Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 1963

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Varusteet ja pakkaaminen / Kengistä vielä...
« : 19.04.2005, 16:29:43 »
Piti vielä lisätä tuohon hoitsukenkien hyviin puoliin: ne jalassa voi mennä uimaan, jos ottaa nahkapohjallisen pois.

Niin että jos joku tietää, mistä niitä saa, niin kertoisi mulle pliis. Kroatiassa on kaiken maailman siilejä meressä.

Terveisin nimimerkki "Kengännumeroni on 35"

42
Varusteet ja pakkaaminen / Kengistä vielä...
« : 19.04.2005, 16:25:35 »
Naurakaa vaan, mutta minusta matkalla kaikkein parhaat kengät ovat sellaiset sairaanhoitajan tossut, jotka ovat päältä vähän niin kuin kudotut - kuin varreton sukka - ja joissa on ergonominen irtopohjallinen ja aika paksu pohja.

Niissä jalkapöytä saa tukea, kumipohja vaimentaa tärinää ja kudottu tekstiili on sopivan napakka mutta ei hiosta.  Eikä varpaat näy, mikä on aina jotensakin tyylikkäämpi ratkaisu reissussa.

Tommosilla hoitsunkengillä en tosin ole kivennyt kuin Pyhätunturille, mutta toisaalta olen kävellyt rinkka selässä ranskalaisilla teillä, 36 asteen helteessä, kilometritolkulla. Kaupunkimatkailusta puhumattakaan.

Ainoa ongelma on, että hoitsukenkiä saa ilmeisesti vain jostain hämärästä hoitsujen verkostomyynnistä. Minä en ole niitä mistään löytänyt. Etelä-Euroopassa nunnilla on semmoiset.

43
Tuli vaan tuosta kalastajahattuketjusta mieleen. Minäkin olen aika paljon luottanut tuohon "ostan sitten sieltä".

Mutta kun en kauheasti tykkää ostelemisesta, niin jopas alkaa ottaa päähän se, että ensimmäisenä puuhana uudessa paikassa on jonkun varusteen hankkiminen.

Viime kerralla ajattelin, että "ostan sitten paikan päältä" kenkiini uudet pohjalliset. Mistään ei neljän viikon aikana osunut pohjallisia silmiin. Vähän ärsytti, ainakin seurueen muiden jäsenten nenää.

"Mitä tehtäis tänään?" "No mun pitää etsiä toimiva pankkiautomaatti ja sitten pitää ostaa uusi linkkari ja jostain pitää saadaa liikavarvaslaastaria ja niitä maitohappokapseleita." Tuo ei ole matkustamista, se on rasittavaa arkea. Ei kiitos mulle. Otan mukaan sen mitä tarvitsen.

44
Varusteet ja pakkaaminen / Monikäyttöisin esine?
« : 13.04.2005, 10:55:49 »
Jaa-a, vaikea kysymys. Iso kangas vai linkkuveitsi, kumpi on monikäyttöisempi?

Kallistun kannattamaan sitä saronki-tyyppista juttua.

Ja joo, olipas vitsikästä tuo rahakeskustelu. Yhtä hyvin voisin vastata että oma kumppani on monikäyttöisin: se käy viihteestä, turvasta, tyynystä, peitosta, silmistä ja korvista ja kaikkee.

45
Terveys ja turvallisuus / Juomavesi
« : 13.04.2005, 10:28:36 »
Turussa ei voi juoda hanavettä. Ja jostain olen lukenut, että Bretagnessakin pitäisi hanavettä välttää.

Ranskassa voi tilata ravintolassakin "robineeta" eli hanavettä. Se on ihan hyvää, jos siitä on seisotettu jääkaapissa.

46
niin että eikö tuonkin kysymyksen olisi voinut välttää käyttämällä hakua?
 :lol:

47
Sukkia yhdet, jos niitäkään. En käytä kesäisin sukkia Suomessakaan. Kalsareita on seitsemät, ja yleensä niistä osa jotain kauheita. Jos pitää vaikka mennä hellettä pitelemään tavarataloon, niin voi aina ostaa alushousut.
Ja vanhat voi heittää pois.

Olennaista on tietysti, että ehtii olla jossain sen verran, että pyykki ehtii jotenkin kuivua. Yli yön riittää yleensä hyvin.

Nykyisin, kun reissaamme perheporukalla, on kyllä järkevämpää yrittää pestä ja kuivata kaikki pyykit jossain matkan varrella ainakin kerran, kerrallaan. Mutta meitä onkin neljä.

48
Tyhmät kysymykset / RER-junasta metroon Pariisissa
« : 08.04.2005, 12:41:42 »
Voi olla, että joku on joskus ryöstetty. Silti tuollaiset varoitukset alkavat vähän kaihertaa mieltä. RER kolme beessä voi hyvin huomata olevansa ainoa valkoihoinen, mutta entäs sitten? Jos turistit alkavat kaihtaa jotain linjaa, se kurjistuu sen myötä aivan varmasti.

Pahempi riski minun mielestäni on se CDG:n karmea pyöreä terminaali, jossa palvelutaso on luokkaa ärkioski ja joka puolelle eksyy.

49
On kokemusta, mutta ei hirveän kuumalla kelillä. Yllättävän mukava kantaa, koska kantohihnat on pehmustettu. Lisäksi repun malli on sellainen, että se ei leviä muodottomaksi.

Eikä se kyllä maksa "kuin" parikymppiä. Onhan sekin rahaa, mutta toisaalta itse en jaksa kantaa ohuessa muovikassissa vesipulloa, opaskirjaa ja sitä kilon pussia aprikooseja, joka kuitenkin tulee ostettua.

Ja kaikilla pikkumatkoilla tuo on ollut tosi hyvä laajennusvara viikonloppulaukkuun.

50
Olipas hyvä vaatimuslista rinkalle tuolla. Lisäisiin siihen vielä pari asiaa:

vetoketjuissa pitää olla jotkut muutkin vetimet kuin se pieni metalliläpätin. Helpottaa huomattavasti.

Rinkassa pitää myös olla hyvät "pikapakkaustaskut", eli sellaiset joihin saa usein tarvittavat tavarat tungettua.

Ja rinkkakeskusteluun vielä reppulisäys: Haltin minimaalisen ohut "varareppu" Streetpack, joka menee pieneen pussukkaan, on mainio varuste kaikilla matkoilla.  Painaa kolmesataa grammaa ja vetää 15 litraa. Tuommoisella voisi startata, jos aikoisi ostaa matkan varrelta sekä rinkan että kamaa.

51
Yleinen / Miltä matkalla tuoksuu?
« : 30.03.2005, 10:46:10 »
Hajuaisti laukaisee muistot parhaimmin.

Minä huomaan aina palaavani ajatuksissani Espanjaan, kun haistan tietynlaisen ruuankäryn yhdistyneenä vaniljaan ja klooriin. Tiedättehän ne tädit, jotka moppaavat kaakeloitua sisäänkäyntiä ja pitävät vahtia pullakaupan ja ravintolan välissä?

Junaradan tuoksu on täysin vastustamaton. Myrkyillä käsitellyt puupölkyt taitavat tosin olla katoamassa betonisten tieltä.


Miltä teidän matkanne tuoksuvat? Ja missä sen tuoksun voi haistaa?

52
Varusteet ja pakkaaminen / Hatun ompeleminen
« : 29.03.2005, 17:23:33 »
Katso vaikka tuolta, mutta älä pelästy valokuvien tyylitajua. Kangashatun ompeleminen on perustaltaan aina samanlaista.

http://www.leenas.com/Suomi/ompelu_hatut.html

Sirkka-tätini, joka 60-luvulla teki kaikkiin kesämekkoihin samasta kankaasta myös hatun, antoi kerran hyvän vinkin. Hatun kupuun saa hyvän kaavan silitysraudasta.

Viime tai toissakesänä jossain lehdessä (Novitassa? Suuressa käsityökerhossa) oli ihan hyvä kaava. Voipi löytyä kirjastostakin. Vuorta ei kannata kupuosaan laittaa, tulee vain turhan tukala.

53
Varusteet ja pakkaaminen / Lakki?
« : 23.03.2005, 17:00:16 »
Kankainen lierihattu on hyvä, sellainen jonka alle saa sekä linttanan tukan että nenän. Mulla oli hyvä musta, mutta se jäi Madridissa taksiin. Hyvä kun muistutitte, pitää tehdä uusi.

Lierihattu menee pieneen tilaan ja sillä voi tarpeen vaatiessa ostaa vähän pimentoa junassa nukkumiseen, vaikkei ihan sombrero olisikaan. Musta imee tietysti lämpöä, mutta yhdistettynä Jackie Onassis -aurinkolaseihin luo myös vähän glamouria nuhjaantuneeseen olemukseen.

Huivi ei suojaa samalla tavalla, vaikka muuten kätevä onkin. Ja huivi päässä meikäläinen näyttää Niskavuoresta karanneelta.

Ilman päähinettä ei pärjää kesällä.

54
Eurooppa / Seuraava must-kaupunki?
« : 23.03.2005, 09:56:42 »
Sen verran vaivaa, että ensi kesän reilillä pitää mennä Prahan kautta.

80-luvulla kaikkien piti mennä Berliiniin, 90-luvulla Barcelonaan, 00-luvulla Prahaan. Ilmeisesti.

Mitä veikkaisitte seuraavaksi? Zagreb? Ufa? Ljubljana? Haifa?

En minäkään Pietarissa ole ollut. Leningradissa vain. Se on kieltämättä noloa. Niin hieno kaupunki parin seisakkeenvälin päässä.

55
Junamatkustus / suomesta eurooppaan
« : 07.03.2005, 10:00:19 »
Voisiko Daria kertoa, miksi Ryanairin lento oli järkyttävä? Uteliaisuus heräsi.

56
Junamatkustus / Viehättävimmät junareitit
« : 03.03.2005, 15:43:42 »
Thomas Cookin aikataulukirjassa on liite, jossa on "toimittajien omia arvioita" maisemallisista reiteistä. Nämä eivät kuitenkaan ole mitään varsinaisia scenery routteja, joten ihan tavallisilla linjoilla ollaan.

On siellä Suomestakin joku järvialueen väli!

57
Junamatkustus / Käytännön asioita reilillä...
« : 03.03.2005, 15:37:10 »
Kun teitä kerran on kolme, voi olla kätevintä hoitaa asiat uudella paikkakunnalla siten, että kaksi jää kahvilaan rinkkojen kanssa ja yksi - jokainen vuorollaan - lähtee pioneeriksi majapaikkaa hakemaan.

Kannattaa pitää mielessä, että hostellit ovat päivällä usein kiinni. Aamu on paras ajankohta uuteen kaupunkiin saapumiselle.

58
Varusteet ja pakkaaminen / Must have mukana top 5
« : 02.03.2005, 12:28:33 »
1) pakolliset: passi, visa (ei mikään electron) ja rahaa + liput
2) linkkari
3) pakolliset atoopikon rasvat
4) iso ja ohut silkkihuivi, joka toimii lämmikkeenä/alustana/aurinkosuojana/näkösuojana/verhona, painaa n. 50 g
5) kengät, joihin voi ostaa valmiiksi vaihtopohjalliset

59
Yleinen / VR:n näppärä strategia
« : 01.03.2005, 17:26:44 »
VR on ihme puulaaki. Koko toiminta tuntuu perustuvan siihen, että palveluita huononnetaan tai ne tehdään todella kalliiksi. Sitten voidaan taas perustella sitä, miksi ne lopetetaan.

Esimerkkejä tästä on vaikka matkatavarapalvelu ja Hangon-Karjaan välinen liikenne.

Luin tänään Hesarista, että EU:ssa valmistellaan rautateiden kilpailuttamista EU:n alueella. Kumma ettei VR:ssä housut tutise ollenkaan.

60
Kun olin nuori, kauan sitten, ei tarvinnut kantaa paljon mitään. Vaatteita oli jonkun verran, mutta kännykkää ei ollut keksitty, iPodista ei kukaan ollut haaveillutkaan, digikameroita ei ollut.

Toisaalta on aika hienoa, miten pieniksi tavarat ovat tulleet. Jos nyt ottaa mukaan kännykän, iPodin ja vielä erillisen digikameran, (ja laturit) on sama kuin olisi mukana lankapuhelin, osoitekirja, kalenteri, transistoriradio, sata LP-levyä ja levysoitin, kamera ja sen laukku. Ja ehkä uusimmat hesarit ja säätiedotukset ja Teach Yourself Colloquial Croatian -kielikurssin kasetit.

Niin että en kyllä väitä että ennen kaikki oli helpompaa. Emme tosin voineet ympäröidä itseämme kaikenlaisilla tallenne- ja kommunikaatiolaitteilla. Istuttiin baareissa ja piirrettiin kuvia Kiina-shopista ostettuun muistikirjaan.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8