Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Route667

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Verotus
« : 27.04.2010, 05:21:31 »
Itse muutin vajaa kuusi kuukautta sitten Bahamalle ja selvittelin tuota verojuttua. Se onkin todellisuudessa hieman monimutkaisempi juttu kuin 183 päivän sääntö, joka sinänsä on hyvä ohjenuora. Verotukseen vaikuttaa ties mitkä tekijät, mutta ainakin kiinteistön omistaminen Suomessa tai se kuulutko Suomen sosiaaliturvan piirin voi vaikuttaa siihen miten suomen verottaja asiaan suhtautuu. Noh, tässä ketjussa onkin jo useaan otteeseen kehotettu ottamaan yhteys veroviranomaiseen mutta sen voisi vielä lisätä, että sieltä voi pyytää verotuspäätöksen kirjallisena etukäteen, jolloin ehkä välttyy ikäviltä yllätyksiltä.
Oma lopputulemani on se, että maksan Suomeen n. 2% veroja, jolloin Suomen verokarhu pysyy kärryillä tuloistani ja voi sitten jälkikäteen rankaista jos tietyt ehdot (6kk jne) ei tule täyteen. Tosin saan mitä todennäköisemmin tuon 2 pinnaa takaisin verotuksesta palautuksina.
huh huhu, aika soppa koko verotus...

2
Muutin Bahamalle töihin puoli vuotta sitten ja mikäs täällä on ollessa. Välillä saari vähän tökkii mutta tästä on lyhyt matka joka puolelle Karibiaa ja jenkkejä, joten vaihtelua saa helposti. Kolme seuraavaa vuotta olen lupautunut täällä olemaan ja jos kaikki menee yhtä hyvin kuin nyt on mennyt niin ei todellakaan jää viimeiseksi expatrioinniksi.

3
Jonkin verran risteilijöissä puuhastelleena (en siis ole ollut töissä varustamoilla vaan tehnyt töitä varustamoille...) voi kertoa, että nuo hyttisiivoojat, tarjoilijat, kananmunan paistajat yms on enemmän tai vähemmän filippiinoja, joiden palkka ei varmasti ole tuota 1400euroa kuussa. Sen sijaan lastenhoitajina, sukellusoppaina, kaupan myyjinä, kortin jakajina jne länkkäri etnisyyksiä näkyykin ihan eri tavalla.
Jonkin verran olen törmännyt suomalaisiin upseereihin ja tekniseen henkilökuntaan. Erityisesti suomalaisia sähkäreitä tuntuu pesiytyneen risteilijöille runsain mitoin.

Isoimpia varustamoja Karibialla on kolme, jolla jokaisella on useampi "risteilybrändi": Carnival Corporation & PLC (mm. Carnival Cruise line, Princess Cruise line, Holland America Line jne), Royal Caribbean International (Royal Caribbean Cruise line ja Celebrity Cruise line) ja Norwegian Cruise Line (Norwegian Cruise Line ja Star Cruise Line). RCI:n laivoissa törmää suomalaisiin tuon tuosta, johtuneeko siitä, että suurimmat ja kauneimmat ovat rakennettu Suomessa.

Maailman merillä on toki muitakin varustamoja, joissa työskennellä jos laivat innostaa. Itä-Merelläkin sahaa autolauttoja näitten suomalais-virolaisten lisäksi ainakin Stena Line ja Englannin Kanaalissa samaisen varustamon lisäksi mm. P&O sekä Brittany Ferries. Näitä varustamoja löytyy lähes loputtomiin mutta ehkä tästä listasta on jotain apua kun lähtee suuntaa hakemaan.

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Floridahan tekisi mieleni...
« : 27.04.2010, 04:34:17 »
Tuohon edelliseen voisi vielä lisätä, että junalla pääsee myös Fort Lauderdaleen, joka on sekin käymisen arvoinen paikka. Siinä missä Miami on espanjankielisten, lähinnä ex-Kuubalaisten kansoittama, niin Fort Lauderdale on enemmän amerikkalainen kaupunki. Rannan tuntumassa olen joskus bilettänyt ja hauskaa on ollut. Down townista ei tietoa.

rokrok

5
Hmmm. Amerikassa asuva ystäväni kertoi, että GC saa kyllä poistua maasta mutta ei puolta vuotta pidemmäksi aikaa ja vuoden aikana pitää olla yli puolet Amerikassa. Tai tottakai voi, mutta sit menee Green Card ketuiksi.
Jos siis pohditaan hieman niin ei ainakaan parane olla Armeijassa yli 6kk ja siinäkin välissä pitää pistäytyä rapakon toisella puolen. Tosin poikkeusta voi varmaan siihenkin anoa.

6
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Floridahan tekisi mieleni...
« : 26.03.2010, 05:06:33 »
Miamissa on tullut muutamakin viikonloppu vietettyä ja tässä pari vinkkiä:

Washington Avenuelta (olisko 13th ja14th streetin välissä) löytyy Jazid niminen baari. Lähes joka päivä livemusiikkia ja (ainakin) viikonloppuisin yläkerrassa Drum n Basea. Katsokaa: http://www.jazid.net/ Ei ainakaan viime reissulla näkynyt eläkeläisiä tässä baarissa.

South Beach, ja erityisesti Ocean Drive on pullollaan kivoja kuppiloita. Pari sellaista eläkeläispaikkaa sielläkin on jos bingo ja kahvipakettipalkinnot kiinnostaa mutta esim. Clevelanderista (Ocean drive ja 10th street) löytyy jo nuorta porukkaa. Haittapuoli on se, että OD on kallis. Olut maksaa sesongista ja paikasta riippuen 7-10 taalaa. Kortteli rannasta pois päin tiputtaa oluen hintaa n.2 dollaria.

Sit 14th streetiltä löytyy Collinsin ja Ocean driven välistä 222 niminen kuppila, jossa todellakin kannattaa viettää yksi ilta. "Paikallisten" suosima paikka (onko Floridassa kukaan paikallinen?), jossa tarjoulu pelaa aamuun asti.

Perusvinkki on tietenkin kysellä muilta ihmisiltä. Siis bongatkaa joku "oman henkisenne tyyppi" ja kysykää missä on menoa ja meininkiä.

Miami ei jätä kylmäksi.

7
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Kuuba: valuutta-asiaa
« : 26.03.2010, 04:42:28 »
siis
1 EUR noin 1,25 CUC
1 USD noin 0,85 CUC, rupesin itsekin nyt miettimään, että oliko tässä jo mukana se "jenkki penalty" vai ei, mutta enpä mene sanomaan varmaksi mitään... (todella hyödyllinen tieto tämän viestin lukijoille...)

Cadecasta en tiedä, itse vaihdoin rahaa pankissa.

8
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Kuuba: valuutta-asiaa
« : 25.03.2010, 02:47:20 »
Hola!
Lueskelin tätä Kuuba tarinaa ihan mielenkiinnosta käytyäni siellä muutama viikko sitten. Pari juttua voisi lisätä/päivittää tähän ketjuun.

MasterCardilla rahan nostaminen on jokseenkin hankalaa. Itse ravasin puoli päivää ympäri Havanan ATM:iä mutta eipä kelvannut kortti ei. Noh, pankista sai lopulta CUC valuuttaa MC:lläkin. Visan logo löytyi joka ATM:n ruudulta, joten sellainen kortti takataskuun jos isojen antillien pääsaarelle olette suuntaamassa.

Taskun pohjalle kannattaa ottaa mukaan nippu euroja. Kurssi maaliskuussa 2010 oli about 1 CUC = 0,85 USD = 1,25 EUR eli jokainen voi lyhyellä laskimen näppäilyllä huomata mitä valuuttaa kannattaa mukaan tankata. Pankeissa ja lentokentillä annetaan myös vaihtokurssit Kanadan dollareille, Jeneille ja Sveitsin frangeille.
Dollarit käy epävirallisesti takseissa, casoissa yms "ei niin virallisissa paikoissa" mutta aina joutuu maksamaan vähän dollari extraa.

Vaihtopalkkio on about 10% (samoin nosto automaatista) ja USD:lle napsahtaa vielä toinen n.10% päälle. Luottokorttia en edes halunnut tarjota mihinkään ravintolaan tms. eli ei tietoa miten keplaa tai ei. Missään ravintoloissa en kyllä nähnyt Visa/MasterCard logoja.

Muuten Kuuba on todellakin käymisen arvoinen paikka jos sattuu Karibian suunnalla pyörimään.

Adios!

9
Discoveryllä Cruise Line tosiaan sahaa tuota väliä:
http://www.discoverycruiseline.com/

Neljä tuntia maissa riittää siihen, että voi juuri ja juuri sanoa käyneensä Bahamalla mutta ehkä suosittelisin viettämään yön tai pari saarella. Täältä löytyy kauniita rantoja ja paljon aktiviteettejä veden äärellä (snorklaus, sukellus, kalastus jne...).

10
Tulee yksi hyvä mieleen jostain kymmenen vuoden takaa.
Olimme Ruunaan koskilla Lieksassa, jossa ystäväni toimi retkioppaana koskenlaskuretkillä. Ryhmä saksalaisia tuli ystäväni opastamalle retkelle, jossa siis laskettiin koskiveneellä koskia. Saksalaisryhmästä yksi puhui suomea "auttavasti" ja käänsi sitten muulle ryhmälle oppaamme viisauksia.
Ensimmäinen koski meni kohtuullisen ketuiksi, vene kääntyi poikittain koskessa ja hörppäsi reilusti vettä. Saksalais miekkonen sitten hieman hätääntyneenä kysyi oppaaltamme, että "kuinka monta kertaa olette laskeneet nämä kosket" johon opas vastasi "en ole laskenut". Välittömästi tulkkauksen jälkeen ryhmä tarrasi tiukasti kiinni veneen laidoista ja alkoi kiristelemään pelastusliivien vöitä. Me nauroimme mahat kippurassa ja yritimme selitellä väärinkäsitystä, että onhan nämä kosket laskettu sata kertaa mutta tarkka luku vain ei ollut tiedossa.

11
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 24.01.2010, 03:42:58 »
Freeport, Grand Bahama :)

12
En varsinaisesti pelkää reissulla mitään (paitsi isoja karvaisia hyönteisiä), enkä jaksa murehtia esim ryöstetyksi tulemisesta (kahdesti yritetty ryöstää aiemmin).
Eniten kuumotusta sen sijaan aiheuttaa liikenne. Liikenteessä sattuu reissaajille varmaankin eniten onnettomuuksia ja onneksi olen toistaiseksi välttynyt uhrin roolista. Viime kesänä näin kun pienen tytön yli ajettiin autolla ja tyttö kuoli. Kolareita tai onnettomuuden jälkitilanteita on reissuilla tullut vastaan useitakin.
Kulkukoirat voi öisin olla inhottavia.

-Matti-

13
Aasia / Kambodza
« : 14.06.2006, 17:50:48 »
Lainaus käyttäjältä: "Eloiz"
Minkalainen tuo turvallisuustilanne on Kambodzassa, Phnom Penh ja Siem Reap olisi tarkoitus tutkailla jossain valissa...kiinnostaisi vain tietaa uskaltaako kaksi tytta sinne suunnistaa

Hyvin uskaltaa, huoli pois. Keskellä yötä en lähtisi Phon Penhiin seikkailemaan jalan (mopedikyydillä kylläkin) mutta muuten siellä kyllä pärjää.
Lainaus käyttäjältä: "Eloiz"
Milla tavalla ja mihin hintaan Phnom Penh/Siem Reap voisi kulkea..

Phon Penh-Siam Reap lentäen n. 100$, bussilla about 10$.  Jossain aikaisemmassa ketjussa olen selittänyt miten sinne Kambodzaan pääsee Thaimaasta/Laosista.
Suosittelen järven rannan guest houseja, hyvät (happy)pizzat, viihtyisä sijainti, järvi viilentää kivasti, kaikki tarpeellinen lähellä, Phon Penhin yöelämään 5min matka mopedilla.

edit: Tämän ketjun alkupuolelta löytyy niitä em. reittivaihtoehtoja...

-Matti-

14
Etelä-Amerikka / Kannattaako edes uneksia 1500e:llä?
« : 08.06.2006, 18:37:42 »
Kyllä tuo 1500 nippanappa riittää. Lentoja saa 750-850eurolla kun jaksaa vahdata tarjouksia (Kilroyn etusivulta löytyi äsken lennot Rioon 841€). Eli rahaa jäisi 650-750/3viikko, joka riittää kun vähän katsot mihin eurosi sijoitat. 20euroa/päivä riittää useimmissa Etelä-Amerikan maassa.
Ja mitä unelmointiin tulee, aina kannattaa unelmoida, muuten niistä ei koskaan tule totta :)

-Matti-

15
FAQ / Viisumit eri maihin
« : 05.06.2006, 09:40:40 »
Viimeisimmät tiedot viisumeista ja monesta muustakin maata koskevasta asiasta löytää ulkoministeriön maakohtaisista tiedotteista. Välillä nuo tiedotteet on sangen hupaisiakin mutta pääsääntöisesti ihan asiaa.

-Matti-

edit: linkki päivitetty. Jouni

16
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 04.06.2006, 18:44:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Tinja"
Olen varmaan ainakin 50 v ennen kuin loydan edes jotain pienta asiaa elamaani, joka ei ole temporary.

Eikös siinä biisissäkin lauleta, että "väliaikaista kaikki vain on"? Eikä tässä itse kenelläkään ole mitään mitä voisi kutsua termillä permanent vaikka ensimmäinen kvartaali alkaa pikku hiljaa olla lusittu :)
Ja, että saadaan tämä viesti liittymään jotenkin tuohon topicciin niin kyllä, tympii ja ja aika ajoin aivan perkuleesti.

-Matti-

17
Aasia / Cambodiasta Mekongia Laosiin?
« : 02.06.2006, 15:42:24 »
Satunnaisessa järjestyksessä:
Si Phan Do  eli 4000k saaret
Luang Prabang ympäristöineen (Kuang Si:n vesiputoukset)
Vang Vieng, toiset tykkää, toiset ei...
Lisäksi olen kuullut pohjoisesta (Luang Nam Tha ympäristö, Nong Khiaw) pelkkää hyvää.
Yleensäkin tälläisten top-listojen teko on hieman hankalaa, sillä omalla kohdalla esim ihmiset (toiset reppumatkaajat) joiden kanssa olen jossain viettänyt aikaa vaikuttavat paljon siihen miten olen missäkin viihtynyt ja millaiset muistikuvat eri paikoista jää...
Sadekauden aikana Mekongia alavirtaan "tuubailu" (englanniksi tubing, en tiedä miten käännetään) on kokemuksena oikein mielenkiintoinen.

-Matti-

18
Aasia / Cambodiasta Mekongia Laosiin?
« : 02.06.2006, 14:04:48 »
Ainakin toisinpäin, eli Laosista Kambodzaan, pääse jokea pitkin. Rajanylitys paikka on Voen Kham (Laos) ja Tom (Kambodza). Rajanylityspaikka sijaitsee melko lähellä Si Phan Do
Mutta mutta... Itse istuin pari päivää veneessä Thaimaan Chiang Kongista Laosiin Luang Prabangiin ja voin sanoa, ettei todellakaan ole mitään herkkua tuo jokilaivalla matkustelu. Vaikka toisaalta eipä se matkanteko tuolla suunnalla muutenkaan kovin luksusta ole... Jos haluaa tutustua Mekongiin niin tee vaikka päivän siirtymä jokilaivalla paikkaan, josta on mahdollisuus vaihtaa bussiin ja päätä sitten jatkatko vielä jokea pitkin.

-Matti-

19
Tyhmät kysymykset / Vanha kuva passissa - kelpaako?
« : 02.06.2006, 11:08:50 »
Lainaus käyttäjältä: "Expat"
Harvemmin tullimiehet niitä passeja katselevat ja maahanpääsyä ovat eväämässä, maahantulotarkastuksen kun hoitavat pääsääntöisesti rajavartijat. :roll:

Niinhän se taitaa olla, korvataan tuossa edellisessä tekstissä tullimies rajavartijalla niin ollaan aika lähellä totuutta. Kiitos korjauksesta.

-Matti-

20
Tyhmät kysymykset / Vanha kuva passissa - kelpaako?
« : 02.06.2006, 10:11:30 »
Hommahan on niin, että jos sinulle on kyseinen matkustusasiakirja myönnetty niin se myös tarkoittaa, ettei tullimiehillä (ei lasketa Venäjää ja paria muuta maata, jossa tullimiehet voi keksiä mitä vaan...) ole vanhan kuvan perusteella syytä evätä maahanpääsyä. Tuo ajokortin näyttäminen vanhan passin kanssa tietty nopeuttaa ja helpottaa toimintaa.
Toisaalta tullimiehillä on (ainakin Suomessa) suuremmat oikeudet kun poliisilla, joten epäilyttävät tapaukset saadaan kyllä ottaa kuulusteltavaksi ja heidän matkatavaransa (ja jopa ruumiinaukot) voidaan tutkia.
Joitakin vuosia sitten minunkin ekaluokan, silloin jo 11vuotta vanha, luokkakuva herätti hilpeyttä passintarkastuksessa. Kuva ei todellakaan muistuttanut enää minua mutta niinpä vain rajan yli päästiin ilman ongelmia.

-Matti-

Sivuja: [1] 2 3 ... 9