Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Susku

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Romania...
« : 20.11.2003, 12:05:56 »
Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen ihmisten kokemuksia Romaniasta. Minne siellä kannattaisi mennä? Mitä nähtävää? Onko siellä helppoa/edullista  liikkua? Onko rikollisuutta? Kuinka paljon siellä liikkuu turisteja? Onko kyseessä Bulgarian tyylinen "halpaa viinaa ja bilettävää nuorisoa" -kohde? (Tosin en ole kyllä käynyt Bulgariassakaan...ei pitäisi mennä sanomaan.) Millaisia kokemuksia reilaamisesta Bulgaria, Romania...jne. alueella?
Kiitän!

2
Tunisia / Tunisia?
« : 12.11.2003, 12:08:07 »
Vietin viime huhtikuussa viikon Soussessa. Viikko oli kyllä aivan liian lyhyt, nähtävää olisi riittänyt paljon pitemmäksikin aikaa. (Kyseessä oli aurinkomatkojen pakettimatka.) Vanhassa kaupungissa Medinassa oli mukavan vilkas tunnelma. Paikalliset saattavat tuntua hieman tungettelevilta kulttuurieron vuoksi, mutta oikeastaan kaikki on asenteesta kiinni. Turistikrääsää kaupataan kyllä joka nurkalla. Paikka on melko länsimaalaistunut islamilaiseksi valtioksi, mutta silti kulttuuria täytyy muistaa kunnioittaa. Kannattaa ottaa etukäteen selvää kaikista paikoista missä haluaa käydä. Liikkuminen paikasta toiseen on edullista, joten kannattaa liikkua itsenäisesti ja uskaltautua vähän kauemmaksikin jos on aikaa. Antiikin Rooman aikaiset rauniot ja amfiteatteri kannattaa käydä katsomassa. Itse kävin aurinkomatkojen järjestämällä päivän retkellä pääkaupungissa, mutta jälkeenpäin olisin lähtenyt seikkailemaan mieluummin itsenäisesti. Paikallinen illan vietto maaseudulla jäi minulta ikävä kyllä kokematta, mutta muilta turisteilta kuulin kehuja. Myös Saharassa käyminen jäi seuraavaan kertaan. Viikkoon ei kannata tunkea liikaa ohjelmaa, sillä kannattaa pyhittää aikaa myös kaupungissa liikuskeluun. Siellä on kuitenkin aivan toisenlainen tunnelma.
Huhtikuussa oli mukava liikkua kun ei vielä ollut liian kuuma (n. +20 astetta). Lisäksi pahin turistikausi ei ollut silloin vielä alkanut ja paikka oli aika rauhallinen. Keskikesän kuumuudessa ihmisvilinä voi käydä raskaaksi.

Sivuja: [1]