Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« Uusin viesti kirjoittanut Kapteeni Tunkki eilen klo 22:55:47 »
Chicago, IL.
2
Eurooppa / Vs: Transnistria
« Uusin viesti kirjoittanut Romantikko eilen klo 20:01:45 »
Kävin myös viime viikolla, ei minkäänlaisia ongelmia rajalla. Tiedoksi niille, joilla suunnitelmissa jatkaa Transnistriasta Ukrainaan: Viimeinen bussi Odessaan lähti jo kahden aikaa päivällä. Taksi välille Tiraspol-Odessa sitten kustansi 50€. 

Kumanek-ravintolalle välitön suositus.
3


Tää tulee nyt tosi myöhässä, mutta kyllä, voit jäädä JOS vaihdat statuksesi work permitista touristiksi.

Jollain oli hämmennystä siitä, että miksi suomalainen tämän tarvii, jos ei viisumiakaan tarvi. Selvennyksenä: Suomalainen ei tarvitse viisumia jos oleskelu kestää max. 6kk. Koskapa työluvan jälkeen olet luultavasti ollut yli tämän 6kk, on pakko myöskin virallisesti hakea turistiviisumia. Hain tätä itse useampaan kertaa, ja homma on todella helppo netin kautta. Maksaa 100 dollaria, hakemus kestää 1-6kk mutta sen käsittelyajan saa Kanadassa olla implied statuksella. Älä lähde maasta kuitenkaan, eivät välttämättä päästä takaisin.

Hakemus ja lisätietoa täältä: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/extend-stay.html

Lisäksi haluan iloiten ilmoittaa, että meitsi on kohta vuoden ollut Kanadan permanent resident. Jos jollain on kyssäreitä family class sponsorshipista (missä siis avokki tai aviopuoliso sponsoroi sinut maahan permanen residentiksi), niin ei muutakun kyselemään. 8)

Mua kiinnostaa toi family class sponsorship! Eli seurustelen siis kanadalaisen kanssa, tarkoitus olisi muuttaa working holiday viisumin avulla hänen luokse vuodeksi, ja sen jälkeen hän sponsoroisi minut sinne. Tiedän että edessä kauhea paperisotku  ;D onko jotain vinkkejä tai muuta mitä olisi hyvä tietää?
4
Eurooppa / Vs: Itävalta
« Uusin viesti kirjoittanut conard eilen klo 11:31:54 »
Onkohan kenelläkään kesäkokemusta seuraavista: Söll, Scheffau, Brixen im Thale (tai lähiseudut)? Hakusessa olisi kolmeksi päiväksi joku kiva haikkikohde. Palvelut lapsille, kiva hotla, hyvät reitit ja pittoreski kylä plussaa.
5
Eurooppa / Vs: Transnistria
« Uusin viesti kirjoittanut servechilled eilen klo 09:20:07 »
Komppaan edellistä. Kävin maaliskuun lopussa Tiraspolissa päiväretkellä Chisinausta. Ei ollut mitään korruptiota tms hässäkkää rajalla.

Tiraspolin bussiasemalla oleva aikataulu kertoi viimeisen bussin lähtevän klo 18.30. Viikonloppuisin Chisinaun suuntaan kulkee myös juna joskus iltayhdeksän aikaan. Juna oli minulle liian myöhäinen, koska "päiväviisumi" salli vain 10h oleskelun Transnitriassa eli piti poistua vähän aiemmin bussilla.

Ihan ensimmäiseksi Tiraspoliin saavuttaessa kannattaa marssia rautatieasemalle vievän tien varrelta löytyvään turisti-infoon, josta saa hyvää englanninkielistä palvelua, karttoja yms.
6
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« Uusin viesti kirjoittanut Starbucks eilen klo 05:02:57 »
Honiara, Salomonsaaret 🇸🇧
7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« Uusin viesti kirjoittanut Astmakameli eilen klo 02:53:44 »
Pitcairn
8
Eurooppa / Vs: Transnistria
« Uusin viesti kirjoittanut softhead 23.05.2018, 23:38:36 »
Pari viikkoa sitten tuli käytyä. Ei ongelmia "rajalla". Passin näyttö tiskillä bussin odottaessa. Viimeinen bussi lähti takaisin tiraspolista 19:30, tai niin meille sanottiin. Mentiin jo aiemmalla.
9
Egypti / Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« Uusin viesti kirjoittanut pitulo 23.05.2018, 23:07:59 »
Palaan vielä tähän ruokamyrkytys ja ripuli asiaan. Mielestäni ei missään tapauksessa kannata jättää matkustamista itseään kiinnostavaan maahan ainakaan ripulin  pelosta.
Ruokamyrkytyksen voi saada ihan missä tahansa, jopa täällä Suomessa. Minulla on siitä omakohtaista kokemusta. En ollut vielä silloin käynyt kertaakaan Egyptissä. Teimme sen aikaisen poikakaverini kanssa uunimakkaraa (Sininen lenkki! juu, hah hah) .Syönnin jälkeen ,about 5 tuntia, yöllä mahani turposi palloksi ja minulle tuli hengitysvaikeuksia, hengitys oli pelkkää rohinaa. Ei muuten ollut ripulia. Seuraava päivä menikin sitten kirurgisessa sairaalassa. Onneksi ei henki lähtenyt.
Sen kokemuksen jälkeen kaikki parin päivän turistiripulit ovat olleet pelkkää hyttysen ininää. Hyttysestä tuleekin mieleen, että Egyptissä ei ole laisinkaan malariaa kuten muualla Afrikan , Saharan eteläpuolisissa maissa (osia Etelä-Afrikkaa lukuun ottamatta)  ja malariaa esiintyy myös paljon monissa Aasian maissa.
Culture olisi voinut ilmaista asian ystävällisemmin mutta olen samaa mieltä, ettei kannata syödä antibiootteja pelkän ripulin takia.
10
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« Uusin viesti kirjoittanut culture 23.05.2018, 20:59:03 »
Rue de Rivoli, Pariisi. Lasissa Kirin Ichiban.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10