Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Matkaseuraa / Vs: Afrikkaan marras-joulukuussa
« Uusin viesti kirjoittanut Matkaajanainen tänään klo 20:49:12 »
Olen miettinyt marraskuulle reissua noille seuduille, mutta mulla tulee todennäköisesti olemaan vain 2 viikkoa aikaa. Mutta voisin olla seurana reissusi alun! Mun ajatuksissa oli Etelä-Afrikka, Namibia, Botswana.
2
Lentomatkustus / Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Uusin viesti kirjoittanut mpala tänään klo 18:33:43 »
tassa viela kaksi sivua, joista loytyy sellaista perusmateriaalia (lonelyplanetin jne lisaks)
https://www.horizonsunlimited.com/hubb/north-africa/
http://www.africa4x4cafe.com/htm/africa_4x4_cafe_faq.htm#A

Lisays:
libya egypti raja on kiinni ym lahteiden mukaan myos algeria libya
https://sahara-overland.com/algeria-3/
3
Matkaseuraa / Afrikkaan marras-joulukuussa
« Uusin viesti kirjoittanut Moppu1 tänään klo 18:23:51 »
Kukaan innokas lähtis Afrikkaan reppureissulle? :) maat jotka kiinnostais olisi Etelä-Afrikka , Sambia, Tansania, Kenia ja Egypti. Matka voisi kestää noin 2kk ja mielellään ajottua marraskuun alulta tammikuun alkuun . Oon 20v tyttö ja aiemminkin ollut reppureissussa, mut afrikkaan en oo kaveria löytäny enkä yksin sinne uskalla lähtee! Jos afrikka ja matkaseura kiinnostaa ja toi ajankohta sopis niii koodaile mulle👍👍  ;D
4
Lentomatkustus / Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Uusin viesti kirjoittanut mpala tänään klo 17:32:06 »
no huh huh. ihan kiva suunnitelma, mutta realismi...  olet tekemassa hyvien monien tuhansien retkia (teoriassa, kaytannossahan noita ei voi tehda), ja sitten mietit miten saastat pennosia. en edelleenkaan ymmarra miksi olet fiksaantunut tuohon paluulipun muuttamiseen. Pista nyt kulu hyoty vertailu, lahtien retkien kuluista, viisumeista ja lentolippujen muutoksista.
Ja ensimmaisena mieti mista kaytannossa voi menna, missa on sota, missa ei (karrikoiden, tuolla reitilla et tarvitse kuin kattavan matkavakuutuksen, jotta sinkkuarkun saa suomeen...)  akun varastaminen on pieni ongelma siihen etta vastassa ovat aseelliset rosvot jotka vievat kaiken. autossa afrikassa ei voi nukkua kuin vartioiduilla alueilla (jotka myos maksavat).
muutama huomio:
ensinnakin, pohjoisafrikkaa ei voi ylittaa maarajojen kautta. toiseksi, libya taitaa olla aika lailla villia lantta nykyaan, oiskohan toinen rajoista myos kiinni. kolmanneksi jne tsadista sudaniin (darfurin kautta) ei voi ylittaa. kannattaa myos tsekata tilanne malin pohjoisimmissa osissa ja nigerissa. -ita-congon lapiajaminen ei ole terveellista, Benissa on ebola ja ADF. on olemassa myos valtio nimelta etela-sudan, jossa on talla hetkella sisallissota. jos meinaat kongon ugandan kautta menna, vastassa on etela-sudan eika sudan.
viisumeihin menee pelkastaan varmaan tonni, jos riittaakaan. vakuuutukset, bensat, kuluvat varaosat. Onko teilla mekaanikon kyvyt, pystytteko ratkaisemaan ongelmia tiettomilla taipaleilla. noihin kuluihin verrattuna saasto majoituksessa tai paluulennossa on maapahkinoita. first things first, sanoisin.
5
Italia / Vs: Italian hintataso
« Uusin viesti kirjoittanut manok tänään klo 16:36:17 »
Motareilla ajaminen maksaa, koska tietullit. Motareilla tankkaaminen paljon kallimpaa kuin muualla. Motareilla ei maisemia näe, korkeat suojakaiteet estää näkymät. Joten suosittelen ehdottomasti navigaattoria josta valitsee vältä motareita. Ne pienet maantiet vie tosi kivoihin näkymiin, maisemat ovat todella hienoja.
Italiassa ajetaan Suomeen nähden kovaa, joten muista pitää kaasujalka suorana, varsinkin jos motarilla ajat. Muuten olet kuin pyöröovessa, jengiä tulee ohi joka suunnalta. Nopeusrajoituksia on mutta niistä ei pahemmin välitetä.  Tykkään siiitä autokulttuurista!

Jos on kovin jalka suorana, voi käydä kuten minulle, että autovuokraamosta tulee muutamia "pikavoittoja" jälkikäteen >:(
6
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Minne muuttaa lasten kanssa(eu)
« Uusin viesti kirjoittanut LCHawk tänään klo 15:57:52 »
Englanti + lämmintä + EU = Malta eli menkää Maltalle.
7
Lentomatkustus / Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Uusin viesti kirjoittanut Starbucks tänään klo 15:40:14 »
Katsoin hintasääntöjä Aegean omilta sivuilta niin tuo paluu näyttäis olevan P luokan lippu ja siinä paluulentoa voisi muuttaa 50 eurolla + mahdollinen  erotus kalliimpaan lippuluokkaan.
8
Lentomatkustus / Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Uusin viesti kirjoittanut pitulo tänään klo 14:11:16 »
Kiitos molemmille mpala ja starbucks hyvistä kommenteista! Tässä mennään vähän sivuun aiheesta "edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta" mutta vastauksena mpalan kysymyksiin koskien, miksi paluu Cairosta ja missä päin aion matkustella:
Mun egyptiläinen ystävä asuu Cairossa ja ollaan jo monta vuotta suunniteltu yhteistä reissua Afrikassa, josta ainakin osa tehtäisiin hänen pakullaan, jossa hätätilassa voitaisiin nukkua muutamia öitä. Autolla matkustaminen  Afrikassa kyllä arveluttaa jonkin verran  koska jos sitä ei syynää koko ajan niin nopeasti häipyy renkaat tai jotain vastaavaa. Ystävältäni häipyi auton akku pari kuukautta sitten Cairossa kun kävi yhdessä virastossa puoli tuntia asioimassa. Ja Etelä-Afrikka kokemusteni perusteella tiedän, että tällainen ei yhtään parane mitä etelämpään Afrikassa mennään.
 
Anyways. Ollaan alustavasti ajateltu tehdä kaksi reissua Kairosta, joista ainakin eka omalla autolla. Egypti- Libya (jonne kumpikaan ei haluaisi mennä )-Tunisia- Algeria- Marokko. Paluu Mauretania - Mali - Niger - Tsad - ja Eygpti koukaten Sudanin kautta niin vähän kuin mahdollista.
Toinen reissu pääosin Afrikan Itä-rannikolla joko auto mukana tai ilman. Junalla (joko auto mukana tai sitten ei) Assuaniin asti, sieltä reitti Sudan- Etiopia- Uganda - Kenia - Ruanda Burundi - Tansania. Paluu joko lentäen Kampalasta (Uganda) Cairoon tai omalla autolla Kongo- Uganda - Sudan.

Onhan tässä aika paljon suunnittelua ja säätämistä jäjljellä mutta osa ainakin toteutunee. Libya ja Sudan osuvat harmittavasti kulkureiteille. Niihin ei ole hinkua.

Suomalainen ei voi ostaa Egyptin viisumia netistä. Egyptin embassy Hesassa myöntää viisumin maksimissaan 3 kk. Halvemmaksi tulee ostaa 30 pv viisumi Cairon lentokentältä ja hakea siihen pidennystä Cairossa. Koneeseen olen aina päässyt Hesassa vaikka viisumia ei ole ollut.

Huvikseni tsekkasin, mitä maksaa tänään ostettuna Aegan meno-paluu HLS-CAI-HLS  meno 14.10 ja paluu 20.3.20 , maksaisi 343:47 euroa josta paluun osuus olisi 170:53 euroa. Kyseessä saver-lippu. Mistään en löytänyt tietoa, voiko paluun muuttaa ja mitä se maksaisi. Osaako joku auttaa?
9
Matkaseuraa / Vs: matkaseuraa heinä-elokuu
« Uusin viesti kirjoittanut Almamalma tänään klo 09:17:29 »
Ajallisesti ei tällä hetkellä ole kovinkaan paljon rajoituksia. Asun  heinäkuun puoliväliin saakka Brysselissä ja sitten paluu Suomeen. Pitäiskö jutella jossain muualla tarkemmin? Vai laitanko vaikka yksityisviestiä ja kerron lisää itsestäni? :)
10
Matkaseuraa / Vs: matkaseuraa heinä-elokuu
« Uusin viesti kirjoittanut arizonasun eilen klo 21:51:40 »
moi,

ei ole löytynyt. Milloin pääset lähtemään ja onko mitään tarkkaa toivetta? Itsellä tosiaan vain sadealueiden välttö mielessä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10