junalla Lontoosta pohjoiseen

 (Luettu 2401 kertaa)

anu-64

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
junalla Lontoosta pohjoiseen
« : 04.05.2006, 01:56:47 »
Hei,

Aamulento Ryanilla Stanstediin 3.6. -> yksityismajoitus varattu Yorkista pariksi ensimmäiseksi yöksi:

Kannattaako ostaa junalippua etukäteen kun ei voi olla varma onko lento ajoissa (uskon, että on), mihin Lontooseen menevään bussiin ehtii, kauanko matkanteko kestää ja kuinka pääsemme / ehdimme oikealle rautatieasemalle ja ostaa liput ennen junaan menoa.

Mitä mahdollisimman edullista suosittelisitte? Junakortteja tuskin ostamme, yksittäisiä ajattelimme käyttää. Pitäisikö 11-vuotiaalle hommata joku kortti, jolla saa nuorisoalennuksen? Vai riittääkö esim. passi todistamaan ikää? Tarkoitus on jatkaa Yorkista Edinburgiin ja ehkä jopa Invernesiin.

Mahtaako paluu Glasgowsta Lontooseen olla liian puuduttava ja kammottava kokemus Megabusilla?! Miten se käytännössä menee; lippuja voi kaiketi tilata vain etukäteen netin kautta? Pysäkille lie turha mennä seisoksimaan?

Olisin iloinen vinkeistä ja linkeistä, joita suosittelisitte, sillä suht minibudjetilla on tarkoitus matkustaa. Niin, ja viimeinen brittiyö on tarkoitus viettää Stanstedin kentällä, sillä aamulento 13.6. on anivarhain. Kaipa se kentällä torkkuminen käy? Näin olen lukenut...

Kiitos vaan jo etukäteen vastauksista! Pikkuhiljaa alkaa aikataulut painaa, vaikkei mitään liian tarkkoja suunnitelmia ole tarkoitus tehdäkään.

Anu

Larssi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Moi
« Vastaus #1 : 04.05.2006, 07:50:21 »
Moi

Sehän on aamulento right.Stanstead express kulkee niin ei kandee ottaa mitään paineita.Lippuja myydään sieltä pää-aulasta.Kannattaa ostaa meno-paluu joka tulee snadisti halvemmaks ja pitäähän teidän tulla takaski.Ite menin bussilla talvella -04 edinburghiin ja takas lontoosta....olihan se aika pitkä ja puuduttava matka mut...paljon halvempi ku junalla.
here do we go? where do we go now?

LottaP

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
junalla lontoosta pohjoiseen
« Vastaus #2 : 04.05.2006, 11:03:07 »
Jos aiotte mennä junalla, niin ehdottomasti kannattaa ostaa etukäteen. Se kannattaa kylläkin tehdä kiireesti, sillä kaikista halvimmat liput pitää ostaa viikon tai pari etukäteen. Ja junilla menopaluu ei enää aina ole halvempi kuin kaksi yhdensuuntaista lippua, esim. tämän kevään aikana Virgin on alkanut myymään Edinburgh-Lontoo reitille yhdensuuntaisia lippuja hintaan £12.50, kun taas menopaluulippu on jonkun verran kalliimpi kuin £25.

Joten suosittelisin että kävisit heti katsomassa esim. täältä http://www.virgintrains.co.uk lippujen hintaa, ja jos halvimpia lippuja on vielä tarjolla niin osta ne. Jos halvimpia lippuja ei ole enää niin sitten etukäteen ostaminen ei ole niin tärkeää - lue lippuluokan tiedoista että onko sen luokan hinnat nimenomaan etukäteisostoa varten vai ei.