Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« Uusin viesti kirjoittanut mpala tänään klo 18:33:47 »
Nämä lentokenttien sulut ja lentojen peruutukset tulivat kyllä ihan käsittämättömän nopeasti. Minulla kesti vähän aikaa ymmärtää,että tämä ihan oikeasti oli totaalista ja näin nopeasti ja näin pitkään.
Todellakin jossain pikkukylässä olo voi olla vaikeaa, mitä jos raha loppuu, paikalliset käyvät agressiivisiksi (tätä kai tapahtui Intiassa jonkun verran). Ei ehkä terveystilanteen takia vaan turvallisuuden. Tuollaistakaan ei olisi arvannut. Hyva, että pääsit asiallisesti pois.

Mutta tätä on nyt ilmassa, netti täynnä lentoja joita ei lennetä jopa ihan lentoyhtiöiden sivuilla. Lentokentät kiinni vielä jonkin aikaa mutta koko ajan myydään lippuja lennoille, jotka sitten "perutaan". Voin uskoa että hedelmällinen tilanne ihan oikeille huijareillekin, monet ovat aika epätoivoisia, kun ovat väärässä paikassa.
2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« Uusin viesti kirjoittanut mpala tänään klo 17:10:25 »
Noihin spekseihin löytyy ainakin kahta merkkiä.... mutta hyvä että oli hyvää. Tosin en ole oikein noihin muovipulloihin kallellaan, mieluummin tölkki.

Pikkukaupunkien alkoissa on kiva käydä, myyjät siellä ovat käyneet viinikursseilla, ja tietäväisiä niistä, joten kun tulee paikallisen, kirkkaan sijaan viiniä haluavaa asiakasta, voi saada innostunutta palvelua. Viime vuonna itse sitten ostettiin enemmän ja kalliimmalla kuin tarkoitus, kun myyjä oli niin innokas ja palvelualtis,kertakaikkiaann herttainen.
3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« Uusin viesti kirjoittanut alan_mies tänään klo 16:17:10 »
no niitä rosen tietoja odottelin.... :)

Juotu viimeiset Moskenesissa ja Rambergissa sekä palattu Väinönkadullekin jo.

Mutta suositeltava arkiviini, litran muovipullosta tunnistaa ja löytyy jopa Muuramen (! sielläkin olen käynyt) ja Ivalon Alkoista.
4
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« Uusin viesti kirjoittanut musti eilen klo 19:11:50 »
Olin Intiassa kun maa nopeasti sulkeutui. Jumissa ollessa kun bambukeppiä viuhuttavat poliisit lisäsivät turvattomuuden tunnetta tuli ajateltua mm, ettei aina ole hyvä olla jossain korvessa, missä ei ole muita suomalaisia, sillä ns kotiutuslentoja ei ollut lähitienoolta ja matkustus lähimmälle lähtökentälle vaati aluksi byrokratian koukeroiden lisäksi pitkää, hankalaa maamatkaa.

Todellisia feikkilentoja myytiin netissä ja varsinkin whatsupin kautta levisi järkevien ratkaisujen löytämistä vaikeuttavia valeuutisia. Oikeaa tietoa piti/pitää etsiä mm IATA:n https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm ja lentoyhtiöiden sekä lentokenttien  virallisilta sivuilta eikä esim googlatessa ensimmäisenä tulevalta lentokentältä.

Mulla kävi lopulta hyvä onni kun pääsin Vistaran suoralla Delhiin ja sieltä Air Indian "kotiutuslennolla" suoraan Helsinkiin. Laitoin kotiutuslennon lainausmerkkeihin, sillä  tuohon koneeseen pystyi ostamaan paikan mm Riigaan kesäksi ravintolaan töihin menevä intialainen, jonka työsuhdetta korona ei ollut keskeyttänyt keväällä. Kummallakin lennolla oli paljon tyhiä paikkoja (eivät menneet kaupaksi). Air India rahasti kesäkuussa n 20 % enemmän DEL-HEL -lennosta kuin Finnair ennen koronasulkua ostamastani lipusta DEL - HEL - DEL.
5
Yleinen / Vs: Minne Mennä virtuaalisesti...
« Uusin viesti kirjoittanut mpala eilen klo 14:50:41 »
Tassa mahdollisuus videoretkeen pohjois-Ugandassa, ymmartaakseni ihan tuon heimon oma retkitoimisto.
http://www.kara-tunga.com/virtual-tours/#videoseries
Katsokaa tuo traileri, mielenkiintoinen ja sympaattiinen!
6
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« Uusin viesti kirjoittanut mpala eilen klo 11:39:00 »
Starbucksin matkailusta olin huolestunut, mutta täällähän onkin jo ratkaisu. Siinähän kai se oleellinen matkustamisesta on.... :)
https://yle.fi/uutiset/3-11430080

Vakavasti. Jossain näin sellaisen jutun, että lentokoneiden ilmanvaihto on niin tehokas ja suunta ylhäältä alas, että riski sairastua siellä on pieni vaikka niin kuvittelisikin. En kuitenkaan ole nähnyt mitään oikeaa tutkimusta tästä. Eli jos näin, lennot pidetään niin täynnä kuin aiemminkin.
7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« Uusin viesti kirjoittanut mpala eilen klo 11:34:19 »
Rose on juotu, mutta olisi pakastekylmää akvaviittiä. Kaliaakin vielä vähän.

Ei tarkkaa sijaintia tänne, mutta maaseudun sijasta olen nyt pienessä kylässä. Tavoistani poiketen taidan jumittaa tähän kahdeksi yöksi, jonka jälkeen alkaa kotimatka via Kilpisjärvi.
no niitä rosen tietoja odottelin.... :)
8
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« Uusin viesti kirjoittanut arkienkeli 01.07.2020, 23:23:13 »
Meillä oli liput varattuna lauttamatkalle Tanskasta ja autoon snorkeli asennettuna, mutta oli pakko perua tältä kesältä, kun ei tiennyt juuttuuko jollekin rajalle mennen tahi tullen, tai muuta hämminkiä. Onneksi tappiot vain 126€.

Vuonna 2001 pyörittiin maassa omalla maasturilla ja 6 lapsen kanssa kolme viikkoa (matkat silloin Bergeniin, odottelu Färsaarilla jne yht. 5 viikkoa), ja paljon nähnyt esikoinen on edelleen sitä mieltä, että paras matka ikinä. Vuonna 1980 paistettiin makkaraa Heklassa...

Siis aivan ihmeellinen maa, maisemiltaan. Ehkä ensi kesänä onnistuu...

9
Eurooppa / Vs: Tsekin pikkukaupungit
« Uusin viesti kirjoittanut Kalle matkalla 01.07.2020, 20:32:43 »
Jos on Brnossa autolla, niin kannattaa käydä Austerlitzin taistelun muistomerkillä ja laakson toisella puolella olevalla Napoleonin komentopaikalla. Niissä historiankirjojen tylsät nuolet heräävät. Napoleonin taistelusuunnitelma oli oppikirjan malliesimerkki, miten lyöt vahvemman.
10
Italia / Vs: Italia: mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
« Uusin viesti kirjoittanut Kalle matkalla 01.07.2020, 19:56:09 »
... Terracinassa on rannan lisäksi historiallista nähtävääkin, vaikka ne eivät ole päässeet Unescon listalle.
Terracinaa on kehuttu. Olemme vain lentäneet aina kesäisin Pohjois-Italian kautta (Milanon Aeroporto di Milano Malpensa ja Pisan Aeroporto internazionale Galileo Galilei), joten se on käymättä.

Milanosta lähdettäessä kaksi ruoka kaupunkia Modena ja Parma ovat lähellä. Modenasta jäi erityisesti mieleen Ristorante da Danilon aivan taivaallinen viinietikassa kypsennetty liha, joka nautittiin paikallisen, pirskahtelevan punaviinin kanssa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10