Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilona

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 15
21
Italia / Sisilia
« : 15.12.2004, 16:55:35 »
Tässä ikivanhassa topikissa: http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?p=4197&highlight=#4197 löytyy jotain juttua Sisiliasta. Josko olisi avuksi. Tosin eipä taida ainakaan Palermosta olla osiossa mitään...

22
Yleinen / hyvät ja huonommat hostellit
« : 09.12.2004, 22:10:56 »
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Läheltä löytyy useampiakin hyviä pizzerioita, mmmm....
Muistakaa muuten aina katsoa, että pizzeriassanne on aito puu-uuni, "fast-food" pizza sopii hyvin esim. kulkukoirille.
....Ja aina joku Jenkki kysyy: "where is Mcdonald´s ?"


Oodi Trianonille. Ahh

23
Varoitus: Puhun nyt muiden kokemuksista, joka ei välttämättä kerro mistään mitään.

Mun kämppis, tai entinen, oli EVS-projektissa Puolassa. Se oli joku uusi maatilamatkailuprojekti, jossa käytännössä odotettiin, että hää olis kehittänyt koko projektin ihan itse... Alunperinkin muutama asia meni pieleen, esim. joutui tekemään koko hakuprosessin uudestaan, kun ensimmäisellä kerralla eivät saaneet tarvittavia papereita Puolan päästä ajoissa (tai ollenkaan, en nyt muista). Plus että sen takia lähtö siirtyi puolella vuodella.
No kertoi kirjoittaneensa sen verran tiukkaa palautetta tosta "projetista", että uudestaan tuskin saavat vaparia. Muuten oli kuulemma oikein loistokokemus ja samainen kämppis on nyt amk:sta vaihdossa just Puolassa. (terkkuja Nasulle, jos lukee ;))

En halua provosoida, tai haluanpas, mutta mietityttää miksi kaikki/useimmat haluaa vapaaehtoisiksi/vaihtareiksi/hotellityöhön just Englantiin (tai englanninkieliseen maahan)??
Kun suomalaisista varmaan suuri osa englantia edes jotenkin taitaa, niin miksei käyttää mahdollisuutta oppia vaikka sitä bulgariaa tai jotain muuta kieltä ja kulttuuria ihan alusta?

Ai niin, duunista yksi poika oli evs:ssä Itävallassa jossain nuorisotalossa ja sillä oli ainakin kovin onnistunutta aikaa. Ja Evs:n voi hakea ilmeisesti 2 vuoden sisällä paluustaan jonkinlaisen jatkoprojektin, jonka siis itse toteuttaa. Tää samainen duunitoveri kiersi viime kesänä koko Italian ja kävivät näyttämässä suomalaisia lyhytelokuvia eri kaupunkien nuorisotaloilla tai vastaavilla.

Ei muuta.

24
Väli-Amerikka ja Karibia / Työprikaatit Kuubassa
« : 12.10.2004, 15:08:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Suvih"
Hei vieras, en tiedä asiasta mitään, mutta kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. Ei sillä että itse olisin menossa, mutta  noin niinkun ideana. Löytyykö sulta mitään linkkiä heittää tähän josta voisi käydä lueskelemassa mistä tässä tarkemmin on kyse?

En kyllä ole kyseinen vieras, mutta Suomi-Kuubaseuran sivuilta löytyy jotakin -> http://www.kuubaseura.fi/
hip

25
Lainaus käyttäjältä: "nl"

Rommi on hyvää sellaisenaankin, mutta limetin, siirapin ja hedelmämehujen kanssa siitä tulee todellista herkku. Vähän kookosta voi laittaa sekaan välillä, mutta se vie turhankin tehokkaasti limetin kirpeyden.


Oih, toi olis niiiiiin mun juttu! Rommikookoslime  =)
Muutenkin rommi ja tequila maistuu väkevistä, for tö rekord. Tummat mielummin. Ja merkeistä en tiedä tuon taivaallista, mutta ei kai kaikkien tarvitse...

*yksi sokeroitu lapsi*

26
Italia / Italia, Toscana
« : 09.09.2004, 16:50:07 »
Tässä topikissa on ainakin jotain pientä Toscanasta. Ollos hyvä.

27
Yleinen / Kirjallinen tuottaminen matkailusta
« : 19.08.2004, 17:05:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Mikä olis kätevin tapa pitää nettipäiväkirjaa jos ei ole läppäriä matkalla mukana? Yksi vaihtoehto on tietysti kirjoittaa tänne Pallontallaajien matkapäiväkirjapalstalle, mutta onko kenenkään tiedossa muuta nettipalvelua, joka ois ehkä varta vasten suunniteltu tällaisen päiväkirjan pitoon?


Tämmönen saitti löytyy ainakin, kun http://www.whereareyou.net/. Mun mielestä oikeen symppis, ei pop-uppeja tai muita ärsykkeitä!

28
Lainaus käyttäjältä: "jane"

HUOM! Pääainelistaukseen ei kannata takertua ehdottomana totuutena. Ohjelmaan on valittu muillakin ainekokonaisuuksilla, oma harrastustoiminta ja sitoutuneisuus työhön vaikuttaa myönteisesti hakuprosessissa.

Itse lähden kuukauden päästä kehitysyhteistyöhön Itä-Afrikkaan, Ugandaan.

Jane


Saako vähän udella? :roll: Kun periaattessahan Aieseciin on vaatimuksena 80ov, mutta mietityttää, että voiko ne 80ov olla kaikki häläsälät yhteensä, vai pitäiskö olla ensisijaisesti pääaineesta...

Ja varsinainen kymysys oli, että minkälaiseen työhön/projektiin olet lähdössä? Ja ootko mitä aineita opiskellut?

Kiinnostaa näet kovasti, mutta vähän (?) on vielä matkaa 80:en ja johonkin järjelliseen pääaineeseen. Sigh. Etukäteen kiitos. =)

29
Ai täälä tämmönenkin... En mitään näe, enkä kuule.  :roll:

No Paffa on varmaan tullut ja mennyt. Voin toki jotain kertoa, jos vielä täälä palloat.

Mintulle -> Roomassa asuminen on aika kallista. Mun toveri maksoi huoneesta 2hengen 'kommuunissa' ~350euroa (+kulut , eli sähkö, vesi). Tämä tosin Trasteveressä, aika ränsistynyt kämppä, mutta toisaalta sijainti HIP. Toisaalta Roomassa on yliopistoja ainakin kolme ja vuokrat varmasti vaihtelee sijainnin mukaan. (en mitenkään tahallani näitä itsestäänselvyyksiä kirjoittele...) Muttasiis varaudu noinabout Helsingin vuokratasoon (vapaat markkinat), niin et järkyty.
Samoin eläminen, tai siis syöminen ja juominen, on Roomassa aika lähellä Suomen tasoa. Jos taas meet parisataa kilometriä eteläänpäin esim. Salernoon, niin johan tippuu ravintolahinnat huimasti. (ja ruokakin on parempaa =) Toisaalta hintataso riippuu asiasta, esim. hedelmät ja vihannekset on torilla paljon halvempia ja ennenkaikkea parempia kuin Suomessa (varsinkin talvella). Maitotuotteet taas ehkä vähän kalliimpia.
Tällasta.

30
Eurooppa / Kokemuksia Pietarista?
« : 12.07.2004, 17:14:35 »
Lainaus käyttäjältä: "salaninja"
Sellasta oon mietiskelly, että kun 3 arkipäivää voi olla Venäjällä ilman viisumia niin kuin tarkasti se on se 3 päivää. Esimerkki: lähen perjantaina helsingistä ja samana päivänä olen pietarissa joten siihen menee 1 päivä "viisumivapaata". Sitten lauantaina ja sunnuntaina ei kulu. maanantai -1. tiistaina kun lähtee illalla niin bussi on keskiviikon puolella vielä venäjällä niin voiko siitä tulla ongelma? eli pitäisikö lähteä jo maanantaina takaisin? Ei kiinnostais alkaa makselemaan mitää isoja summia ku kerran vois päästä käymään halvallakin.


3 päivää voit olla Venäjällä REKISTERÖIMÄTTÄ viisumia. Ilman viisumia Venäjälle tuskin pääset. (jos et kiipeä raja-aidan yli tms.)

31
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Miekkailusta
« : 10.07.2004, 16:24:42 »
Ootko sattumoisin opiskelija?

Miekkailusta en tiedä tuon taivaallista, mutta ylioppilaskunnillahan on kaiken moista liikuntatoimintaa verrattoman halvalla!! Kaikkea kendosta seinäkiipeilyyn jnejne. Ja ainakin HY:llä on miekkailua.
(Yksi entinen työkaveri oli innostunut miekkailusta just yliopiston kurssilla ja ekan vuoden jälkeen päässyt jo johonkin maajoukkuerinkiin...)

32
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Yökukkumisesta
« : 15.06.2004, 09:16:08 »
Voisin avata vaihtoehtotopikin tälle ja kysyä miten pysyä hereillä??

Nukahtamisessa, nukkumisesta puhumattakaan ei olisi minkäänmaailman ongelmia... :roll:

33
Tyhmät kysymykset / Re: Vielä kysyttävää
« : 14.06.2004, 13:42:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"

Menomatkan puoleen taidan päätyä lentämään Tukholmasta Snow Flake:lla Bilbaoon.

-Sanni


Paljonkos muuten maksaa suunnilleen Lumihiutaleella Bilbaoon?
Voisin tietty ittekin tarkistaa, mutta laiska kun olen... ;) kitosh

34
Italia / Italia (Umbria & Toscana)
« : 13.06.2004, 16:39:29 »
Lainaus käyttäjältä: "kissankoipi"
Jep..Enköhän sitten ainakin sinne Luccaan, Siennaan ja Firenzeen eksy. Hieman oon miettiny myös sitä Lago Trasimenon aluetta, ois ihan kiva päästä uimaankin. Todennäköisesti käyn varmaan muuallakin, riippuu niin paljon miten sen iskän kanssa menee..ekaa kertaa elämässäni näen sen ja pikkusen pelottaa :D  
Kiitos nyt näistä vinkeistä, laitan varmaan matkapäiväkirjaa sitten kun palailen..


Eipä kestä. Mutta vinkvink Lago di Trasimenossa EI voi uida!! (on niin saastunut ja rehevöitynyt muistaakseni)

35
Italia / Italia (Umbria & Toscana)
« : 05.06.2004, 13:07:24 »
Isukin puolesta haluan vielä suositella Piazza al Serchion kylää Toscanassa. Haku -toiminnolla löytynee mooooonta topikkia... hihii

36
Tyhmät kysymykset / Riittääkö rahat?
« : 05.06.2004, 13:03:48 »
Lainaus käyttäjältä: "Lonely_rider"
Lainaus käyttäjältä: "Nelly24vee"
Ruokaan meni TODELLA vähän rahaa, enkä tajua miten teidän mielestä 5 euroa ruokaan olisi vähän .... se on 150 e kuukaudessa, mikä mulla menee suomessakin ruokaan kuukaudessa, ehkä vähän vähemmän jopa.
Samaa mieltä. Minulle riittää Suomessakin alle 100 euroa ruokaan kuussa. Sillä viidellä eurolla elää kyllä todella hyvin, jos ei ravintoloissa syö.  Kyllä sitä alle viidellä eurollakin pärjäisi, jos säästämään rupeaisi.


Häh, mitä te oikein syötte?? Tai ennemminkin ette syö...
Vaikka en mitään kirjanpitoa ruokalaskuista pidä (en edes halua tietää), mutta ei varmasti 100euroa riitä jos haluaa tyyliin juustoja, vihanneksia ja hedelmiä syödä. Paitsi ehkä jos jaksaisi joka toinen päivä ravata vanhemmilta pummimassa.  :?

37
Italia / Re: Italia (Umbria & Toscana)
« : 04.06.2004, 14:42:41 »
Minkälaiset jutut/paikat kiinnostaisi? Tyyliin taidemuseoita, kulttuuria, isoja kaupunkeja, maaseutua, rantoja?

Perugia on aika pieni, mutta nätti ja mäkinen. Illalla 22-> kannattaa suunnata vanhan kaupungin keskustassa olevalle piazzalle, missä on se suihkulähde (et voi erehtyä), se on niin kun yöelämän keskus. Perugiassa on 'yliopisto ulkomaalaisille', joten ainakin paljon ulkomaalaisia iltasin ulkona (ja ei niin haittaa vaikka ei italiaa osaisikaan).
Ja jos satut Umbria Jazzin aikaan, niin samassa paikassa on konsertteja. Ja oikeasti kaikkia hyviä bändejä.

Assisi on lähellä. Se on Unescon maailmanperintökohteita ja tunnettu ainakin kirkoista. Tosin itse en käynyt, kun on ollut kirkkokiintiö täysi..

Sitten oon käynyt siellä ympäristössä Todissa, sellanen pikkukaupunki kukkuloiden keskellä. Sinne pääsee 'pikkujunalla' ei Perugian pääasemlta, vaan siltä toiselta. Olipas hyvä ohje.
Jos autolla on mahdollista kiertää, niin ainakin Castelluccio-Norcian alue oli tosi kaunista. Luulen vaan, että 'maaseudumpaa' on tosi vaikea kiertää muuten kun autolla/liftaten.

Perugiasta menee Firenzeen ~1,5h. Ja Firenzestä löytyy kuulemma aika paljon muutakin kun se Santa Maria Novellan asema ehm. ;) minäpä en tiedä. Luccaan kannattaa mennä, samoin Sienaan!! Sienassa oon ollut yhden iltapäivän, mutta se on oikeeasti niiiiiiiiin kaunis paikka. Ja taas kannattaa yrittää bongata tapahtumia, konsertteja jne.
Pisa oli tylsä, imho, onhan siellä se torni ja paljon turistirihkamakojuja.

Sitten jos merelle halajaa, niin ainakin Toscanan eteläosa Argentario oli vallan kaunista aluetta. Silleen "hyvä" meri, eli puhdasta vettä ja kivat rannat, eikä yhtään liian täyttä. (melkein kun Etelä-Italiassa...)

Ai niin, ja Perugiassa kannattaa käydä pizzalla siinä ainoassa pizzeriassa, jossa on puu-uuni, en nyt tietenkään muista nimeä. höh. Mutta paikalliset tietää.=)

38
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Musiikki
« : 20.05.2004, 03:23:03 »
Lainaus käyttäjältä: "isa_aurinkoinen"
Tässä tulee mainos! Tuonne olen ainakin itse menossa. Babsley on hyvää musaa. Ja sitten illalla Kipsariin tietenkin :)

http://www.mahdollisuuksientori.fi/helsinki/ohjelma/

Eli lauantaina kello 15.00. Ihanaa!

http://www.mahdollisuuksientori.fi/helsinki/ohjelma/babsley/


JEE nähdään siellä Isukki?!

Kaikki kattomaan Sababougnoumaa.
Ja muistakaa myös KALLIO KUKKII viikonloppuna!
ihqkevät

39
Etelä-Amerikka / PERU: Off the Beaten Track
« : 18.05.2004, 03:02:26 »
Yksi aiheesta kiinnostunut yksilö kiittää tästä!
Kerro toki lisää, jos mieleen pälkähtää. =)

40
Mun suosikki maa on Mikä-mikämaa! <3

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 15