Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - lottimus

Sivuja: [1]
1
Moikka!

Aloitimme matkamme elokuussa 2016. Reissuun on mahtunut tähän mennessä viikko Amsterdamissa, kuukausi Indonesiassa, viikko Borneolla, viikko Kambodzassa ja viikko Kuala Lumpurissa. Matka jatkuu huomenna Koreaan ja siitä edelleen Japaniin. Siitä eteenpäin - kuka tietää.

Teemme matkan päältä vlogia.
Tässä soittolistassa nähtävillä tähänastiset pätkät: https://www.youtube.com/watch?v=ePnNGh0-wDg&list=PLyYA54oeKBeXnKxxNj_9p8MEoBjL9UL_l
Uutta vlogia seuraa joka maanantai.  8)

Kommentit tervetulleita! :-)

2
Heipä hei taas!

Se olisi sitten uusi vuosi ja uudet kujeet. Sain ilokseni kuulla viime kesänä, että mut on valittu vaihto-opiskelijaohjelmaan eteläisessä Japanissa Fukuokan kaupungissa sijaitsevaan Seinan Gakuin -yliopistoon. Reissuni kohti Fukuokaa alkaa jo huomenna tiistaina. Lennämme toisen vaihtarin kanssa Helsingistä suoraan Osakaan, josta nappaamme lautan kohti eteläistä Kyūshūn saarta, jossa Fukuoka sijaitsee. Mikäli kaikki menee putkeen, saavumme Fukuokaan ensi torstaina 5.1. klo 6:55 aamulla.

Japanissa viihdyn aina toukokuun 2012 loppuun saakka. Vaikka Japanissa on muutamia kertoja tullutkin jo palloiltua, on Fukuoka mulle täysin uusi tuttavuus, joten odotan elämää siellä innolla!

Tuttuun tapaan kirjoittelen matkamuistelmiani suomeksi osoitteessa http://www.rantapallo.fi/unagidon/ sekä in English oman oppilaitokseni nettisivuilla: http://blogit.jamk.fi/fuku/

Tervetuloa mukaan seuraamaan matkaani! Saa kommentoida! :-)

3
Matkapäiväkirjat / Vaihdossa Etelä-Koreassa (SK)
« : 20.02.2011, 21:31:41 »
Lähden ensi tiistaina 22.2. Etelä-Koreaan, jossa opiskelen aina kesäkuun loppuun saakka. Vaihtoyliopistoni on nimeltään Ajou, ja se sijaitsee Suwonin kaupungissa aivan pääkaupungin Soulin kupeessa.

Vaihtojaksoni jälkeen matkustan vielä Kuala Lumpuriin, Singaporeen ja Hong Kongiin, joista on myöskin matkaraporttia luvassa. Lennot näihin kohteisiin on jo ostettu.

Matkareportaasia kirjoittelen suomeksi blogissani http://www.rantapallo.fi/unagidon/ sekä englanniksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulun nettisivuilla osoitteessa http://blogit.jamk.fi/kimchiland/ - you can read about my exchange period in South Korea through my English blog called Kimchiland.

Tervetuloa seuraamaan matkaani! Kommentoida ja kysyä saa sekä noissa blogeissa että tässä viestiketjussa. Vinkkejäkin otetaan ilolla vastaan! :-)

4
Olettekos kuulleet... / Radio Novan Matkustaja.
« : 06.09.2010, 18:21:00 »
Radio Novalla alkoi tänään idealtaan mielenkiintoisen kuuloinen "matkailuohjelma". Lähettävät yhdessä Blue Onen kanssa neljä paria aina viikon ajaksi eripuolille Eurooppaa suorittamaan tehtäviä, blogaamaan, kuvaamaan videoita ja ottamaan muuta kuvamateriaalia. Matkaan lähtee siis yksi pari joka maanantai koko syyskuun ajan. Radiossa raporttia matkalta voi kuulla arkisin klo 9.20, 12.20, 17.40 ja 19.20.

Ensimmäinen pari on nyt Lontoossa, ja heille annettiin juuri ensimmäinen, hirmuisen vaikea tehtävä; menkää pubiin bisselle ja syökää fish&chipsejä. ;-)

Kuuntelijat voi lähettää netin kautta vinkkejä matkalle, jolloin osallistuu samalla myös kilpailuun, jossa voi voittaa lentoliput kahdelle valitsemaansa Euroopan kohteeseen!

Lisätietoja täältä: http://www.radionova.fi/matkustaja

5
Mun olis pitänyt lähteä viime perjantaina Osakaan, Japaniin, mut lento on nyt siirtynyt kaksi kertaa, eikä tolle tuhkalle loppua näy. Moskovasta ne näyttävät hyvin lentelevän itään päin.

Ois kiva saada matkaseuraa junalla Suomesta Moskovaan (itse hyppäisin kyytiin Lahdesta) ja Moskovasta sit eteenpäin Dubain tai Dohan kautta. Noin kuuteensataan euroon sais menopaluuta lähipäiville Moskova-Osaka. Juna välillä Lahti-Moskova on noin 88 euroa. Ainakin Finnair maksaa peruutetun lipun hinnan takaisin, mikäli lento on 25.4. mennessä.

Ongelmalliseks tulee nyt viisumi, sillä se ois kiva saada mahdollisimman nopeesti. Myönnetäänkö nykyään viisumeita enää päivässä ja mistä semmonen sit pitäis hankkia? Löysin vaan noin 3-4 päivän toimitusajalla, mut kaippa sekin menee sit.

Yhteydenotot joko tähän perään tai lottimus at gmail piste com

Oon valmis lähtemään ihan koska vaan, kunhan viisumi on kondiksessa! Oon tällä hetkellä Jyväskylässä.

6
Mulla olis vuokrattuna ja maksettuna n. 20 neliön yksiö Kioton Arashiyamalla, mutta koska nyt sattuneesta syystä en pääse sinne lentämään, olis se vapaana ainakin ensi perjantaihin 23.4. saakka. Jos joku on siis esim. Kansain alueella jumissa tai muuten vaan turistireissulla, ois nyt mahdollisuus saada edullisesti oma kämppä käyttöönsä. Jos tää lentokielto jatkuu, voidaan sit pidentää sitä asumisoikeutta sen mukaan.

Yhteyttä voi ottaa tähän perään tai sähköpostilla lottimus at gmail piste com

7
Matkapäiväkirjat / Työharjoittelussa Kiotossa (SK)
« : 14.04.2010, 22:54:50 »
Lähden ensi perjantaina 16.4. Kiotoon tekemään opintoihini liittyvää kahden ja puolen kuukauden työharjoittelua japanilaiseen majataloon. Työharjoittelujakson jälkeen kierrän vielä Japania parin viikon ajan, ja käyn pyörähtämässä muun muassa Hiroshimassa, Kagoshimassa, Beppussa, Takayamalla ja Tokiossa. Fuji-vuorellekin aion kiivetä. Suomeen palaan 16.7.

Kirjoittelen matkapäiväkirjaa arjesta Kiotossa, sekä seikkailuista siellä ja muualla osoitteeseen http://lottimus.blogspot.com . Matkapäiväkirjan lukeminen kannattaa aloittaa tästä entrystä: http://lottimus.blogspot.com/2010/04/internship-in-kyoto.html

Kommentoida ja kysyä saa tuttuun tapaan niin tähän perään kuin suoraan blogiinkin. Tervetuloa seuraamaan päiväkirjaani! (-:

8
Matkapäiväkirjat / Boston - New York, 29.6.-13.7. (SK)
« : 23.06.2009, 01:55:53 »
Nonnii, pistetääs tänne välillä omalta kohdaltanikin jotai muuta kuin Japanin matkapäiväkirjaa pystyyn.

Tuli monen muun tavoin ostettua halvat, siis _halvat_ lentoliput SMT:n synttäreiltä Bostoniin kahden kaverin kanssa, ja lähdetään ensi maanantaina kahden viikon matkalle Yhdysvaltoihin. Kaikille meille matka on ensimmäinen tuonne suunnalle, ja odotellaankin matkaa oikein innolla ja ollaan suunniteltu sitä paljon.

Kirjoittelen matkapäiväkirjaa osoitteeseen http://lottimus.blogspot.com. Tästä merkinnästä: http://lottimus.blogspot.com/2009/05/google-google-maps.html löytyy aikaisemmin jo kirjoittamani postaus hostelleista, joissa matkan aikana majoitumme. Äsken kirjoittamastani merkinnästä: http://lottimus.blogspot.com/2009/06/one-week-to-go.html löytyy matkasuunnitelmamme vähän tarkemmin.

En ota omaa konetta matkaan mukaan, mutta kirjoittelen reissusta merkintöjä sen mukaan, miten on pääsymahdollisuuksia Internetiin. Yritän kirjoittaa mahdollisimman usein ainakin pieniä merkintöjä että missä mennään. Matkan jälkeen päivittelen vielä kuvia ja videoita postauksiin.

Matkapäiväkirjaa saa kommentoida joko suoraan blogiin tai tämän viestin perään. Vinkkejä otetaan aina myös vastaan! :-)

9
Toinen Japaninmatkani alkaa pian. Lento Tokioon lähtee ensi lauantaina ja Tokiossa ollaankin sitten sunnuntaina. Matkapäiväkirjaani kirjoittelen tällä kertaa osoitteeseen http://lottimus.livejournal.com/ Saa kommentoida joko tänne tai suoraan tuohon päiväkirjaan. Edellinen Japaninmatkapäiväkirjani löytyy pallontallaajista osoitteesta: http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=8841

Kiitos pallontallaajien, että bongasin täältä Finnairin tarjousketjusta viime helmikuussa ensimmäisen viikonlopputarjouksen "Tokio 399€". On tätä reissua siis jonkin aikaa jo odoteltukin. :-p

Lennämme siis Tokioon; siellä olen 22.7.-31.7. Tuohon aikaan mahtuu esimerkiksi Sumidagawa no hanabi - ilotulitusjuhla Sumida-joella Asakusassa 28.7. Luvassa nähtävyyksiä, karaokea ja yleistä ihmettelyä.

Tokion jälkeen suuntaamme kahdeksi päiväksi (31.7.-2.8.) Kawaguchikoon Fujin juurelle. Toisena näistä päivistä on tarkoitus käydä Fuji-Q Highland -huvipuistossa. Puistossa on mm. maailman kolmanneksi nopein vuoristorata. Muitakin kivoja laitteita löytyy! Toisena näistä päivistä on tarkoitus ihan vaan viihtyä luonnossa ja ottaa valokuvia. :-p

Seuraavaksi menemme Kiotoon; siellä olemme 2.-9.8. Viime Kansain reissulla vietin vain yhden päivän Kiotossa, mutta siellä olisi ollut todella paljon nähtävää. Siksi tällä kertaa Kiotolle on varattu vähän pidempi aika. :-) Olemme yrittäneet saada meille järjestettyä teeseremonia-tapahtumaa, jossa meillä olisi jopa suomenkielinen opas. Toivotaan että tämä onnistuu!

Seuraavaksi menemme kahdeksi päiväksi Gifuun ja Kakamigaharaan (9.-11.8.). Ystäväni, joka on reissussa mukana, on viettänyt kyseisellä alueella 10kk lukioaikoinaan vaihdossa. Menemme tapaamaan hänen ystäviään ja host-perhettään, sekä meille on järjestetty vierailu hänen japanilaisessa lukiossaan. 10.8. Kakamigaharassa on jälleen hanabi- eli ilotulitusjuhla, joten käymme taas sellaista katselemassa.

Lopuksi menemme vielä takaisin Tokioon, ja vietämme siellä siis loppuajan 11.-20.8. Luvassa siellä on mm. 17.-19.8. järjestettävä maailman suurin sarjakuvatapahtuma Comiket. Toivon myös saavani  alkumatkasta ostettua lipun Olivia Lufkinin keikalle, joka järjestetään 12.8.

Tässä perusrunko reissustamme. Saavun siis Tokioon sunnuntaina 22.7., mutta uskon että ensimmäisen kerran pääsen kirjoittelemaan vasta 23.7., koska vietän ensimmäisen yöni kapselihotellissa ja uskon että siellä ei ole tietokonetta/nettiyhteyttä. 23. päivä siirryn kuitenkin hostelliin, jossa tietokoneita yhteyksineen on tarjolla. Jos jossain sattuu välillä löytymään ilmainen wlan, niin voin jotain _pientä_ kirjoitella Nintendo DS:n selaimen avulla. :-D Painotan tosiaan sanaa pientä, koska sillä ei kovin nopeasti kirjoitella. ^^;

Palaillaan!

http://lottimus.livejournal.com/

11
Matkapäiväkirjat / Osakassa 16.2.-2.3. (SK)
« : 12.02.2006, 19:04:55 »
Jeejee. Aloitanpa toisenkin Japaniaiheisen matkapäiväkirjan tänne. ^^
Ollaan lähdössä siis kaverin kanssa ensi keskiviikkona kohti Osakaa. Perillä ollaan torstaina, joten ensimmäinen entry sieltä tulee aikaisintaan silloin. Tarkoituksena on yöpyä Osakassa ja tehdä sieltä päiväretkiä ainakin Kyotoon, Naraan ja Himejiin. Muilta osin ohjelma on hyvin avoin. Luvassa lähinnä ihan vaan yleistä ihmettelyä. Ja sakea.

Kirjoittelen tänne aina kun luppoaikaa löytyy; ainakin silloin kun jotain kivaa on tullut puuhailtua.
Saa kommentoida ja jos on vinkkejä koskien Osakaa tai noita muita kohteitamme, kertokaa ihmeessä! (Vaikka hyvin paljon olenkin tehnyt taustatutkimusta. ;-D)

12
Japani / Laktoosi-intoleranssi Japanissa. Ja muuta!
« : 13.01.2006, 18:49:53 »
Olen ens kuussa lähdössä Japaniin. Mulla on jotenkin ollut sellainen käsitys, että Japanissa maito käsitellään eri tavalla kuin meillä ja siellä maitotuotteissa ei ole koskaan laktoosia koska japanilaisilla ei ole sitä jotain hajoittajageeniä. Hmm. Oonko nyt ihan sekaisin vai osaako joku kertoa jotain tän todenperäisyydestä? Eikös noissa eteläeuroopan maissakin oo tää sama juttu? Ainakin mitä oon Italiassa käynyt niin maitotuotteista ei tullut mitään ongelmia.

Jos jollain on kokemuksia Osakasta tai Kansain alueesta yleensäkin niin niitä voi kertoa. Oon kyllä lueskellut tuolla muista topiceista aiheesta kanssa mut saa sitä lisääkin sanoo. :-) Ja jos jollain on heittää jotain summaa et millä pääsee Kansain lentokentältä Osakaan, tarkemmin ilmeisesti Tennojiin, ni sekin olis kiva tieto. Ilmeisesti oon menossa sellaseen hostelliin kun Hotel Raizan south, et jos joku on siitä kuullut niin siitäkin voi kertoilla kokemuksia, miksei myös muista Osakan hostelleista. ^^

Onpas nyt epäselvää tekstiä.

Mut ainakin ton hostellin aulassa on ilmainen Internet käytössä ni voi kirjoitella tänne sitten jotain siinä reissun aikanakin, kun aina kadehdin niitä jotka kertoo kaikista kivoista matkoista! ;-D

Sivuja: [1]