Uusi-seelanti?

 (Luettu 284845 kertaa)

Weowie

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #400 : 22.01.2019, 18:20:54 »
Itsellä ei kokemuksia Uuden-Seelannin talvesta, mutta tässä suositukset kesäajan kokemuksiin pohjautuen:

Eteläsaari:
Aoraki/Mount Cook National Park - Mueller Hut taisi tosin olla talvisin suljettu.
Franz Josef - Helikopterilla
Wanaka - Roys Peak, Blue Pools
Queenstown - Nevis Bungy, Fergburger
Fiordland

Pohjoissaari:
Tongariro - Tämä nousi itsellä ykköseksi kaikista. Alpine Crossing turisteja täyteen ammuttu, mutta Northern Circuitin muut osat lähes autioita (kuljin koko Circuitin yhden päivän aikana ilman majoituksia).
Rotorua - Wai-O-Tapu, Waikite Valley, koskenlasku
Hobbiton - En välitä ko. elokuvista liiemmin, mutta paikkana tämä oli mahtava.

Suurimmissa kaupungeissa en kokenut näkeväni mitään erityisen mielenkiintoista. Ja kannattaa tarkistaa aktiviteettien hinnat aina bookme.co.nz -sivulta. Toisinaan esim. päivän aikaisimmat vuorot jopa puoleen hintaan.

E. Ja jos nautitte ulkoilmasta niin mielestäni juuri Great Walksit ovat se Uuden-Seelannin juttu.

Kiitos, aika paljon näistä olikin jo listassa mutta jotain uuttakin löytyi! Kuulemma aika monia vaellusreittejä ja alueita suljetaan hyvin herkästi huonon sään takia, eli talvella käytännössä aina. :D Mutta muutamia erityisesti talvireiteiksi kehuttuja ollaan nyt löydetty, mm. Franz Josef glacier on talvella jopa suositellumpi. Mitenhän paljon siellä sitten lienee niitä kanssamatkailijoita..

Tulivuoret on myös mun suuri intohimo, White Islandia ajateltiin mennä paatilla katsomaan, kuulemma ihan hintansa arvoinen vaikkei pääsisikään saarelle asti tepastelemaan. Mielipiteitä ja suosituksia otetaan kyllä vastaan! Haluaisin myös päästä jollekin tulivuorelle kiipeilemään, mutta tosiaan talvella on näköjään aika monikin niistä suljettu.
Pikkunen seikkailija, kengät hukassa ja pupu taskussa.

TheSavageSam

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #401 : 15.05.2019, 15:57:30 »
Heissan!
Reissaan Seelannissa suunnilleen 6.6.-14.7. välisen ajan tyttöystävän kanssa, joka on Aucklandissa au pairina tuohon kesäkuun alkuun saakka. Lähtö- ja päätepisteenä toimii siis Auckland ihan käytännön syistä.
Mitä Seelannissa kannattaisi siis reilussa kuukaudessa kokea? Ollaan tässä keräilty ajan mittaan kiinnostavia juttuja, mutta vielä mahtuisi jännittävyyksiä mukaan. Tykätään molemmat luonnosta ja vuoristosta, Franz Joseph glacierit ja kumppanit löytyy jo toivelistalta. Ollaan kuitenkin hyvin kaikkiruokaisia, joten toivotaan ihan kaikenlaisia suosituksia.

Eteläsaari kuulostaa kokonaisuudessaan houkuttelevammalta, ja siitä ei kummallakaan meistä ole vielä oikein sisäpiirin tietoa. Pienehköllä budjetilla mennään reppureissutyyliin, mutta elämyksiä varten on erikseen rahaa takataskussa jos tulee jotain vastustamatonta vastaan.
Mitään reittisuunnitelmaa ei vielä ole, joten ihan mistä päin vaan voi heitellä vinkkejä ja ideoita! Myös noista ilmeisimmistä ja tunnetuimmista jutuista olisi kiva kuulla, mikä on oikeasti maineensa arvoinen ja missä kannattaa varautua pettymykseen tai kiertää kokonaan. Erityisesti tietty kiinnostaa sellaiset jutut joita ei nyt ihan tästä naapurista löydy. Mikä on nimenomaan Seelannissa kokemisen arvoista?
Viime heinäkuussa olimme minä ja vaimo tuolla matkalla. Aikaa meillä oli vain kolme viikkoa, mikä on liian vähän koko maan kokemiseen. Sinulla aikaa on sopivammin, sillä ajattelisin että noin 5-6 viikkoa olisi riittävästi. Matkustimme campervanilla, jotka ovat tuohon aikaan vuodesta puoleen hintaan. Vakuutuksista otimme sen kalliimman, ihan vain stressin vähentämiseksi. En ollut ennen ajannut vasemmalla puolella. Loppujen lopuksi se yksi kiveniskemä olisi varmaan tullut vakuutusta halvemmaksi, mutta olisi harmittanut enemmän. Hyvä näin.

Pohjoissaarella käytiin nämä: Hobbiton (Matamata), Rotorua, Tauranga, Cathedral Cove (Hahei), Tongariro ja Wellington. Matkalla toki maisemia ihaillen. Näistä ehdoton suosikkini on Rotoruan geysirit (Te Puia), vaikka niihin maksoikin aika paljon päästä sisään. Ehdottomasti hintansa väärti! Rotoruan lähellä on myös kuumista lähteistä lämpönsa saavia puroja, joissa kannattaa käydä. En vain millään muista nyt tarkemmin paikan nimeä. Lisäksi olisin ehkä halunnut käydä paikallisten alkuasukkaiden esityksessä, mutta se jäi nyt tekemättä. Tongariro meni meillä surkea sään takia puihin, vaikka yritettiin sekä mennessä että tullessa. Vuorta ei vain näkynyt.

Eteläsaarella sitten kierrettiin ensin itäpuolta aina Dunediniin asti, josta Queenstowin ja Wanakan kautta jäätikköjä katsomaan. Lopussa tulikin sitten kiire että ehtii palauttamaan auton Aucklandiin. Huomattavasti järkevämpää olisikin ollut varata auto siten että sen voi palauttaa Christchurchiin vaikka lähtikin pohjoisesta. Routeburn Track oli suljettu, mutta sitä saattoi kulkea alkupäästä vajaat kymmenen kilometriä ja palata sitten takaisin. Ottavat sillat pois käytöstä, sillä lunta saattaa tulla talvella runsaasti. Meidän reissullamme ei onneksi lunta ollut muuta kuin kuuraa tienposkessa. Olisikin ollut turhan jännittävää ajaa ilman nastarenkaita, jos olisi ollut lunta. Lumiketjut oli kyllä mukana. Toinen suosikkini oli Dunedin likellä oleva Penguin Place, jossa pääsimme näkemään keltasilmäpingviinejä luonnossa. Niitä katseltiin piilokojusta käsin. Upea kokemus! Milford sound jäi meiltä näkemättä, mutta se varmasti kannattaa sijoittaa mukaan, kun teillä on aikaa meitä enemmän.

Ylipäätään Uudessa-Seelannissa luonto on se juttu ja itse ainakin jäin silmät ammollaan ihmettelemään ihan jo kasvien ja puiden erilaisuutta joka pysähdyksellä. Luonnossa kannattaa olla paljon ja hienoja paikkoja on paljon muitakin kuin ne suosituimmat. Kaupungeista itselle jäi mieleen Wellingtonin Te Papa sekä Christchurchissa meidän mielestämme oli mielenkiintoinen maanjäristyksistä kertova museo - tosin melko pieni (mikä on yleensä hyvä asia  :D). Dunedin itsessään on myös pysähdyksen arvoinen, varsinkin jos pitää vanhoista rakennuksista: yliopisto ja rautatieasema jäivät mieleen sekä outo maailman jyrkin asuinkatu. Toivotan hienoa matkaa!
« Viimeksi muokattu: 15.05.2019, 16:01:06 kirjoittanut TheSavageSam »

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #402 : 16.01.2020, 14:22:59 »
Hieman houkuttaisi lähteä Australia- / Uusi-Seelanti -akselille matkailemaan heinä-elokuussa. Aikaa on rajallisesti (ja siellä on talvi), joten olen pohtinut, mitä kohteita kannattaisi käydä katsomassa. Onko kelien (ja ajankäytön) puolesta järkevämpi keskittyä suosiolla pohjoissaareen? Ajatuksena olisi käydä muutamassa "must see" -tyylisessä paikassa (tyyliin Rotorua). Mitä pitää ottaa huomioon, kun on siellä talvella? Ja mitä kohteita suosittelisitte tuona ajankohtana?

Käytännön kysymyksistä senverta, että a) tarviiko  tuonne sähköadapterin ja b) jos tarvii niin onko sama adapteri Uuteen-Seelantiin ja Australiaan?

Pesula

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #403 : 17.01.2020, 07:13:22 »

raven

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 657
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #404 : 17.01.2020, 11:38:59 »
Onko kelien (ja ajankäytön) puolesta järkevämpi keskittyä suosiolla pohjoissaareen? Ajatuksena olisi käydä muutamassa "must see" -tyylisessä paikassa (tyyliin Rotorua). Mitä pitää ottaa huomioon, kun on siellä talvella? Ja mitä kohteita suosittelisitte tuona ajankohtana?

Itse olen reissannut vain kesällä ja kuukaudessa tehokkaalla ohjelmalla tuli kierrettyä sekä Etelä- että Pohjoissaari. Riippuu mitä haluaa. Itse tykkäsin Eteläsaaresta; maisemat lähempänä Norjaa ja Itävaltaa. Liikkuminen hidasta, sillä tiet ovat mutkaisia ja mäkisiä, joskin muutoin hyväkuntoisia. Eteläsaari on ehkä maisemiltaan tutumpaa.

Pohjoissaari on tasaisempaa, asutetumpaa, vihreämpää, vulkaanisempaa. Rotorua tuntui aika turistirysältä, mutta ihan kiva siellä oli kuumissa lähteissä lillua. Kaupungeista tykkäsin Aucklandista.

Lyhyesti: Eteläsaarella on vuoria, vuonoja ja jäätiköitä, Pohjoissaarella tulivuoria, vihreitä kukkuloita ja kuumia lähteitä.
Yksi tapa tiivistää molemmat saaret on esim. mennessä lentää Christchurchiin (eteläsaarella) ja takaisin Aucklandista.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...

FDR

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #405 : 21.01.2020, 11:23:42 »
Hieman houkuttaisi lähteä Australia- / Uusi-Seelanti -akselille matkailemaan heinä-elokuussa. Aikaa on rajallisesti (ja siellä on talvi), joten olen pohtinut, mitä kohteita kannattaisi käydä katsomassa. Onko kelien (ja ajankäytön) puolesta järkevämpi keskittyä suosiolla pohjoissaareen? Ajatuksena olisi käydä muutamassa "must see" -tyylisessä paikassa (tyyliin Rotorua). Mitä pitää ottaa huomioon, kun on siellä talvella? Ja mitä kohteita suosittelisitte tuona ajankohtana?

Käytännön kysymyksistä senverta, että a) tarviiko  tuonne sähköadapterin ja b) jos tarvii niin onko sama adapteri Uuteen-Seelantiin ja Australiaan?

Mitä pitää ottaa huomioon? Heinäkuu on eteläsaarella kylmin kuukausi ja tekeminen sitten sen mukaan. Riippuu tosiaan suunnitelluista aktiviteeteista kuten raven sanoo. Monet eteläsaaren Great Walks-vaellusreiteistä on syytä jättää tekemättä ellei ole erittäin kokenut kävelijä (vuorilla lumivyöryriski on aina olemassa ja reittien varren palvelut on erittäin rajalliset). Toisaalta taas hiihtomahdollisuudet ovat hyvät ja maisemat ovat yhtä upeat kuin kesällä. Pohjoissaarella on heinäkuussa vähemmän kylmä ja paljon nähtävää sielläkin. Varmaan jos menisin kahdeksi viikoksi tai alle sen niin keskittyisin pohjoissaareen talvella.

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #406 : 21.01.2020, 17:59:43 »
Olen googlaillut ja keskilämpötilat näyttäisivät olevan vähän joka puolella molempia saaria plussan puolella heinäkuussa. Sikäli kiinnostaisi tietää enemmän, millä alueilla on eniten lunta, voisi pysytellä vähälumisilla alueilla, ettei tarvitse ottaa täyttä talvivarustusta mukaan. Pohjoissaari varmaan on varmempi valinta tässä mielessä.

FDR

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #407 : 22.01.2020, 14:39:28 »
Olen googlaillut ja keskilämpötilat näyttäisivät olevan vähän joka puolella molempia saaria plussan puolella heinäkuussa. Sikäli kiinnostaisi tietää enemmän, millä alueilla on eniten lunta, voisi pysytellä vähälumisilla alueilla, ettei tarvitse ottaa täyttä talvivarustusta mukaan. Pohjoissaari varmaan on varmempi valinta tässä mielessä.

Paljon lunta on todennäköisesti vain korkealla. Karkeasti siis: Eteläsaarella sisämaassa ja korkeimmilla paikoilla on todennäköisimmin lunta. Pohjoissaarella vain vuorilla.

Lisäksi kannattaa huomioida että päästäkseen eteläsaaren rannikolta (jossa lunta on harvoin) toiselle, usein nopein/helpoin reitti menee keskiosien vuorten kautta missä taas lunta saattaa tulla paljonkin. Jos googlailet lumitilanteita heinäkuussa niin saat aika hyvän kuvan lumisista paikoista.

Kepittäjä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #408 : 29.09.2020, 00:16:02 »
Tervehdys.

Tässä nyt kun syystä tai toisesta ei reissuun pysty lähtemään niin nyt on mitä parhain hetki matkailla virtuaalisesti, eli suunnitella seuraavaa reissua! :D

Yksi mikä on aika kärjessä seuraavista matkakohteista on Uuden-seelannin eteläsaari. Joten jos löytyy kokemusta ja halua jakaa omia vinkkejä niin pistä kirjoittaen.

Karkea suunnitelma on tällä hetkellä tämä: Menolento Suomesta mahdollisimman nopeasti Queenstowniin josta auto alle ja saarta kiertelemään. Paluumatka poikkeaa hieman menosta, takasin lennetäänkin uuden rakkauden eli Australian kautta takaisin Suomeen. Pysähdys Aussien Perthissä  2 tai max 3.päivää (käydään heittämässä high five quokkien kanssa).  Koko reissuun aikaa käytettävissä n. 3-viikkoa (voi mennä pari päivää ylikin).

Googlemapsin kautta olen tehnyt alustavan reitti suunnitelman joka tulee tässä:
https://goo.gl/maps/NWxs7tvPqGzZeQat8

Se mitä tuossa suunnitelmassa ei näy niin tarkoitus olisi kierroksen päätteeksi lentää ns. "näköalalento" pienkoneella Queenstownista Millford soundsiin jossa päivän kestävä vuonoristeily ja illalla sama lento takaisin queenstowniin.

Olen itselle listannut muutamia highlighteja liittyen reittiin jonka olen alustavasti suunnitellut. Tässä mitä päällimäisenä mielessä:
Millford sound
Makarora river ja oikeastaan koko joen varrella kulkeva vuoristotie.
Fox glacier
Arthur's Pass National Park
Lake Pukaki

Maisemien puolesta itse ajomatkakin näyttäisi olevan täyttä tykitystä koko ajan, joten senkin voi sanoa itsessään olevan jo aikamoinen highlight.
Mutta niinkuin näkyy en ole hirveän montaa kohdetta listannut, koska tarkoitus olisi tutustua mahdollisimman paljon myös ilman autoa näihin seutuihin. Vuoristo tiet nyt luonnolliesti ajetaan autolla lävitse, mutta todennäköisesti paljon pysähdellen.

Tuo varsinainen länsiranninkon alue on vähän tuntemattomapi näin muuten ja ajatuksena olisikin viettää yksi ns. hc-ajopäivä (herätään aikasin ja lähdetään n.klo 6 aamulla ajamaan n.6-8h ajoa) juurikin tällä seudulla siksi, että aikaa jäisi enemmän muissa kohteissa patikoimiseen etc. Toisaalta jos lännestä löytyykin paljon helmiä joita en ole vielä bongannut, niin hc-ajopäivä voidaan toteuttaa toisella alueella. Tai jos ylipäätänsä näyttää siltä että koko suunnitelma vaatii perusteellista viilausta, niin hc-ajopäivää ei välttämättä tarvitse tehdä olenkaan tai se voidaan suorittaa kevennettynä versiona.

Kuitenkin mielestäni olisi järkevä pyrkiä tekemään juurikin ympyrän muotoinen trippi, niin ei tarvitsisi samoja teitä aja edes takaisin, kun yllättävän paljon eteläsaarelta löytyy teitä jotka ovat päättyviä.

Mitään ei ole lyöty lukkoon, joten paljon on varaa tehdä muokkauksia suunnitelmaan. Laittakee ajatuksia mitkä oli teidän mielestä näillä seuduilla eniten näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja!

raven

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 657
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #409 : 29.09.2020, 09:16:46 »
Omasta Uuden-Seelannin reissusta on jo 10 vuotta. Ajoajat Eteläsaarella ovat tosiaan pitkiä, mutta maisemat ovat sen arvoisia. Fox Glacierilla kävin aikanaan päivän ohjatun kiipeilyn ja jos lajista tykkää niin hienohan se oli. Tosin lähinnä siihen jäätikön reunalle asti ehti, eikä sen vaikuttavuus ollut ehkä niin huikea. Toinen suosittu on viereinen Franz Josef -jäätikkö, lienee aiemmin ainakin ollut turistisempi. Kantsii googlailla ja vertailla.

Jos nuo luontolajit kiinnostaa niin omalla reissulla tuli käytyä myös saaren pohjoispäässä Abel Tasman national parkissa merimelomassa. Todella hienoa maisemaa, kirkasta merivettä jne.!

Itse tykkäsin kaupungeista Queenstownista, vaikka se onkin vähän Levi-experience, mutta myös Christchurch oli kiva. Voi olla että lentoja saa paremmin Christchurchiin.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...

Kepittäjä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #410 : 29.09.2020, 14:58:52 »
Omasta Uuden-Seelannin reissusta on jo 10 vuotta. Ajoajat Eteläsaarella ovat tosiaan pitkiä, mutta maisemat ovat sen arvoisia. Fox Glacierilla kävin aikanaan päivän ohjatun kiipeilyn ja jos lajista tykkää niin hienohan se oli. Tosin lähinnä siihen jäätikön reunalle asti ehti, eikä sen vaikuttavuus ollut ehkä niin huikea. Toinen suosittu on viereinen Franz Josef -jäätikkö, lienee aiemmin ainakin ollut turistisempi. Kantsii googlailla ja vertailla.

Jos nuo luontolajit kiinnostaa niin omalla reissulla tuli käytyä myös saaren pohjoispäässä Abel Tasman national parkissa merimelomassa. Todella hienoa maisemaa, kirkasta merivettä jne.!

Itse tykkäsin kaupungeista Queenstownista, vaikka se onkin vähän Levi-experience, mutta myös Christchurch oli kiva. Voi olla että lentoja saa paremmin Christchurchiin.

Kiitos vastauksesta.

Tosiaan kaikki kokemukset ovat tervetulleita, vaikka niistä olisikin jo vuosia aikaa. Kuitenkin luonnon perässä tuonne ollaan menossa, niin tämä ei ole muuttunut mitenkään!

Itse en juurikaan välitä kaupungeista joten luulisin, että tuo Queenstownin alue saa rittää niiltä osin. Lentoja saa aikalailla yhtä tiheään joko Queenstowniin tai Christchurtch:siin (tämä tarkistettu ennen korona aikaa, mutta luonnollisesti koronan jälkeen tilanne täytyy arvioida uudestaan.), kun joka tapauksessa ensiksi täytyy hyvin todennäköisesti lentää Aucklandiin jonne Suomesta selkeästi nopeimmat ja edullisimmat yhteydet.

Tuo Abel Tasman kuulostaa mielenkiintoiselta ja täytyykin vähän puntaroida tätä aluetta. Tämä vaatii tosin vähän reitin hiomista ja jostain lupumista, mutta senhän takia täällä neuvoja kysellään  :P

Sen verran muuten tuli mieleen, että jos matkan varrella on jotain eläinspottaus paikkoja näistä oltaisiin enemmän kuin kiinnostuneita.
Erityisesti kiwi ja pingviini mestat olisivat iha huippu juttuja, mutta myös muut otukset kelpaa.


FDR

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #411 : 30.09.2020, 14:03:48 »

Yksi mikä on aika kärjessä seuraavista matkakohteista on Uuden-seelannin eteläsaari. Joten jos löytyy kokemusta ja halua jakaa omia vinkkejä niin pistä kirjoittaen.

Googlemapsin kautta olen tehnyt alustavan reitti suunnitelman joka tulee tässä:
https://goo.gl/maps/NWxs7tvPqGzZeQat8

Olen itselle listannut muutamia highlighteja liittyen reittiin jonka olen alustavasti suunnitellut. Tässä mitä päällimäisenä mielessä:
Millford sound
Makarora river ja oikeastaan koko joen varrella kulkeva vuoristotie.
Fox glacier
Arthur's Pass National Park
Lake Pukaki

Alla pari ehdotusta:

Parin viikon reissu kyseessä niin ostaisin lennot open-jaw'na ja jättäisin paluuajon Queenstowniin tekemättä. Alku näyttää erinomaiselta: Queenstowniin ehdottomasti päivälento niin pääset nauttimaan maisemalennosta kun kone lähestyy kenttää. Yksi kauneimpia laskeutumisia maailmassa. Milford Sound retki jo alkuun jos ette halua veneretkeä siellä tehdä.  Sitten lopussa sen sijaan että lähdette ajamaan takaisin, käyttekin Abel Tasmanin pohjoisessa ja ehkä vielä viinialueet Marlborough'ssa ja siellä katsomassa pingviinejä/valaita etc. tai Kaikourassa valaita katsomassa jos aikaa riittää. Mikäli tuntuu liian tiukalta aikataululta niin lennot Nelsonista takaisin ja jää enemmän aikaa katsella paikkoja.

Sen verran muuten tuli mieleen, että jos matkan varrella on jotain eläinspottaus paikkoja näistä oltaisiin enemmän kuin kiinnostuneita.
Erityisesti kiwi ja pingviini mestat olisivat iha huippu juttuja, mutta myös muut otukset kelpaa.

Kiivi-lintuja pitänee käydä puistossa katsomassa. Pingviinejä löytyy Marlborough'sta jos jatkatte Abel Tasmanista sinne suuntaan. Lennot takaisin Blenheimistä niin ehditte sinnekin.


Kepittäjä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Uusi-seelanti?
« Vastaus #412 : 07.10.2020, 14:57:16 »

Yksi mikä on aika kärjessä seuraavista matkakohteista on Uuden-seelannin eteläsaari. Joten jos löytyy kokemusta ja halua jakaa omia vinkkejä niin pistä kirjoittaen.

Googlemapsin kautta olen tehnyt alustavan reitti suunnitelman joka tulee tässä:
https://goo.gl/maps/NWxs7tvPqGzZeQat8

Olen itselle listannut muutamia highlighteja liittyen reittiin jonka olen alustavasti suunnitellut. Tässä mitä päällimäisenä mielessä:
Millford sound
Makarora river ja oikeastaan koko joen varrella kulkeva vuoristotie.
Fox glacier
Arthur's Pass National Park
Lake Pukaki

Alla pari ehdotusta:

Parin viikon reissu kyseessä niin ostaisin lennot open-jaw'na ja jättäisin paluuajon Queenstowniin tekemättä. Alku näyttää erinomaiselta: Queenstowniin ehdottomasti päivälento niin pääset nauttimaan maisemalennosta kun kone lähestyy kenttää. Yksi kauneimpia laskeutumisia maailmassa. Milford Sound retki jo alkuun jos ette halua veneretkeä siellä tehdä.  Sitten lopussa sen sijaan että lähdette ajamaan takaisin, käyttekin Abel Tasmanin pohjoisessa ja ehkä vielä viinialueet Marlborough'ssa ja siellä katsomassa pingviinejä/valaita etc. tai Kaikourassa valaita katsomassa jos aikaa riittää. Mikäli tuntuu liian tiukalta aikataululta niin lennot Nelsonista takaisin ja jää enemmän aikaa katsella paikkoja.

Sen verran muuten tuli mieleen, että jos matkan varrella on jotain eläinspottaus paikkoja näistä oltaisiin enemmän kuin kiinnostuneita.
Erityisesti kiwi ja pingviini mestat olisivat iha huippu juttuja, mutta myös muut otukset kelpaa.

Kiivi-lintuja pitänee käydä puistossa katsomassa. Pingviinejä löytyy Marlborough'sta jos jatkatte Abel Tasmanista sinne suuntaan. Lennot takaisin Blenheimistä niin ehditte sinnekin.

Kiitos vastauksesta!

Nyt on vähän alkanut mietityttää, jos sittenkun tosiaan nappaisi lennot open-jaw:na niin ei tarvitsisi "ympyrää" ajella.
Sitä tuossa vielä kuitenkin mietin, että tässä tapauksessa täytyisi sitten Lake Pukaki jättää väliin. Eniten tuossa Pukakin alueella kiinnostaisi käydä Mount Cookin iholla, ei niinkään itse järvi ja toisaalta, jos kuitenkin ajaa Cookin pohjoispuolelta, niin ehkä tämä korvaisi Pukakin alueen?

Pingviinejä olisi kiva käydä katsomassa ja toki myös kiwejä, jos matkan varrelle sattuu.
Täytyy tässä vähän pureskella kokonaisuutta uudestaan ja laittaa uusi reitti idea mapsin kautta.