Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hex

Sivuja: [1]
1
Iso-Britannia / Vs: Gatwick lentokenttä
« : 03.09.2019, 20:35:58 »
Oops, olen tulossa Hastingsista la-aamuna junalla, joka pitäisi olla asemalla klo 7:56. Aikaisempia junayhteyksiä ei tuolle aamulle ole. Norwegianin lentoni Helsinkiin lähtee 9:05. Ehdinkö lennolle?? Yksi ruumaan menevä matkalaukku on mukana.

Ite menisin edellisenä iltana, ja yöpyisin kentällä.

Tuon lennon lähtöselvitys päättyy ilmeisesti 8:20, eli jos kaikki menee nappiin ja juna on ajallaan, nii sulla on noin 20 minuuttia aikaa juosta kaikkien muiden matkustajien ohi, päästä ekaan bussiin juna-asemalta kentälle (kestää n. 5 minuuttia) ja kentällä etsiä oma tiski. Mut sit jos juna on vaikka vaan 10-15 minuuttia myöhässä, niin sitten loppuu kiire, ja kannattaa ruveta harkitsemaan seuraavan lennon varaamista.
Juna tulee kyllä suoraan samaan terminaaliin kuin mistä Norwegian lähtee, ei siihen mitään viiden minuutin bussimatkaa tarvita.

2
Eurooppa / Vs: Irlantiin?
« : 04.09.2018, 17:36:52 »
Majoituksia ei ole varattu etukäteen kuin kaksi yötä valmiiksi, mutta luulisi niitä löytyvän helposti. Lsaako kukaan neuvoa miten hoitaa majoitus puoli paikan päällä? Onko tienvarsilla kylttejä vai onko parempi turvautua netin tarjontaan?  Lähdetään retkeilemään eli mitään luksushotellia emme etsi vaan enemminkin söpöjä b&b paikkoja   :)
Kyllä niissä B&B paikoissa usein on ulkona kyltti "vacancies"/"no vacancies" tarjonnasta kertomassa. Booking comin kautta itse olen majoitukset kuitenkin sieltä hoitanut, nykyisin varmaan airbnb myös auttaa, jos ei helposti löydä tien varrelta sopivaa majoitusta.

3
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 30.08.2018, 23:20:38 »
Roadtrip suunnitelmissa... millaista keskimääräistä vauhtia kannatta laskea per päivä ajavansa jos kuitenkin haluaa tehdä muutakin kuin ajaa talla pohjassa paikasta toiseen? Mikä olisi järkevä aika varata autoiluun esim. Auckland - Wellington välille, jos tarkoitus olisi nähdä matkalla esim. Hobittikylä, Roturua, Taupo?

Entä onko pohjoisella saarella muita sellaisia "pakkonähdä" kohteita?

4
Eurooppa / Vs: Irlantiin?
« : 18.08.2018, 06:36:32 »
Hmm...mielestäni olen kiertämässä vain puolikasta saaresta... mapsilla mittailin ja muilta kyselin niin uskoisin tuon kaiken olevan tehtävissä viikossa. Dublinissa emme ole kuin yötä, joten sinne ei tuhraanu aikaa.
Koska Dublin on aivan itärannikolla, Dunluce aivan pohjoisrannikolla, Moher aivan länsirannikolla ja Cork etelärannikolla niin kyllä noissa kaikissa käydäkseen pitää käytännössä kiertää koko saari.

5
Eurooppa / Vs: Irlantiin?
« : 09.07.2018, 21:55:32 »
Ajankohtaisia uutisia Irlannista?
Syyskuussa ollaan menossa autolla kiertelee viikoksi, mietittiin reittiä Dublin -  Dunluce Castle - Cliffs of Moher- Killarneyn puisto- Ring of Kerry -Cork -Dublin.
Alkoi kuitenkin epäilyttää onko tuo Killarney  puisto virhe jos se on täynnä turisteja....

Ratsastamaan pitäs myös päästä, osaako kukaan siitä mitään sanoa?

Tuossa on aika hurjan kunnianhimoinen suunnitelma kiertää koko saari viikossa. Kannattaa harkita että jättää joko etelän tai pohjoisen pois ellei halua kiiruhtaa paikasta toiseen ilman pidempiä pysähdyksiä...

6
Joo onneksi sää on aina pukeutumiskysymys. Mistä tulikin mieleen että täytyy vielä ostaa goretex rukkaset  ;D

Onkohan Dublin-Galway siirtymällä mitään nähtävää? Lähinnä että pitäisikö matkalla yöpyä vai posottaa suoraan länsirannikolle
Athlone on mukava pieni kaupunki puolivälissä, siellä voi olla vaikka yötä, jos ei ole kiire. Nähtävää on linna ja pubit, ainakin Sean's bar kannattaa käydä kokemassa. Kilbegganissa on vanha siisti tislaamo, kannattaa pistäytyä ainakin jos ajaa itse tuon välin autolla. Muuten tuo väli on aika helposti kuvattu kahdella sanalla: lehmiä & lampaita. Juna yhteys on lunja-auton ja vuokra-auton lisäksi hyvä vaihtoehto tuolle välille, liput kannattaa ostaa ennakkoon, saa halvemmalla.

Syyskuu on ihan siisti ajankohta käydä Irlannissa. Ja kaikki muutkin kuut ;)

7
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 10.06.2017, 01:36:19 »
Ette oysteria tarvitse lontoossa. Turhaa ajanhukkaa ostaa tai tilailla semmoista. Debit kortilla onnistuu liikkuminen pitkin kaupunkia.
Velottaa siihen 7 puntaan saakka jonka jälkeen kurvailu ilmaista.
Aikuisille näin. Alaikäisille sitten se Osteri kannattaa hinnan puolesta hankkia...

8
Eurooppa / Vs: Irlanti autolla viikossa, vinkkejä?
« : 06.05.2017, 17:59:39 »
Irlantiin autoilua suunnitellessa kannattaa pitää mielessä että teiden kunto vaihtelee tosi paljon. Ainoastaan isompien kaupunkien väliset tiet (merkitty M tunnuksin) ovat sellaisia, joissa voi ajaa normaalia 100-120 km/h. Muuten ajomatkoja kannattaa arvioida 60 km/h keskinopeudella (vaikka tien nopeusrajoitus olisikin virallisesti 100). Maisemat on parhaimmillaan länsirannikolla: Kerry, Clare, Galway, Mayo, Donegal...

9
Italia / Vs: Apuliaa kiertämään
« : 23.02.2017, 21:56:15 »
- Ostunissa kannattaa ainakin ohi ajettaessa pistäytyä, siellä on kiva pieni vanha kaupunki.
- Kaupunkien väliset maisemat on hieman tylsiä, olivipuita ja sitten vielä lisää oliivipuita. No onhan nekin tuhat vuotta vanhoina upeita :) Ja trulloja voi siellä täällä bongailla vaikka se Alberobello onkin se hienoin trullomesta.

10
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 14.01.2017, 10:44:58 »
Täällä on ilmeisesti suomalaisilla luotto/pankki-korteilla matkustaneita? Ilmeisesti siis toimivat suoraan Oysterin sijasta? Pähkäilen edelleen tuon Visitor Oysterin, tavallisen Oysterin ja oman kortin väliä. Jos vammaa jotain ja ei lopeta matkaa oikein ja kerryttää jonkun älyttömän maksun luotolta, tai jos se oma kortti ei toimi (Tfl:n sivu sanoi, että vain osa ulkomaisista Visoista ja meidän etämaksukortit on kaikilla Visaa), jompikumpi Oyster olisi parempi. Ja meillä on yksi lapsi ja se menisi puolella hinnalla Visitorilla, Visitorista myös saa ladatut rahat lähtiessään pois. Saa neuvoa.
Parin reissun kokemuksella hyvin toimii oma luottokortti, ainoastaan kerran bussissa kävi niin ettei hyväksynyt maksua, vaimon samanlainen kortti toimi siinäkin tilanteessa ok - sen kerran matkustin sitten pummilla. Alle viistoistavuotiaalle kannattaa ottaa se alennusoysteri.

11
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 22.02.2015, 11:13:01 »
Jos on pankki-/luottokortti, jossa on lähimaksuominaisuus niin se on erinomainen tapa käyttää julkisia Lontoossa. Ei tarvitse jonotella mitään Oyster korttia, kun vain leimailee omalla kortillaan kaikki matkat ja järjestelmä huolehtii oikeat veloitukset.

12
Iso-Britannia / Vs: Autovuokraus Lontoo
« : 03.01.2015, 10:56:09 »
Olen vuokrannut autot yleensä Norwegianin nettisivujen kautta, sieltä saa aika hyvät tarjoukset.

13
Iso-Britannia / Vs: Autovuokraus Lontoo
« : 28.12.2014, 01:32:54 »
Pyyhkijät ja vilkut olivat päinvastoin kuin Suomessa, niin kyllä siinä muutama käännös tehtiin vaan pyyhkijöitä heilutellen.
Ei muuten ole päinvastoin, ainakaan yleensä. Australiassa (ja ilmeisesti Japanissa) on, ehkä oli sitten tuontiauto?

14
Iso-Britannia / Vs: Yorkshire
« : 27.07.2014, 14:50:37 »
Reissu tehty, Leedsissä ei keikan lisäksi ehditty hirveästi olemaan, Arena oli hyvä konserttipaikka. Yorkin vanha kaupunki oli oikein mukava viettää päivä. Scarborough oli myös käymisen arvoinen rantakaupunki, tosin tarvitsee tykätä kylmässä uimisesta, jos siellä haluaa rantaelämää viettää. Läheinen Whitby oli oikein kaunis ja vilkas eli käymisen arvoinen rantakohde myös.  Bempton Cliffseillä näki paljon lintuja (mm. lunneja) ja läheinen Thornwick Bay tarjosi mukavan iltapäiväkävelykohteen.

15
Iso-Britannia / Vs: Yorkshire
« : 06.06.2014, 17:00:57 »
Kiitos vinkistä, varasin yhden päivän sinnekin.

16
Iso-Britannia / Yorkshire
« : 10.04.2014, 20:04:22 »
Heinäkuussa olisi tarkoitus tutustua Englannin pohjoisempiin osiin. Lennot on Manchesteriin, josta matka jatkuu parin yön jälkeen Leedsin kautta kohti Yorkia. Kysymys kuuluu kannattaako itse Yorkissa viettää useita öitä vai onko alueella muita mielenkiintoisa kaupunkeja, joissa kannattaisi viettää enemmän aikaa? Middlesbrough tai Hull?

Ainakin jotain Emmerdalen ja Sydämen asialla maisemia "joutuu"  tuonne mennä katselemaan.. onko muita hauskoja vinkkejä?

17
Eurooppa / Vs: Dublin
« : 22.05.2013, 21:44:24 »
Onko mahdollista löytää maukasta, suht tuoretta ruokaa Temple Barin seudulta?

Pari Michelinin Bib gourmandin eli hyvän hinta-laatusuhteen mestaa olisi, Pichet ja Pig's Ear, mutta olemme kulmilla vain kesäisen sunnuntai-illan, jolloin molemmat ovat (nettitietojen mukaan) kiinni.

Olisiko kenelläkään vinkata baareja, joista saa muutakin kuin tylsiä sandwicheja, tai helppoja osteribaareja tai vastaavia?
Jos ei ihan just Temple Barissa tarvitse olla niin suosittelen The Farmia (Dawson St). Ja lohi ainakin on taivaallista :-)

Sivuja: [1]