Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 1963

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
141
Yleinen / Helteessä...
« : 29.07.2003, 11:50:37 »
Helleaaltouutisesta tuli mieleen: kesäkuun helteet Etelä-Euroopassa koettuani muistutan seuraavista asioista teille, jotka "punaisille alueille" olette menossa.

1. Pitäkää paikallinen päivärytmi. Herätkää ajoissa, koska aamulla voi vielä olla siedettävää. Viettäkää siesta, puistossa vaikka.

2. Pitäkää lakki päässä. Aurinkolasit suojaavat silmiä, mutta liki neljänkympin paahteessa joku päähine on välttämätön.

3. Halpisjunissa ei aina ole ilmastointia. Ja kalliimmissakin junissa ilmastointi voi olla rikki, mikä inhottavaa, koska ikkunoita ei saa auki. Viuhka on yllättävän pätevä vehje. Oma seurueeni sai myös suuresti apua (kotimaassa naurettavalta tuntuneista) paristokäyttöisistä minituulettimista.

4. Suunnitelkaa reittinne siten, että pääsette myös rannalle. Pelkät hikiset kaupungit voivat olla ylivoimaisia - no ei tietysti kaikille, ja uimahallithan on keksitty.

5. Kaupungeissa kannattaa mennä "lepäämään" isoihin tavarataloihin, levykauppoihin tms. Kroppa huilaa viileässä ilmastoinnissa kummasti.

6. Juokaa muutakin kuin kaljaa. Arabikuppiloissa tarjottava makea minttutee on syystäkin kuumien alueiden perinnejuoma: virkistää ja vahvistaa, eikä yleensä maksa paljon.

7. Ottakaa mukaan ripulilääkettä (esim. Lopex). Täydessä yöjunassa ripulointi ei ole kivaa, ja kuumassa aina joku sairastuu.

8. Ohuet kangasvaatteet luonnonkuidusta alkavat tuntua helteessä ihmeen ihanilta vaihtoehdoilta, vaikka kuinka olisi muita hienoja vermeitä rinkka täynnä. Ohut, pitkähihainen paita on hirveässä paahteessa parempi keksintö kuin spagettiolkaintoppi (varsinkin rinkkaa kantaessa)

9. Kuumassa tulee helposti myös mätäkuuilmiö: pienetkin haavat tulehtuvat ja alkavat märkiä. Desinfioivat, yksittäispakatut haavapyyhkeet ovat näppäriä tähän.

10. Joskus ei vain huomaa, että huono olo tulee silkasta kuumuudesta ja nestehukasta, ja luulee olevansa vain v****mainen ihminen. Kannattaa kuulostella, mikä olo on, ja ottaa iisisti. Jääräpäisellä rehkimisellä voi pilata matkasta paljon.

Juu, tiedän, että osa näistä on itsestään selviä. Kunhan kirjoittelin.  :)

Alle 40 astetta oleva helle on joka tapauksessa kivempaa kuin kaatosade.

142
Ylläpito tiedottaa / Re: Reissaajien yhteisö pystyyn?
« : 11.07.2003, 12:09:43 »
Hyvä idea! Ilmoittaudun heti Seniori- ja Perhereissajaat-looseihin. Vaadin saada levittää junailun ilosanomaa seuramatkaaville lapsiperheille!

Paitsi että Fritidsresor-lapsiperheitä on melkein mahdoton käännyttää. Ei-vielä-autoilevia voisi - ja ainahan voi kasvaa uusi junailevien perheiden sukupolvi. Siinäkin mielessä yhteisö livetapaamisineen on mainio ajatus.

Ihmettelinkin jo että onko teillä joku sellainen salainen.

143
Yleinen / Re: Valinnanvapauden sietämätön taakka
« : 10.07.2003, 13:30:18 »
Tämähän oli hieno keskustelu. Kiitos kaikille.

Eikös ne nykymaailman sorvit ole sellaisia, että niitä on ulkomaillakin? Tarkoitan tällä sitä, että kaiken matkailun ei tarvitse olla ristiriidassa työnteon kanssa. Ulkomaillekin voi mennä sorvin ääreen. Useimmiten "normaalia" elämää viettämällä oppii paljon enemmän maista ja kulttuureista kuin vain ulkopuolisena tarkkailijana.

Kovasti on maapallo pienentynyt minun nuoruusvuosistani. Itse en ole muualla kierrellyt kuin Euroopassa, enkä sielläkään paljon. Olen pikemminkin "been there, will go there again" -tyyppiä kuin uusien paikkojen bongailija.

Senpä vaan nyt sanon teille, että vaikka vanhempana ei ehkä fyysisesti jaksaisikaan, niin psyykkisesti voi olla paremmat eväät ottaa vastaan kokemuksia. Se kompensoi kivasti.

Elkäähän surko tulevaisuuttanne. Vaikka parashan mä olen kehottamaan, kun koko ajan funtsin periaatteessa samoja asioita kuin aloittaja - ja täytän muutaman kuukauden päästä jo 40.

Jos minä olisin sinä nyt ja olisin viisas, lähtisin jonnekin minne huvittaa. Mutta tekisin se sillä lailla fiksusti, että jokin johtoajatus kannattaisi - ei vain niin että "pakko päästä pois".

Joku vapaaehtoishomma voisi opettaa uusia asioita ja näkökulmia ja luoda uusia verkostoja, eikä niiden tekemisestä varmasti ole haittaa sitten joskus, kun päätät palata takaisin  - jos päätät. Tai kun päätät, että nyt se nuoruus on ohi ja nyt jokin muu saa alkaa.

(Mistäs sen muuten huomaa? Ainakaan minulle ei ole tipahtanut päähän mistään autoa, asuntoa, mökkiä tai venettä, vaikka kaikilla aikuisilla kuulemma on. Kaksi lasta kyllä on onneksi siunaantunut. Kaksi hankittiin siksi, että neljä henkeä menee kivasti vastakkaisiin junanpenkkeihin.)

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]