Egyptistä

 (Luettu 17760 kertaa)

Anonymous

 • Vieras
Egyptistä
« : 22.11.2002, 12:55:11 »
1) Kuinka helposti epygtistä saa hostellimajoituksen, jos aikoo lähteä ostamalla lennot erikseen? Mikä on hostellien taso ja turvallisuus?

2) Mikä on paras ratkaisu, jos haluaa kokea sekä Gizan ja Luxorin nähtävyydet? Eli Kairoon vai johonkin muualle?

3) Onko Egypti tätä nykyä miten turvallinen maa? (Terroristi-iskut...USA:n sählääminen...)

4) Kertokaa toki muutakin olennaista, jos jollain on kokemusta maasta.

5) U2 on ykkönen.

Markus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 388
  • Profiili
Re: Egyptistä
« Vastaus #1 : 23.11.2002, 17:50:27 »
1) Kuinka helposti epygtistä saa hostellimajoituksen, jos aikoo lähteä ostamalla lennot erikseen? Mikä on hostellien taso ja turvallisuus?

Majapaikkoja on runsaasti ja taso vaihtelee. Ehdottomasti osta lennot erikseen. Kairossa majoitus on vahan kalliimpaa, mutta silti hintataso pyorii $10 hujakoilla, muualla maassa halvempaa. Turvallisuus on sita mita muuallakin eli jarki mukana.
 
2) Mikä on paras ratkaisu, jos haluaa kokea sekä Gizan ja Luxorin nähtävyydet? Eli Kairoon vai johonkin muualle?
 
hmm... Periaatteessa Kairoon lentaminen on paras ratkaisu, mutta jos saat halvat liput johonkin muualle (Luxor) niin se on ihan sama. Niilin vartta paasee ylos ja alas aika vaivatta, joten aika sama mihin lentaa.

3) Onko Egypti tätä nykyä miten turvallinen maa? (Terroristi-iskut...USA:n sählääminen...)

Itse kavin egyptissa viime joulun aikoihin (jalkeen 11.9) ja en kokenut oloani mitenkaan uhatuksi. Turisteja suojellaan viimeiseen asti, mutta keski-egypti on kuitenkin menematon paikka. Itse vaihdoin siella bussista junaan ja koko ajan kolme poliisimiesta oli ymparilla suojelemassa... Nyt kun olen reissussa niin en ole viime aikojen uutisia paljon seurannut, mutta olin ymmartavani uutisista etta Egyptissa olisi rajahtanyt bussi, mutta mitaan muuta en ymmartanyt, eli en ole nyt ihan ajan tasalla turvallisuus kysymyksissa, mutta ihmiset eivat yleisesti pida lansimaisia turisteja mitenkaan pahan lahettilaina, vaan ovat tosi ystavallisia meita kohtaan.
 
4) Kertokaa toki muutakin olennaista, jos jollain on kokemusta maasta.
 
Ehdottomasti suosittelen, maa on halpa ja paljon on nahtavaa. $20 paivassa riittaa aika pitkalle. Tosin nahtavyydet on aika kalliita, mutta ISIC kortilla saa puolet hinnasta pois. Itse reissasin kuukauden ja Sinai jai nakematta, mutta parissa viikossakin ehtii aika paljon. Itse kulutin aavikolla 10 paivaa ja loput Niilin varrella. Ehdottomasti suosittelen myos felucca purjehdusta Aswanista Edfuun, yksi reissun ehdoton kohokohta ja toki historialliset kohteet on upeita. Miinus puolena taytyy sanoa, etta aika kovia ovat myymaan kaikkea mahdollista ja se valilla rasittaa. Lisaksi olut on kallista, muslimimaa kun on se.

5) U2 on ykkönen.

Joo kakkonen on ykkonen aina valilla...

Anonymous

 • Vieras
Olut kallista?
« Vastaus #2 : 05.01.2004, 12:29:32 »
Tultiin just viikko sitten Egyptistä ja minusta oluen hinta 3.99-5.99 paikallista puntaa ei oo puolen litran pullosta ihan hirveesti... Mut toki hienommissa rafloissa maksoi enemmän. Pikku tölkki paikallista tax freessa 5 puntaa ei oo enää sit niin halpaa mut eipä tuolta asti jaksa olutta alkaa kantamaankaan. Paikallinen Stella oli muuten tosi hyvää, sanoo entinen vannoutunut siideri-ihminen.

friida

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Egyptistä
« Vastaus #3 : 29.07.2004, 15:46:18 »
egypti on todella turvallinen maa!! turisteja suojellaan viimeiseen asti  ja kaikki ovat todella ystävällisiä! matkalla luxoriin bussia seurasi poliisisaattue joten terrorismin uhka on kaukaa haettu!! kävin ensimmäisen kerran 3 vuotta sitten ja ensi talvena on neljäs kerta menossa :)  terrori-iskujen jälkeen turistien tulo egyptiin lakkasin kuin seinään ja se todella näkyi siellä. tyhjiä puoliksi rakennettuja hotelleja vieri vieressä.. oli se ankeen näköistä.. mutta nyt siellä ollaan menossa parempaan suuntaan. egyptissä eläminenhän ei maksa mitään! rahaa ei saa siellä kulumaan vaikka yrittäisi!  :D kaiken kaikkiaan todella hieno ja TURVALLINEN maa! :)
y way or no way

Markus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 388
  • Profiili
Egyptistä
« Vastaus #4 : 29.07.2004, 23:13:26 »
Lainaus käyttäjältä: "friida"
egypti on todella turvallinen maa!! turisteja suojellaan viimeiseen asti  ja kaikki ovat todella ystävällisiä! matkalla luxoriin bussia seurasi poliisisaattue joten terrorismin uhka on kaukaa haettu!!
Eikös tämän logiikan mukaan Suomi ole vaarallinen maa, koska turisteja ei viedä puuhamaahan panssarivaunusaattueessa.

Totuus on, että turismi on Egyptille niin mielettämän suuri tulonlähde, että turisteja suojellaan kaikin keinoin. Tämä ei kuitenkaan poista sitä realiteettia, että turisteja vastaan suunnattuja iskuja on viimeisen kymmenen vuoden aikana tehty ja niissä myös onnistuttu. Nämä turvatoimet ovat niistä seurausta, eikä poista mitään uhkaa, vaikka riskiä pienentääkin. Ei kuitenkaan turvallisuuden takia kannata olla Egyptiin matkustamatta, sen verran hieno maa on kuitenkin kysymyksessä.

Anonymous

 • Vieras
Egyptistä
« Vastaus #5 : 30.07.2004, 00:41:28 »
Lainaus käyttäjältä: "friida"
matkalla luxoriin bussia seurasi poliisisaattue joten terrorismin uhka on kaukaa haettu!!


AIVAN käsittämätöntä logiikkaa?!?!?! Eikös uhka ole juuri läsnä, jos kerran poliisisaattue tarvitaan kuskaamaan turistijoukkoja...

Ei sillä että  väittäisin, että maa ei olisi ok turvallinen - tuo kommentti vaan kuulosti tyyliin:"meidän amerikkalaisten on pakko saada ostaa bensaa halvemmalla ku meil on isommat autot ku muualla maailmassa..." Eli siis ei päätä eikä häntää.

Eipä taas liittynyt yhtään mihinkää.

Anonymous

 • Vieras
Re: Egyptistä
« Vastaus #6 : 31.07.2004, 23:17:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Markus"
Kairossa majoitus on vahan kalliimpaa, mutta silti hintataso pyorii $10 hujakoilla, muualla maassa halvempaa. Turvallisuus on sita mita muuallakin eli jarki mukana.


Eri mieltä! Kairo ei ole ollenkaan kalleinta Egyptiä. Kalleinta on Siinain niemimaan rantalomakohteissa. Luxor lienee samoissa hinnoissa ja Luxorissa hintoja voi kohottaa myös huijaamiset. Kannattaa olla tarkkana varsinkin taksimatkoista maksettaessa.

Toki Kairo on kalliimpi kuin Egyptin maaseutukohteet, mutta missään tapauksessa ei voida puhua kalleudesta Kairon kohdalla. Hostellimajoitus jaetulla vuoteella irtoaa kahdella eurolla halvimmillaan, 1hh ilman kylppäriä 4 euroa halvimmillaan. Kylppärilliset huoneet ovat himpun kalliimpia, alkaen noin 7 euroa.

Ruokabudjetti halvimmillaan on jopa alle euron päivä. Näin ainakin minulla syöden falafeliä, kusheria (makaroniruoka) ja linssikeittoa. Vesijohtovesi on juomakelpoista. Kairossa on myös vara syödä paremmin, koska hinnat kauttaaltaan ovat halpoja. Kaupungista löytyy mm. kivoja sveitsiläisiä ja libanonilaisia ravintoloita.

Jos joku haluaa hotellisuosituksia, minulta voi kysellä. Kiersin kolmessa viikossa suuren osan Kairon keskustan halpahotellleja ihan mielenkiinnosta.

Suosittelen Kairoa lämpimästi kaikille eksotiikan nälkäisille. Elämyksellinen kaupunki!

UsvaAuer*

 • Vieras
Re: Egyptistä
« Vastaus #7 : 31.07.2004, 23:22:08 »
Turvallisuuskysymykseen haluaisin lisätä sen, että itse en kokenut Egyptiä vaaralliseksi. Terroristi-iskut eivät edes käyneet mielessäni. Egyptissä oli toki jotain turisteja vastaan tehtyjä hyökkäyksiä jokunen vuosi sitten, mutta tämä lienee jo hoidettu ongelma.

Varkauden riski on myös vähäinen Kairossa. Kairossa voi aivan surutta kävellä vaikka aamuöisin kadulla yksin ilman mitään pelkoa.

tiinap

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vesijohtovedestä
« Vastaus #8 : 07.12.2005, 23:22:50 »
Vesijohtovesi Egyptissä EI ole juomakelpoista! Vesijohtovesi on desalinoitua merivettä tai hieman puhdistettua Niilin vettä - ja Niilissä ei ole edes terveellistä uida! Oaseissa voi olla parempaa vettä, mutta  ei edes kannata kokeilla.

Köyhemmät paikalliset juo vesijohtovettä, mutta ripulit ja munuaisvauriot ovat tavallisia. Jos sinulla ei ole varaa ostaa pulotettua juomavettä kaupasta (maksaa noin 20 senttiä), jää kotiin!

LM

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Re: Egyptistä
« Vastaus #9 : 26.12.2005, 17:54:23 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer*"
Egyptissä oli toki jotain turisteja vastaan tehtyjä hyökkäyksiä jokunen vuosi sitten, mutta tämä lienee jo hoidettu ongelma.


Hmmm... Tuo turistivihan perimmäinen syy on sen verran syvällä että sitä tuskin on "hoidettu" eikä ehkä koskaan tulla hoitamaankaan lopullisesti. Väkivallalla ja vartioinnilla kapinat ja levottomuudet voi toki kukistaa, ainakin suurimmaksi osaksi. Mutta en todellakaan usko, että kyse on vain hoidettavissa olevasta pikku ongelmasta.

Käytin sanaa turistiviha ja se on mielestäni täysin paikallaan, sen verran tuli juteltua paikallisten kanssa ja käytyä muutamassa paikassa, joita ei turisteille juurikaan suositella. Kyllä, minua todella vihattiin, mutta siinä ei ollut mitään henkilökohtaista. Terrorismi ei ole koskaan hyväksyttävää ja se on aina surullista mutta me emme voi koskaan täysin ymmärtää sen taustoja esim. Egyptissä.

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
Egyptistä
« Vastaus #10 : 27.12.2005, 17:06:30 »
Mikäs olisi edullinen tapa lentää Egyptiin, pääsisikö esim. Frankfurtista jollain halpisyhtiöllä Kairoon? Äkkilähtöhintoina olen nähnyt parhaimmillaan 2henkeä/2 viikkoa/700 euroa-paketteja Hurghadaan, mutta tuollaisen osuminen kohdalle oikeaan aikaan (helmi-maaliskuussa) ei liene todennäköistä.

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
Egyptistä
« Vastaus #11 : 28.12.2005, 12:54:10 »
No, tuli sitten ostettua Kilroyn kautta Malevin lennot Hki-Budapest-Kairo-Budapesti-Hki, hintaan 755e / 2 hlöä. Halpisyhtiöillä olisi päässyt suunnilleen samaan hintaan Tre-Frankfurt-Kairo-reitin mutta tuolloin olisi pitänyt matkata Hahnista Frankfurt Internationalille ym hankalaa joten en katsonut sen olevan muutaman säästyneen kympin arvoista. Hieman lyhyt reissu tulee olemaan, sillä vain 16.2. meno ja 1.3.-paluuyhdistelmälle oli noin halpoja lippuja enää jäljellä. Tarkoitus olisi kuitenkin ehtiä katsastaa Kairo (lähinnä pyramidit), Luxor (temppelit) ja Dahab (yleistä rentoutumista).

tiinap

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
halvalla egyptiin
« Vastaus #12 : 29.12.2005, 09:58:06 »
Tukholman tai Tanskan kautta pääsee halvalla tilauskoneella, jos äkkilähtö käy ja pari, kolme viikkoa riittää. Katsokaa esimerkiksi sivu www.solfaktor.com

Niin, ja lennot Tukholmasta jos halvalla haluaa päästä. Äkkilähtöjä saa joskus jopa 100 eurolla. Flygstol tarkoittaa pelkkiä lentoja, ja kaikki valmismatkaoperaattorit myyvät myös niitä Egyptiin.

Sterling lentää suhteellisen halvalla Kairoon, mutta Köpisksestä ja sinne pääseminen maksaa jo enemmän (eikä Sterlinin suunnitelmissa ole lentoja täältä Köpikseen).

Detour myy myös pelkkiä lentolippuja Egyptiin, mutta jos jää viikkoa kauemmaksi, kannattaa lentää tavallisella reittikoneella Kairoon.

Memphis Air lensi vielä viime vuonna Sharmin ja Tallinnan väliä, mutta valitettavasti ei enään. En ole nähnyt muita halpislentoja Baltiasta Egyptiin. Tietääkö joku?

(Jos asuu Helsingissä, Tukikseen kannattaa lentää Tallinnasta. Samoin Saksaan. Paljon halvempaa kuin Suomesta!)

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Re: halvalla egyptiin
« Vastaus #13 : 29.12.2005, 20:21:08 »
Lainaus käyttäjältä: "tiinap"


(Jos asuu Helsingissä, Tukikseen kannattaa lentää Tallinnasta. Samoin Saksaan. Paljon halvempaa kuin Suomesta!)

Jos Tukis tarkoittaa Tukholmaa niin kyseenalaistan kyllä...

Helsingistä lentää halppiksilla alle 40€ Arlandaan, joten paljon tuosta halvemmalla ei kyllä varmasti Tallinnasta pääse, etenkin kun lauttamatkan hinnan ottaa huomioon.
Toinen halpa tapa on tietysti etsiä joku halpa risteiltarjous Stockaan, ja pompata laivasta siellä pois.

Saksaan voi Tallinnasta saadakkin jo hyvän diilin, tosin ei Helsingin tai Tampereen kautta mitään poisuljettuja vaihtoehtoja ole nekään.
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 217
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Re: halvalla egyptiin
« Vastaus #14 : 29.12.2005, 20:49:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Jos Tukis tarkoittaa Tukholmaa niin kyseenalaistan kyllä...

Toinen halpa tapa on tietysti etsiä joku halpa risteiltarjous Stockaan, ja pompata laivasta siellä pois.


OT!

Tukiksen vielä jotenkin saattaisin ymmärtää Tukholmana, mutta jos joku täysin ramdom ihminen pysäyttäisi minut stadissa kadulla ja kysyisi, että miten pääsee helpoiten Stockaan, niin en muuten ihan ensimmäisenä tajuisi, että hän haluaisi Stokikseen; aivan satavarmasti ohjaisin hänet kohti "oikeata" Stockaa, elikäs Stockmannia.

Ihan mielenkiinnosta, missä päin Suomea Tukholmaa kutsutaan Stockaksi? Siellä missä sporaa kutsutaan metroksi? :mrgreen: (tamänkin "sisäpiirivitsin" ymmärtämiseen auttaa, kun lukee tämän topicin)

Tinja

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 430
  • Profiili
  • Tintin oma hostelli
Egyptistä
« Vastaus #15 : 31.12.2005, 00:59:27 »
jetairfly.com löytyi, lentävät Kairoon näköjään Brysselistä, Dusseldorfista ja Saarbruckenista (kahdesta viimeisestä Hapagfly lentää). Mutta jostain syystä kaikki lennot Brysselistä Kairoon olisivat täynnä maaliskuussa vaikka mitä päiviä kokeilisi... Siltikin sen lennon saisi varattua vaikka näyttää täyttä...  :roll: Ehkä kaikki ovat lähdössä Epyktiin juuri silloin...

Kairosta tuli sen verran mieleen kun muistaakseni Juzt'n matkapäivistä lueskelin, että olisi kovin saasteinen paikka. Itsellä lento kuitenkin on sinne, joten muualle ehkä voisi lähteä heti niiden pakollisten pyramidien katselun jälkeen. Mikään rantaloma ei kiinnosta yhtään, joten mitä tekisin Epyktissä maaliskuussa?

jaaba

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Egyptistä
« Vastaus #16 : 01.01.2006, 14:09:57 »
Itse en kyllä mitään uhkaa kokenut Egyptissä, vaikka kaikista nähtävyyksistä löytyi metallinpaljastimet (sellainen löytyi myös hotellistamme) ja sotilaita. Viime vuosisadalla tapahtunut terrorismi-isku aiheutti tämän, mutta oppaamme mukaan nykyiset saattueet sun muut ovat vain yksi keino lisää repiä rahaa turisteilta.

Joku mainitsi keskeneräiset rakennukset. Niitä näkyi paljonkin Luxorin alueella, eikä syynä (ainakaan aina) ollut se, että rahat olisivat loppuneet kesken rakennusvaiheessa, vaan veroitukselliset syyt. Käytössä olevia rakennuksia ei oltu viimeistelty, jotta ei jouduttaisi maksamaan suurempaa veroa. Maaseudulla katto taas jätettiin sellaiseksi, että siihen voi rakentaa yhden kerroksen lisää, jos perhe laajenee.

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Egyptistä
« Vastaus #17 : 02.01.2006, 11:53:12 »
Lainaus käyttäjältä: "jaaba"
Itse en kyllä mitään uhkaa kokenut Egyptissä, vaikka kaikista nähtävyyksistä löytyi metallinpaljastimet (sellainen löytyi myös hotellistamme) ja sotilaita. Viime vuosisadalla tapahtunut terrorismi-isku aiheutti tämän, mutta oppaamme mukaan nykyiset saattueet sun muut ovat vain yksi keino lisää repiä rahaa turisteilta.

Vastahan tuolla ainakin viimesyksynä ainakin pamahteli, joten ei se terrorismi mikään viime vuosisadan juttu ole, vaan ihan nykypäivää.

En toki tarkoita etteikö siellä voisi matkustaa ilman kuolemanpelkoa, mutta pois suljettu uhka ei missään nimessä ole.
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

Jepulis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 364
  • Profiili
  • Reissausta ja ruokaa: juttuja matkustelusta, ruoasta ja eri matkakohteista.
Vs: Egyptistä
« Vastaus #18 : 07.01.2009, 18:22:48 »
Joku mainitsi keskeneräiset rakennukset. Niitä näkyi paljonkin Luxorin alueella, eikä syynä (ainakaan aina) ollut se, että rahat olisivat loppuneet kesken rakennusvaiheessa, vaan veroitukselliset syyt. Käytössä olevia rakennuksia ei oltu viimeistelty, jotta ei jouduttaisi maksamaan suurempaa veroa. Maaseudulla katto taas jätettiin sellaiseksi, että siihen voi rakentaa yhden kerroksen lisää, jos perhe laajenee.

Hurghada on yhta tyomaata, hienohkon hotellin kummallakin puolella saattaa olla maaplantti, jossa on vain perustukset, eika nayta silta etta rakentaminen olisi silla hetkella kaynnissa. Yhden britin suusta tuli selitys, etta jos tontin varaa/ostaa, niin siihen on alettava rakentamaan 2 vuoden kuluessa tai tontin menettaa. Siksi aloittavat rakentamaan, vaikkei heti olisi halua tehda valmiiksi. Mutta ei hankaan ollut varma syysta.
http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/
Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa.

Emmita_

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Re: Egyptistä
« Vastaus #19 : 24.10.2010, 21:47:40 »
Ehdottomasti suosittelen, maa on halpa ja paljon on nahtavaa. $20 paivassa riittaa aika pitkalle. Tosin nahtavyydet on aika kalliita, mutta ISIC kortilla saa puolet hinnasta pois.

Harkitsen tässä just tuon ISIC-kortin hankkimista, mutta multa löytyisi jo ihan suomalainen opiskelijakortti. Kuinka tarkkana siellä Egyptissä ollaan tuon ISICin kanssa? Onko mitään toivoa saada alennuksia vilauttamalla ihan suomalaista korttia? Entä mistä kaikesta sillä saa alea?