Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jjylli

Sivuja: [1] 2
1
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 06.01.2020, 03:52:51 »
Semmoista vielä, että miten noi sähköt siellä futaa ja pitääkö olla adaptereita?

2
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 04.11.2019, 18:07:43 »
Hei taas. Tammikuussa siis olis lähtö finskillä. Kuinka paljon aikaisemmin se turistikortti pitää hommata? Ja mitä kaikkea mulla pitää olla mukana, kun sitä lähetystöstä menen tiedustelemaan? Sori, jos ja kun nää tietysti on täällä selitetty, mutta kun tilanteet muuttuu, niin ajattelin että jos joku ystävällinen voisi vielä selventää.

3
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 26.08.2019, 00:24:02 »
Just. Kahden viikon reissuun siis lähdössä tammikuussa. Lennot finskillä Havannaan. Muuta ei varattuna toistaiseksi. Viazul bussilla näköjään pääsee Varaderoon, Trinidadiin, Santa Claraan ja Cienfuegosiin. Ehkä kahdessa näistä tulen käyneeksi. Mitä suosittelisitte?

4
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 17.08.2019, 01:48:01 »
Ok. Kun rahaa vaihdetaan, se siis vaihtuu "turistipesoiksi". Miten niihin "paikallispesoihin"  sitten pääsee käsiksi?

5
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 07.08.2019, 02:32:49 »
Eikö Kuubassa ruokaa voi ostaa kaupasta? En ole huomannut kenenkään kirjoittavan aiheesta mitään.

6
Balkanin maat / Vs: Bulgaria ja Balkan
« : 23.07.2018, 04:23:49 »
Terve vaan. Olen menossa Sofiaan syyskuussa. Berliinin kautta edestakaisin lentelen. Ma-la olen perillä Sofiassa. Jos jollakulla on jotain vinkkejä liittyen johonkin, luen mielelläni. jj

7
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 04.04.2018, 14:44:49 »
Itse ostin vuorokauden kerrallaan lippuautomaatista. Koneesta tuli ulos hologrammikuviolla ja voimassaolotiedoilla varustettu pahvilappu. Raitiovaunun kortinlukija ei reagoinut, kun kääntelin läpyskää sen edessä, joten ajattelin lipun olevan voimassa. Lipuntarkastajallekin meni läpi. Eli: automaatista ostettu lippu on voimassa ostohetkestä.

Hintaa en muista, ja paikallisen liikennelaitoksen sivu ei tällä hetkellä toimi, että voisin sen tarkistaa. Ei sille kuitenkaan montaa euroa tullut hintaa.

Kiitos vastauksesta.

jj

8
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 03.04.2018, 15:35:35 »
Näitä useamman päivän julkisenlikenteen kortteja ei ilmeisesti ole tarkoitus leimata millään kojeella, vai? Viiden päivän neljän aikuisen reissulle edullisimmat lippuvaihtoehdot näyttäisivät olevan max 5 hengen yhteinen 24h lippu useamman kerran ostettuna, tai 4kpl 7 päivän lippuja, vähän riippuen siitä, että tarvitseeko joka päivä lippua kuitenkin keskustan tuntumassa budjatessa.. Voiko näitä 24h lippuja ostaa varastoon, vai alkaako lipun voimassaolo ostohetkestä?

9
Italia / Bologna
« : 09.01.2018, 10:36:54 »
Niin. Mietin minne menis. Bologna kiinnostaa, mutta siitä ei näköjään kovin paljon juttua löydy. Kertokaa joku jotain!

10
Jaa jaa.. Mulla oli ajatuksena lentää Minskiin ja tulla sieltä junilla ja luxbusseilla Vilnan, Kaunaksen ja Riian kautta Tallinnaan ja lautalla Zadiin.. Mutta täytyy nyt miettiä. Mutta kiitos erittäin paljon vastauksesta!

11
Suunnitelmissa olisi ehkä lentää kesällä Minskiin, olla perillä ehkä neljä yötä ja matkustaa junalla sen jälkeen Liettuaan. Tällöin ei siis ilmeisesti tarvita viisumia?

12
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 19.04.2017, 16:00:37 »
Hou. Ensi elo-syyskuun vaihteessa teen reissun vaimoni kanssa Timosoara-Belgrad-Sarajavo-Split. Timisoarssa olisi tarkoitus olla kolme yötä, eli kaksi kokonaista päivää ja vähän päälle. Jos jollakulla on jotain suosituksia tällaiselle ajalle, olisin kiitollinen. Kaikki vinkit mihin tahansa liittyen kiinnostaa. Emme ole ennen käyneet Romaniassa.

Saako kysyä, että miksi juuri Timosoara, esim. lentääkö sinne halvalla? Olen vähän miettinyt Blue Airin halpojen lippujen innoittamana jos tekisi jonkunlaisen Romanian kierroksen. Olisi kivempi aloittaa muualta ja lopettaa Bukarestiin, mutta esim. Cluj-Napocaan en ole edullisia lentoja löytänyt.

Timosoara siksi, että kiinnosti tehdä neljän maan visiitti siten, että junalla/bussilla liikkumiseen ei menisi kohtuuttomasti aikaa. Timisoarastahan on aika lyhyt matka Belgradiin, joka on tavallaan reissun pääkohde, Splitin ohella. Timisoara kiinnosti myös koska, sieltä kuulemma alkoi kansannousu tyrannia vastaan. Kuvat keskustasta ovat myös varsin nättejä, mutta muuten en kaupungista tiedä paljoakaan. Lennot otin Helsingistä  Lontoon kautta Timisoaraan Norwegian+Ryan Air (eli kentänvaihto) yhteishinta n. 120€/henkilö ja paluu suora lento Norwegianilla Splitistä n 80€/lätty.

13
Mielenkiintoista, miten erilailla koemme eri paikat. Maltaan on täällä moni pettynyt. Minä pidin siitä. Erikoinen oma kulttuuri, kummallinen kieli, lyhyet välmatkat, muinaiset megaliittirakennelmat, Valletta oli minusta valtavan hieno, ja Mdina, samoin ww II aikaiset bunkkerit ja museot, meri oli joka paikassa lähellä, Gozosta pidin, ruokakulttuurikin oli hauska sekoitus italiaa, brittiä, arabiaa ja ties mitä. Mutta nää on näitä.


14
Niin no, ikinä ja ikinä, mutta ainakaan ihan perusmatkalle tuskin tulee viroon mentyä uudelleen. Kaunis kaupunki ja historiaa, mutta se määrä suomalaisia ja venäläisiä. Vaikka näitä odotettiinkin niin silti se määrä jotenkin yllätti

Viro ei ole kaupunki. Virossa on paljon hyvin erilaisia kaupunkeja. Kuressaare,Tartto ja Rakvere ovat minusta miellyttävimmästä päästä. Esim. Tartossa on hyvin vähän venäläisiä, eikä suomalaisiakaan tungokseksi asti, jos näitä kansoja kohtaan fobioita kokee. Viljandissa ja Haapsalussa en ole käynyt. Mielelläni kävisin.

15
Eurooppa / Vs: Irlanti autolla viikossa, vinkkejä?
« : 18.04.2017, 20:41:40 »
Irlannissa oikeastaan Dublin on ainoa isompi kaupunki. Esim. Cork on jo paljon pienempi. Länsirannikkoa suosittelen. Donegal on kokoanisuudessaan kaunista seutua. Ehkä enemmän tekemistä löytyy kuitenkin, ainakin 8v:n kanssa, Galwayssa ja Westportissa. Galway on isompi näistä kahdesta. Idyllisiä kyliä riittää joka puolella. Irlantilaiset ovat mahtavia. Jos kysyy neuvoa, tyypillisesti saa pitkiä vastauksia ja oppii jotain mitä ei kysynytkään. Ainoaksi ongelmaksi voi muodostua kuullun ymmärtäminen..

16
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 18.04.2017, 03:45:39 »
Hou. Ensi elo-syyskuun vaihteessa teen reissun vaimoni kanssa Timosoara-Belgrad-Sarajavo-Split. Timisoarssa olisi tarkoitus olla kolme yötä, eli kaksi kokonaista päivää ja vähän päälle. Jos jollakulla on jotain suosituksia tällaiselle ajalle, olisin kiitollinen. Kaikki vinkit mihin tahansa liittyen kiinnostaa. Emme ole ennen käyneet Romaniassa.

17
Eurooppa / Vs: Malta
« : 15.07.2015, 03:49:29 »
Onko olemassa jotain useamman päivän lippua, jolla voi matkustaa kaikilla paikallisdösillä kaikkialle saarella, ja mitä semmoinen lippu maksaa?

Viiden sekunnin guuglaus, ja eka sivu mika vastaan tuli: http://www.publictransport.com.mt/tickets-and-fares?l=1 21 € nayttaa maksavan.

Muistelin itse maksaneeni 6.50€, mutta olikohan se vain joku kolmen paivan lippu.

Eli turisteille tarkoitettu 21 euron viikkolippu lienee kannattavin vaihtoehto. Tossahan on joku muukin "tallinjan" lippuvaihtoehto, mutta ei taida maksaa vaivaa ruveta täyttämään lomaketta ja tilaamaan etukäteen. Lisäksi sen toimittaminen näköjään maksaa 6 euroa.. Kiitos vastauksesta joka tapauksessa.

jj

18
Eurooppa / Vs: Malta
« : 14.07.2015, 03:35:35 »
Onko olemassa jotain useamman päivän lippua, jolla voi matkustaa kaikilla paikallisdösillä kaikkialle saarella, ja mitä semmoinen lippu maksaa? Kiitos. Bugibbaan syyskuun lopulla menossa reiluksi viikoksi.

19
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 04.02.2015, 08:18:51 »
Toukokuun alussa menemme reiluksi viikoksi Berliiniin. Halusimme tällä kertaa ajoittaa reissun parsa-aikaan, joka on Saksassa suht tärkeä juttu. Liekö kenelläkään kokemusta Beelitzistä, josta siis parsaa Berliiniin roudataan? Entä onko Berliinissä joitain ehdottomasti koettavia paikkoja, joissa parsaa kannattaa purra?

20
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 08.10.2014, 10:14:27 »
Kiitos vastauksesta! Ma-Ma on reissun pituus, joten viikon pahvikortti lienee selviö.

Sivuja: [1] 2