Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - jokuli

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Matkailun myytinmurtajat
« : 15.10.2019, 21:34:15 »
Aloitetaanpa toinenkin ketju, kun täällä on nykyään varsin vähän varsinaista keskustelua ja haastetaan samalla muut murtamaan edes pari matkailun myyttiä. Matkailuun liittää paljon erilaisia myyttejä, omanlaisiaan inttitarinoita. Osa vähemmän matkustaneista saattaa ottaa näistä turhankin paljon huolia kannettavakseen, mikä näkyy esim. viime aikaisissa keskusteluavauksissa.

Yhdysvaltoihin matkustamisen vaikeus on mielestäni yksi matkailun yleisimmistä myyteistä. Suomalaisen passin omaavan ja Länsi-Euroopasta Jenkkeihin matkustavan perusturren ei todellakaan tarvitse olla huolissaan. Parin kerran kokemuksella tämä ehkä hivenen Tallinnan laivareissua haastavampi, mutta silti yksi helpoimmista. Pohjois-Amerikan osalta vain Tanska (lue Grönlanti) on helpompi. Siellä ketään ei voisi vähempää kiinnostaa erityisesti pohjoismaalaisen vapaan matkustusoikeuden piirissä olevat. Meksikossa jonot pitkät ja lomakkeita syynätään huolella. Kanada on isoista maista ehdottamasti haasteellisin. Pari kertaa sielläkin käyneenä vähintään pari tuntia menee ja kysymyksiä satelee. Kaikki virkailijat olleet kyllä todella ystävällisiä. Yhdistyneissä kuningaskunnissa (lue Bermudalla) kyselyt menivät nopeasti, mutta matkatavaroiden tarkkaan syynäämiseen meni aikaa. Pohjois-Amerikan haasteellisen kolkka on kuitenkin Ranska (Saint-Pierre), jonne oli lähes mahdotonta päästä. Tähän myyttiin toki disclaimer, jos olet matkustamassa Yhdysvaltojen presidentin p*ersläpimaaksi luokittelemasta maasta tai ilman suomalaista passia, niin Yhdysvaltoihin pääsy voi todellakin olla haastavaa.

Toisena esimerkkinä voisi nostaa Transnistriaan matkustamisen vaikeuden. Sinne matkustamisesta on täällä oma ketjukin, jossa tosin paljon jo vanhentunutta tietoa. Alueelle on helppo ja edullista matkustaa marsulla. Jo rajalla kaikki ovat äärimmäisen ystävällisiä, vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan. Alueella liikkuessa sekä marsuissa että isommissa busseissa aivan kaikki ovat valmiit opastamaan turren oikeaan paikkaan ja lähes loukkaantuu, jos tyrkytät tästä hyvitystä. Mitään turistihuijauksia en huomannut. Moni on ilmoittanut saaneensa vain 10 tunnin oleskeluluvan alueelle. Ehkä tässä jokin väärinkäsitys tai säännöt muuttuneet, mutta itse sain kyllä 10 päivän oleskeluluvan, jota ei tarvitse käydä rekisteröimässä missään. Majoitus alueella hintaansa nähden hyvätasoista.

2
Yleinen / Miten muuttaa asennetta kohteesta kesken matkaa
« : 15.10.2019, 21:02:15 »
Kaipailisin vinkkejä miten olette onnistuneet muuttamaan negatiivisen ensivaikutelman kesken matkan. Täällä monet lähtee jopa kuukausiksi jollekin tietylle alueelle. Mites jos kohde ei vaan tunnu omalta? Muutatteko suunnitelmaa kesken kaiken?

Itselleni esimerkiksi New York ei vaan avautunut. Kamala paikka täynnä eläkeikää lähestyviä kyynisiä amerikkalaisia versioita mielensäpahoittajista. Ongelmana tässä, että oma mielikuva oli jotain ihan muuta. Lähempänä ehkä elämännälkäistä, yrittäjäkeskeistä menoa, jossa ihmiset valmiita tarraamaan mahdollisuuksiin. Olen ehkä liikaa matkustanut Afrikan ja Aasiankin suurissa kaupungeissa, joissa mielensäpahoittajilla voi olla haasteita. Lue esimerkiksi Usviksen mainio Lagos-kuvaus Nigeria-ketjusta.

Ei NY mitenkään ainoa ole, esimerkiksi Dublin tai Vancouver ei avautunut itselleni.

3
Ranska / Saint-Pierre ja Miquelon
« : 30.04.2018, 11:42:42 »
Onko joku sattunut tuolla suunnalla matkusteleen? Mitä kannattaisi ainakin käydä katsomassa ja millaisella lentojen yhdistelmällä olette olleet liikkeellä?

Kesällä on kalliit suorat lennot Pariisista (yli 1 000 euroa), mutta muut vaihtoehdot vaikuttavat vielä kalliimmilta. Itse olen boikotoinut parin kokemuksen jälkeen Roissyä, mutta ehkä sillekin pitää antaa vielä yksi mahdollisuus.

4
Afrikka / Lautalla Oraniin?
« : 27.02.2018, 23:50:54 »
Suunnitelmissa olisi kesällä käydä Espanjasta/ Gibraltarilta Afrikan mantereen puolella (Marokko, Ceuta, Melilla), mutta miten onnistuisi Algeriassa käynti.

Onkos kenelläkään kokemusta lautoista suoraan Oraniin vai olisiko helpompi siirtyä maitse Marokosta vai pitäisikö peräti unohtaa koko maa tältä kierrokselta ja lentää Istanbulin/ Pariisin kautta?

5
onko keskustelujen päivittymisessä tohon aloitussivulle jotain ongelmia? Vaikka viestiketjuun olisi tullut uusia viestejä, niin se ei aina päivity aloitussivulle. Vai onko mulla itselläni jotain selaimen päivityksissä ym. vialla?

Sivuja: [1]