Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Majoitus San franciscossa
« Uusin viesti kirjoittanut smy tänään klo 01:33:41 »
Me oltiin kaksi yötä ihan siinä keskustassa Triton hotellissa. Olisko ollut joku 130€/yö ja ihan hyvä hotelli. Bartilla liikuttiin pariin otteeseen ja se on kyllä kohtuu ankea verrattuna vaikkapa Helsingin metroon. Lisäksi siellä tuntuu liikkuvan jonkin verran hämäräporukkaa. Toki sitä voi käyttää, mutta ei se kovin miellyttävä ole. Ymmärrän hyvin miksi ihmiset tykkäävät liikkua Amerikassa omalla autolla.
Olen kaksi kertaa käynyt (melko pikaisesti) San Franciscossa, enkä edelleenkään ymmärrä miksi sitä hehkutetaan. Sanoisin, että Helsinki on mukavampi paikka jos ajattelee pelkästään kaupunkina. Toki tietysti ulkomailla on aina kivaa, mutta suosittelen ottamaan auton alle ja seikkailemaan muualle. Ihan paras on kun vuokraa matkailuauton ja lähtee kiertämään kansallispuistoja  ;D
Tämä nyt oli oma mielipide kahden Amerikan reissun(toinen reilu 4vk ja toinen reilu 3vk) kokemuksella.

Toinen mielipide (ainakin 20 reissun ja 10kk kokemuksella).
San Francisco on kiva kaupunki. Eurooppalaisempi kuin moni muu amerikkalainen. Siellä on kulttuureja ja elämäntapoja monista eri paikoista. Sanoisin että jotenkin 'pehmeämpi' kaupunki kuin moni muu yhdysvalloissa. Itse olen pääasiassa tuolla liikkunut jalkaisin. Auton olen pyrkinyt saamaan turvalliseen paikkaan parkkiin johonkin Bart aseman lähelle kaupungin ulkopuolelle.
Bart on kieltämättä hieman nuhjuinen mutta toimiva. Tuo systeemi on ollut hieman rahapulassa käsitykseni mukaan aikojen saatossa. Bartissa liikkuu minusta kaikentyypistä porukkaa. Kravattimiehistä kerjäläisiin. Turvallisuuden suhteen en ole ikinä tuolla pelännyt.
Kansallispuistot on mielenkiintoisia jos niistä tykkää. Itse tykkään myös niistä. Mutta tässä tulee kompromissiongelma.
- Matkailuautolla ei tee mieli mennä kaupunkeihin
- Campingit on yleensä hankalasti jossain 'keskellä ei mitään'
- Matkailuauton vuokrat on kalliita (halvempaa on ottaa keskitason hotelliyöt ja vuokrata henkilöauto (isompikin), kuin vuokrata matkailuauto ja sitten maksaa kuitenkin aika monta kymppiä leirintämaksuja, ja polttoainettakin palaa.
- Kompromissi olisi että siellä olisi se smart rv:n perässä mutta harvemmin sellaisia on vuokralla.

Tuohon kansallispuistojen kiertämiseen ehkä parempi tuo matkailuauto. Yleensä kohtuulliset hotellit on kuitenkin jonkun matkan päästä itse puistoista.

Itse olen tänä kesänä ajanut matkailuautollakin 15000km (mutta euroopassa ja suomessa). Joten tämä puoli myös tuttua. Yhdysvalloissa ei ole tästä puolesta kokemusta mutta asiaa on tullut pohdittua ja tullut tulokseen että ei sovi omaan lomailutyyliin siellä.

Hotellihintoihin San Fran:issa vaikuttaa ajankohta todella paljon. Jos on pahimman sesongin ulkopuolella voi saada ihan hyvän hotellin $80-$100 pintaan. Esim. olen ollut King George hotellissa n. satasella monta kertaa (tosin neljä vuotta sitten edellisen kerran).  Viime kesänä olin tuolla edellisen kerran niin silloin oli joku Chalcea inn joka maksoi $120-130 pintaan yö. Tuo ei ollut hääppöinen mutta parkkihalli kuului hintaan. Ja tämä oli sesonkiaikaan. On tuo hintataso tuolla noussut muutamassa vuodessa.

Tuohon hotellivaraukseen. Ei kannata hinnan puolesta yleensä varata hotellia yli 2 viikkoa aikaisemmin (jos ei ole joku sesonki/tapahtuma). Olen monesti aloittanut kyttäyksen aikaisemmin ja todennut että mitä lähemmäs menee hinnat laskevat tiettyyn rajaan ja sitten taas nousevat. Toki tämä vaihtelee suurestikin.
2
Aasia / Vs: Filippiinit
« Uusin viesti kirjoittanut servechilled eilen klo 23:22:56 »
Jos haluatte ennen kaikkea nähdä El Nidon ja Puerto Princesa pelottaa niin buukatkaa lento suoraan El Nidoon Air Swiftiltä.

PP on vähiten kiinnostava mesta Palawanilla, muista kiinnostavammista paikoista kuten Sabang, Port Barton yms löytyy kyllä juttua tästä säikeestä. Jos biitsejä ennen kaikkea haette niin muistakaa että El Nidon kylässä mitään kunnollista rantaa ei ole, toki ytimen ulkopuolelta ja ennen kaikkea EN:n lähellä olevilta pikkusaarilta löytyy kyllä hienoja valkohiekkaisia spotteja. 
3
Thaimaa / Vs: samuilta lantalle
« Uusin viesti kirjoittanut servechilled eilen klo 23:14:15 »
Samuin kentältä potentiaaliset lennot ovat Bangkok Airways joko Krabiin tai Phuketiin. Ja kummastakin näistä kohteesta pitää vielä säätää joku bussi- / lauttakombo. Mutta matka-aika kutistuu ainakin reippaasti verrattuna muuhun kuin lentämiseen.

Kannattaa tsekata kulkeeko nykyään vielä (hidas) yölautta Samui - Surat Thani, sellainen oli ainakin joskus vuosia sitten. Muistaakseni kyseinen paatti saapui perille joskus aamuyöllä ennen kuin bussit kulkevat eli aika piinallinen, mutta halpa tapa matkata. Ja ehkä joku saa nukuttuakin paatissa.
4
Tyhmät kysymykset / Vs: Perhanan viisumit, auttakaa joku (Kaakkois-Aasia)!
« Uusin viesti kirjoittanut clubi eilen klo 22:31:38 »
Ja thaimaan viisumisysteemi muuttunut niin että maitse ja meritse saapuen saa sen 30vrk maassaoloajan.tosin vain kaksi kertaa kalenteri vuoudessa,lentäen ei rajoitusta.
5
Thaimaa / Vs: samuilta lantalle
« Uusin viesti kirjoittanut clubi eilen klo 21:20:42 »
Taitaa silti olla hankala lentää tuo väli..
Lautta+minivan setti matkamyyjältä..päivähän siinä kuluu mutta illaksi ehtii varmaan perille..
6
Täällä on jo monta eri viestiketjua ollut Uudesta Seelannista, mutta ajattelin aloittaa uuden jos joku siellä nyt jo oleva tai sinne menevä haluaa antaa vinkkejä tai kysyä neuvoja. Esim: Missä paikoissa kannattais ehdottomasti käydä tai missä ei kannata. Minkälaista työtä tällä hetkellä löytyy farmeilta ja kaupungeista?Marraskuun alussa itse saavun Uuteen seelantiin pohjoissaarelle ja haluaisin mahdollisimman nopeasti päästä jonnekkin farmille töihin ja tienaamaan. Mitä kautta olisi paras niitä töitä etsiä? Onko Wellingtonissa esim joku tietty työnvälitystoimisto minne kannattais suunnata? Mitä farmitöitä olisi marras-tammikuun aikana tarjolla pohjoissaarella jne? Kaikki tieto olisi ainakin itselle tervetullutta vaikka yksityisviestillä. Kiitos.  8)
7
Thaimaa / Vs: samuilta lantalle
« Uusin viesti kirjoittanut titukka eilen klo 19:46:48 »
Kiitos vastauksesta. Alan kallistua lentopelon voittamiseen.... Kiitos!
8
Intia / Vs: Intian viisumi
« Uusin viesti kirjoittanut jossu- eilen klo 19:08:25 »
Olin lukevinani suurlähetystön sivuilta, että turistiviisumilla saa olla Intiassa vain 90 vrk yhtäjaksoisesti, onko todella näin? Edellinen reissuni oli tuota lyhyempi, niin en tuollaista kohtaa silloin edes huomannut eikä viisumissakaan mitään siitä lukenut.
9
Matkaseuraa / Lokakuussa Kanarialle tai Kreikkaan
« Uusin viesti kirjoittanut oliveri eilen klo 16:25:18 »
Hei.
Löytyiskö naisseuraa lokakuussa pariksi viikkoa joko Kanarialle tai Kreikan saaristoon?
Mardex
10
Laitoin sulle yv.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10