Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alannainen

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Vs: Transnistria
« : 27.07.2016, 12:46:01 »
Mulla oli vähän sama kokemus kuin Strange Little Girlillä - ei se nyt niin neukkulaa ollut.
Me olimme Tiraspolissa yötä. Voin suositella Hotel Russiaa.
Blogissa lisää.
http://alanmaailma.matkabloggaajat.fi/ita-eurooppa-vol-2-transnistrian-tiraspol-euroopan-pjongjang/

2
Ja millaista se sitten oli... No, 10 tuntia olikin lopulta 15 tuntia. Mutta perille päästiin. Olihan tuokin tapa viettää juhannuspäivä. :)
Lisää blogissa: http://alanmaailma.matkabloggaajat.fi/road-moldova-transnistria-ukraina-romania/

3
Jes, tässä välissä ehdinkin jo saada laivayhtiöltä viestin, jossa kertoivat, että matkustajaliikennettä Odessasta Constantaan ei ole. Olin myös yhteydessä tuohon maxtours-bussifirmaan. Sieltä tuli tällainen vastaus:

Hello. Bus Odessa - Varna via Braila departs every Wednesday, Friday and Saturday at 13.00 with the bus station "Privoz", arriving in the city of Braila approx 23.00

Eli 10 tuntia bussissa, yötä Brailassa Romanian puolella, ja Brailasta seuraavana päivänä 3 - 4 tuntia junalla Bukarestiin. Tämä tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta, koska tulemme Chisinausta Odessaan, joten näin vältetään reissaaminen eestaas. Jos jollakulla on kokemusia noista Maxtoursin bussimatkoista, niin kertokaahan!

4
Harri, miten kävi? :)

Olemme kaverin kanssa suunnittelemassa Odessasta Bukarestiin siirtymistä kesäkuulle. Bussimatka tuntuu vaivalloiselta, eikä tuo junamatkakaan varsinaisesti houkuttele... Onko kukaan koittanut laivoja? Esimerkiksi http://www.ukrferry.com/eng/service/tours-and-cruises näyttäisi siltä, että Ukrainasta pääsee Constantaan/Varnaan... Laitoin meiliä sinne, katsotaan mitä vastaavat.


5
Ollaan miehen kanssa vuokrattu meidän asuntoa Airbnb:n kautta jo toista vuotta. On mahdollista päästä näköjään "superhostiksi" ilman, että omistaa useampia kämppiä. Yhtä lukuunottamatta kaikki kokemukset ovat olleet positiivisia.

Olen kirjoittanut Airbnb-majoittamista blogiini, ja siellä on myös vinkkejä oman kämpän valmistelemisesta vieraita varten:
http://alanmaailma.matkabloggaajat.fi/?s=airbnb

6
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 21.03.2016, 20:07:18 »
Palasin juuri 3 vkon lomalta ja nyt jo kova ikävä Mamaiaan, niin kauniita olivat beachit ja paikalliset naiset :) Constantassa emme parin kaverin kanssa juurikaan aikaa viettäneet. Näin jälkikäteen sitäkin olisi voinut harkita, mutta täytyy sanoa, että kaupungin yleisilme hakkaa rumuudessaan pahimmat puolalaisetkin teollisuuskylät! Mutta Mamaia oli varsin mukava ilmestys, varsinkin kun olimme lähes ainoat länsituristit, ei tarvinnut hätistellä "hei sina suomi poika" -kaupittelijoita :)

Mamaia ja muu Mustanmeren rannikko kiinnostaa. Kauanko Bukarestin ja rannikon välimatkaa matkustaa, ja millä se kannattaa taittaa? Entä onko Mamaian ohessa muita kiinnostavia rantakohteita?


7
Balkanin maat / Vs: Albaniasta Kreikkaan
« : 19.01.2016, 11:33:33 »
Me mentiin Ksamilista Kreikkaan ihan vaan taksilla. Paikalliset organisoivat sen jotenkin siten, että auto vei rajalle ja toinen auto poimi sieltä.
Tästä ja muusta lisää blogissa: http://alannainen.blogspot.fi/2015/06/albania-kokemuksia-ja-matkavinkkeja.html

8
Meksiko / Vs: Isla Holbox
« : 13.01.2016, 23:12:13 »
Kiitos servechilled! Aikataulut löytyivät tosiaan vasta asemalta, mutta tuo väärä odotusaula -kommentti oli kullanarvoinen.

Blogissa http://alannainen.blogspot.fi/2016/01/holbox-meksiko-loysimme-paratiisisaaren.html juttua Holboxista (ihana!) ja ajankohtaista tietoa matkustamisesta:
"Me matkustimme Cancunista. ADO-bussiterminaalista menee kolme bussia päivässä, mutta aikataulut eivät ole netissä. Tammikuussa 2016 ajat olivat 7.50, 9.40 ja 12.50. Bussimatka maksoi 115 pesoa (n. 6 euroa) suuntaansa. Huomaa, että bussiyhtiö ei ole ADO, ja siksi ei kannata mennä oikeanpuoleiseen odotusaulaan, vaan busseille mennään lipunmyynnistä vasemmalla olevan jonon kautta. Matka on 130 km ja kestää n. 2,5 tuntia. Bussi sullottiin aivan täyteen, ja kaikki eivät saaneet istumapaikkaa, joten on hyvä olla jonossa ajoissa. Bussin saavuttua Chquilan satamaan voit valita joko laivan (120 pesoa, kulkevat vähintään tunnin välein) tai venekyydin. Matka kestää puolisen tuntia. Takatullessa otimmekin Chiquilasta taksin Cancuniin. Se maksoi 100 dollaria mutta kesti alle kaksi tuntia."

9
Meksiko / Vs: Isla Holbox
« : 05.01.2016, 15:40:12 »
Mistä löytäisi Cancunin ja Holboxin (Chiquilan) väliset bussiaikataulut? Olemme huomenna siirtymässä Holboxille, mutta online-bussipalvelut eivät tunnista Chiquilaa kohteeksi. Jos jollakulle on vinkkejä näin pika-aikataululla, niitä otetaan kernaasti vastaan.   :)

Yhdeltä sivustolta (http://www.holboxhostel.com/to-chiquila-by-bus/) löysin tällaisen hieman ylimalkaisen ohjeen:
From Cancun Center:
There are four buses Cancun Chiquila that you can take, namely 07.00 am, 09.00 am, 12.00 am, 13.30 am. Some are direct with no stops and some other delay more because they stop in all villages on the way. Duration: 3 hours

Jatkan googlailua.

10
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 15.09.2015, 23:07:37 »
Lennämme vuodenvaihteessa Cancuniin ja suunnittelemme muutaman päivän pyrähdystä Havannaan. Kuinka monta päivää kaupunkiin tutustumiseen kannattaa varata? Onko kolme päivää liian vähän?  Olisi kiva nähdä perusnähtävyydet ja nauttia tunnelmasta, ei sen kummempaa.
 
Onko Havannan lähistöllä jotain must-vierailukohdetta?

11
Suunnittelemme ensi talven matkaa Cancuniin  8 - 10 hengen kaveriporukalla. Olisiko hyviä vinkkejä palveluntarjoajista, joilta etsiskellä vuokrattavia rantahuviloita? Asuisimme mieluummin omassa talossa kuin hotellissa. 

Onko jotain erityistä (esim. turvallisuus), jota talonvuokrauksessa Meksikossa tulisi ottaa huomioon?

12
Meksiko / Vs: Holbox Meksiko.
« : 12.07.2015, 14:21:56 »
Kiitos päivityksestä! Kiinnostavaa. Luin juuri Guardianin artikkelin Holboxista. Saapi nähdä, kauanko idylli säilyy.
http://www.theguardian.com/travel/2015/jun/20/isla-holbox-yucutan-mexico-new-tulum

13
Balkanin maat / Vs: Albania
« : 26.06.2015, 18:38:03 »
Kiitos vinkeistä. Meillä oli mainio viikko Albaniassa! Menimme Korfun kautta Himareen ja sitten Ksamiliin. Ja autokin jäi lopulta vuokraamatta, taksilla päästiin. :)
Blogissa kokemuksia ja vinkkejä rivieralle + pari postausta Ksamilin ja Himaren fiiliksistä. http://alannainen.blogspot.fi/2015/06/albania-kokemuksia-ja-matkavinkkeja.html

14
Balkanin maat / Vs: Albaniaan
« : 07.05.2015, 20:02:07 »
Kiitos Ege! Ai että maasturi... Okei! :) Ehkä me mennään bussilla. Tai aasilla...  ::)

Tällaisen muuten löysin, tässä on muitakin kaupunkeja valittavana kuin Tirana. http://www.albania-holidays.com/rent-car-in-albania

15
Balkanin maat / Vs: Albaniaan
« : 06.05.2015, 22:41:32 »
Olipa aikamoinen show metsästää järkeviä lentolippuja kesäkuulle Albaniaan - etenkin, kun aikaa on vain viikko, emmekä halua törsätä sitä Tiranassa vaan nauttia rantalomasta etelämmässä. Nyt sitten lennämme kaverin kanssa Kreikan Pargaan Tjäreborgin lomalennolla (750 euroa per 2 hlöä sisältäen hotellin - no ainakin yhdeksi yöksi!)  ja otamme Pargasta bussin Sarandeen. Sarandesta ajattelimme vuokrata auton ja suunnata Himareen, Dhermiin ja ehkä Beratiin.  Millaisia autonvuokrauskokemuksia teillä on? Mitä maksaa, millaiset tiet - vai oisko parempi mennä bussilla?

Ja jos on (lisää) vinkkejä ihanista rannoista tai muista rivieran helmistä, niin ilomielin otan vastaan. :)

Sivuja: [1]