Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pesula

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Islanti on ehdottomasti uskomaton matkakohde!
Itse 6 päivän loman hinnaksi tuli hieman päälle 300 euroa ja tämä kattoi kaiken eli ruuat,auton ja lennot.  Auto maksettiin kaverin kanssa puoliksi ja myös yövyimme autossa.  Reissu oli uskomaton ja hinta oli edullinen. Suosittelen

Tervetuloa forumille!

Melkoisen economy reissun saitte kyllä järjestettyä kun noin 300€:llä irtosi kaikki tämä!

Yövyittekö monta kertaa camping alueella tjsp jossa peseytymismahdollisuudet?
Minkälaisen auton vuokrasitte ja paljonko tämä diili vei budjetistanne?

Kiitos vastauksista jo etukäteen. Islantiin olis ehkä tarkoitus palata joskus, mutta hellllvetin kallis maa se on.

2
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 12.09.2020, 22:02:18 »
Nyt syksyn päälle olen kuitenkin alkanut taas lämmitellä ajatusta, olisiko se mahdollista?

Onhan se täysin mahdollista.

Autokauppaa harrastava tuttavani lensi tässä koronakesän aikana Suomesta Espanjaan hakemaan ostamansa auton ja ajoi sen Euroopan läpi Suomeen. Ensimmäinen rajapysäytys tuli Haaparanta-Torniossa missä tullivirkailija kyseli valmiita kysymyksiä ja oli vähän ihmeissään Espanjan rekisterikilvistä kun ei oltukaan käyty vain nuuskaostoksilla. Keskustelu päättyi: "Muistathan pitää 2 viikon omaehtoisen karanteenin" -Kyllä.

Mutta ei suunnittelemallesi reissulle oikein mitään vakiovastauksia voi saada keskusteluforumeilta, saati edes EU:n tai Suomen viranomaistahojen pitämiltä infosivustoilta.

Auto alle vaan ja baanalle. Varaudu yllätyksiin ja reissusuunnitelma olis hyvä pitää joustavana, jos rajat on kiinni tai menee kiinni, jos joku maa ei päästä ihmisiä ulkoilemaan, jos, jos, jos, jos.

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 02.09.2020, 17:46:34 »
Muistelisin lukeneeni jostain foorumilta että virtuaalilompakot on yks harvoja keinoja millä toimeentulotuella elävä henkilö voi säästää ulkomaanreissuja varten, kun luottokortteja ei myönnetä ja tukia ei tipu tilille jos siellä makaa jo pari tuhatta euroa niistä pienistä tuista säästettyjä rahoja.

Voi olla kyllä hyvinkin vanhentunutta tietoa, mutta ainakaan viranomaisilla ei ole tarkkaa infoa siitä missä maassa ja mihin rahojasi käytät. Ei ole omakohtaista kokemusta joten hataran internet-muistin varassa tämä.

Ja toki alkuperäinen kysyjäkin halusi tehdä ison rahansiirron ulkomaalaiselle tilille, joten ei varmaan kosketa häntäkään.

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 02.09.2020, 07:37:07 »
www.neteller.com

www.skrill.com

Virtuaalilompakot - eli saldosi on täsmälleen se mitä itse talletat sinne omalta pankkitililtäsi. Voit tilata fyysisen Master Card Debit muoviläpyskäkortin joka käy maksuvälineenä kaikkialla missä Masteria muutenkin voi vinguttaa ja shoppailla nettikaupoissa missä Debit kortti hyväksytään maksuvaihtoehdoksi.

Molemmilla firmoilla on kanta-asiakasohjelmat eli voit saada rahan nostamiset 0€ kuluilla, jos käytät korttia tyyliin viisinumeroisilla summilla vuodessa.

Vedonlyönti- ja pokeriforumeilta löytyy kasapäin käyttäjäkokemuksia jos haluat enemmän tutustua.

Mulla toi Netellerin kortti toiminut ympäri maailmaa ihan moitteettomasti hotellivarauksiin, nostoihin ja kaikkeen muuhun, mutta lentolippuja ei muistaakseni yleensä voi Debit-kortilla ostaa.

5
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 16.08.2020, 07:06:58 »
Kuusamo, Konttainen 433 MPY.

Upea sunnuntaiaamu.

6
Kiitos vastauksista, täytyypä tutkia thaiforumia jos sieltä olisi järjesteltävissä kuljetus helpohkosti.

Suklaan lähettäminen lämpimiin maihin postipakettina on aina melkoista arpapeliä, ei sitä oikein minigrip-pussiinkaan viitsi pakata kun siitä vasta tullin porukka innostuukin  ;D

7
Mikä olisi vaihtoehtoinen palvelu jonka kautta voisin lähettää paketin Thaimaahan?

Joskus muinaisuudessa Postin palveluihin pystyi luottamaan, mutta näinä päivinä se on historiaa - voit aloittaa suomalaisen small talkin kenen tahansa eläkeläisen kanssa tästä asiasta ja rupatella useammankin tunnin uskomattomista tarinoista ja kadonneista postilähetyksistä.

DHL:stä olen lukenut hyviä tarinoita motoristeilta, kuinka varaosat löytää perille keskelle aavikkokaupunkejakin nopeasti, mutta hinnasta en muista kuulleeni.

Mites UPS, onko kokemuksia pakettien lähettämisestä?

Ja nimenomaan yksityishenkilö haluaisi lähettää ~Muumimukin ja suklaalevyn Thaimaahan syntymäpäiviksi, niin olis mukavaa jos lähetys ei maksaisi yli 500€ ja firmalla olisi asiakaspalvelu, jossa palvellaan asiakkaita :O

8
Etusivulla ensimmäinen blogi otsikoi Espresso Housen saapuneen Kempeleeseen. Tämä on omatoimimatkailijoille tärkeä tieto. Kaikki aiheesta vähänkään ymmärtävät tietävät, että kyseessä on maksettu mainos.

Etusivu tänään:

To 2.7. Lauran Matkassa: Неформалы на офисе, сиречь Вроде показаться работодателю, безграмотный меняя школа
Pe 3.7. Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla: Lumoava sirkusesitys Raahessa
Pe 3.7. Lauran Matkassa: В качестве кого конкретно скомпоновать извещение в отношении разведке произведения
Pe 3.7. Lauran Matkassa: Дело а также сукрольность: хоть единица совокупить?

Mukavaa saada kansainvälisempääkin tekstiä välillä tuohon paraatipaikalle, oletan että Laura on käynyt Venäjällä kahvilassa, syömässä burgereita ja luontopolulla kävelemässä myöskin ja raportoi ahkerasti reissun etenemisestä :)

9
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 05.07.2020, 09:36:56 »
https://reopen.europa.eu/fi

On ilmeisesti Unionimme yhteinen kätevä tietosivusto jonne päivittyy ajantasaista tietoa jäsenvaltioiden rajojen avaamisesta ja paikallisista säännöistä, aina kulttuurikohteiden ja rantojen avaamisia myöten.

Ja niillä on sovelluskin josta saisi antaa palautetta.

Lainaus
Oletko käyttänyt ”Re-open EU”-sovellusta? Haluaisimme kuulla  matkailijoilta, matkailualan ammattilaisilta ja matkatoimistoilta, onko palvelumme hyödyllinen. Otamme mielellämme vastaan palautetta sovelluksesta ja sen toimivuudesta.

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: [email protected]

- - - - - - - -

Kyllähän tuo helpottaa informaation saamista kun voi suomen kielellä lukea esim. Romanian tämän hetkisistä käytännöistä, mutta parannettavaakin vielä löytyy. (Ja toivottavasti tiedot pitää paikkansa):

Lainaus
Matkustajat tulevat Itävallasta, Bulgariasta, Tšekistä, Kyproksesta, Kroatiasta, Sveitsin valaliitosta, Virosta, Suomesta, Metropolitan Francesta (Euroopan alueEsta), Saksasta (paitsi Kreis Gutersloh, joka on keltainen alue), Kreikka, Irlanti, Islanti, Italia, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Malta, Norja, Slovakia, Slovenia, Unkari ei tarvitse eristäytyä 14 päivään, jos ne ovat oireettomia. Muista maista tulevien henkilöiden osalta säilytetään 14 päivän karanteeni-/ itseeristystoimenpiteet.

Ja sitten vain säätämään BlueAirin voucherin kanssa...

10
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006521345.html

Suomeen lomalle tuleville ulkosuomalaisille suositellaan karanteenia, mutta käytännössä sitä ei valvota: ”Oletamme, että ihmiset ovat lukutaitoisia”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006521802.html

STM kehottaa välttämään vapaa-ajan matkailua kotimaassa – ministeri Lintilä eri mieltä: ”Suomi liikkeelle matkailemalla”

Kaikenkaikkiaan tää viirushärdelli on kyllä paljastanut useita erikoisia asioita tästä lintukodostamme ja ennenkaikkea sen viranomaistoiminnasta. Vastuuta kierretään ja sysätään toisille, esimerkiksi tällaisella ylimielisellä "oletamme että osaat lukea" tyyppisellä kommentilla.

Mitähän mahtaisivat ihmiset miettiä kun menevät terveydenhoidon ammattilaisten puheille ja sieltä tulis vastaukseksi

"Oletin että sä tiedät kuinka vaarallisia sokerittomat Zero limonadit ovat, etkö ole lukenut satoja tutkimuksia siitä kuinka sokerin korvaaminen toisella paskalla ei tee näistä terveysjuomia?"

"Oletimme että olet lukutaitoinen, tupakka-askin kyljessä lukee selvin sanoin "Tupakointi aiheuttaa ennenaikaisen kuoleman" - mitä sä oikein kuvittelit että se tarkoittaa jos ei sitä että sä kuolet ennemmin ku normaalisti?"

11
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 22.05.2020, 18:19:28 »
Souliin 2 kuukauden meno-paluu ostettu Finnairilta.

Varauduttu viettämään 14 päivää omaehtoisessa karanteenissa määränpäässä, mutta ennen kesää ehtii moni asia vielä muuttua.

Uskon Finnairin propagandaa rahdin tärkeydestä, kuinka koneet voi lentää puolityhjinäkin kuutena päivänä viikossa Helsinki-Soul-Helsinkiä jos ruumassa on Samsungia, Hyundaita ym varaosaa ja teknologiaa pakettikaupalla menossa ja tulossa niin reitti pysyy kannattavana.

12
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 13.05.2020, 17:39:30 »
Ei pimeässä ole mitään argumentoimista. Pimeä on pimeää.

Kunnioitan journalistin työtä ja varmaan jotain tekijänoikeuksia sen verran, että en viitsinyt postata koko uutista sanasta sanaan suoraan keskustelupalstalle, sen vuoksi perässä oli nuo pisteet, että stoori jatkuu tuolla linkin takana jos kiinnostaa.

Toisilla EU-maiden rajojen avaus vaikuttaa jollain tavalla matkustamiseen, ei toki kaikilla - matkustaa kun voi niin pirun monessa eri paikassa.

13
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 13.05.2020, 07:13:20 »
Tämä on kyllä melkoisen pimeä ketju.

Onko taalla ketaan matkailualan ammattilaisia joilla olisi nakemysta mita tassa lahitulevaisuudessa tapahtuu? esimerkiksi vuoden sisaan, palautuuko ulkomaanlentojen volyymi mille tasolle? entas hinnat?
tuleekohan niin, etta Tukholmasta tulisi meille sellainen risteyskaupunki?
Varmaan monissa maissa tulee olemaan parin viikon karanteeni, sen olen ymmartanyt.

Voiko kesällä matkailla Euroopassa? EU julkistaa suositukset, joiden avulla ainakin osa rajoista voisi aueta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006505463.html

Lainaus
EUROOPAN komissio julkaisee keskiviikkona laajan suosituspaketin siitä, miten matkailu voisi alkaa jälleen sujua suljetussa Euroopassa. Suosituksiin kuuluvat niin rajojen avaaminen, mahdolliset karanteenitoimet, testaus sekä tuki matkailu- ja liikenneyrittäjille.

Muun muassa uutistoimisto Reutersin ja Politicon uutisoimissa ja HS:n haltuunsa saamissa esitysluonnoksissa komissio ehdottaa muun muassa lentoyhtiöiden ja matkailuyrittäjien etusetelijärjestelmää. Etuseteli voitaisiin myöntää, jos matka peruuntuu. Seteleiden pitäisi olla voimassa vähintään vuoden. ... ...


Eli tänään jotain uusia suosituksia, ennustan todellista yhteistyötä kaikkien EU-maiden, kuten aina  ::)

14
Yleinen / Vs: Minne Mennä virtuaalisesti...
« : 18.04.2020, 13:30:30 »
Tee matkakertomus menneisyyteen. Vaatii mielikuvitusta ja lähteiden hallintaa.

Itseäni kiinnostaisi Rooman matka 400-luvulla goottisoturina. Pitäisi selvittää, mihin Jerusalemista pöllitty seitsenhaarainen kynttelikkö on joutunut.

Tästä tuli mieleen mainio kirja "Aikamatkustukseen" liittyen

Ilari Aalto, Wyllie & Acton & Goldblatt
Aikamatkaajan opas historiaan

https://atena.fi/aikamatkaajan-opas-historiaan

Mainion konkreettisesti ja yksityiskohtaisesti kuvattuja tapahtumia ja _reissukertomuksia_ menneisyydestä - ei siellä kapteeni Cookin matkassakaan taitaisi kovin iloinen tunnelma olla meidän mittapuulla. Ja Woodstockissa kannattaa kuunnella kovaäänisestä kuulutuksia minkä väriset pillerit aiheuttaa huonoja trippejä, ensiaputeltalla on paljon jengiä selvittämässä päätään.

Suosittelen!

15
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 11.03.2020, 23:03:52 »
(Toivottavasti) viimeinen kontribuutioni aiheeseen korona;

Kotoisa olo tuli kyllä Suomeen saavuttaessa yhdestä maailman pahimmista koronaviruspesäkkeistä Etelä-Koreasta.

Qatarin kentän transit-eristyksen jälkeen suoraan Suomen koneeseen jossa T-paitasillaan matkustava kansainvälinen jengi pärskii ja köhii ihan normaalisti ilmaan kaiken sisuksistaan, muutamilla näkyi maskeja.

Helsinki-Vantaalla ei mitään ohjeistusta minkään maan kielellä miten pitäisi toimia jos saavut riskimaasta Suomeen, eikä myöskään ohjeistusta mitä täytyy tehdä jos olet sairas, kuumeinen, kipeä tai epäilet että sinulla on korona. Ei lämpökameraa, ei edes passipoliisin kysymystä mistä maasta olet tulossa tai näitä THL:n ohjeita oma-aloitteisesta karanteenista (tai sen pituudesta).

Ei tarvi tällä suhtautumisella kummastella että koronaa tulee löytymään ympäri Suomea jatkossakin ja paljon. Helsinki-Vantaa on kansainvälinen kenttä eikä sitä taudin torjumista pelkän Finnairin lentoperumisien varaan voi laskea.

Sanomattakin selvää että suhtautuminen on eri levelillä Soulissa joka on joidenkin laskelmien mukaan maailman toiseksi suurin metropolialue, mutta olisko se niin hankalaa perustaa tänne meillekin esim. 24/7 koronaneuvontapuhelin ja informoida matkustajia tällaisesta palvelusta edes englanniksi?

Tai u know, liimata informatiivisia tarroja viestillä: Älkää jumalauta aivastelko käsiinne ja pyyhkikö niitä liukuportaiden kaiteisiin?

Se on sellaista meidän viranomaisilla. Kiellot ja kieltäminen sujuu kyllä helposti, mutta neuvonta tai informoiminen onkin jo haastavampaa.

16
Non-Schengen lento T2 perällä. Turvavöiden irroittamisesta meni 24 min 30 sek Alepan ja kusemisen kanssa junalaiturille saapumiseen. Vain käsimatkatavarat. Kipikipikipi.

17
Olettekos kuulleet... / Vs: Qatar bans
« : 11.03.2020, 11:17:08 »
... ja vielä 7 tunnin notkumisraportti

Jäin viimeiseksi vaihtolennon odottajaksi tuolla ensimmäisessä karsinassa ja siirsivät sitten toiselle puolelle kenttää tyhjiä käytäviä pitkin jossa odotti parikymmentä muuta karanteenimatkaajaa uudessa karsinassa. Sama homma, WC, kello,  ja parisataa penkkiä rajatulla alueella - ei muuta.

Ystävälliset työntekijät kiikuttivat tänne kolme ostoskärryllistä Burger Kingin kanahampurilaisaterioita.

En ole nähnyt kenenkään pääsevän tupakkakoppiin ja kuulutukset muistuttelee usein että vessoissa ei sitten poltella.

Epäilen vahvasti että täältä omalle portille lähdettäessä ei ole mahdollista käydä Tax Free kaupoilla, kun lähes kaikkiin reissaajien kysymyksiin tulee kieltävää vastausta ja selkeästi tämä idea on että jengi ei ole kontakteissa muihin lentokentän asiakkaisiin.

18
Olettekos kuulleet... / Vs: Qatar bans
« : 11.03.2020, 04:48:23 »
Liveraporttia Dohan kentältä:

Soulin koneen matkustajat yksitellen hitaasti kameran ohitse security checkiin ja sieltä eristetylle noin 200 istumapaikan kokoiselle avonaiselle - mutta ankealle omalle transit-alueelle.

Käytössämme on Wifi, telkkari, yks WC, ilmaisia vesipulloja ja yksi taulu josta näemme jatkolentomme.

Noin 20 security dudea kiertelee aluetta ja vahtii että kaikki pysyvät täällä karsinan sisäpuolella.

Mikäli ymmärsin oikein niin lippua näyttämällä täältä pääsee jatkolennon portille tuntia ennen boardingia.

Katsotaan mitä tapahtuu; järjestetäänkö tänne jotain ruokaa ja saako tärisevät kessuttelijat käydä jossain nurkalla henkosilla vai päästetäänkö meidät normaalien ihmisten keskelle shoppailemaan ja syömään jossain vaiheessa.

 Eli jos teillä sattuu olemaan high risk maista vaihto Dohassa niin kannattaa varautua minimaalisiin palveluihin. Voi tulla ankeat 10 tuntia notkua täällä...  >:(
 

19
Olettekos kuulleet... / Vs: Qatar bans
« : 09.03.2020, 04:45:07 »
Tuolla Qatarilaisen omien sivujen Corona Updatessa ei vielä puhuta Thaimaasta mitään, mutta varmaan pian päivittävät tietoja.

https://qatarairways.zendesk.com/hc/en-us/articles/360006229097-COVID-19-Coronavirus-Update

Lainaus
Entry to Qatar

In line with various global health warnings and under the circular by Qatar’s Ministry of Public Health, the following entry restrictions apply:

In relation to passengers travelling from China, Iran, South Korea and Italy, only those with onward connections through Hamad International Airport are accepted for travel. Qatari nationals and those who are in possession of a Qatar Residency Permit are exempted from the above-mentioned decision, however these passengers will be asked to stay in a quarantine facility for 14 days as per the World Health Organization’s measures.

20
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 05.03.2020, 11:14:40 »
Moi Etelä-Koreasta!

Koronatarinoita:

- Maahan saapuessa yksi lippulappunen enemmän täytettäväksi lentokoneessa, eli kuka, missä asut, mistä numerosta saa kiinni, mitä sairauksia tai oireita on ollut viimeiseen 14 vuorokauden aikana, rastia ruutuun myös jos ei ole ollut mitään ja varaudu ankariin sanktioihin jos yrität huijata.

- Incheonilla kävellään kunniakujaa hitaasti ja kamera kuvaa matkalaiset läheltä. Terveyskyselyn palautuspisteellä myös katsottiin johonkin special-kameraan joka kai mittaa lämpöä tjsp

- Katukuvassa 99% jengistä maskit päällä, metrot ja julkiset paikat muutenkin täynnä julisteita jossa neuvotaan ohjeita viiruksen leviämisen ehkäisyyn eli käytä maskia, pese käsiä ja katso mihin ja ketä päin aivastelet ja pärskit.

Muutenkin hallitukselle tuntuu olevan positiivinen Let's Stop Virus Together -meininki, julkisia vessoja siivotaan todella usein, eikä pelkästään niiden kamerawierdojen takia, käsien desinfiointipisteitä löytyy sieltä ja täältä ja noita informatiivisia julisteita on liimattu kadut ja kaupat täyteen.

Eipä siis mitään erikoisempaa katukuvassa. Kauppakeskuksen ovella oli myös tuollainen kamerasysteemi joka kuvaa kaikki saapuvat lähietäisyydeltä, pankkiin mennessä kans kun otin maskin pois kasvoilta ettei luulla ryöstäjäksi niin joku tuli osoittamaan laitteella kasvoihin ja totesi että kiitos, maski päähän ja tervetuloa pankkiimme.

Etelä-Korean väkiluku noin 51 700 000 asukasta, koronatapauksia 5766 kpl ja kuolemia 39 kpl

Eniten päänvaivaa aiheuttanee se että 96 maata on tällä hetkellä asettanut jonkinlaisia estoja maahanpääsylle jos oot vieraillu E-Koreassa ( http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20200305000224 ) mutta ne säädöt nähdään sitten loman päättyessä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7