Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ainuska

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 50
41
Aasia / Kantonista sykemittari?
« : 17.11.2006, 17:40:56 »
Elektroniikka on Hongkongissa Suomen hintoihin nahden yleensa juuri sen alvin verran halvempaa. Niin ja jos tasmalleen samaa tuotetta vertaa, niin voi olla viela halvempaa, kun taalla on usein uudempia malleja jo.

Sykemittareista en tieda mitaan, mutta elektroniikkaa kannattaa yleensa ostaa Mong Kokista ja tietysti katsoa tarkkaan, mista ostaa. Taalla on olemassa joku sellainen hyvan palvelun tarra, jota kannattaa kytata (voisin tarkistaa sen nimen). Ja tietysti pitaa kysella takuusta ja sen maantieteellisesta kattavuudesta.

Jos olisin ostamassa sykemittaria, menisin luultavasti johonkin kauppakeskuksen urheiluliikkeeseen kyselemaan neuvoja.

42
Olen maailmalla huomannut, etta Suomessa uskonto ja ennen kaikkea sen harjoittaminen on tabu. Intiassa riksakuski saattoi kysya, mihin uskontoon kuuluu ja juuri junassa tavatut tutut siita, kuinka paljon rukoilemme. (vaikka olimme juuri kertoneet, etta emme kuulu mihinkaan uskontokuntaan). En ikina kysyisi Suomessa edes aidiltani, kuinka usein han rukoilee.

Ruokatabuja on vaikka kuinka, suomalaiset eivat syo laululintuja tai koiria.

Huumekeskusteluun taytyy sanoa, etta olen henk. koht. muuttunut viime aikoina alkoholikielteisemmaksi ja usein suomalaiset ovat tulkinneet taman ennen kaikkea huumemyonteisyytena, jos olen esim. vertaillut ekstaasia ja alkoholia. En aio enaa keskustella huumeista kenenkaan ei-lahipiiriin kuuluvan kanssa muuten kuin biologisessa mielessa.

43
Viime viikolla ei eras kiinalainen meinannut sitten millaan uskoa, etta Suomessa on kesalla yli 20 astetta :)

Ma haluaisin elaa sellaisel leveysasteel, et siel ois demokratia ja puhdasta ilmaa. Matkailu on tainut avartaa vahan liikaa.

Vaik kyl sita Suomessa olen usein miettinyt, etta miksi jotkut aaliot ovat lahteneet seuraaman sita vetaytyvaa jaatikkoa. Ehka he olivat niin epasosiaalisia, etteivat voineet jaada asumaan etelammaksi  :wink:

44
Terveys ja turvallisuus / Rokotuksista
« : 05.11.2006, 13:35:59 »
Lainaus käyttäjältä: "rekkuli"
Mä en jaksa lukea koko juttua läpi, joten oikaisen vaan pari asiaa.

Täällä puhutaan, että twinrixistä saa elinikäisen suojan. Juu, ei saa. Sitä vasta tutkitaan, onko suoja elinikäinen vai luvattu hepatiitti-a:n kohdalla 10 vuotta ja B:n kohdalla 5 vuotta. Jos ottaa pistokset erikseen, Havrix antaa 20 vuoden suojan ja engerix-B 10 vuotta. Joten kunnes toisin todistetaan, nämä ovat voimassa olevat tehoajat.


Minapa oikaisen takaisin. Twinrixilla saa saman suojan kuin otettaessa rokotteet erikseen. Nykyennusteen mukaan seka Havrix etta Twinrix antavat vahintaan 20 vuoden suoja a-hepatiittia vastaan. B-hepatiittirokotteet antavat nykytiedon mukaan elinikaisen suojan (tai ainakin 15 vuoden).

Nama tiedot voit tarkistaa esim. Kansanterveyslaitokselta tai tsekkaamalla nuo

World Health Organization (WHO). Hepatitis B vaccines. Wkly Epidemiol Rec 2004; 79:25563
Van Herck K, Van Damme P. Inactivated hepatitis A vaccine-induced antibodies: follow-up and estimates of long-term persistence. J Med Virol 2001; 63:17

45
Joo, taalla oon kattonut, etta jos toinen vanhemmista on ollut eurooppalainen ja toinen Kiinasta niin johan on yleensa hottisnaisia!

46
Terveys ja turvallisuus / Rokotuksista
« : 25.10.2006, 19:39:01 »
Lainaus käyttäjältä: "salomaaj"
Keltakuumetta ilmenee tietyilla alueilla Kiinassa. Näin ainakin lääkäri sanoi piikittäessään.  


Ei tasan esiinny. Kiinassa esiintyy kylla samoja hyttysia, jotka Afrikassa ja E-Amerikassa levittavat keltakuumetta, mutta itse keltakuumetta ei ole koko Aasiassa. Sen sijaan nuo Aedes aegypti -hyttyset levittavat taalla dengue-kuumetta. Kukaan ei tieda miksi.

Mulle Suomessa laakari sanoi (toivottavasti vahingossa), ettei Intiassa ole malariaa.

47
Terveys ja turvallisuus / Hepatiitit A ja B
« : 25.10.2006, 19:28:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Jos varmaksi haluaa tietää, niin ei muuta kuin verikokeeseen vasta-aineita mittaamaan.


Ite olen testauttaas noita vasta-aineita lahitulevaisuudessa, ainakin taallapain maailmaa se on ihan normaalia. B-hepa tarttuu kuitenkin 100 kertaa HIVia tehokkaammin.

48
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Voi elämä. Mietin hetken, että mitä ne nyt jo kaivaa vanhoja jouluketjuja esiin ennen kuin hiffasin että todellakin on joulu 06 tulollaan!  :oops:


Mulle kavi samalla lailla ja ihan ilman alkoholia. Pistetaan yleisen aivovaurion piikkiin.

49
Kiina / Onko kukaan käynyt Kantonissa (Kiina)?
« : 25.10.2006, 14:44:00 »
Lainaus käyttäjältä: "aarre"
Kuvia lyhyeltä visiitilta Kantonista
http://www.ipeka.com/rinnet/kiinavietnam/


Kivoi kuvii! Tuli matkakuume :) Viimeistaan joulukuus ois tarkoitus kayda tuolla ihan kunnolla. Tuo teidan pankkiautomaattiongelma kuulosti samalta kuin minulla oli Nanningissa. Silloin aloin jo epailla, etta vika on minussa, enka osaa kayttaa automaatteja. Lopulta kuitenkin yhdesta automaatista sain Visalla rahaa.

Näin muuten viikonloppuna Hongkongissa Tai Po Kaussa ihan elevan kaarmeen. Oli tosi kaunis <3

50
Lainaus käyttäjältä: "suomineito"

kyllä mun mielestä juustoja saa aika hyvin kaikkialta (tosin aasian juustovalikoimat ei mulle ole tuttuja, joihin kaiketi kirjoituksellasi viittaat). riippuu tietysti että minkälaisesta juustosta tykkää ja jos jotain tiettyä etsii (kuten rasvatonta rae-juustoa) niin vaikeuksia voi tulla. erilaiset juustot ovat kuitenkin ympäri maailmaa käsittääkseni aika peruselintarvikkeita


Hongkongista viela loytyy jotain isommista kaupoista, mutta ovat sitten kalliita. Kiinan puolella ei taas edes syoda tavallista leipaa.

51
Mina olen tassa miettinyt, miten parjata ilman juustoa. Yritan vieroittautua, mutta silti on pakko ostaa Aamupala-tyyppista mautonta yksittaispakattua juustoa, etta saisi edes jotain.

Mut itsepahan oon Suomesta lahtenyt. Suomessa kuitenkin itken, miten parjaan ilman kantaintialaista tai pomeloja ja dragonfruitteja. Kaikkee ei voi saada.

Eivat ne saunat ja ruisleivat Suomesta mihinkaan katoa. Niita voi sitten syoda siella loppuelamansa, jos huvittaa.

Salmiakkia saa kylla Suomen lisaksi esim. Hollannista (vajaan kahden kuukauden paasta saan vieraan sielta, jee).

52
Varusteet ja pakkaaminen / Itsepuolustusvälineet
« : 19.10.2006, 17:15:20 »
Ma voisin lisata tahan, etta ala koskaan yrita loydy vastustajaa nyrkilla kasvoihin, jos et osaa (eli jos et harrasta jotain sopivaa lajia). Siina hajoa omista sormista luut. Tata tuntuu harva ymmartavan.

Krav magaa olen minakin Suomessa harrastanut. Taalla yritan joulun jalkeen aloittaa kung fun. Mulle ainakin krav maga on tuonut itsevarmuutta siihen, etta tiedan, etta osaan tehda jotain, jos joku hyokkaa.

53
Terveys ja turvallisuus / Dengue-kuumetta Delhissä?
« : 17.10.2006, 09:27:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Cheez"

Tuosta eri alueiden spesifisyydestä tietylle seroptyypille kuulin HYKSin ifektio-osaston osastonlääkäriltä. Ei tietenkään päde joka ikiseen hyttyseen, mutta todennäköisyyksistä puhuttaessa voi hyvinkin päteä. Mutta jos kaikesta huolimatta SAIRASTUT dengue kuumeeseen toisen kerran, niin silloin kyseessä tosiaan ON toinen serotyyppi ja silloin kannattaa mennä hopihopi lääkäriin.


Aivan, samaa minakin tarkoitin. Aikoinaanhan dengue-kuume ei ollut mikaan ongelma, kun ihmiset eivat matkustelleet, eivatka kohdanneet muita serotyyppeja, eivatka serotyypit paasseet lainkaan sekoittumaan.

Pitaa ilmeisesti paivittaa omia tietoja, jos viideskin serotyyppi loytyy (periaatteessa niin kuin opiskelen virologiaa, mutta Hongkongissa sita ei vain oikein opeteta)

54
Terveys ja turvallisuus / Dengue-kuumetta Delhissä?
« : 16.10.2006, 06:34:22 »
Korjataanpas nyt hieman.

Aeges-hyttyset levittavat dengue-virusta, jota on neljaa eri serotyyppia. Hyttyset eivat siis ole erilaisia. Lisaksi, jos saat dengue-kuumeen toisen kerran, on se VARMASTI eri serotyyppia kuin ensimmaisella kerralla. AIVAN SAMA mista olet sen saanut. Ensimmaisesta tartunnasta saa nimittain elinikaisen immuniteetin sita serotyyppia vastaan, jota ensimmainen tartunta on ollut.

Juuri toissa viikolla juttelin naisen kanssa, joka oli sairastanut dengue-kuumeen. Sanoi, etta kaksi viikkoa sairaalassa tajuttomuuden rajamailla oli sellaista, mita ei pahimmallekaan viholliselle toivoisi.

55
Kiina / Onko kukaan käynyt Kantonissa (Kiina)?
« : 16.10.2006, 06:03:50 »
Jos taksia kaytat, kirjoita ihmeessa merkein osoitteet paperille. Jopa Hongkongissa voi tulla ongelmia joskus, kun taksikuskit eivat ymmarra osoitetta.

On muuten jo OT, mut aivot ei kykene nyt mihinkaan moderointiin. Anteeksi.

Lainaus käyttäjältä: "Aroundtheworld"

Mites sit Hong Kongin yöelämä? siel taitaa olla sit jo kovempaa settiä?
 


Jos tykkaat housesta tai RnB:sta, niin sit on kivaa, muuten alkaa helposti tylsistyttaa. Yoelamaa kylla on ja paljon, mutta monet paikat ovat ihan samanlaisia keskenaan. Lan Kwai Fong on lankkareiden suosima biletysalue, sinne voi menna ylitaysiin paikkoihin juomaan ylihintaisia juomia. Joskus on kivaa, joskus ei. On ollut vahan ikava Suomen gootti/industrial/ebm/indie-klubeja.

Itse tykkaan kayda yhdessa paikallisten suosimassa diskossa, jossa kuulo lahtee ja nuoriso tuhoaa aivojaan ketamiinilla (Cyber Nathan Roadilla).

Jonkun verran taalla kay myos kansainvalisia dj:ta. Halloweenina esim. Kyau & Albert, mut lippujen hinnat on sitten luokkaa 30 euroa.

Kaikki kiinalainen olut ei kyl todellakaan ole hyvaa. Blue Ice on ainakin tosi mautonta (mut siksari on kaks euroo...)

56
Aasia / Re: kiinaan ja siitä thaimaaseen
« : 16.10.2006, 05:47:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Aini"

Heips! Olen todellinen aloittelija. Olen kuitenkin saanut jo selville, että Hong Kongiin ja Macaoon ei siis tarvita viisumia. Mitäs, jos aikoisikin (säästösyistä) matkata tuon HK-Macao -välin maitse bussilla, tarvitaanko siihen väliin Kiinan viisumi? Vai kannattaako joka tapauksessa mennä tuo väli lautalla?


Miksi ihmeessa menisit sen bussilla, kun tuossa on tuo Helmijokisuisto (Pearl River Delta) valissa? Vetta siis. Siis kyllahan tuolta voi Guangzhoun kautta kiertaa, mutta ei sita kylla halvemmalla oikein voi saada. Halvin bussi Hongkongista Guangzhouhun on noin 10 euroa ja sitten pitaisi viela paasta Macaolle.

Lautta on nopea (noin tunti) ja halpa (paivavuoro HKD 137, iltaisin ja oisin vahan enemman.) Ja lautalla matkatessa et tarvitse Kiinan viisumia. Jos menet bussilla, tarvitset viisumin. Lisaksi ainakin Hongkongin ja M-Kiinan valinen raja on varsinkin viikonloppuisin aika tukossa.

Niin ja sita multiple-entry viisumia ei saa noin vain rastittamalla sita kohtaa. Mulle ne kesalla sanoivat Helsingista, etta myontavat niita vain business-tyypeille. Multiple entry -viisumin saa kylla Hongkongista hankittua vaikka yhdessa paivassa.

57
Kiina / Onko kukaan käynyt Kantonissa (Kiina)?
« : 15.10.2006, 12:04:59 »
Lainaus käyttäjältä: "jantti"
toivottaisiin vielä matkanneilta ideoita syömiseen kantonissa ja hongkongissa.Lähinnä siltä kannalta että mitä voi turvallisin mielin syödä ja mitä /minkälaista kannattaa välttää? Kommunikoidaanko edes puoliselkeästi englanniksi?
ja poikaystäväähän se kiinnostaa se kiinalainen kalija?


Ma voin Hongkongista sanoa, etta taalla voi syoda mita vain. Joskus voi saada ruokamyrkytyksen, mut harvemmin... Tietysti jos joku nayttaa jotenkin epailyttavalta, kannattaa sita valttaa.

Jossain leffassa on sellainen kohtaus, jossain japanilaisturisti haluaa syoda hongkongilaista ruokaa. Hanet ohjataan Makkiin :) Ma kayn useimmiten syomassa intialaisissa, koska tykkaan intialaisesta ruuasta enempi kuin hongkongilaistesta (kiinalaisesta) ruuasta. Taalla ei osata kayttaa mausteita.

Kantonissa syodaan sitten mita vain. Siis alkaen lepakonsiivista, koirista, aivoista... Suosittelen aivojen valttamista.

Kaikkialla Hongkongissakaan ei ole menua englanniksi, mutta turistialueilla kylla. Eika taalla kaikki puhu englantia, vaikka niin yleensa vaitetaan. Ja M-Kiinassa viela vahemman. Mutta voi sitten valita ravintolan, jossa loytyy tarjoilijoiden kanssa yhteinen kieli.

58
Kiina / Kiinalainen uusivuosi
« : 15.10.2006, 11:53:29 »
Meilla on yliopistosta lomaa 16.-22.2. Public holiday on 17.-20.2. Tama siis Hongkongissa. Ainakin osa lomista menee taalla eri tavoin kuin Manner-Kiinassa (esim. taalla ei ollut koko viikkoa vapaana itsenaisyyspaivan jalkeen, ainoastaan yksi paiva).

Kuulemma ihmiset matkustavat silloin todella paljon ja esim. juna- tai lentolippujen hankkiminen on todella hankalaa.

59
Matkaseuraa / Hong Kong 5.2-8.2
« : 13.10.2006, 17:38:43 »
Ainahan ma taal oon, paa yv lahempana vaiks. Tollon tiistaina ois yks lesboklubi, jonne raahaan luultavasti yhden suomalaisen vieraan. Saa tulla mukaan (turistiksikin), jos uskaltaa  :)

60
Kiina / hongkong ja disney
« : 13.10.2006, 17:29:21 »
Olen kuullut pelkkaa huonoa Disneylandista. Kattelin joskus hintoja, eika vaikuttanut pahalta, mutta laitteita on kuulemma vahan. Kavijoitakin on ollut kuulemma vahan.

Disneyn hahmot eivat ole kiinalaisilla tuttuja ja sanomalehdesta luin, etta kiinalaisille suunnitellaan naytettavaksi ennen huvipuistoa jotain "Tutustu Disneyn hahmoihin" -videota :D

Muuten Honkkarissa kylla riittaa nahtavaa. Kaykaa nyt ainakin Victoria Peakilla. Ja joka ilta kasilta on keskustan pilvenpiirtajien "laser show", kantsii tsiikaa joko Victoria Peakilta tai sitten TST:n rannasta. Vahan mautontahan se on ja sahkoa kuluu varmaan sairaasti, mut on se hienoakin. Eika maksa mitaan katsella.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 50