Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Esmeralda

Sivuja: [1] 2 3
1
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Töihin Hollantiin
« : 06.08.2004, 16:02:36 »
Mulla on kaupallinen koulutus ja työkokemusta takana jo n. 5 vuotta. Eli marjan pominta ei välttämättä ole se mitä haen. =)
Toimistossa on siis tullut hikoiltua jo ihan hyvän aikaa.
Kiitti vinkeistä!

2
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Töihin Hollantiin
« : 27.07.2004, 16:20:38 »
Kertokaa kokemuksia jos olette olleet töissä Hollannissa.
Onko sellaiset työpaikat kiven takana jossa ei tarvitse osata puhua hollantia? Millainen palkkaus ja suhteessa asumiseen?
Kertokaa vielä mistä nettisivuilta Hollannin duuneja voisi etsiä?

3
Lainaus käyttäjältä: "Äärijäbä"
Jos on Finnairilla töissä, niin firman lentolipuista saa aika kovia alennuksia... Olikohan jotain 80% tai vastaavaa. Eikä tarvi edes olla mikään pilotti tai lentoemo, sekin riittää jos Finskin laskuun jotain laukkuja ja muuta rahtia käsittelee kentällä...


Joo, mutta finskillä on marssijärjestys sellainen, että jos olet ihan keltanokka koko lafkassa ja asemasi on vaikka laukkujen kärrääjä (sori en tiedä kyseisen duunin oikeaa nimeä) muistaakseni koneeseen pääsee viimeisenä ja jos sun jälkeen lennolle on ilmottautunut joku paremmassa asemassa tai kauemmin duunissa ollut henkilö pääsee hän koneeseen ennen sua. Eli pahimmassa tapauksessa myöhästyt seuraavana päivänä duunista. Eli ei kauheesti luottamista vaikka kuuluukin etuihin.

4
Lentomatkustus / Ryanair lentää Riikaan
« : 27.07.2004, 13:46:42 »
Riikaan Tampereelta alkaen 31.10.2004.

5
Junamatkustus / Euro Domino
« : 17.06.2004, 10:01:31 »
Onko kenelläkään kokemuksia Euro Dominosta? Tarkoitus olisi jossain vaiheessa (voi mennä jopa ensi kesään) lähteä Espanjaan n. kolmeksi viikoksi ja koska haluan keskittyä vain yhteen maahan onko järkevää hankkia Euro Domino?

Olen ymmärtänyt että Espanjassa on aika tyyristä matkustaa junalla joten joutuuko maksamaan lisämaksuja jos on Euro Domino lippu? Vai onko paras vaihtoehto matkustaa busseilla?

Lisäksi kysyisin vielä että olisiko jollakin kertoa espanjalaisten bussifirmojen nettiosoitteita joista löytyy hintoja ja aikatauluja englanniksi. Alsan sivut on tutut, mutta olisi hyvä tietää muitakin. Googlen kautta löytyi mutta espanjaksi ainoastaan.  :cry:

6
Eurooppa / Alankomaat
« : 07.06.2004, 14:07:39 »
Voisko joku kertoa kokemuksia Alankomaista. Missä kannattaa käydä Amsterdamin lisäksi? Rotterdam, Maastricht? Minkälainen hintataso? Minkälaisia kokemuksia majoituspuolesta? Mitä vuodenaikaa suosittelette? Tarkoitus olisi matkustaa lentäen, onko järkevintä lentää suoraan Helsingistä Amsterdamiin?
Kaikenlainen informaatio tervetullutta.

Aiheesta varmaan olikin jo topic olemassa, mutta enpä nyt tähän hätään löytänyt.  =)

7
Ulkomailla ollessani joillekin on pitänyt opettaa laskemaan suomeksi. Kumma homma, että kaikki muut numerot viiteen saakka meni ihan ok, paitsi yksi oli aina uksi.

Tapasin ystäväni kanssa erään engelsmannin Dublinissa ja hän osasi sanoa todella hienosti Lapin Kulta. Pienen suomenkielen tunnin päätteeksi hän totesi, että kieli on aivan liian vaikea ja riittää kun hän Suomessa käydessään osaa sanoa Lapin Kulta.  :D

8
Olettekos kuulleet... / Inter rail muutoksia
« : 22.01.2004, 17:25:24 »
Tätäkin päätöstä on olleet tekemässä ihmiset jotka ei reilaamisesta tiedä yhtään mitään. Järkevämpäähän olisi ollut kehittää tätä tuotetta (reilikorttia) vaikka silläkin uhalla, että hintaa olisi joutunut nostamaan hieman. Ideanahan tässä on pelkkä rahastus, kun ei ole kolmen vyöhykkeen korttia niin asiakas joutuu ostamaan globaalin ja maksaa itsensä kipeäksi. 2 vyöhykettä ja 22 päivää, anna mun kaikki kestää... :cry:

9
Tyhmät kysymykset / Kannattaako???
« : 20.01.2004, 19:34:21 »
Itävallasta ei kyllä ole vielä mitään päätöksiä tehty (niin kuin ei mistään muustakaan), että onko ohjelmassa pelkästään Wien vai käydäänkö tsiigaan muitakin paikkoja Itävallan puolella.

No mutta joka tapauksessa miten näiden itä-eurooppalaisten yöjunien turvallisuus? Uskaltaako siellä rauhallisin mielin silmänsä ummistaa vai täytyykö toisen pitää vahtia sillä aikaa kun toinen nukkuu???

10
Tyhmät kysymykset / Kannattaako???
« : 19.01.2004, 17:31:27 »
Kertokaapas te jotka olette matkustaneet D-vyöhykkeellä, että kannattaako reilikorttia ostaa ollenkaan vai onko halvempaa ostella normaaliin tapaan juna- / bussilippuja ja mitä maksaa? Tarkoitus olisi kikkailla Puola, Tsekki, Unkari, Slovakia sektorilla. Itävallan puolella mm. Wien kiinnostaisi kovastikin, mutta tässä tapauksessa ei varmaan kandee ostaa kahden vyöhykkeen korttia? Onko kenelläkään tietoa Itävallan juna-/bussilippujen hinnoista?

11
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Re: Irlanti?!
« : 14.01.2004, 16:08:49 »
Lainaus käyttäjältä: "ultsi"
Olen nyt sitte vihdoin saannu aikaseksi päätöksen lähteä Irlantiin ens syksynä puoleksi vuodeksi vaihtoon. Aika on tosin ilmeisesti aika huono  :?


Miten niin huono? Syyskuuhan on yksi parhaimpia kuukausia Irlannissa, eikä se talvi siellä niin kauhea ole...satelee suhua ja tuulee välillä. Ilma voi olla aika lämminkin toisinaan.  Sinne vain!

12
Tyhmät kysymykset / tarttee tietää
« : 14.01.2004, 15:18:37 »
Yks vaihtoehto on, että menet bussilla Rovaniemelle, josta jatkat Flying Finnillä Helsinkiin. Tai sit menet Oulusta, kumpaan nyt sitten Paltamosta on lyhyempi matka.

Mutta jos välttämättä haluat bussilla mennä Ruotsin läpi, niin myös Rovaniemeltä menee busseja Luulajaan.

Thomas Cookin aikataulukirja on varmaan ihan pop.

13
Olettekos kuulleet... / Suomi voitti läskisodan
« : 14.01.2004, 10:18:38 »
Irlantilaisethan laittavat rasvaa kaikkeen, jopa tomaattikeitosta saavat rasvaisen...

Kokemusta on tullut mm. paikallisesta uimahallista...en tarkota että kyttäisin ja arvostelisin ihmisiä harrastuksena vaan  nää "uimarenkaat" pisti silmään aika voimakkaasti.

Aika useassa vaateliikkeessä olen myös törmännyt siihen, että myyjällä on melkoisen niukka pusero ja lantiohousut. Sanomattakin on selvää ettei se pusero peitä vyötärön seutua.
Ja näitähän riittää.

Mutta kaikesta huolimatta ihan mukavia ihmisiä.

14
Olettekos kuulleet... / Suomi voitti läskisodan
« : 13.01.2004, 15:14:01 »
Ehkäpä Lontoossa asuu niin paljon väkeä muista maista että nämä englantilaiset "läskit" sulautuu joukkoon.

Mutta omasta mielestäni maailman lihavimmat ihmiset ovat irlantilaisia. Lapset opetetaan syömään ranskalaisia ja sipsejä heti kun vaan kiinteää ruokaa pystyvät syömään. Aborttihan kyseisessä maassa on laiton, eli teiniäitejä riittää ja normaalin terveellisen ruuan valmistus ei varmastikaan ole hanskassa. Siis helpommalla pääsee kun syöttää pikaruokaa. Monellakin lapsella joita useaan otteeseen irlannissa olen tavannut on melkoinen "uimarengas" vyötäröllä (jo siinä iässä!) vaikka muuten olisivatkin ihan normaalivartaloisia.

Tavallisen irlantilaisen lounashan on tuoppi Guinnessia ja pussi sipsejä, eli terveellinen ja kevyt on aika kaukana tästä.

Suurinosa amerikkalaisesta valkoisesta väestöstä ovat irlantilaista alkuperää ja sen kyllä huomaa.

Siispä suomalaisten liika lihavuudesta on turhaa vaahdota niin kauheasti.

15
Tyhmät kysymykset / tuotemerkit ulkomailla
« : 13.01.2004, 13:58:33 »
Ihmisillä on eri maissa eri tyyppinen hiuslaatu, eli värjäysaineet voivat olla sitten voimakkaampia kuin Suomessa käytettävät, samoin vedenlaatu voi vaikuttaa lopputulokseen hyvinkin paljon.
Ripsien värjäyksestä en tiedä, mutta ehkä hiusten värjäystä voisi verrata ripsien värjäykseen.

L'Orealia varmaan löytyy jokaisesta vähänkin isommasta kaupungista, mutta kehitysmaissa ja maissa joissa esiintyy piratismia kannattaa olla tarkkana. Jos sulla sattuu shampoot loppumaan kesken matkan, niin suosittelen että jossain isommassa kaupungissa sitten etsit jonkun kampaamon, joka myy ulos tuotteitaan.

16
Eurooppa / Vs: Hyvä ja edullinen majapaikka Dublinista?
« : 31.12.2003, 13:17:51 »
Mielestäni paras on asua jossain keskustan tuntumassa, vältä niitä alueita joissa ei ole esim. katuvaloja.

17
Eurooppa / Irlannin murre
« : 31.12.2003, 13:14:49 »
Voi kuule, ihan naurattaa kun muistelen ensimmäistä matkaani Dublinin paikallisbussissa välillä lentoasema - Temple Barin alue. Bussikuski puhui niin "epäselvästi" (murteella) että kaverin kanssa vaan naurettiin kun ei ymmärretty sen puheesta yhtään mitään. Sitä murretta ei todellakaan tarvi pelätä, pyydät toistamaan niin monta kertaa että ymmärrät asian.

Isommissa kaupungeissa ja varsinkin Dublinissa asuu paljon väkeä muista maista, joten ei siellä kauheasti törmää irlannin murteeseen ja kuten KristiinaE sanoi äkkiä siihen tottuu. Eli ei muuta kuin sinne!

18
Ulkomailla asuminen ja työskentely / työtä Briteistä;
« : 18.12.2003, 12:32:45 »
Työkkärin nettisivuiltakin löytyy paljon työpaikkoja Britanniasta, ainakin au pairin duunia. Hileen mainitsema Mr Bagels on myös hakenut suomen työkkärin kautta työvoimaa. Britanniasta varmasti löytyy hotellisiivojan hommia niin paljon kuin vaan jaksaa tehdä. Että ei välttämättä kannata maksella jollekin järjestölle älyttömiä summia siitä että pääset siivoileen jotain vessanpönttöjä. =)

19
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Töihin Irlantiin
« : 18.12.2003, 12:24:47 »
En tiedä Athlonesta, mutta ainakin Dublinissa on todella kallista asua ja elää, eli monet ihmiset jakavat asunnon kämppisten kanssa. Käsittääkseni sillä ei ole niin suurta merkitystä oletko tradenomi vai et jos sulla ei ole jostain alasta kokemusta. Hotelleja ja B&B-paikkoja kyllä pääsee siivoamaan ilman koulutustakin ja niihin haetaan jatkuvasti jossain työntekijöitä. Call centerejä Irlannissa on paljon, mutta niiden työpaikkojen kanssa kannattaa olla tarkkana eli mitä ottaa vastaan, koska monesti nämä paikat voivat tuntua tosi hyvältä työpaikalta, mutta kusetetuksi jotuminen ei ole harvinaista. Esim.  palkka riippuu siitä kuinka paljon saat tulosta aikaan jne eli näitä asioita joita ei välttämättä ilmoituksessa tuoda esille. Lääkäri yms maksaa Irlannissa paljon eli ei kannata sairastua =).

20
Sun varmaan kandeis ottaa yhteyttä lentoyhtiöön tai johonkin matkatoimistoon, että miten tällaisten arvokkaiden soittimien kanssa on ollut tapana menetellä ettei ne hajoa sinne välille. Sanomattakin on varmaan selvää, että soittimelle kannattaa ottaa vakuutus.

Sivuja: [1] 2 3