Pitäisi olla a) kevyt, b) mukava eli jonkun verran topattu, c) ei liian tukala.

Haglöfsin kaikki muuta kamat ylittävät yleensä laatuvaatimukset, siksi vilkuilin lähinnä niitä. (Ja siksi, että ne olivat alennuksessa.)

Tarvitsisin pussin nimenomaan tilapäisiin yöpymisiin epämääräisissä sisätiloissa, eli kyseessä ei ole topicin "tarvitaanko reililla makuupussia" -jatkaminen. (Vastaus tuohon on tietysti ei.)

Kokonaan toinen juttu on, että 160-senttistä ottaa päähän raahata ylimääräistä kolmeakymmentä senttiä makuupussia varten.

Viimeksi omistin makuupussin vuonna 1976.  Kuvittelisin, että niissä on tapahtunut jonkinlaista kehitystä sittemmin :)

25
Ylläpito tiedottaa / Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« : 22.07.2003, 16:08:14 »
Minä olen nyt roikkunut täällä jokusen kuukauden. Yksi asia on pistänyt silmään:

kun joku erehtyy kysymään jotain, mistä on aiemmin keskusteltu, niin joku toinen pörhältää marisemaan tyyliin "avaa silmät pahvi, tuollahan on ihan sama aihe keskusteltu jo ajat sitten".

Tuommoinen ei minusta ole kovin nättiä. Ettehän te nyt herrajjestas voi olettaa, että joku selaa kaikki keskustelut läpi vuodesta 2000? Linkitys vanhoihin keskusteluihin on ihan hyvä juttu, mutta tyhmittely rassaa.

Tällaisen foorumin tehtävinä on nähdäkseni 1) jakaa kokemuksia ja tietoa, ja 2) aktivoida ihmisiä.

Jollei kakkosta olisi, täällä voisi olla Isä Aurinkoisen ja UKK:n asiantuntija-artikkeleita vain.  Tai Folke Westin, koska kukaan ei ainakaan pitkään kirjoita ilmaiseksi asiantuntija-artikkeleita.

Antakaa ihmisten aktivoitua rauhassa. Jokainen uusi aloitus, vaikka tyhmäkin, on lisäpölkky pallontallaajien pitkien kiskojen alle. Ja matka jatkuu, vaikka asemia olisi jo jäänyt taakse.

Pahoittelen, sain paasauskohtauksen. ::)

26
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Huomenna!
« : 03.06.2003, 12:07:07 »
Ihan pakko laittaa tänne ilmoitus, että meidän seurue lähtee huomenna reilaamaan. Tai ehkä oikeammin on sanottu, että matkustamme interrail-kortilla Etelä-Eurooppaan.

Ensin mennään Viikkarilla yli lahden, sitten se iänikuinen JÄNNITTÄVÄ Ruotsin-ylitys (Hässleholm. Mjölby. Tensta. Miten kiehtovia paikkoja nuo mahtavatkaan olla!). Köpiksestä mennään Hampuriin ja yöjunalla Pariisiin.

Saas nähdä, uhkaako Ranskan lakkoileva julkissektori sekoittaa meidän jatkoyhteytemme: Irunin kautta Madridiin, Madridista Malagaan. Sieltä jatkamme kavereiden talolle ja viikon päästä lähdemme nousemaan ylöspäin: Córdobaan, Madridiin takaisin, Marseilleen, Avignoniin...

Onko kukaan käynyt Nîmes'ssä?

Meidän seurueessa olen minä (9. reilimatka), puolisoni (6 reilimatka) ja 8- ja 11-vuotiaat poikamme (kolmannella reilillään).

Arvatkaa, onko matkakuume?

Ai niin: kiitos kaikille palstalle kirjoittajille (ja modeille). Olispa tällaisia ollut sillon 1986, kun ekaa kertaa lähdin...

27
Yleinen / Helteessä...
« : 29.07.2003, 11:50:37 »
Helleaaltouutisesta tuli mieleen: kesäkuun helteet Etelä-Euroopassa koettuani muistutan seuraavista asioista teille, jotka "punaisille alueille" olette menossa.

1. Pitäkää paikallinen päivärytmi. Herätkää ajoissa, koska aamulla voi vielä olla siedettävää. Viettäkää siesta, puistossa vaikka.

2. Pitäkää lakki päässä. Aurinkolasit suojaavat silmiä, mutta liki neljänkympin paahteessa joku päähine on välttämätön.

3. Halpisjunissa ei aina ole ilmastointia. Ja kalliimmissakin junissa ilmastointi voi olla rikki, mikä inhottavaa, koska ikkunoita ei saa auki. Viuhka on yllättävän pätevä vehje. Oma seurueeni sai myös suuresti apua (kotimaassa naurettavalta tuntuneista) paristokäyttöisistä minituulettimista.

4. Suunnitelkaa reittinne siten, että pääsette myös rannalle. Pelkät hikiset kaupungit voivat olla ylivoimaisia - no ei tietysti kaikille, ja uimahallithan on keksitty.

5. Kaupungeissa kannattaa mennä "lepäämään" isoihin tavarataloihin, levykauppoihin tms. Kroppa huilaa viileässä ilmastoinnissa kummasti.

6. Juokaa muutakin kuin kaljaa. Arabikuppiloissa tarjottava makea minttutee on syystäkin kuumien alueiden perinnejuoma: virkistää ja vahvistaa, eikä yleensä maksa paljon.

7. Ottakaa mukaan ripulilääkettä (esim. Lopex). Täydessä yöjunassa ripulointi ei ole kivaa, ja kuumassa aina joku sairastuu.

8. Ohuet kangasvaatteet luonnonkuidusta alkavat tuntua helteessä ihmeen ihanilta vaihtoehdoilta, vaikka kuinka olisi muita hienoja vermeitä rinkka täynnä. Ohut, pitkähihainen paita on hirveässä paahteessa parempi keksintö kuin spagettiolkaintoppi (varsinkin rinkkaa kantaessa)

9. Kuumassa tulee helposti myös mätäkuuilmiö: pienetkin haavat tulehtuvat ja alkavat märkiä. Desinfioivat, yksittäispakatut haavapyyhkeet ovat näppäriä tähän.

10. Joskus ei vain huomaa, että huono olo tulee silkasta kuumuudesta ja nestehukasta, ja luulee olevansa vain v****mainen ihminen. Kannattaa kuulostella, mikä olo on, ja ottaa iisisti. Jääräpäisellä rehkimisellä voi pilata matkasta paljon.

Juu, tiedän, että osa näistä on itsestään selviä. Kunhan kirjoittelin.  :)

Alle 40 astetta oleva helle on joka tapauksessa kivempaa kuin kaatosade.

Sivuja: 1 [2]