Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - reissuroosa

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Hei!

Helsinkiin kesätöihin tuleva kuvajournalismia opiskeleva kaverini etsii kesäksi kalustettua huonetta tai yksiötä. Asuntoa etsitään ensisijaisesti aikavälille 1.6-31.8, mutta jousto suuntaan tai toiseen on mahdollista. Mieluiten keskustan alueelta tai sen läheisyydestä. Ystäväni on luotettava ja kokenut alivuokra-asuja.

Yhteydenotot osoitteeseen [email protected]

2
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 30.11.2011, 14:32:45 »
Tällä palstalla ihmisillä lienee kokemusta Intian läpikulkemisesta. Ollaan tammikuussa lentämästä Suomesta Delhin kautta eteenpäin Thaimaaseen ja kuukauden päästä Malesiasta takaisin. Millaista viisumia tällöin pitäisi hakea? Transit ei ilmeisesti käy sellaisenaan, koska matkan kesto kokonaisuudessaan on enemmän kuin 15 päivää. Pitäisikö siis hakea on-arrivalia ja sen lisäksi re-entry -lupaa? Lisäksi luin, että on-arrival -viisumikäytäntö (eli viisumi jota ei tarvitse erikseen etukäteen hakea) olisi voimassa vuoden 2011 loppuun. Onko tämä kokeilu nyt sitten loppumassa vai otetaanko se pysyvästi käyttöön? eli tuleeko tammikuuhun ajoittuvaa matkaa varten hakea turistiviisumia jo etukäteen?

Menomatkalla viivytään Delhissä pari päivää. Oleskelu jää kuitenkin alle 72h, joten voitaisiinkohan ostaa kaksi erillistä transit -viisumia. Yksi meno- ja toinen tulomatkalle?

3
Lentomatkustus / Delhistä halvalla Kaakkois-Aasiaan?
« : 20.11.2011, 11:38:52 »
Nyt on semmoinen homma, että liput olisi taskussa Helsingistä Delhiin. Kaipailtaisiin siitä vielä jatkolentoa eteenpäin Kaakkois-Aasiaan, mutta lippuset tuntuu olevan useampia satoja ja tietenkin mahdollisimman halvalla haluaisi päästä. Onko kellään siis tietoa tai kokemusta mitkä lentoyhtiöt lentäisi halvalla tuolla päin? Ykkösvaihtoehto on Singapore ja sieltä maa-/meriteitse Sumatralle mutta jos huomattavasti halvemmalla pääsee esim Bangkokkiin tai Ho Chi Mihnii niin voi olla että suunnitelmat vielä muuttuu ..Juu ja ajankohta 2-29/30 tammikuuta.

4
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 10.05.2011, 21:38:21 »

Omaan järkeeni ei mahdu se miksi ihmiset ajattelevat Haltin olevan laadukas merkki. Se on sitä keskiverto tavaraa joka maksaa keskivertohinnan. Toki tälläkin on lippulaivansa jotka ovat oikeastikin laadukkaita mutta halpatuotteita enemmänkin Haltilta löytyy.

Mikäli nyt jonkun Deuterin, Ospreyn, Haglöfsin, Berghaus, Lowe, Blackdiamondin ostaa niin tietää ainakin mitä saa. Reppureissatessa noista kaikista suurin glooria katoaa nopeasti. Nokea, pikeä ja kaikkea kakkaa kun reissussa kertyy niin eipä kukaan sitä sitten ainakaan varasta. hah.

En pidäkkään Haltia välttämättä yhtenä parhaista, mutta pärjään kyllä nuoruusvuodet vähän keskitasoisemmallakin rinkalla, eli laatu ihan riittävä. :) Ja oli se Halti ollutkin käytössä jo melkein sen viitisen vuotta, monenmoisella reissulla ja vielä melko tuliterä ! En kyllä saa usein mitään muutakaan kuten vaatteita loppuun kulutettua, vaikka yritys on kova, joten ehkäpä se on sitten käyttäjästä kiinni.

5
Lentomatkustus / Vs: Bravofly - onko luotettava?
« : 10.05.2011, 21:32:08 »

Bravoflyn:n kautta näyttää saavan pikkaisen muita halvemmalla lentoja joissain tapauksissa, onko sivusto luotettava? Onko kellään kokemuksia ko sivun kautta tilatuista lennoista?


Tuliko käytettyä? Olisin varaamassa kyseisestä paikasta Helsinki-Pariisi lentoja, mutta nopean googlauksen jälkeen aika epäluotettavalta vaikuttaa, vaikken yleensä mitenkään skeptinen olekkaan.

6
Lentomatkustus / Vs: Halvimmat lentonne ever!
« : 10.05.2011, 10:22:58 »
Ainakin Eurooppaan on tullut lennettyä aika hyvillä hinnoilla. Mieleen tulee nyt ainakin Dublinin lennot 33€ ja Lontooseen ja takas yhteensä 10€. Ja perus-Riika, kymppi sekin. Pariisiin Air Berlinillä viitisen vuotta sitten 80€, sinänsä ihan ok hinta myös. Ja skavstalta Portugaliin kolmellakympillä.

7
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 10.05.2011, 09:50:36 »
Vanha Haltin kuuskymppinen jäi jonnekkin matkan varrelle koneita vaihdellessa, eli nyt olisi tarvetta uudelle rinkalle. Muutenkin olin miettinyt mahdollisesti hieman pienemmän rinkan hommaamista. Onko kenelläkään kokemusta Retki Voyageur 45+15 -mallista? Tai merkistä ylipäätään, soveltuuko reissukäyttöön? Vaikutti ihan pätevältä yksilöltä, mutta tässä talousjärjestelmässä jollakin tavalla kiinni olevana epäilyttää tarkoittaako halpa hinta huonoa laatua ..Tahtoisin kuitenkin ostaa kerralla hyvän. Niin, ja menisiköhän tuommonen yksilö koneen sisällä, jos ei ihan täyteen puske? En yleensäkkään käytä sivutaskuja, vaikea liikkua ;D

Tästä vielä linkki näkemään tuota voyageuria
http://www.retkikauppa.fi/index.php?page=13&pID=65&session_id=a33f428e41bf9fdd35bfee4809fd29fb

Otan myös mielelläni vastaan muilta pienikokoisilta naisilta kokemuksia vastaavista hyväksikoetuista rinkoista !


En ole pienikokoinen enkä nainen, mutta jos nyt jotain kontribuutiota tähän keskusteluun saisin aikaiseksi :)
Retkellä on hinta/laatusuhteeltaan ihan hyviä tuotteita. Voisin itsekin tuollaisen ostaa, jos olisin uutta rinkkaa ostamassa vaikkapa kamojen roudaukseen paikasta A paikkaan B. Jos aiot jatkossa vaeltaa tai raahata rinkkaa pitempiä aikoja, kansainvälisesti tunnetumpiakin merkkejä löytyy. Laadukkaampia/keveämpiä/kalliimpia/teknisempiä/naisille suunniteltuja reppuja ja rinkkoja löytyy esimerkiksi ao. valmistajilta. Hinnat liikkuu yleensä alle sadasta eurosta ylöspäin ja esim. Saksasta tai Briteistä saa viikossa kotiin kannettuna. Huono puoli on, että reppua ei voi etukäteen sovittaa, ellei paikallisessa liikkeessä ole myynnissä.

Kallista reppua ei kannata ostaa, jos se ei sovi tarkoitukseen. Halpa saattaa ajaa täysin saman asian.
Merkkejä on varmaan satoja mutta tuossa muutama merkki, joilta löytyy reppuja. Laadun päättäköön kukin itse.
http://www.golite.com/main/home.aspx
http://www.gregorypacks.com/
http://www.ospreypacks.com/
http://www.berghaus.com/en/homepage.html
http://www.macpac.co.nz/
http://www.deuter.com/
http://www.lowealpine.com/eng/
http://www.haglofs.com/fi-FI/
http://www.blackdiamondequipment.com/en-eur
Kestäviä, halpoja ja yksinkertaisia laukkuja ja reppuja löytyy esim. Varustelekasta.

Käyttötarkoitus olisi tällä hetkellä lähinnä kuukauden-parin reissut, kesämuutot, mahdollisesti pienemmät vaellukset. Semisti kantamista, pääasiassa ulkomaan reissuille. Toki esim. deuterin rinkoista on kuultu paljon hyvää, mutta kun edellinen Halti lähti jonkun matkaan niin huolestuttaa ostaa arvokkaampaa rinkkaa jo senkin puolesta, kun rinkka itsessään taisi olla rahallisesti arvokkaampi kuin sisältö :D

8
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 09.05.2011, 21:14:20 »
Vanha Haltin kuuskymppinen jäi jonnekkin matkan varrelle koneita vaihdellessa, eli nyt olisi tarvetta uudelle rinkalle. Muutenkin olin miettinyt mahdollisesti hieman pienemmän rinkan hommaamista. Onko kenelläkään kokemusta Retki Voyageur 45+15 -mallista? Tai merkistä ylipäätään, soveltuuko reissukäyttöön? Vaikutti ihan pätevältä yksilöltä, mutta tässä talousjärjestelmässä jollakin tavalla kiinni olevana epäilyttää tarkoittaako halpa hinta huonoa laatua ..Tahtoisin kuitenkin ostaa kerralla hyvän. Niin, ja menisiköhän tuommonen yksilö koneen sisällä, jos ei ihan täyteen puske? En yleensäkkään käytä sivutaskuja, vaikea liikkua ;D

Tästä vielä linkki näkemään tuota voyageuria
http://www.retkikauppa.fi/index.php?page=13&pID=65&session_id=a33f428e41bf9fdd35bfee4809fd29fb

Otan myös mielelläni vastaan muilta pienikokoisilta naisilta kokemuksia vastaavista hyväksikoetuista rinkoista !

9
Ranska / Vs: Pariisi
« : 22.02.2011, 19:17:37 »
Mulla ois kysymys liittyen noihin Catacombeihin. Luin meinaan opaskirjasta, että sinne ei kannata mennä, jos on ahtaan paikan kammo.

Nyt sit haluaisin tietää, että kuinka ahdasta siellä oikeasti on? Onko seinät niin, että just mahtuu sinne väliin. Tietty jos siellä ahtaassa on 100 ihmistä vähintään niin vois olla parempi olla menemättä.

Tosin kiipesin mä viime kerralla Eiffel Torniinkin, vaikka pelkään korkeita paikkoja.

Vähän paha mennä sanomaan, riippuu tietysti kuinka paha kammo on. Itseäkin joskus meinaa ahdistaa oikeasti tiiviissä paikoissa, mutta en kyllä muista sellaisia tuntemuksia olleen catacombeissa. Taisi olla lokakuuta kun kävin niissä, eli väkeä ei kyllä ollut juurikaan. Käytävät ovat pienehköjä ja johtavat eri huoneisiin, mutta ei mitään itsensä seinien välissä liuttamista  :) Vähän niinkun Suomessakin vanhoissa rakennuksissa kun näkee sellaisia pikkuovia, ihmiset ovat ehkä vain olleet vähän pienempiä ..

10
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 15.02.2011, 22:29:07 »
  Sen verran saivartelen että viisumi tarvitaan, mutta saapuessa saa automaattisesti 30pv viisumin. 
Onkos tuo viisumi yhtä kuin passiin saatava leima?

Jep. Yleensä koneessa voi jo täyttää saapumislapun ja sit vaan sen kanssa immigratonin kautta ulos lentokentältä. :)

11
Lentomatkustus / Vs: Air Arabia/Credit card payment
« : 17.12.2010, 21:00:49 »
Colombosta ollaan siis lentämässä takaisin, käykö tässä nyt niin että päästään sinne muttei takaisin :D Maksuvälineenä käytetyssä veljen kortissa on tietty sama sukunimi, luulisi sen vähentävän epäilyjä :-X tai jos sen kopion saisi mukaan?
No luulisin että jos olette menolennolle jo päässeet niin ei sitä korttia enää paluulennolla kysytä. Mutta luulo ei tietty ole tiedon väärtti. Ehkä kannattaisi mailata Air Arabian aspaan.

Näinpä, eli spostia tai faxia Air Arabialle. Selitys tapahtuneesta ja syistä miksi maksoit noin. Viestiin lisäksi kysymys tarvitsisitko velipojaltasi tai luottokorttiyhtiöstä jonkin lausunnon siitä että et ole väärin käyttänyt luottokorttia. Viestiin myös kysymys miten sinun tulisi menetellä ettei matkallasi tuosta asiasta aiheudu ongelmia/esteitä. Lopuksi viestiin kohtelias anteeksipyyntö virheestä kun et huomannut tuollaista ehtoa.

Kun Air Arabia vastaa melko todennäköisesti rehelliselle ja koheliaalle suomimatkaajalle "no worries" niin otat laput mukaan matkalle. Jos ongelmia asian kanssa ilmenee niin näytät lappuja virkailijalle. Sanot, että asia on jo selvitetty ja tässä yhtiönne vastaus asiaan liittyvään kyselyyn.

Yritin soittaa Air Arabian asiakaspalveluun Kiovaan, mutta sielläpä lyötiin luuri korvaan kun olin saanut itseni esiteltyä ja kertonut mistä olen ;D noh..neljättä päivää ootellaan vastausta sähköpostiin, mutta kyllä taitaa mennä niin, että lähtään kopio taskussa heittämällä reissuun !

12
Lentomatkustus / Vs: Air Arabia/Credit card payment
« : 14.12.2010, 12:38:10 »
Colombosta ollaan siis lentämässä takaisin, käykö tässä nyt niin että päästään sinne muttei takaisin :D Maksuvälineenä käytetyssä veljen kortissa on tietty sama sukunimi, luulisi sen vähentävän epäilyjä :-X tai jos sen kopion saisi mukaan?
No luulisin että jos olette menolennolle jo päässeet niin ei sitä korttia enää paluulennolla kysytä. Mutta luulo ei tietty ole tiedon väärtti. Ehkä kannattaisi mailata Air Arabian aspaan.

Niin.. Tuntuu vaan että jos nyt alkaa vielä ottamaan yhteyttä sinne päähän niin bustataan ittemme niin että ne varmasti tarkistaa ne  :D

13
Lentomatkustus / Vs: Air Arabia/Credit card payment
« : 13.12.2010, 18:52:23 »
Samaa harrastavat monet muutkin yhtiöt, minulta on esimerkiksi Iberia vaatinut check-inissä luottokortin.

Viestiin liittämäsi tekstin mukaan näyttäisi tosin siltä että kopio luottokortista riittäisi, ellei sitten lähtökaupunkisi ole Colombo, Kiev, Peshawar, Alexandria, Kathmandu, Khartoum tai Kenya. (Netissä parilla dollarilla ostetusta luottokorttinumerosta on vaikea ottaa kopiota.) Tästä voi tietty myös päätellä, että Air Arabia olettaa em. kaupungeista matkaan lähtevien kuuluvan luottokorttihuijareiden riskiryhmään.

Colombosta ollaan siis lentämässä takaisin, käykö tässä nyt niin että päästään sinne muttei takaisin :D Maksuvälineenä käytetyssä veljen kortissa on tietty sama sukunimi, luulisi sen vähentävän epäilyjä :-X tai jos sen kopion saisi mukaan?

14
Lentomatkustus / Air Arabia/Credit card payment
« : 13.12.2010, 17:53:44 »
Oletteko tallaajat lennelleet Air Arabialla? Parin kaverin kanssa ollaan pian lentämässä kyseisellä yhtiöllä Sri Lankaan muutamiksi viikoiksi. Lennot ollaan varattu jo jonkin aikaa sitten, mutta nyt lippuja lähemmin tarkastellessa törmättiin tämmöiseen kohtaan noissa pikkuprinteissä:

Credit card payment

* Passengers must carry the original credit card or copy of front of the card using which the payment has been made. Airport staff may ask for it as a proof of payment . Failing to provide the card or copy the passenger will not be accepted on Air Arabia flight.

Passengers traveling from Colombo, Kiev, Peshawar, Alexandria, Kathmandu, Khartoum & Kenya: For all bookings made for above mentioned cities, the card holder must be a member of the traveling group and produce Credit Card at check-in for verification. Failing to provide the card, the passenger will not be accepted on Air Arabia.

Lennot on maksettu velipojan visalla, meillä opiskelijoilla kun tuli luottoraja vastaan.. Tuleeko tästä nyt ongelma?

15
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 10.11.2010, 13:14:41 »
Sri Lankaan 680€ Air Balticilla ja Air Arabialla, saa kelvata :)

Ihan mielenkiinnosta: kauanko kestää Helsingistä Colomboon ja kuinka monta vaihtoa?

Mennessä lähtö Helsingistä 9.20 ja perillä Colombossa seuraavana päivänä 12.45 (aikaero +4h). Tullessa Colombosta 4.20 ja Helsingissä seuraavana päivänä 20.45, eli tulomatkalla vähän odottelua. Vaihtoja tulee se kolme. Mutta olin näköjään laittanut väärän hinnan tänne, oikea hinta oli 580€ plus rinkasta Air Balticilla se 30€.. Voi tulla rankka kotimatka, mutta onhan se sen arvoista !

16
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 09.11.2010, 10:06:19 »
Oiskohan ihmisillä vinkkejä mistä löytyisi vielä joulun ajalle mahdollisimman edullisia lentoja Aasiaan? Tai siinä 500-600€:n luokkaa. Esimerkiksi Intiaan, Malesiaan, Vietnamiin tai Laosiin? Ajankohta olisi jotain 22.12-9.1 sisällä, ainakin sen pari viikkoa tietenkin ..Itsellä Aasian lentojen hakutaidot on vielä vähän ruosteessa :D

Aika kalliin matkustusajankohdan olet valinnut.

Esim. Air Francella pääsee ainakin Delhiin ja takaisin alle 700 EUR. Esim: 22.12.2010 - 6.1.2010. Siitä alkaa sitten kauemmas olemaan hinnat jo päälle tonnin luokkaa, jos haluat ennen Joulua lähteä. Jos lähdet Joulun jälkeen, niin hinnat laskevat kuin lehmän häntä ;)

Tiedän, reilulla viidellä sadalla pääsisi joulun jälkeen Delhiin, aivan totta ;D Mutta katsoin Air Francen sivulta niin se näyttää noille päiville yli tonnin, mistä bongasit alle 700€?

Hmm.. enpä löydä enää :( Nyt löysin KLM:n sivuilta: 20.12.2010 - 12.1.2011 KLM:llä hintaan 655 EUR. Tosin vain 1 paikka jäljellä tuohon hintaan :P

Sri Lankaan 680€ Air Balticilla ja Air Arabialla, saa kelvata :)

17
Eurooppa / Vs: Joulufiilistä hakemaan
« : 09.11.2010, 10:00:08 »
Pariisissa on kuulema upeat jouluvalot.

Pariisi on tietysti kaunis milloin tahansa. :) Joulun siellä viettäneenä sanoisin kuitenkin ettei joulunaika ole mitenkään hirveän erityinen, ja jos Suomessa on jouluhäslinkiä niin Pariisissa sitä vasta onkin ..Kyllä Pariisista saa turistina irti enemmän kesällä.

Niin ja eikös saksalaistyyppisiä joulutoreja oltu ehdoteltu Suomeen ihan eduskunnasta asti? Vai muistankohan aivan väärin.. No, niin hyviä ne kuitenkin ovat ;)

18
Eurooppa / Vs: Joulufiilistä hakemaan
« : 08.11.2010, 17:13:46 »
Aika lailla minne päin tahansa Saksaa joulutoreille juomaan kuumaa glögiä. :)

19
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 03.11.2010, 16:29:19 »
Oiskohan ihmisillä vinkkejä mistä löytyisi vielä joulun ajalle mahdollisimman edullisia lentoja Aasiaan? Tai siinä 500-600€:n luokkaa. Esimerkiksi Intiaan, Malesiaan, Vietnamiin tai Laosiin? Ajankohta olisi jotain 22.12-9.1 sisällä, ainakin sen pari viikkoa tietenkin ..Itsellä Aasian lentojen hakutaidot on vielä vähän ruosteessa :D

Aika kalliin matkustusajankohdan olet valinnut.

Esim. Air Francella pääsee ainakin Delhiin ja takaisin alle 700 EUR. Esim: 22.12.2010 - 6.1.2010. Siitä alkaa sitten kauemmas olemaan hinnat jo päälle tonnin luokkaa, jos haluat ennen Joulua lähteä. Jos lähdet Joulun jälkeen, niin hinnat laskevat kuin lehmän häntä ;)

Tiedän, reilulla viidellä sadalla pääsisi joulun jälkeen Delhiin, aivan totta ;D Mutta katsoin Air Francen sivulta niin se näyttää noille päiville yli tonnin, mistä bongasit alle 700€?

20
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 03.11.2010, 13:58:04 »
Oiskohan ihmisillä vinkkejä mistä löytyisi vielä joulun ajalle mahdollisimman edullisia lentoja Aasiaan? Tai siinä 500-600€:n luokkaa. Esimerkiksi Intiaan, Malesiaan, Vietnamiin tai Laosiin? Ajankohta olisi jotain 22.12-9.1 sisällä, ainakin sen pari viikkoa tietenkin ..Itsellä Aasian lentojen hakutaidot on vielä vähän ruosteessa :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 5