Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Betula

Sivuja: [1]
1
Matkaseuraa / Vs: Patikointiseuraa caminolle 15.-23.2.
« : 15.01.2020, 15:17:00 »
Ajattelin, että Via de la Plata olisi aikataulullisesti sopiva ja onnistuisi talviolosuhteissa (eli siellä alberguet on auki). Varmasti sopivia reittipätkiä löytyy monelta muultakin reitiltä, mutta tässä ei ole ihan kauheasti suunnitteluaikaa ja lennotkin pitää varata aika pian, joten luultavasti nyt tämä. Toki siis jos esimerkiksi matkaseuraksi lähtee joku, jolla on tietoa ja halua jollekin muulle pätkälle, niin se on ihan mahdollista. Olen ollut Caminolla aikaisemmin, en tosin tällä tavalla talven hiljaisena aikana, joten hahmotan suurinpiirtein miten mun patikointityylillä kannattaa pakata (tosin talvella varustus on tietenkin vähän erilainen ja vaatii vähän eri tavalla miettimistä, vaikka aika sateista silloinkin oli kun viimeksi kävelin) - ihmisillä on tosi erilaisia varusteita ja tyylejä kulkea Caminolla.

2
Matkaseuraa / Patikointiseuraa caminolle 15.-23.2.
« : 14.01.2020, 13:13:38 »
Ajattelin lähteä hiihtolomaviikolla 15.-23.2. tosi lyhyelle patikointireissulle Camino-reitille Espanjaan - suunnitteilla on pidempi vaellus loppukesästä/syksyllä, nyt vain viikon lyhyt pyrähdys. Lennot Malagaan, bussilla sopivaan aloituspaikkaan, noin viiden päivänä patikointiretki ja sitten takaisin Malagan kautta. Koska tiellä on talvisaikaan vähemmän kulkijoita ja kyseessä taitaa muutenkin olla vähän hiljaisempi osuus vaellusreitillä, olisi kiva saada matkaseuraa. Ei siis tarvitse kulkea koko aikaa yhdessä, mutta välillä olisi kiva päästä juttelemaan ja suunnittelemaan päiväreittejä ja ihmetellä yhdessä, jos eksytään tietä. Olen tottunut kävelijä ja minulla on vain viikko lomaa, joten ajattelin kävellä melko pitkiä päivämatkoja - toisaalta maasto on tuolla enimmäkseen helppoa eikä isoja kantamuksia tarvitse viikon caminolle, eli sikäli ei ole mikään raskas rupeama. Jos voisit olla kiinnostunut mini-caminosta nyt hiihtolomalla tai noin kuukauden mittaisesta pidemmästä vaelluksesta alkusyksystä, ota yhteyttä!

3
Matkaseuraa / Joululomamatkaseuraa (20.12.-6.1.)
« : 09.10.2019, 13:24:57 »
Kävi niin, joululomani menee täysin ristiin vakkarimatkakavereitteni loma-aikataulujen kanssa. Jonnekin reissuun olisi kuitenkin kiva lähteä, joten etsin taas matkaseuraa. Lomani on 20.12.-6.1., eli tähän aikaikkunaan pitäisi saada jonkin reissu mahtumaan - ihan koko lomaa en mielelläni kuitenkaan viettäisi reissussa. Kaipaan lähinnä valoa, eikä lämpökään pahitteeksi ole. Olen ihan reppureissaaja ja matkustaisin nytkin mieluiten pienellä budjetilla (hostellidormeja ja julkista liikennettä), mutta voin myös kasvattaa matkabudjettiani jos esim. dormit on sulle ehdoton ei. Kävelen mielelläni paljon, tykkään tehdä vaikka päiväretkiä maastokohteisiin - harkitsen ihan vaan Camino Francesille lähtemistäkin, mutta vuodenvaihde ei taida oikein olla säiden puolesta oikein hyvä ajankohta vaeltaa Espanjassa (ja Caminollekin olisi kiva saada seuraa). Luontokohteiden lisäksi minua kiinnostaa kyllä ihan kaupungit, museot ja kulttuurikohteetkin. Innostun helposti asioista, joten olen kyllä aika mukautuvaista matkaseuraa. Mitään varsinaista matkakohdeideaa minulla ei ole: olen vähän katsellut Marokon lentoja ja Jordania tai Palestiina houkuttelisi myös, samoin joku Aasian kohde. Kanariansaarille minusta ei oikein saa matkaseuraa, se on se paikka minne etsin sitten äkkilähtölennot itsekseni jos en saa seuraa minnekään jännempään paikkaan.

Olen alle nelikymppinen nainen, matkakaverin iällä ja sukupuolella ei ole väliä. En tupakoi, käytän alkoholia hyvin maltillisesti, en jaksa makoilla pitkään rannalla enkä istuskella terassilla, lähden mielelläni aamulla aikaisin liikenteeseen (mutta yleensä mun matkakaverit ei). Olen matkustanut jonkin verran ja pystyn liikkumaan myös itsekseni, eli ei tarvitse koko aikaa mennä tiiviisti yhdessä jos halutaan tehdä ja nähdä eri asioita.

(Olen kantapään kautta oppinut, että tätä kautta laitetut meilit ohjautuu mulla roskapostiin, joten voi kestää vähän aikaa ennen kuin vastaan. Mutta nyt osaan jo tsekata sen roskapostikansionkin aina välillä.)

4
Olen tässä vähän suunnitellut taas reissua kesäkuulle (tai mahdollisesti elokuulle) ja kun aikataulut menevät taas vakkarimatkakavereiden kanssa, ajattelin kysellä jo nyt, löytyisikö täältä seuraa junamatkalle Venäjälle. Olen vähän miettinyt junailemista mahdollisesti Kazakstaniin tai Georgiaan (Kazakstaniin pääsee junalla kätevästi, Georgiaan mentäessä pitäisi vaihtaa bussiin rajalla), mutta etenkin jos aikaa ei ole kauheasti, riittää Venäjän sisälläkin näkemistä. Pienen budjetin reppureissu siis suunnitteilla, eli junia, hostellidormeja ja ruokaloita. Pystyn olemaan max kuukauden reissussa, lyhyempi loma on aina helpompi järjestää. Minua kiinnostaisi kaupunkien lisäksi maastokohteet ja retkeily, ehkä lähinnä kuitenkin päiväretket niin ettei tarvitse leiriytymiskamoja kantaa mukana. En puhu paljoa venäjää, mutta olen reissannut sen verran kuitenkin Venäjällä, että saan esim junaliput ostettua ja asioitua ravintoloissa (mutta esim keskusteluihin en kykene). Osaan liikkua itseksenikin, eli ei tarvitse koko aikaa kulkea yhdessä, jos halutaan tehdä eri asioita. Olen 38-vuotias nainen, matkakaverin iällä/sukupuolella tai muillakaan ominaisuuksilla ei ole väliä.

Junaliput tulevat myyntiin muutamaa kuukautta etukäteen, joten tässä on vielä hyvin aikaa suunnitella ja miettiä aikatauluja ja reittejä - mua tosiaan houkuttaisi etenkin junalla ja bussilla Georgiaan reissaaminen, mutta myös muut reitit ja kohteet voisivat kiinnostaa.

5
Matkaseuraa / Vs: Las Palmas Joulukuu
« : 05.12.2018, 10:36:27 »
Laitan vielä tännekin: minäkin olen Las Palmasissa, tosin vain viikon 50 (eli ensi viikon). Olen 37-vuotias nainen ja etenkin retkiseura maastopoluille olisi tervetullutta, rannalla en varmaan ihan kauheasti jaksa hengailla vaan luultavammin samoilen ja kuljeskelen ympäriinsä.

6
Minulla menee vakkarimatkakavereiden kanssa nyt loma-ajat ristiin ja etsin siksi matkaseuraa äkkilähdölle tm pienen budjetin matkalle marras-joulukuulle (viikko 48, 51, 52 tai 53). Olen katsellut äkkilähtöjä noille viikoille ja näyttäisi siltä, että vaihtoehdot olisivat Gambia, Kap Verde tai Marokko (lennot ja majoitus Gambia n 450 euroa, Kap Verde 500e ja Marokko vähän päälle 300e). Gambiassa ja Kap Verdellä on luultavasti aurinkoista ja noin 30 astetta lämmintä, Marokossa 20 asteen kieppeillä ja voi olla sateista (ei sitä turhaan sanota talvisateiden ilmastoksi). Minua ei lennot ja hotelli -paketit sinänsä kauheasti houkuttele, mieluummin ottaisin pelkät lennot ja etsisin jonkin kivan hostellin, mutta pelkät lennot on melkein saman hintaiset kuin lennot ja hotelli -paketti. Nää on siis äkkilähtöjä, eli hinnat ja paketit muuttuu koko ajan. Myös muut kohteet kuin nää yllämainitut kiinnostavat, jos jotakin sopivan hintaista tulee vastaan, mutta esim Aasian suuntaan en ole bongannut nyt mitään kovin edullisia lentoja.

Olen 37-vuotias nainen, haen ihan vain matkaseuraa noin viikon reissulle, eli matkakaverin iällä tai muilla ominaisuuksilla ei ole niin väliä. Minua kiinnostaa vähän matkakohteesta riippuen luonto, paikalliset kulttuurit ja historia. Matkustan pienellä budjetilla ja välttelen yleensä pahimpia turistikohteita. Mua kiinnostaisi päiväretket jonnekin maastokohteisiin, en jaksa makoilla rannalla montaa tuntia enkä bilettää, tykkään kävellä ympäriinsä, syön mieluummin katukeittiöistä kuin turistiravintoloista ja jos haluat mennä esim sukeltamaan tms mitä en uskalla yrittää, osaan kyllä liikkua yksinkin.

7
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 04.07.2018, 19:20:45 »
Osaako joku vinkata, missä Pietarissa pääsisi käymään suihkussa? Olen läpikulkumatkalla ja ennen pidempää junamatkaa olisi kiva päästä jossakin pesulle - muistaakseni Moskovassa oli rautatieasemalla maksulliset suihkut, tietääkö joku onko Pietarissakin? Periaatteessa hostellitkin varmaan maksua vastaan päästää suihkuun, mutta aikaisempien kokemusten perusteella epäilen, avaavatko hostellit lainkaan ovia ilman etukäteen tehtyä varausta.

8
Matkaseuraa / Heinäkuun alkupuolella Venäjälle
« : 21.06.2018, 14:41:59 »
Minulla on Venäjän viisumi heinäkuun puoliväliin asti voimassa ja ajattelin, että olisi kiva tehdä jokin pikkuinen reissu vielä tässä ennen viisumin umpeutumista. Etsin siis seuraa noin viikon pienen budjetin matkalle (junamatkustusta ja hostelleja), myös lyhyempi pyrähdys johonkin lähikaupunkiin tai vähän viikkoa pidemmäksikin venyvä matka sopii. Olen reissannut Venäjällä melko paljon ja vaikken kauheasti kieltä osaakaan, olen pärjännyt ihan hyvin.

Minua kiinnostaisi esimerkiksi Vladimir ja Suzdal tai jokin muu Kultaisen Renkaan kaupunki tai ihan jokin lähikohde kuten Petroskoi. Mustalle merelle tai Uralille aikataulun kanssa tekee vähän tiukkaa, mutta ne suunnat houkuttelisivat myös, etenkin Krasnodarin alue tai Tobolsk. Sen kauemmaksi ei tällä viisumilla sitten oikein ehdikään. Mitään selkeää ajatusta matkakohteesta minulla ei siis vielä ole, vaan olen avoin ideoille ja innostun helposti kyllä melkein mistä tahansa kohteesta. Pietarissa olen käynyt niin usein, että ainakaan pelkästään sinne en ole innostunut lähtemään.

Olen 37-vuotias nainen, minua kiinnostaa historia (etenkin 1900-luku) ja luonto, liikun mielelläni kävellen, käyn mielelläni museoissa mutta minulle riittää yksi museo päivässä, kuvaan kaikki Lenin-patsaat mitä matkoilla löydän ja innostun helposti asioista. Olen siitä vähän hankala matkakumppani, etten viihdy kovin hyvin terassailla tai baareissa enkä välttämättä jaksa shoppaillakaan kovin pitkään. Tulen toimeen yksinkin, eli ei tarvitse mennä koko aikaa yhtä matkaa jos mielenkiinnonkohteet ei osu yksiin, mutta jaan mielelläni matkakokemukset jonkun kanssa ja kaipaan juttuseuraa.

Edit: reilun viikon Mustan meren reissu nyt sitten suunnitteilla heinäkuun toisella viikolla. Mukaan ehtii vielä hypätä, viisuminkin ehtii vielä.

Sivuja: [1]