Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Demonyte

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
JFKlla sai jonotella reilun tunnin verran kun ensimmäistä kertaa ESTAlla matkustavia, joilta piti ottaa kuvat ja sormenjäljet, oli varsin paljon.

Ne otetaan jokaiselta aina ja niitä verrataan mm. passiin tai viisumitietoihin tallennettuihin biometrisiin tunnisteisiin.

2
Nyt kun omalta osalta on tuo CSA:n Lite-lipuilla tehty reissu ohi niin voikin vähän päivittää tänne tietoja jos joku tätä tietoa joskus etsii:

Helsingin päässä lähtöselvitystiskillä virkailija oli todella tarkkana sallitun käsimatkatavaralaukun rajoitetun painon osalta, ikinä aiemmin ei HeValla ole ollut tuollaista nillitystä (meillä siis liikuntarajoitteen vuoksi kahden hengen elektroniikka yhdessä n. 10kg painaneessa laukussa koska se helpottaa elämää niin turvatarkastuksessa kuin koneessakin, sallittu maksimipaino olisi ollut 8kg). Ns. käsilaukut (pieni reppu ja olkalaukku) menivät kuitenkin ihan huomiotta, eli niistä ei tullut mitään sanomista vaikka niitä ei olisi oikeasti saanut Lite-lipulla olla ollenkaan.

Prahan päässä ei Lite-lipun rajoituksia huomannut mitenkään missään kohtaa, samalla tavalla paluumatkalla oli taas yksi "oikea" 20x40x55 kabiinilaukku (sen n. 10kg) ja toisella reppu ja toisella olkalaukku. Kukaan ei missään kohtaa katsonut, pyytänyt punnitsemaan tms yhtäkään noista, meidän kentältä tekemät ostokset mahtuivat hyvin kabiinilaukkuun mutta niistäkään ei varmaankaan olisi tullut mitään sanomista vaikka oltaisiin kannettu nekin koneeseen erillään.

Vaikka meidän kokemus olikin tälläinen, omasta mielestä rajoituksineen tuo Lite-lippu ei enää ole kovin kilpailukykyinen Finnairin (itselle) parempien aikataulujen kanssa. Joten vaikka Finskiä välttelenkin viimeiseen asti, jos hintataso pysyy samalla tasolla, seuraava Prahan reissu tehdään hitusta kalliimmilla Finskin lennoilla (tai mielummin Norskilla jos vain lentopäivät osuu kohdalleen, nyt eivät olleet edes vaihtoehto koska toiseen suuntaan ei ollut lentoa tarjolla ollenkaan).

3
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Tripsta.fi??
« : 25.09.2017, 17:17:02 »
Hieman myöhässä, mutta kuten wysig sanoi niin kyllä ne tarvittavat maahantuloasiakirjat ovat ihan matkustajan vastuulla. Samalla tavalla sinulle voidaan myydä Euroopasta Etelä-Amerikkaan lento jonka aikana on vaihto USA:ssa ja sinulla pitää olla ihan itse hankittu ESTA jotta pääset edes sille USA:han päättyvälle legille mukaan.

4
Lentomatkustus / Vs: Ilman paluulippua Kanadaan?
« : 12.08.2017, 12:59:39 »
Vaikka tarkistuksen tiukkuudella voikin olla eroja eri yhtiöiden välillä, ei tuo ole mitenkään yhtiöriippuvainen asia - vaikka lentoyhtiö päästäisi sinut lennolle, ellei rajavirkailija perillä ole tyytyväinen saapumiseesi ilman lippua pois maasta (sen ei tarvitse olla paluulippu vaan lippu mihin tahansa pois maasta) et pääse maahan kuitenkaan ja silloin on sinut tuoneen lentoyhtiön vastuulla palauttaa sinut sinne mistä tulitkin.

5
Ei tuossa tosiaan ole mitään toivoa/perustetta vakiokorvauksille - matkavakuutuksen ehdoista riippuen matkavakuutus saattaa auttaa.

6
Itsekin menossa taas CSA:lla Prahaan syksyllä ja täytyy myöntää että lippusäännöt ovat muuttuneet uuden hintaluokan myötä vuodessa sen verran paljon että itsekin piti lueskella niitä hetki jotta pääsi kärryille. (Viime vuonna normaaleina myytyihin lippuihin sisältyi laukku, tänä vuonna enää ei.)

Kuitenkin nuo lasten matkatavarasäännöt ovat mielestäni hyvinkin selkeästi ilmoitetut:

Checked Baggage of Children and Infants
Checked baggage allowances for children also depend on the conditions of the price package under which their ticket has been purchased and their travel class. We will transport a folded baby stroller for infants up to 2 years of age travelling on an adult’s lap and checked baggage based on the conditions below:

--
Taulukko:

LITE: ei sisälly

Kaikki muut lippuluokat: 1 piece up to 10kg and 115cm (length + width + height)
--

Children with a reserved seat enjoy the same checked baggage allowances as adults. ...

Omalla penkillään istuvaan lapseen pätevät siis normaalit matkatavarasäännöt (eli rattaat ovat silloin ihan normaali matkatavara) ja sylipaikalla matkustava lapsi saa rattaat ilmaiseksi mukaan kaikilla muilla paitsi LITE-lipputyypillä.

Jos siis "halvimmat liput" viittaavat LITE-lipputyyppiin niin rattaat eivät ole ilmaiset missään tapauksessa, muuten riippuu siitä onko lapsella oma istumapaikka vai ei.

Tuolta samalta sivulta selviää myös että LITE-lipputyyppiin ei kuulu varsinaisen kabiinilaukun lisäksi enää "normaalia" henkilökohtaista käsi-, tietokone- tai muuta vastaavaa laukkua, mukaanlukien myös tax free -ostoskassi lentokentältä. Eli LITE-lipulla saa olla se yksi ainoa mittoihin mahtuva matkustamolaukku per siihen oikeutettu matkustaja, ei mitään muuta. (Enpäs ollut huomannut tätä rajoitusta ollenkaan itse, hyvin ikävää. :( )

7
Lentomatkustus / Vs: Lentolipusta rahat takaisin??
« : 20.01.2017, 18:32:14 »
Verojen osuus on marginaalinen tuosta 230 eurosta. Suuruusluokkaa 30 euroa. Sitä voi pyytää takaisin, mutta lentoyhtiö saa laskuttaa tästä palvelumaksun. Käytännössä et saa mitään takaisin. Loput 200 on bensalisää, jota ei saa peruuttaessa takaisin.

Lufthansa palautti vastikään luottokortilleni vajaan 80 euroa ~330 euron lipusta (erittäin hyvä tarjous alkuvuodesta HEL-MIA-HEL -reissusta) kun yksi matkaseurueen jäsenistä joutui peruuttamaan.

8
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 16.01.2017, 18:01:18 »
Ei tuossa yllä ole mitään sekoilua - Flybe (http://www.flybe.com/) on ihan eri yhtiö kuin sen ja Finnairin aiemmin yhteisomistama tytäryhtiö Flybe Nordic, eli nykyinen Norra (eli ne viitatut .fi-osoitteen alla olleet nettisivut jotka nyt redirectaavat Finnairin saitille).

Flybe irroittautui Flybe Nordicista jo keväällä 2015 jonka jälkeen yhtiöstä tuli Finnairin täysinomistama tytäryhtiö josta on sittemmin myyty osa Finnairin ulkopuolelle ja nimi on muuttunut.

9
Lentomatkustus / Vs: Ranska -Miami-San Jose
« : 23.12.2016, 18:32:59 »
Kaiken lisäksi AA:lla on tapana muuttaa lentoaikatauluja eli siirtää asiakkaita huonoimmille lentoaikatauluille.

Tuo on totta, me lennettiin lokakuussa 2015 San Juaniin ja viimeisen legin aikataulun (lähti liian aikaisin että Finnairin nykkiläisestä olisi ehtinyt siihen) vuoksi alunperin oli pakko ottaa ylimääräinen vaihto Lontoossa (koko lippu oli siis HEL-LHR-JFK-SJU-JFK-HEL).

Se viimeinen JFK-SJU -osuus ehti kuitenkin muuttua n. puolen vuoden aikana yhteensä varmaan 4-5 kertaa, ja kun viimeisin muutos lopulta aiheutti niin paljon viivästymistä että nykkiläisestä ehtikin siihen ja kokonaislentoaika venyi alkuperäisestä jo useilla tunneilla (lähennellen jo vuorokautta), AA suostui ihan mukisematta uudelleenreitittämään meidät Helsingistä suoralle lennolle New Yorkiin, jolloin matka-aika tippui n. kuudella tunnilla.

Tuolta osin ei siis itselläni ainakaan valittamista AA:n palvelusta vaikka ne jatkuvat muutokset toki vähän häiritsivätkin.

10
Lentomatkustus / Vs: Ranska -Miami-San Jose
« : 19.12.2016, 08:07:52 »
Siis alkaako matkasi vasta Pariisista? Nimittäin jos lennät Pariisiin vaikkapa Suomesta, niin vaikka lennot olisi myyty AA:n lentonumerolla ja yhdellä lipulla, kone ei 100% varmuudella ole AA:n vaan yhteistyökumppanin kuten Finnairin. CDG on yleisesti ottaen yksi länsimaiden epäluotettavimmista vaihtokentistä, joten jos vaihdat siellä ja vaihtoaika on lyhyt, monen mielipide on se että on todennäköisempää että laukkusi eivät ehdi mukaan jatkolennolle kuin että ne ehtisivät.

Lentävä yhtiö ei kuitenkaan vaikuta laukkujen liikkumiseen sinällään (lentoyhtiöillä on matkatavaroiden jatkolennolle siirtämistä koskevia sopimuksia myös allianssirajojen yli), esimerkiksi ulkomailta Yhdysvaltoihin saavuttaessa sinun on aina henkilökohtaisesti kuljetettava laukkusi rajatarkastuksen läpi ennen kuin jätät ne sitten transfer-hihnalle seuraavaa lentoa varten. Ja kyllä, tarvitset ESTAn myös silloin kun et aio lähteä lentokentältä mihinkään - pääsisit kuitenkin halutessasi tekemään niin, joten sinun pitää täyttää maahantuloedellytykset joka tapauksessa.

11
Ei, pisteet ovat henkilökohtaisia. Jokainen kanta-asiakasnumeronsa antanut matkustaja saa pisteet itselleen, niitä ei voi niputtaa.

12
Jos lentoyhtiö ylibuukkaa tai peruuttaa lennon taloudellisista syistä, korvaus tulee varmaankin automaattisesti, koska silloin syy on selkeästi lentoyhtiön. Tekniset viat ovat yleensä niitä tapauksia, joista väännetään: on usein tulkinnanvaraista, johtuuko vika ennakoimattomasta syystä vai lentoyhtiön laiminlyönnistä.

Kuluttajariitalautakunta on eilen antanut tuoreehkoon EU-tuomioistuimen päätökseen perustuvan ratkaisun jonka mukaan odottamattomatkin tekniset viat ovat lentoyhtiön liiketoiminnan harjoittamiseen tavallisesti kuuluvia tapahtumia ja niistä aiheutuvista myöhästymisistä pitää maksaa vakiokorvaus.
Lautakunnan ratkaisukäytännössä on aiemmin katsottu, että teknisen vian arvioinnissa voidaan ottaa huomioon se, onko tekninen vika kohdistunut juuri huollettuun osaan tai sellaiseen osaan, joka on vioittunut elinkaarensa alussa. EU-tuomioistuimen uuden ratkaisukäytännön (van der Lans) valossa lautakunta arvioi, ettei sillä, oliko lentokone juuri huollettu tai vioittuiko osa elinkaarensa alussa, ole ratkaisevaa merkitystä. Merkitystä ei ole myöskään sillä, missä vaiheessa ennen lentoa tai lennon aikana vika havaittiin. Vaikka osan vioittuminen pian huollon jälkeen, elinkaarensa alussa tai kesken lennon voi olla odottamatonta, se liittyy EU-tuomioistuimen tuomiossa esitetyllä tavalla lentoliikenteen harjoittajan toiminnan tavanomaiseen harjoittamiseen. Edellä mainitun perusteella osan ennenaikaisesta toimimattomuudesta aiheutuva vika ei muodosta asetuksessa tarkoitettuja poikkeuksellisia olosuhteita.

13
Kauanko tällaisen tapauksen käsittelyssä menee, mikäli tämä käsitellään kuluttajariitalautakunnan kautta?

Kuluttajariitalautakunnan sivulta:
Asioi­den kä­sit­te­lyai­ka lau­ta­kun­nas­sa on vii­me vuo­si­na vaih­del­lut kuu­des­ta kuu­kau­des­ta nel­jään­tois­ta kuu­kau­teen asian laa­dus­ta riip­puen.

14
Lisäsin tuonne tarjousketjuun juurikin Turkishin ajankohtaisen tarjouksen joka pikaisella vilkaisulla oli esimerkiksi sinne Jakartaan alkaen-hinnaltaan noin neljänneksen KLM:n tarjousta parempi (en tosin verrannut päiviä jne).

15
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 16.08.2016, 13:10:20 »
Turkish Airlinesillä myös hyviä tarjouksia mm. Jakartaan:
Lainaus
Fly to:
Jakarta, Indonesia: €373
Kuala Lumpur, Malaysia: €389
Ho Chi Minh City, Vietnam: €406
http://www.secretflying.com/2016/helsinki-finland-to-south-east-asia-from-only-e373-roundtrip/

16
Kirjoitat sen nimesi lipputietoihin tarkalleen siinä muodossa kuin se on siinä passin alalaidan koneluettavassa osiossa, siinä on kaikki sallittavat merkit mukana, ääkkösistä tai erikoismerkeistä huolimatta.

Esim. Mäkinen on siellä muodossa MAEKINEN, erikoismerkit todennäköisesti vain on tiputettu pois.

17
Jenkkeihin. :D

Haha, niimpä tietenkin :)
Kerros vähän miten se meni käytännössä, pitikö haluttu lento kertoa ensin savumerkeillä ja sitten katsella taivaanrannan taakse hyväksyntää, jonka jälkeen pistettiin Pony Express asialle kuskaamaan voucheria perille? :)

Ei olla käytetty noita, saatiin ne viime vuoden lopulla eli varmaan lienevät voimassa vielä ainakin puolisen vuotta. Mutta suoraansanottuna on aika epätodennäköistä että niitä tulisi edes käytettyä - ensi talven reissun lennot ostettiin Lufthansalta ja muuta pidempää reissua (eli sellaista jolle meidän näkökulmasta AA ylipäätään myisi lippuja) ei ole suunniteilla, tulevalle Prahan pyrähdyksellekään noista ei ollut hyötyä.

Mutta ulkomaan elävän kokemuksista tuollaisen lunastamisesta voi lukea vaikka tuolta (omalla vastuulla jos haluaa ylläpitää mitään illuusiota siitä että sillä lappusella on jotain oikeaa arvoa ;)): http://onemileatatime.boardingarea.com/2015/08/25/redeem-american-airlines-paper-travel-voucher/

18
Oliko postitus sentään Suomeen tai edes Eurooppaan?

Jenkkeihin. :D

19
Jes. Pistin tuossa Perjantaina AA:lle palautetta ja nyt tuli vastaus "Pahoittelut ja lähetämme sinulle lento voucherin"
Nyt jännityksellä odottelen, että onko tuleva voucheri kympin vai viiden arvoinen :)
Kyllä sitä pitää tuohonkin olla tyytyväinen, koska vastauskin tuli nopeasti ja oli asiallinen.
Me saatiin $100/nassu voucherit siitä että olivat sotkeneet totaalisesti meidän avustustarpeisen varauksen paluumatkalle (kenttähenkilökunta onneksi sai tilanteen korjattua hieman ennen boardausta vaikka näytti hyvin epätoivoiselta). Huono puoli AA:n vouchereissa on se, että ne toimivat vain täysin paperilla, eli saat tosiaan paperivoucherin jonka voi käyttää ainoastaan postittamalla sen takaisin AA:lle - taitavat olla viimeinen ns. isoista yhtiöistä joilla tuo toimii vielä noin kivikautisesti.

20
Lentomatkustus / Vs: Suoralento Taiwaniin
« : 10.05.2016, 16:13:33 »
Tuoltahan noista löytyy tietoa ihan suoraan Finnairin sivuilta:

https://www.finnair.com/fi/fi/destinations/asia-pacific

Kohdekohtaisesti kerrotaan mihin lennetään suoraan ja milloin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8