Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - reissuroosa

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
41
hei joo, kerro lisää! oon 30.päivä lähössä myös ruotsin läpi kautta, enkä oo kuullu mitään käytännön kokemuksia tästä reitistä. kauanko menee köpikseen, lisämaksuista jne.. ja turvallista matkaa ;D!
Köpikseen menee kaks matkapäivää, koska pohjois ruotsista päivän ensimmäinen juna Tukholmaan lähtee 17:ja jotain. Haaparannasta Bodeniin pitää mennä kahdella bussilla, tai itse ainakin menin ;D. Haaparannasta pääsee Luulajaan Sundsvalliin menevällä bussilla. Luulajan bussiasemalla sit vaihto Bodenin bussiin joka sit ajaakin suoraan juna-asemalle.
Saksassa, Tanskassa, Belgiassa, Hollannissa selvis hyvin ilman lisämaksuja. Pariisiin pääse ilman lisämaksuja mut joutuu vaihtaan aika monesti ja matka aika venyy moninkertaseksi. Bryssel - Pariisi lisämaksu Thalysin junas oli muistaakseni jotain 13-15e, kaikkee ei voi muistaa :D Lippu pitää sit ostaa etukäteen ja mielellään hyvis ajoin. Pariisin liikenne oli tosi solmussa..

Olin kattovinani, että jos nyt 12:sta aikaan huomenna lähtään Haaparannasta Bodenin suuntaan ja 17.50 Tukholmaan sieltä, niin kahden-kolmen aikaa ylihuomenna oltais Köpiksessä. Se onkin eri juttu meneekö kaikki suunnitelmien mukaan  ;D joo, muuten lähdenkin kyllä ihan eri suunnalle, mutta hyvä tietää, että ompahan joku muukin kokeillut tuota reittivaihtoehtoa.. Heh, se ei olekaan mitään uutta, että Pariisin julkiset törttöilee. Muutaman kerran tuli käveltyä kämpille vesisateessa niiden takia  ::)

42
hei joo, kerro lisää! oon 30.päivä lähössä myös ruotsin läpi kautta, enkä oo kuullu mitään käytännön kokemuksia tästä reitistä. kauanko menee köpikseen, lisämaksuista jne.. ja turvallista matkaa ;D!

43
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Lävistykset
« : 03.07.2008, 13:36:20 »
^Rook on ihana. Laittaminen ei juuri satu, mutta se rusahdus...  ;D

hmm olin kuvitellut, että se olisi jotenkin erityisen kivulias paikka   ???

44
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Lävistykset
« : 03.07.2008, 00:51:44 »
5mm venytys vasemmassa ja 5 korvista plus inner conch oikeessa .. rook kiinnostaa, mutta pelottaa vähän?  ;D ja huuliläväriä alahuuleen oon halunnu iät ja ajat, mutta töitten takia ei oo oikeen voinu ottaa :-\ korvat ku voi kuitenki peittää hiuksilla tarvittaessa.

45
Tahtoisin ostaa kyseisen opuksen mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin ennen kuun loppua. Jos joku tahtoo luopua omastaan kohtuuhintaan, niin laittakaa yksityisviestiä.

46
Yleinen / Vs: Parasta matkamusiikkia
« : 16.06.2008, 10:02:00 »
kings of convenience on aina letkeetä   :)

47
Junamatkustus / Ruotsin läpi itä-eurooppaan
« : 26.04.2008, 16:13:07 »
reili on edessä elokuussa, mutta sellainen tuli mieleen, että olisikohan järkevämpää lähteä haaparannan kautta matkaan ..reililippuhan ei käy osto-maassa ja ruotsin puolelle tästä on vain parin tunnin matka. osaisiko joku reitin kokenut sanoa kauanko aikaa menisi esimerkiksi kööpenhaminaan ilman älyttömiä lisämaksuja? ja onko tuo nyt yleensäkkään järkevämpi vaihtoehto. :D siitä sitten itä-eurooppaa kohti..

48
Yleinen / Vs: Reissuaiheisia elokuvia
« : 23.04.2008, 09:06:42 »
hyvä idea, pääsee reissufiilistelemään  :) enpä ainakaan ole ennen huomannut samantapaista ketjua ..mutta asiaan!

L'auberge espagnole, jossa vietetään vaihtovuotta Barcelonassa,

Les poupées russes, vaihtarikaverukset tapaavat Pietarissa

ja Eurotrip, joka ei minun mielestäni ole aivan niiin hyvä  ;)

49
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Pariisin Disney
« : 06.04.2008, 23:29:59 »

Parisiissa voi olla todella kylmä kesäaikaan, joten ota muutakin kuin pikkutoppeja mukaan. Heinäkuiseen caniculeen kannattaa toki myöskin varautua. Sateenvarjo on Pariisissa must.


Joo, lähtiessä ajattelin, että ei huvita kanniskella mitään "ylimääräisiä" tavaroita mukana.. osoittautui ERITTÄIN tarpeelliseksi  :D onneksi takissa oli huppu ja sain myös jonkun puoliksi risan varjon joltain puolitutulta

50
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Pariisin Disney
« : 13.03.2008, 19:09:25 »
Jos muistan oikein, niin täällä päästiin joskus siihen tulokseen että health book olisi joku rokotuskortti...voin tietty olla väärässäkin, vai mainitaanko siellä mitään vaccination cardia myös?

no rokotuskortti mulla ainakin oli mukana, en nyt muista kyseltiinkö sitä siellä lääkärintarkastuksessa ..tuskin ja jos kysyttiinkin niin tuskinpa olisi kovin vakavaa vaikkei sitä olisikaan.

51
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Pariisin Disney
« : 13.03.2008, 18:51:41 »
Jälleen uusia kysymyksiä pallerolollerolta.
1) Pankkitili on siis avattava PAKOLLA? saako sen tyhjennettyä lähtiessä tuskattomasti kun ilmeisesti niitä rahoja saa suomen tilille odotella pitemmän aikaa? (onko näin?)
2) Mikä on health book? en tajua. Onko se pakko olla?
3) Pitääkö asuntolasta lähteä heti työsopparin viimeisenä päivänä, eli täytyykö majailla hostellissa sen aikaa kun hoitelee juoksevia asioita ennen lähtöä? Kuinka paljon ylimääräisistä päivistä täytyy pulittaa n. keskimäärin?
4) onko muita lähtemässä 9.6?

KIIIITOOOOS <3

eli:
1)joo, pankkitili avataan ja se on ihan simppeli ja kätevä homma: saa ranskalaisen kortin käyttöön ja rahat menee suoraan tilille disneyltä, ei tarvitse juoksennella ympäriinsä shekkien kanssa, vimeinen palkka tulee kuitenkin shekillä. Tilin loppusaldon voi ottaa käteisenä tai siirtää suomalaiselle tilille, mutta siihen tarvii IBAN-numeroa ja  muistaakseni myös oman pankin kansainvälisen numeron tai vastaavan  ..siitä kuinka kauan rahojen siirrossa kestää: siellä val d'europen pankissa puhuivat minulle muistaakseni viikosta ja kun kahden viikon päästä tulin suomeen, niin rahat olivat tulleet kyllä. elokuussa lähteneet suomalaiset puhuivat, että olisi mennyt kuukausikin ennen kuin näkivät rahojaan, riippuu kai sitten ajankohdasta? syksyllä todennäköisesti oli hiljaisempaa niin sain rahat ajallaan.
2)öö. en muista, kun niitä lappusia piti olla niin monenlaista, todennäköisesti EI kuitenkaan ole tarpeellinen, ei tainnut kukaan lähetellä niitä syntymätodistuksia yms eteenpäin, kun sinne päästiin vaikka niin oli kai tarkoitus  :D
3)ei tarvitse, kunhan on näyttää lentolippua tai vastaavaa (kuten mun tapauksessa junalippua), että todistaa lähtevänsä maasta/kaupungista/asuntolasta vasta silloin. siinä oli kuitenkin jokin hinta per ylimääräinen yö ..oisiko ollut 8 euroa, joka vähennetään siitä 200€:n deposit-maksusta.

neloseen en sitten osaakkaan sanoa mitään  ;D disney kutsuu minua taas 19.4 pariksi viikoksi, jota seuraa viikon hengailu kaverilla pariisissa, odotan! :D

52
Seikkailija  8)  Sekä kotikonnuilla, että vierailla mailla.

53
Ranska / Pariisi
« : 17.01.2008, 13:24:15 »
En tiedä, missä hintaluokassa liikutte, mutta tässäpä
http://www.paris-hotel-homemoderne.com/index.html
ihan kiva hotelli, suihkulla ja keittiöllä 55€/yö/huone. En tiedä mitä tuo keittiö loppujen kopuksi käsittää, koska me otimme pelkän suihkun (45€), mutta hotelli ja henkilökunta ovat mainiot, sijainti vähän syrjäinen. Mutta Pariisissahan kulkevat metrot ja yöbussit pitkin poikin ja ne ovat helppoja ymmärtää, joten voilà!

54
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Pariisin Disney
« : 07.01.2008, 00:11:44 »
hmm, minä siirsin rahat viimeistä shekkiä myöten ranskan tililtä suomalaiselle, käsittelymaksut 5-6€ ja aikaa meni.. viikko-pari? 8)

55
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Pariisin Disney
« : 06.01.2008, 14:43:57 »
mulla ainakin oli aika useinkin vapaita viikonloppuja -tosin olinkin vähän pidenpään. ja putiikeissa siis olin. muutenkin vapaapäivät sattuivat yleensä aika kivasti, joskus kolmekin peräkkäin  :P  ja rahat kyllä riittävät mielestäni hyvin vaikka vähän tuhlailisikin, kunhan selviää sinne ensimmäiseen palkkapäivään asti  :wink:  ja viimeinen shekki on kivoin ..lomarahat  :)

56
Lainaus käyttäjältä: "emiliachi"
Moi!
Te, jotka olette olleet töissä EuroDisneyssä kesällä - milloin olette aloittaneet työnne? Onko ihan vaihtelevia kokemuksia vai palkataanko kaikki kesätyöläiset aloittamaan samassa kuussa tyyliin samana päivänä?


Kesätyöläisiä saapuu disniin ja asuntoloihin pitkin kesää. Itse aloitin kesäkuun lopussa, mutta siinä vaiheessa oli osa jo muutaman viikon ollut ja heinäkuun puolessavälissäkin tuli uutta porukkaa. Eiköhän se ole fiksuin veto, olisi aika mahdotonta kouluttaa kaikki samaan aikaan.

Aloittamisajankohtaan saa itse vaikuttaa, mutta minimihän on se n.2kk. Eurodisneyksi paikkaa ei muuten ole kutsuttu enää vuosiin  :wink:

57
Vähän ehkä aiheen vierestä, mutta tapasin kerran Leipzigissä brasilialaisen hepun, jonka sukunimi oli Paiva. Oli ihmeissään, että mitä se on suomeksi, kun kuulemma omaa nimeä googlatessa on tuloksena aina vaan suomalaisia sivuja  :lol:

Ja ainoat ulkomaalaiset, jotka ovat nimeni osanneet lausua aivan täysin oikein, ovat arabit. Parin viimeisen kuukauden aikana on tullut kuultua monet kerrat, että "Tiesitkö, että se on myös arabialainen nimi?", vaikka ihan suomalainen onkin. Yllätyksellistä oli kuitenkin, että se myös lausuttiin ihan samalla tavalla.

58
Espanja / edullinen hotelli barcelonasta lokakuulla
« : 08.09.2007, 02:02:43 »
yks kanadalainen tuttava jonka tapasin barcelonassa punkkasi jossain hostellissa, joka oli 8 euroa yöltä.. se oli siinä ramblasin sivukujalla ja ihan perussiisti hostelli. tuo hinta oli tosin kai dormista, mutta se oli yksin ja oli saanut kahden hengen huoneen käyttöönsä, sinänsä reilua .

ihan vaan näin sivuheittona  :P

59
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Pariisin Disney
« : 11.06.2007, 13:01:35 »
osaako joku muuten sanoa minkä verran ne disnin hotellit meidän tutuille maksaa? eikö se ollut puoleen hintaan, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?  :D

60
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Pariisin Disney
« : 08.06.2007, 14:13:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Sheda"

Eiköhän me toisemme tunnisteta kun kaikki palloillaan hölmöinä yksinään siinä! Mulla on aika pirtsakan punaoranssit hiukset ja myös kannettavan laukku. Ehkä me ei siis niitä mikkikorvia tarvita :D


Häh, oon ihan kade. Mulla oli haastattelussa punaiset hiukset ja ne pyysi mua vaihtaan johonki luonnollisempaan väriin. Luulis, että punaoranssitki ois kuulunu kiellettyjen joukkoon  :D

Sivuja: 1 2 [3] 4 5